ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

עזרה בתכנון טיול- המשך

פורום צפון אמריקה
    חוף מערבי תכנון
    18
    61
    7167
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • חגית_3690808
      חגית_3690808 נערך לאחרונה על ידי

היי לכולם,

למי שקרא את הפוסט הקודם שלי, ולמי שלא, תזכורת:

אנחנו משפחה של שני הורים, ושני ילדים- ילד, שיהיה בן 13, וילדה בת 15.

אני מתכננת טיול בר מצווה, שנראה, לצערי, כי ידחה ליולי בשנה הבאה, עקב המצב. (בכל זאת, מתחילה לתכנן)

מעולם לא היינו קודם בארה”ב, ולרשותנו עומדים 21 ימים ברוטו.

אחרי שקראתי (ועדיין) מיליון טיפים, בלוגים, סיכומי טיול ואת העצות הנהדרות שלכם,

הגעתי למסקנה כי, מוטב יהיה לבחור צד. חבל יהיה לבזבז יום על טיסה פנימית, ממזרח למערב.

הכנתי תכנית חדשה. אעלה אותה כאן. אשמח לשמוע תובנות, הערות ועצות נוספות מכם. 

התמקדתי בחוף המערבי, ולהלן התכנית:

יום 1- טיסה מתל- אביב, הגעה לסן פרנסיסקו, התאוששות יום 2- סן פרנסיסקו- שייט לאלקטרז, סיור רגלי בעיר- רציף הדייגים+ אריות הים+ קרונית הכבלים+ מרכז Westfield יום 3- סן פרנסיסקו- מוזיאון אקספלורטוריום                             פארק גשר הזהב יום 4- סן פרנסיסקו- מגדל coit, צ'יינה טאון (במידה וישאר זמן- ביקור במוזיאון הגלידה) יום 5+יום 6+יום 7+יום 8- נסיעה בכביש 1 לכיוון לוס אנג'לס                       ביקור ב-                                                                                                                         *Mall Milpitas Great
                                                                                                                                                                                                 האקווריום של מונטריי*
      *דרך 17 המייל *שמורת LobosPoint *שמורת Limekin *שמורת פילי הים- BlanccasPiedras *טירת הרסט *עיירת Solvang   בכמה ימים מומלץ לעשות את כל התכנית הזו של כביש 1? והיכן מומלץ לעצור ללינה? אני הקצתי ארבעה ימים (נראה לי מעט לכל העצירות האלה)   יום 9- לוס אנג'לס- הגעה, ווניס ביץ' וביקור בבוורלי הילס יום 10- לוס אנג'לס- דיסנילנד (ללא יוניברסל) יום 11- לוס אנג'לס- פארק Adventure Disney יום 12- לוס אנג'לס- מוזיאון השיאים של גינס יום 13- סן דייגו- הגעה וביקור בנושאת המטוסים יום 14- סן דייגו- עולם המים יום 15- גן החיות של סן דייגו יום 16- סן דייגו- פארק בלבואה יום 17- סן דייגו- יום קניות יום 18- פארק יוסמיטי או פארק ברייס יום 19- לאס וגאס- הגעה וסיור בבתי המלון (לא יודעת בכמה נספיק) יום 20- לאס וגאס- יום אחרון לקניות יום 21- טיסה חזרה הבייתה      תודה מראש, חגית.    
      חגית_3690808 karnielr שירליץ imeshy 5 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • חגית_3690808
        חגית_3690808 @חגית_3690808 נערך לאחרונה על ידי

@חגית_3690808

סליחה. יצא לי קצת מבולבל, כי העתקתי ממסמך של וורד. 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • karnielr
          karnielr @חגית_3690808 נערך לאחרונה על ידי

@חגית_3690808

המעבר מיום 17 ליום 18 לא ברור, המרחק מסן דיאגו ליוסמיטי או לברייס הוא מאות ק"מ, לא ניתן להגיע לשם וגם לטייל באותו יום. 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
          • שירליץ
            שירליץ @חגית_3690808 נערך לאחרונה על ידי

@חגית_3690808

יום 18 לא הגיוני. יוסימיטי או ברייס לא נמצאים במרחק קפיצה בין סאן דייגו ללאס ווגאס.  הפארק היחיד שהגיוני לעשות במתווה כזה זה Joshua Tree. 

אם אתם בכל זאת רוצים להגיע ליוסמיטי, מה שאפשר לעשות זה לגלח יום מסאן פרנסיסקו, לנסוע ליוסמיטי ליומיים שלושה, משם למונטריי וללוס אנג’לס. התוכנית שלכם של 4-5 ימים בכביש 1 היא גם ככה נדיבה למדי, אין בעיה לקצר ל2-3 ימים לטובת יוסמיטי. 

