ילוסטון וגליישר פארק-
-
כאשר מדובר בילוסטון, זה לא נראה מוגזם מאד. ב- 2015 שילמתי בג’קסון מעל 250 דולאר ללילה.. בגארדינר שילמתי כ- 200 דולאר ללילה, אבל גארדינר זולה יותר מווסט ילוסטון. -
הלינה בתוך הפארקים מבוקשת מאד ובשנים רגילות, יש שמזמינים שנה מראש. כאשר הסתכלתי פרק זמן קצר לפני הביקור, לא היה שום מקום בתוך הפארק. -
נכון גם אנחנו הזמנו 11 חודשים מראש.
בכל מקרה בהצצה נראה שיש לא מעט יחידות שפנויות לקיץ ויש להם מדיניות ביטולים גמישה יחסית.
https://www.yellowstonenationalparklodges.com/stay/plan/reservations/
-
האם לינה מחוץ לפארק יכולה לבא בחשבון? אם כן איפה מומלץ?
-
בכל ארבעת הביקורים שלנו שם ישנו מחוץ לפארק. העיירה west yellowstone קרובה ונוחה אבל לא זולה. לילה אחד ישנו בגרדינר מונטנה, היה לנו רחוק מדי, הדרכים אינן קלות.
-
בהחלט. ברוב ביקורי בילוסטון לנתי מחוץ לפארק, בגארדינר. -
בביקור הראשון שלי בפארק, בספטמבר 1999, הגעתי לג’קסון בערב בלי הזמנת חדר במלון. פניתי ישר למלון Days Inn ולא היה להם מקום. הבנתי מהם שהסיכוי למצוא מקום לינה לאותו לילה בעיר יהיה קלוש. על פי עצתם נסעתי ל- Driggs באידהו ולנתי שם לילה אחת. לפני שיצאתי, עשיתי אצלם הזמנה לעוד לילה או שניים. למחרת, פניתי לדוכן באיזור הכניסה לפארק (לא ראיתי אותו בביקורים מאוחרים יותר) ושם הצלחתי למצוא חדרים בתוך הפארק ללילה נוסף בגרנד טטון ול-2 או 3 לילות בתוך ילוסטון. אני לא יודע אם היום, כאשר האינטרנט הרבה יותר נפוץ, יש אפשרות למצוא חדרים בתוך הפארק בסמוך לזמן ההגעה. לא הייתי בונה על זה ומחפש מקום מחוץ לפארק, לפחות כגיבוי. -
לא ברור לי למה הכוונה בדרכים לא קלות. העירה גארדינר נמצאת בסמוך לכניסה הצפונית לפארק (ממש יושבת על שער הכניסה) וכמובן שמשם התנועה היא בתוך כבישי הפארק. החיסרון הוא שהנהיגה עד לחלק הדרומי של הפארק היא ארוכה. ווסט ילוסטון ממוקמת קרוב למרכז הפארק (מבחינת “קווי רוחב”), אם כי היא רחוקה יותר מכביש ה- 8 הפנימי של הפארק. היא גם גדולה יותר ומפותחת יותר (יותר מסעדות, למשל). מצד שני, הלינה בה יקרה יותר מאשר בגארדינר (שכם היא לא בדיוק זולה).