אירלנד- עוד ועוד שאלות והתלבטויות-תודה
-
שאלה למי שהיה באיי אראן-וספציפית באיניש מור.
מה לוח הזמנים הריאלי? להקדיש לאי יום טיול שלם?
אם אני לוקחת אוטובוס מקומי (או סוס ועגלה) מה משך הטיול איתם? (הבנתי כשעתיים? )
ואז איך מתניידים או מטיילים ביתרת היום בין ההפלגה הלוך לחזור?
ההתלבטות אם לעלות על ההפלגה של 10.30 וחזור ב17.00 או על ההפלגה של 13.00 וחזור ב17.00 (הפלגה אחרונה בעיתוי המתוכנן אחרי הקורונה).
-
ראשית, לקחת בחשבון שלפעמים ההפלגות מתבטלות! ובלי קשר, הייתי לוקח את הפלגת הבוקר ולא את הפלגת הצהריים. לפעמים, כשאת נוסעת בעגלה, יורד גשם כזה חזק שאפילו אין היכן להסתתר! מאחל ימים חמים ונעימים כשמבקרים באיים אלו.
עוד נקודה, כשמגיעים לנמל ההפלגה, מגרש החנייה כל כך מלא לפעמים שצריך כחצי שעה לחפש מקום חנייה! מאחל לך שלא יקרה אבל, כדאי להגיע עשר דקות יותר מוקדם משתכננתם!
-
תודה.
תכננתי אפילו חצי שעה קודם, ובכל מקרה אני מתכננת על הסתיו.
אבל השיקול של הפלגה שמתבטלת- משאיר לי “חור” של יום בטיול.
כאשר הלינה קבועה כבר באזור ----
מה שאומר שאני גם צריכה לחשוב על תוכנית חלופית לאותו יום (תודה. לא הבאתי את זה בחשבון).
-
בעיקבות ייטס …………… שיתגשם לך -
-
-
I will arise and go now , and go to Innisfree……
יגיע גם יגיע … אם לא השב שנה הבאה אז בשנה אחריה …
-
כמובן שסומך עליך בעיניים עצומות. את יודעת בדיוק מה ‘הטעמים’ שלך ושל בני לוויתך, אבל….. תרצי ‘עצות נקודתיות’, יש לי.
למשל: האם שמעת או את יודעת משהו על ‘בית המוסיקה של דולין’???
-
ראשית ברור שאני רוצה המלצות.
ועיצות נקודתיות אני עוד מתבשלת עם התכנים וסדרי עדיפויות (אם כי כבר די מגובשת לטיול אחד מקיף של כל אירלנד כולל צפון בשלשה שבועות- בהתחלה חשבתי על פיצול ל2 טיולים נפרדים-אבל הקורונה שינתה את דעתי)
וכן- קראתי על בית המוסיקה, אני מתלבטת לגביו-בינו ובין בילוי ערב “רגיל” בפאב מקומי
יש לי בול לילה אחד כאן, לפי התוכנית נכון לעכשיו.
ושוב---כמובן שאשמח לשמוע הכול!!!!!!
-
@יונית בהחלט יום שלם. לא יודע אם רלוונטי, אנחנו שכרנו אופניים והיה נהדר לטייל בקצב שלנו, לעצור לראות את כלבי הים (או אריות ים? כבר לא זוכר) ולהגיע למקומות נוספים באי, יש שם צוקים מדהימים. זה מאפשר לעשות פיקניק איפה שרוצים ולא להיות תלויים בהסעה.
בכל מקרה, אם כבר מפליגים, לדעתי חבל רק ל 3 שעות.
-
שאלה נוספת
מוזיאונים פתוחים/כפרים משוחזרים וכו
האם להתלבט בין
Bunratty Castle
לבין Ulster American Folk Park
מה השוני המהותי בין השניים.
אני יותר נוטה לא לוותר על אולסטר- אבל זה רק מתמונות.
צודקת?
(וכן, אני יודעת שתמיד טיול הוא ויתור על משהו).
תודה.