גרייט מול מילפיטס לא נמצא על כביש 1 אלא זה סוג של עיקוף (לא נורא, אבל תקחו בחשבון שנתחתו על כביש 1 באיזור סנטה קרוז). אם נוסעים מסאן פרנסיסקו ליוסמיטי, יש אאוטלט בליברמור שהוא ממש בדרך. 

ואני הייתי מורידה יום מסאן דייגו לטובת לאס ווגאס.

• imeshy
              imeshy @חגית_3690808 נערך לאחרונה על ידי

@חגית_3690808

לטעמי תכננת יותר מדי ימים עבור כביש מס’ 1

יומיים יכולים להספיק, בהנחה שהאקווריום של מונטריי מיותר אם תלכוגם לעולם המים בסן דייגו. 

פארק בלבואה לא מהווה יום שלם בסן דייגו ואפש רלשלב אותו עם הקניות ליום אחד

יוסמיטי וברייס רחוקים מדי סן דייגו בתכנון הנ”ל. אפשר לשלב את יוסמיטי בימים שתחסכו מכביש מס’ 1 (לפחות יומיים טיול)

Sailor תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
              • Sailor
                Sailor @imeshy נערך לאחרונה על ידי

@imeshy

בבלבואה פארק אפשר לבלות שעה, שבוע וכל מה שביניהם.

רק גן החיות שווה יום שלם (אם יפתח לקהל) ויש מוזאונים לבחירה שברובם גם ילדים יהנו.

בי לבין יש פארק גדול עם צמחיה מגוונת ומתקנים שונים.

• karnielr

@חגית_3690808

גם מוזיאון השיאים של גינס לא לוקח יום שלם. לגבי כביש 1, יש תחנות שכתבת שהן  נקודות תצפית או לוקחות פרק זמן קצר, לכן הערכת את משך הנסיעה  שם בימים רבים שהם בעצם מיותרים. 

חגית_3690808 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                  • חגית_3690808
                    חגית_3690808 נערך לאחרונה על ידי

תודה לכולכם.

רק כעת הסתכלתי במפה (הייתי צריכה להתחיל איתה...) והייתי קצת בהלם מעצמי.

חבל שאי אפשר למחוק את התכנית.

אז רק אכתוב כאן מסלול חדש, ואבקש שוב את חוות דעתכם המנוסה והמקצועית-

יום 1- הגעה לסן פרנסיסקו

יום 2- סן פרנסיסקו- שייט לאלקטרז+ סיור רגלי בעיר+ רציף הדייגים+ קרונית הכבלים+ westfield

יום 3- סן פרנסיסקו- מוזיאון אקספולרטוריום+ פארק גשר הזהב

יום 4- פארק יוסמיטי+ אאוטלט ליברמור

יום 5- פארק יוסמיטי

יום 6- סנטה קרוז+ אנו נואבו

יום 7- מונטריי

יום 8-דרך 17 המייל+ סן סמיון+ סולובנג

יום 9- נסיעה מזרחה- לאס וגאס

יום 10- לאס וגאס- סיור בתי מלון בעיר

יום 11- לאס וגאס- יום קניות

יום 12- לוס אנג’לס- הגעה, ווניס ביץ’+ בוורלי הילס

יום 13- מוזיאון השיאים של גינס+ ??? (הצעות יתקבלו בברכה)

יום 14- אנהיים- דיסנילנד

יום 15- אנהיים- דיסני

יום 16- סן דייגו- הגעה וביקור בנושאת המטוסים

יום 17- סן דייגו- עולם המים

יום 18- סן דייגו- גן החיות

יום 19- סן דייגו- פארק בלבואה

יום 20- סן דייגו- יום קניות 

יום 21- חזרה הבייתה

imeshy גדליהו מהגרעין IM שירליץ hil 8 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                    • חגית_3690808
                      חגית_3690808 @karnielr נערך לאחרונה על ידי

@karnielr

זאת משום, שלא ידעתי 

1. להעריך כמה זמן כדאי להקצות למוזיאון כזה
                      2. מה עוד ניתן לשלב באותו יום
                      karnielr אנשיםטובים 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                      • karnielr

@חגית_3690808

קודם כל דעה אישית, אבל אני חושבת שכדאי להגיד אותה. ערים אמריקאיות הן פחות נעימות מערים אירופאיות, אני חושבת שהיכרותך עם ערים אירופאיות גרמה לך להקדיש הרבה ימים לכל עיר וזה ניצול לא אופטימלי של הטיול. לדעתי. לגבי שאלתך – אפשר אולי לצרף את מוזיאון השיאים ליום של בברלי הילס ולהוריד יום מלוס אנג’לס. גם סן דיאגו מעט מרווחת מדי לדעתי, בדקת למשל מה יש בפארק בלבואה? האם אכן יקח לכם יום שלם? בנוסף...גם אני נוהגת לקנות לא מעט בטיוליי בארה”ב, אבל לדעתי הוקדשו יותר מדי ימים לקניות. מבחר החנויות באאוטלטים כמעט זהה, את תראי שיש כפילויות מיותרות. 

