טרקים בהודו
-
שלום
איזה טרקים קיימים בהודו בסגנון של נאפל כלומר לינה ב tea house?
אנחנו בני 50 ולא מעונינים לישון באוהלים
תודה
ירוו
-
אהלן,
בלאדאק יש יש מגוון רחב מאוד של טרקים.
קחו בחשבון שברוב הטרקים ישנים באוהלים ו/או בהום סטיי.
טרקים נוספים אפשר לעשותבאזור ספיטי, סיקים והימצ'אל פארדש.
בכל המקומות, תקופת הטיולים היא באביב, בקיץ ובסתיו.
(בלאדאק וספיטי רק בקיץ).
-
-
יש בספרי הדרכה, יש הרבה אתרים באינטרנט, ויש כאן בפורום מטיילים שעשו לא מעט טרקים בהודו (כולל אני).
אם תגדיר מה אתם רוצים (מספר ימים, רמת קושי ונופים), נוכל לעזור לכם בשמחה.
-
אם בא לכם ספר, ולא ״חיפוש באינטרנט״, אני מאוד ממליצה על המדריכים של סיסרון לטרקים (בהודו לא הייתי!), למשל זה:
https://www.cicerone.co.uk/trekking-in-ladakh-second
לטעמי זה טוב מאוד גם בשביל לקבל רעיונות (ואח״כ אפשר להשלים מידע באינטרנט, או פה באתר, להתייעץ וכו).
חשוב מאוד כמובן להתעדכן בשינויים. זה נכון לספר וגם למידע שאתם מוצאים באינטרנט, סיפור מסע וכו.
-
תודה
אנחנו מעוניינים בטרק ברמה קלה-בינונית של 4-5 ימים מומלץ עם נוף של הרים מושלגים ומים
נשמח להמלצות
תודה
ירון
-
בכיון שאתם רוצים יש הרבה טרקים באזור של ההימלאיה הפנימית – לא באזור לדאק (שהוא יותר יבש ופחות ירוק) אלא באזור הימאצ’ל פרדש ואוטארקהאנד. באזור דרמסלה ובאזור עמק קולו (מנאלי) יש הרבה טרקים קצרים של מספר ימים. העניין הוא שברוב האזורים הללו הלינה היא באוהלים או מקסימום בצ’אי שופ (המקביל לבקתות תה). באזור אוטארקהאנד יש יותר מסלולים שמאפשרים לינה במקומות מסודרים – אשראמים ו/או בקתות תה. בכך מקרה – הצורה המסודרת של לינה בגסט האוסים במהלך הטרק, כמו שהיא בנפאל, לא ממש פופולארית בהודו. בין המסלולים באוטארקהאנד שיש בהם אפשרויות לינה: גנגוטרי (מקורות הגנגס), יאמונוטרי, מקורות היאמונה, האר-קי-דון ועוד כמה מסלולים נוספים -
@ranamitai אמר:
גנגוטרי
תודה רבה
אשמח גם לשמוע על טרקים קצרים בלאדאק (ביקרתי בלה לפני כ 15 שנים ואני מאוד אוהב את הנוף (יש הרים מושלגים) ואת האווירה)אגב: יש טרקים בסגנון של נאפל במקום אחר במזרח (סין לדוגמא)?
ירון
-
ירון
לא יודע מה זה קצר בשבילך אבל הכי “דומה לנפאל” בלדאק ומתבסס על הומסטייס הם:
- ה”בייבי טרק” 2-4 ימים
- מארקה וואלי 5-9 ימים תלוי בגרסא
-
-
טרקים יש מלא כמו שנכתב – אם יש אוהל טוב עם חברה טובה – זו לא צריכה להיות בעיה … להיפך יש את החופש ל״התנחל״ היכן שרוצים ליד מקור מים…
את רוב הטרקים עשיתי באוהל – עברתי לילה בבקתה בגלל שכנים רעשנים (דזונגרי טרק סיקים) … וטרק ראשון הסינגלילה גבול נפאל הודו…
כל היתר באוהל מעולה … עם חברה נהדרים ואם תצומי מקסימלית… גם עם יש להכנס ולצאת על 4 אוהל הוא מיני חדר עצמאי נעים חמים וכיפי…
ואת ה 50 כבר עברתי מזמן …
אה כן שכחתי 2008 טרק האוורסט רק באכסניות …
-
האם בהודו יש גם פורטרים או שמקובל שהמטיילים סוחבים את הציוד בעצמם? -
בלדאק וצפון הודו אין בעיה להשיג פורטרים. יש גם לא מעט סוכנויות טיולים שאירגנו לך מה שתרצה.
-
קח בחשבון שלא בכל הימים יהיה לך הום סטיי, מה שאומר שצריך להתארגן גם עם אוהלים, אוכל ומים.
כפי שדרור כתב לך, צאו לטרק דרך סוכנות, הם יארגנו לכם הכל.
-
הרבה סוכנויות שגם משתמשות בסוסים… יאק… דזו (תערובת יאק ופר) – ואתם צריכים לסחוב רק תרמיל יום …