-
@יונית אמר:
שני דברים שונים בתכלית השינוי האחד מהשני. אישית, הייתי מוותר על מוזיאון אלסטר. (אבל אני יודע תמיד שלאנשים שונים טעם שונה) לעומת זאת, במבצר באונרטי, לא אזכיר את התצוגות, רק את העובדה שבערבים מסוימים בשבוע, מתקיימות בהן ‘ארוחות אבירים’ עם הופעה. לדעתי, למתעניין בפולקלור, אולי מעניין יותר.
-
המילה ‘הכל’ היא כל כך כללית….. ומהו הטעם? איני בטוח כך שקשה לענות
רק הערה אחת:
אפילו שדולין נחשבת מקום שבה התפתחה ‘מוסיקה שונה’, הרי לשבת בפאב אירי תוכלו בכל עיר ובכל עיירה. אין בזה ייחוד מסויים ולא תבדילו בין מוסיקה זו או אחרת. בית המוסיקה לעומת זאת הוא שונה וייחודי.
-
מגדירה לך “הכול”--- (אתה צודק)
חרשתי את רוב אתרי המידע ובלוגים על אירלנד (חלקם חוזרים על עצמם).
אני לא מחפשת “עוד” נקודת תצפית מהממת או מפל
אלא את מה ש”הכי “ אירלנד- כל מה שקשור באנשים, בתעשיה מקומית(ושוב במינון ריאלי אני לא עושה סיור מטוויות צמר מתקדם).
בול בית המוסיקאי (מבחינתי, אם כי יש לי שותפים לטיול כמובן שגם להם יש דיעה).
פחות מתלהבת מטירות,ארמונות ועתיקות (ושוב אחרי מינון מסוים-טירה אחת מיוחדת כן, פעם-פעמיים צלבים קלטיים-כן וכו) אני מחפשת את מה שיש באירלנד ולא אמצא במקומות אחרים (ולכן דולמנים שכבר ראינו הרבה, נדלג אלא אם זה על התוואי או מיוחד ביותר).
אנחנו מאד אוהבים נופים (ולכן הנסיעה המתוכננת ברובה לאורך החופים) הרבה פחות מתרגשים מערים (ועדיין נקדיש זמן לדריי,בלפסט ודבלין,אולי גם גלווי).
כן מתעניינים בהיסטוריה החדשה של אירלנד ( מה שקשור בהגירה, ברעב הגדול,טיטניק, איך חיו פעם וכו)פחות באתרים ארכיאולוגיים של “פעם זו הייתה כנסייה”.
מקווה שהצלחתי למקד- את “הכול”.
-
פוסט זה נמחק! -
הבנתי. אכתוב, אערוך, אשלח. תודה
-
אם אתם מתעניינים בהסטוריה החדשה של אירלנד, בבית הדואר של דבלין ברחוב אוקונל, יש תצוגה מאד גדולה (בעצם, מוזיאון פנימי), המתארת את השתלשלות מלחמת העצמאות האירית מתחילת המאה העשרים (מרד הפסחא). בבלפסט, כדאי מאד לקחת סיור במונית לגרפיטי. הנהגים המקומיים עושים סיורים בין הגרפיטי הפוליטיים ומסבירים.
-
-
הייתי באירלנד לפני ……… לא משנה. כי אז לא היו תמונות דיגיטליות ואני עברתי מספר דירות מאז…
אבל נשאר לי בזכרון – הגן הבוטני וגן החיות של דבלין -
גלנגאריף Glengariff gardens – גן בסיגנון איטלקי … Kinsale עיירה קטנה בדרום האי עם מסעדות טובות השוק ב קורק- גלידה לוך
והעיקר שהמרחקים קצרים הנופים ירוקים והרוח חזקה ……
ויש הרבה הרבה יותר- אז עשיתי רק הליכות לא טרקים
קראתי שה Burren. שווה הליכה - ו Skellig Michael mountain – רק שיתממש ………
-
תודה.
בתכנון שלי פחות האזור המזרחי והדרום מזרחי--- ואני מתמקדת יותר במערב ובצפון.
מקווה שאני לא טועה בנקודת המבט.
-
הסטוריה עתיקה Newgrange. שוב לא הייתי – כשעה מדבלין – אבל תמיד רציתי לבקר …