מה הייתי משנה? מורידה קצת מהערים, קצת מהקניות, ומשתדלת להכניס לטיול לפחות את פארק ברייס שנותן טעימה ממה שיש לנופי ארה”ב להציע. 

חגית_3690808 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
                        • אנשיםטובים
                          אנשיםטובים @חגית_3690808 נערך לאחרונה על ידי

@חגית_3690808

בגדול – סבבה.

בקטן:

אין סיבה מיוחדת לעשות קניות בוגאס. אפשר לעשות קניות בכל מקום בארה”ב, בערך באותו מגוון ומחירים. יותר מזה, אני לא מציע לתכנן ימים שלמים לקניות. זה מתי ומעייף. ואני לא מציע להשאיר קניות דווקא לסוף הטיול. קניות משלב יופי בחצי יום כש”בא לנו”. כי מתאים לנו אחר הצהריים הזה, כי נתקענו עם נסיעה ארוכה, כי אנחנו רעבים וקניון מתאים לנו לסגור את הפינה של אוכל עם טיפה שופינג וכו’. אז במקום שני ימי קניות מלאים 4-5 רבעי/חצאי ימים יכולים להתאים הרבה יותר

שימו לב שבשביל יום אחד נטו בוגאס אתם משקיעים יום וחצי של נסיעה. אני לא מתווכח עם שווה או לא, אבל זה יחס לא אידאלי. יתכן ששווה לשיום את לאס וגאס בסוף הטיול ולחסוך לפחות כיוון אחד של נסיעה

מוזר לי שויתרתם על יוניברסל שאמור להיות קלאסי לגילאים שלכם

אני יודע שכתבתי רק השבוע שכדאי להשאיר את פארקי השעשועים לסוף, אבל בפועל בשבוע האחרון יש לכם 3 פארקי שעשועים + גן חיות. זה קצת דחוס

אני מניח שזו רק תוכנית כללית ולא תוכנית פעולה. כי אחרי שתבדקו כרטיסי טיסה תצטרכו גם לשקלל ימי שבוע ו/או חגים אם יהיו (4 ביולי) משפיע על עומסים ומחירים

חגית_3690808 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                          • חגית_3690808

@karnielr

שלום,

1. אכן ההיכרות שלי היא אך ורק מערים אירופאיות, ובהתאם, יום שתכננתי בעבר ללכת למוזיאון ואן גוך באמסטרדם ולאחריו לעשות עוד משהו, היה שם תור בכניסה של יותר משעה וחצי, שכמובן לא נלקח בחשבון...אז אני לא יודעת אם זה חל בארה”ב, ואני מניחה שכן.
                            2. כשכתבתי “יום קניות”, התכוונתי לעשות גם אתנחתא מסויימת, כדי שתהיה חלוקה בין “ימים עמוסים”, ו-”ימים קלים יותר”, ולא נהיה עייפים מעומס.
                            3. פארק בלבואה- אפשר לרכב על אופניים במשך שעה ואפשר לאכול שם צהריים ואז לסיים את הפארק בחצי יום, ואולי כך, את כל אחה”צ להקדיש לקניות אבל, לא ידעתי מה עוד אפשר להוסיף ביום פנוי בודד, שלא מצריך נסיעה ארוכה.
                            אנשיםטובים karnielr 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                            • imeshy
                              imeshy @חגית_3690808 נערך לאחרונה על ידי

@חגית_3690808

אני הייתי מוותר על סנטה קרוז ומקצר מאוד את הזמן במונטריי (שוב, אין סיבה להיות באקווריום של מונטריי במידה ואתם מתכננים להיות גם בעולם המים בסן דייגו). בסך הכול יומיים מספיקים (לטעמי) כדי לטעום את כביש מס’ 1 ולהיות במקומות הראשיים. 

ליוסמיטי הייתי מקדיש לפחות יומיים מלאים! ואם ברצונכם להיות גם באיזור של מעבר טיוגה (חפשי אותו ברשת) – אז תוסיפו יום נוסף. 

אני דווקא חושב שלאס וגאס מתאימה מאוד לקניות. אמנם יש המון מה לעשות בעיר (שעשועים, וכדומה) אבל הקניות נמצאות במרחק נסיעה קצר , וישנם שני אאוטלטים שמכילים את מרבית הרשתות המעניינות. לפיכך הייתי מוותר על כל התוכניות לקניות במקומות אחרים (בדרך ליוסמיטי, סן דייגו) ומוסיף עוד יום ללאס ווגאס. 

