זיכרונות מקיץ 2019 - מהעולם שהיה לפני הקורונה
-
אנחנו היינו שבוע באלפים הברניים, ויומיים באלפ”צ כחלק מה TMB.
האמת, ממה שחווינו – הברניים היו לנו יפים יותר.. מסלול השיינגה פלאטה היה מהיפים שעשיתי בחיי
-
תודה יונה וקשת ובמבי,
היינו בשוויץ פעמיים, בדולומיטים ובאוסטריה
באלפים הצרפתיים עוד לא היינו, בתכנון לשנים הקרובות..
בכל זאת – מהתמונות ברור שהם נראים מדהימים.
מה שמעט מפריע לי – זה הטרשיות בתמונות שראיתי במסלולים השונים, אני אוהבת את משטחי האחו הירוקים עם הפריחה באלפים הברניים, אוהבת לראות את ההרים המושלגים ליד ירוק ופחות ליד חום\אפור.
ברור לי שיש מסלולים ירוקים מאד גם באלפים הצרפתיים, רק שקיבלתי את הרושם שהמסלולים הפופולאריים יותר פראיים ופחות ירוקים..
עדיין ברור לי מאד שנגיע לשם בהקדם.
-
השינגא פלטה באמת מדהים! גם אנחנו נהננו שם מאד...
-
הרושם הזה מוטעה.
יש מקטעים טרשיים, אבל יש גם ה מ ו ן ירוקים, כולל אחו, ופריחה צבעונית משגעת (ביולי לפחות), ועצים ונחלים ומפלונים… באמת שלא צריך להתאמץ כדי למצוא אותם. הנה כמה תמונות בשלוף:

-
התמונות יפהפיות! ללא ספק משטחי אחו ופריחה כלבבי
אולי תצחקי עלי – אבל למשל האגם הלבן – לי אישית, מפריע שהאגם לא מוקף בירוק אלא באבנים.. נוף כזה פחות מדבר אלי
כמובן שאם יש סביבו הרבה שלג זה משנה את התמונה, אבל לא תמיד ישנה כמות גדולה של שלג כמו שזכיתם לה בקיץ 2016 שהיה חריג יחסית...
-
בכלל לא צוחקת עליך! אני מבינה לחלוטין על מה את מדברת. ולכן צרפתי כמה תמונות, כדי שתראי שיש מה לראות גם עם הרבה ירוק וסגול בעיניים...
-
@IMESHY ו – @dinz המלצתם שניכם על המקום המשגע הזה אז בבקשה…
מסלול טיול שני באלפים הברניים - שינגה פלאט (Schynige Platte):
העלייה לפסגת ההר באמצעות רכבת הרים איטית להחריד עליה עולים מתחנה בעיירה ווילדרסוויל Wilderswil) ) – עיירה הממוקמת דרומית לאינטרלקן, הגענו אליה בנסיעה קצרה ברכב מגרינדלוולד בתום המסלול של פירסט ואגם באכלפ (רצינו להספיק לעשות עוד מסלול עם תצפיות נוף מגבוה ביום עם מזג אוויר קיצי ועם ראות יחסית טובה (אם כי לא מושלמת), וזה לפני יום שהתחזית ניבאה עבורו הרבה עננות ואפילו פרקי גשם...
הנסיעה המייגעת ברכבת גוזלת זמן רב ולכן יש להקדיש מספר שעות לטיול זה (לוקח שעה לפחות לכל כיוון ואצלנו הרכבת גם עצרה באמצע העלייה בדרך למעלה) .
מתחנת הרכבת העליונה מומלץ לטפס רגלית אל נקודת התצפית על האגמים ברינץ (Brienzersee) וטון (Thunersee) – זאת היא נקודת השיא של המסלול לדעתנו (יש עוד מסלולי הליכה שניתן לבחור בהם וניתן אף להגיע עד לאגם באכלפ ולפירסט במסלול הליכה של מספר רב של שעות).
בדרך חזרה מהתצפית בירידה כלפי מטה אל תחנת הרכב ניתן לצפות ממרחק רב על עמק לאוטרברונן וכן על רכס יונגפראו (Jungfrau).
בסוף הטיול ישבנו לנוח ולהתרענן קצת במסעדה שצמודה לתחנת הרכבת העליונה אחרי כל המסלולים וההליכה המרובה שעשינו ביום זה (ושם נצלנו הטבה של קפה ועוגה שקבלנו יחד עם הכרטיסים שרכשנו ).
לסיכום: מסלול יפה מאוד ובדרגת קושי בינונית (מינוס) שמלבד הנוף המרשים על האגמים העמקים והפסגות מגובה עצום נתקלים בהליכה במסלול גם במראות פריחה יפים – אחד מהbest the של אירופה!,
אנחנו באופן אישי פחות אהבנו את כל הטיול הזה לעומת הטיול לפסגת פירסט ואגם באכלפ הרבה בגלל הנסיעה המייגעת הרכבת והזמן הרב שזה גוזל (וגם בדיעבד אחרי מסלולי טבע אחרים שעשינו במהלך החופשה ועליהם אדווח בהמשך -הוא לא תפס אצלנו את את אחד המקומות הראשונים) .
סך הכול יש לשריין לפחות 4 שעות לכל הטיול כולל הנסיעה ברכבת.
מצרפת תמונות משם:
_____
_____
______
_____
____
-
איזה תמונות משגעות של איזור באמת מושלם.
מוסיפה כמה תמונות משלנו, מתצפית מאנליכן שממנה רואים 3 עמקים – גרינדלוולד, טון ולאוטרברונן. עלינו אליה ברכבל + הליכה מגרינדלוולד, ממנה ירדנו ברכבל לונגן ומשם ברכבת (הנסיעה היפה בחיי, של 35 דקות) מוונגן ללאוטרברונן. בעמק לאוטרברונן הלכנו לכל אורכו עד מפלי טרומלבך, אחריהם חזרנו באוטובוס ללאוטרברונן, ומשם בעוד 2 רכבות לגרינדלוולד. יום מקסים.

-
-
פוסט זה נמחק! -
פוסט זה נמחק! -
-
התמונה יוצאת לך בשחור לבן בהתחלה? חכי כמה שניו, ואז היא תעלה.
מעלה עוד כמה מעמק לאוטרברונן ומפלי טרומלבך:

-
אני הייתי ביער השחור אומנם לא בקיץ אבל באוקטובר 2019, הייתי בהר הטיטליס בשוויץ,האמת היא שבהתחלה לא רציתי לעלות עם הרכבל שמגיע עד ההר,אבל אחרי שעליתי אמרתי לעצמי,שאם לא הייתי עולה הייתי מפספסת בגדול.ראיתי את העננים ממש מתחתי,המון שלג מסביב,מדהים,אני אעלה פה שתי תמונות,מקווה שהם יעלו.

-
אני רואה שאצלכם זה היה טיול שהתבסס על תחבורה ציבורית עם כרטיס אזורי משפחתי שרכשתם לשימוש ברכבות,אוטובוסים ורכבלים. אצלנו בדיוק להיפך: אם הספקת להבין ממה שעד כה רשמתי אנחנו לא מהנלהבים (בלשון המעטה) מלעשות שימוש ברכבות ורכבלים וכל סוג של תחבורה אחרת... הצפיפות הדוחק והזמן שזה גוזל על חשבון ההליכה בטבע. אפילו בעליה לפירסט קיצרנו את הדימטד ברכבל ועליו מבוראט כי עד לדם ניתן היה להגיע עם הרכב. אבל לפעמים אין ברירה וחייבים לעשות בהם שימוש כדי להגיע אל יעד בפסגת הר גבוה או לקצר לוחות זמנים. עכשיו בימי הקורונה לקראת הקיץ הקרוב הערכה שלי היא שכל מי שמתכנן חופשת קיץ שמתבססת על שימוש ברכבלים ורכבות באתרים פופולריים ועמוסים צריך לקחת בחשבון שבצל הקורונה וההגבלות רבים מהאתרים יגבילו את השימוש באותם רכבלים ורכבות, וזה ידרוש שריון מקום בהזמנה זמן רב מראש... לכן דווקא טיול בטבע של הליכה בטראקים בטבע שמבוסס על הליכה רגלית ללא שימוש ברכבלים או רכבות והגעה עם הרכב אל נקודת ההתחלה של המסלול - טיול וחזרה אל הרכב זאת נראית לי האופציה הכי טובה לבנות את החופשה הבאה (למי שזה מתאפשר).
-
טיטליס זה לא ממש היער השחור...התמונות יפות ודרמטיות עם העננות ברקע. בכל מקרה אנחנו מעדיפים לנצל יום עם ראות מושלמת כדי לעלות ברכבלים מאוד יקרים לפסגות הגבוהות ביותר של אירופה כדי לזכות בחוויה המושלמת. היה לנו יום כזה אחד בלבד בכל החופשה, וזה היה היום האחרון של החופשה... לכן חכו בסבלנות לסוף הדיווח שלי... ששוב מתנצלת על הזמן שזה לוקח, ולצערי בגלל זה כנראה אצטרך לנפות כמה מקומות בהם ביקרנו... אבל שווה לחכות -כדי להגיע לשיא של השיאים.... א.ד.מ והמונט בלאן!!!
-
לא, זה היה טיול משולב. היה לנו רכב שכור, והשתמשנו בו לא מעט. היו רק 3 ימים מתוך ה-12 שהוא עמד בחניה - היום של פירסט, היום של מאנליכן ולאוטרברונן, והיום שבו עלינו ברכבות ליונגפראיוך. גרינדלוולד, קצת בדומה לשאמוני, היא עיירה שיוצאים ממנה הרבה רכבלים ורכבות, בהחלט אפשר לעשות בה כוכב של שבוע גם בלי רכב, אבל כאמור זה לא היה הטיול שלנו.
לגבי הקורונה - ברור שהיא תשנה את חוקי המשחק. איך בדיוק נחכה ונראה.
-
לפסגת היונפראו לא חשבנו אפילו לעלות (המחיר אסטרונומי להרכב שלנו). חוץ מזה כדי לעלות אליו צריך מזג אוויר עם ראות חלקה ושמיים בהירים לגמרי שלא היתה בימים שבהם טיילנו באלפים הברניים, ולכן בילק של שוויץ בחופשתנו רכשנו כרטיסים רק לרכבלים ורכבות שהביאו למסלולי טיול שהיו מאסט עבורנו ועל השאר ויתרנו בגלל העלות גבוהה, ובמקום זה היו ימים בהם טיילנו באגמים, נקיקים, קניונים ומערות שלא נדרש בהם העליה עם הרכבלים. בשאמוני כן רכשנו את הפס התלת יומי לרכבלים כי הוא משתלם מאוד ולא במחירים המטורפים של שוויץ, ובסוף בסוף הדובדבן שבקצפת היה כאמור היום האחרון של הטיול שלנו שאפשר עליה אל המונט בלאן במזג אוויר מושלם! לגבי הקורונה: אי אפשר עדיין לדעת מה יקרה ואיך זה ישפיע על הטיולים בקיץ הקרוב...אבל אפשר כבר להעריך שזה יהיה רחוק מאוד מאיך שהיינו רגילים לטייל בשנים קודמות טרום קורונה... ואם בכלל יתאפשר לטייל ביעדים כמו האלפים של שוויץ וצרפת בקיץ הקרוב עדיף לכל מי שבונה על חופשה "רגילה" כמו פעם להוריד ציפיות.
-
היה לנו מזל מטורף בשוייץ, שבוע בגרינדלוולד, סוף ספטמבר, והיו לנו שמים בצבע טורקיז כל הימים למעט ביום האחרון, שבחציו הראשון עוד היה יפה, עשינו את "מסלול הגמדים" המקסים במרינגן, ורק ב-100 מטר האחרונים של המסלול השמים קדרו בבת אחת, כשרצנו מהר לרכבל לרדת חזרה. אז נהיה סגרירי, והמשכנו לנקיק הארה-שלוכט שמתאים למזג אויר כזה (ובגלל זה הוא נשאר לסוף - לא רצינו לבזבז עליו יום יפה). אני לא ליד תמונות עכשיו, אעלה בהמשך. -
הכרטיסים לפסגת היונגפראויוך אכן יקרים מאוד אם משלמים מחיר מלא. אנחנו למעשה שילמנו רק 2 כרטיסים על 5 אנשים. בזכות כרטיסי הג'וניור, העליה לפסגות שם היתה זולה יותר מאשר בשאמוני, בה קנינו פאס לשלושה ימים רצוף.
בכל מקרה, זה מקום מרהיב ומיוחד, חוייה של פעם בחיים. אעלה תמונה גם משם.