באם יישארו לכם ימים “אקסטרא” , כדאי לשקול להכניס “סתם” יום מנוחה איפה שאפשר. לשבת במלון, לשחות בבריכה, לראות טלוויזיה, לשחק מיניגולף – ובמילים אחרות – סתם לנוח מהלו”ז הצפוף של הטיול 

חגית_3690808 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
                              • חגית_3690808
                                חגית_3690808 @אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

@אנשיםטובים

תגובה עניינית וטיעונים נכונים.

לפי המפה ראיתי כי נסיעה מלאס וגאס קרובה יותר ללוס אנג’לס, מאשר נסיעה מסן דייגו ללאס וגאס, ולכן, שיניתי את המסלול.

כמובן שזו טיוטה ראשונית.

ראיתי גם שטיסות מסן דייגו לישראל עשויות להיות יקרות אפילו ב- 200$ לכרטיס, מאשר טיסות מלוס אנג’לס לישראל. וזה ה מ ו ן.

אוכל לשלב פארק בלבואה עם חצי יום קניות, ואז ישאר לי עוד זמן ליוניברסל, ולהוריד יום מקניות (מיותרות בלאס וגאס) ויהיה לי יום פנוי נוסף.

• אנשיםטובים
                                  אנשיםטובים @חגית_3690808 נערך לאחרונה על ידי

@חגית_3690808

לא זכורים לי תורים מפחידים במוזיאונים במערב. אבל בהחלט יתכנו מקומות עם תורים רציניים

וצריך לזכור שבחלק מהמקרים מעבר בין שני אתרים לוקח הרבה זמן. נסיעה וחניה, הליכה וכדומה.

לאירופה (כמובן החללה גסה) מרכזי העיר העתיקים הם יחסית קופמקטיים, מתאימים להליכה ברגל, ומאידך פחות נגישים לרכב ואולי גם לא לתחבורה ציבורית

בארה”ב (כמעט) הכל נגיש לרכב, אבל מנגש יש מרחקים בין דברים. כך ששילוב של שני אתרים באותה עיר בותו יום יכול בהחלט לגרור חצי שעה ושעה של נסיעה בינהם. זה בכלל לא נדיר. כתלות כמובן בימי השבוע

באופן אישי אני מעדיף את הערים של ארה”ב על אילו של אירופה, אבל זה עניין של טעם.

אם הייתם עם ילדים קטנים הייתי אומר שפארק בלבואה ליום שלם זה נהדר. אבל עם ילדים גדולים – זה בהחלט אפשרי אבל ממש ממש לא חובה. אפשר לשלב שעה של שיטוט אחרי גן החיות (שנמצא בפארק) ואולי גם מוזיאון קטן. ואפשר גם לזרום  – אם יצאתם מוקדם מגן החיות לשוטט יותר בפארק ואם לא אז לא.

בסן דייגו אפשר לשלב את פוינט לומה (לא הייתי) שנשמע לי נהדר לבילוי אחר הצהריים. אפשר גם לשלב את לה הויה שגם יכול להיות חביב לאחה”צ

חגית_3690808 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                                  • חגית_3690808
                                    חגית_3690808 @imeshy נערך לאחרונה על ידי

@imeshy

קיבלתי. כך נעשה.

תודה רבה. 

• חגית_3690808

@אנשיםטובים

מקבלת.

אשנה לפי העצות האלו והרעיונות של imeshy

• karnielr

@חגית_3690808 אמר:

@karnielr

שלום,

1. אכן ההיכרות שלי היא אך ורק מערים אירופאיות, ובהתאם, יום שתכננתי בעבר ללכת למוזיאון ואן גוך באמסטרדם ולאחריו לעשות עוד משהו, היה שם תור בכניסה של יותר משעה וחצי, שכמובן לא נלקח בחשבון...אז אני לא יודעת אם זה חל בארה”ב, ואני מניחה שכן

לגבי מוזיאון השיאים של גינס…. ההנחה לא נכונה. 

חגית_3690808 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                        • חגית_3690808

@karnielr

לכן, אני מתייעצת כאן אתכם...🙂

• חגית_3690808

@אנשיםטובים

נראה שמיצינו את אירופה, ולמרות שמתוך כל המדינות באירופה, שהיינו בהן, כמשפחה, אני הייתי לבד בפריז, לונדון ובאיטליה,

נראה כי טיול בארה”ב ובערים שלה יהיה נחמד יותר לילדים, מאשר “טיול בוותיקן”, למשל.

שאלה- מתי כדאי לשכור רכב? כבר בהתחלה? בסן פרנסיסקו?

אנשיםטובים חמוטל69 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 4
                                            • 1 / 4
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון