ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

הדרקון הירוק

פורום אירופה
    דרכון
    21
    388
    82024
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • Vadim3238398
      Vadim3238398 נערך לאחרונה על ידי

כן, אני יודע שרושמים דרכון. 

וכל מה שרשום כאן זה ניחושים וספקולציות. אבל מה נישאר לנו כרגע? גם איים ירוקים נסגרו השבוע...

בכל אופן אנחנו עדיין בעידן אי וודאות וגעגועים לטיסות.  אני למשל הייתי בחו”ל פעם אחרונה בגיחה קצרה בפראג.

והגעגוע למרחבים חדשים או למוכרים אך אהובים זועק בי כמו גם האשמה שלא ניצלתי את הטיסות לבלגרד ודובאי.

כרגע, וזה לא חדשות, התחלואה גבוהה (ותיהיה כזו בין סגר לסגר) ומבצע החיסונים עוד בראשיתו.

למעשה, בהיתחשב שרק רבע מוכנים להיתחסן עכשיו, לא ברור כמה חיסונים יש בארץ והם מתחילים לעבוד רק חודש וחצי מאז המנה הראשונה (וזה במידה ואנשים לא יתעצלו להיתחסן פעם שנייה) יקח לפחות 3-4 חודש (לדעתי)  עד שהתחלואה באמת תתחיל לרדת ולא בגלל סגר. וזה בתנאי שקצב ההתחסנות יהיה גבוהה כמו ביום חמישי. ולא תבוא עלינו מוטציה (ואני עוד אהבתי בזמנו את האקס מן כשהייתי קטן...)  

ולכן האופק היחיד שנמצא מולינו לטיסות (מלבד המאושרים שהספיקו לבקר ביוון\ דובאי\ בלגרד בין הסגרים) זה הדרקון הירוק שימנע בידוד בחזרה לישראל.

הבעיה שאירופה לא מכניסה אליה ישראלים בגלל התחלואנ וניראה שרק מדינות אדומות (ומאט ירוקות) הן אופציה למקרה שלא נצתרך בידוד בדרך חזרה.

אני מניח שגם אם ניתחסן נצתרך לקבל בדיקות קורונה שליליות כדי להיכנס לחלק מהן גם אחרי קבלת החיסון (הרי כאשר יבקעו מביציהן דרקונים ירוקים יכבדו אותם רק בארץ הקודש בנתיים)

אני מפנטז בנתיים על אישור לחזור מחו”ל ללא בידוד. ופוזל לי לצדדים.

מעניין אותי כרגע אם בכלל קיימות מדינות שמכניסות ישראלים.

למשל במזרח אירופה:

רוסיה ואוקראינה.

או הבלקנים. כגון סרביה. 

אולי מרוקו ודובאי?

מה דעתכם תיהיה הפרוצדורה של כניסה למדינות האלו לישראלים?

האם בכלל לא יוותרו על הדקרון החביב שלנו כי זה מסורבל ונתון לזיופים?

או האם אוכל לבקר בסנט פטרסבורג או בלגרד או דובאי ואחזור ללא בידוד.

כרגע יש בידינו רק ניחושים.

אז אנא ממכם – תהמרו. 

דוקטור דו ליטל keves160 תומר שקד sigal levi 5 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
      • דוקטור דו ליטל
        דוקטור דו ליטל @Vadim3238398 נערך לאחרונה על ידי

@Vadim3238398

יש לך כמה הנחות בסיס לא נכונות.

למשל שרק רבע מהישראלים מעוניינים להתחסן. מאיפה הנתון הזה?

הנתונים היחידים שיש לנו שלמרות שכרגע מחסנים רק צוותי רפואה ואוכלוסיות בסיכון המרכזים שצריכים לקבוע תורים קורסים תחת העומס, האזרחים צובאים על תחנות החיסונים ואירגונים כמו אירגוני המורים מאיימים בשביתה אם לא יחסנו את הגננות והמורים. אלו הן עובדות, השאר – ספקולציות.

יש עוד כמה הנחות בסיס לא נכונות, החיסון לא מתחיל לעבוד רק אחרי חודש וחצי, מוטציות לא בהכרח הופכות את החיסון ללא יעיל, לא מוצא טעם לעבור עליהן אחת לאחת.

אתה צריך לעשות הפרדה ברורה בין מדינות שמוכנות/יהיו מוכנות לקבל ישראלים, לבין הדרישה לבידוד בחזרה לישראל.

ובמסגרת ההפרדה הזו אין לנו נתונים, יש ניחושים. חלקם מלומדים וחלקם סתם ניחושים.

כרגע משרד הבריאות החליט שכל המדינות אדומות וכולן דורשות אשפוז במלונית, אני חושב שלמעט בעלי תעודת מחלים. האם מחוסנים גם יוחרגו? אולי. אני מקווה.

אני לא שמעתי על אף מדינה שמתנה או מקלה על תנאי הכניסה אליה אם אדם מראה מסמך שרשום בו שהוא התחסן. האם בעתיד יהיו כאלה? יכול להיות. מקווה. כרגע יש מדינות שמתנות כניסה בבדיקת PCR שלילית ויש כאלה שלא.

Vadim3238398 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • keves160
          keves160 @Vadim3238398 נערך לאחרונה על ידי

@Vadim3238398

אתה יכול לזרוק מטבע, כי זה בערך מה ששווים ספקולציות והימורים כרגע. 

הרי במילא אין שום דרכון ירוק, תעודת מחלים ישראלית לא מעניינת אף אחד מחוץ לישראל (וגם לא מבטיחה הגנה מוחלטת מפני הדבקה שנייה), ובינתיים אני לא רואה שמחסנים אותי ואת מי שאינו בסיכון ומתחת לגיל 60 בחודש הקרוב או יותר. גם אף אחד לא יודע אם החיסונים תקפים למשל ליותר משנה-שנתיים (כמו למשל שלשפעת מחסנים כל שנה מחדש). 

גם ההנחות שלך בחלקן ממש לא נכונות כמו שאמר הדוקטור. 

aljaje Vadim3238398 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • aljaje
            aljaje @keves160 נערך לאחרונה על ידי

@keves160

*קופות החולים הודיעו שמשבוע הבא, התורים לחיסכון יפתחו לשאר האוכלוסייה - בתנאי שיהיו מספיק חיסונים.

מי שבקבוצת-הסיכון, יכול כבר להזמין תור במכבי. 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • תומר
              תומר @Vadim3238398 נערך לאחרונה על ידי

@Vadim3238398

שווה לקרוא אתרי חדשות בהקשר קורונה, כדי להבין שאתה מתעלם ממידע שאומר אחרת ממה שנראה לך, דבר שאמרו לך כבר.

דבר דומה אפשר להגיד על ההנחה שדרכון ישראלי הוא 'מסורבל ונתון לזיופים'.

שווה לקרוא תגובות גורמים מקצועיים בהקשר לדרישה למאגר טביעת אצבע הדרכונים ביומטריים, כדי לגלות שיש מעט מאוד זיופים וגניבת זהות, דבר שמייתר את הצורך טביעת אצבע…

אז אולי ההודעה שלך היתה 'חוויתית', אבל ראוי להתייחס אליה ככזו.

ד'א, קראתי היום דברים של ראש הצוות במכון ויצמן שמבצע מודלים ותחזיות קורונה. הוא טוען שמתחילות פברואר, בעקבות הסגר החיסונים, נראה בלימה וירידה דרסטית בחולים קשים ונפטרים.

https://m.ynet.co.il/articles/58654360

Vadim3238398 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
              • Vadim3238398
                Vadim3238398 @דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי Vadim3238398

@דוקטור-דו-ליטל אמר:

למשל שרק רבע מהישראלים מעוניינים להתחסן. מאיפה הנתון הזה? הנתונים היחידים שיש לנו שלמרות שכרגע מחסנים רק צוותי רפואה ואוכלוסיות בסיכון המרכזים שצריכים לקבוע תורים קורסים תחת העומס, האזרחים צובאים על תחנות החיסונים ואירגונים כמו אירגוני המורים מאיימים בשביתה אם לא יחסנו את הגננות והמורים. אלו הן עובדות, השאר – ספקולציות. יש עוד כמה הנחות בסיס לא נכונות, החיסון לא מתחיל לעבוד רק אחרי חודש וחצי, מוטציות לא בהכרח הופכות את החיסון ללא יעיל, לא מוצא טעם לעבור עליהן אחת לאחת.   אתה צריך לעשות הפרדה ברורה בין מדינות שמוכנות/יהיו מוכנות לקבל ישראלים, לבין הדרישה לבידוד בחזרה לישראל. ובמסגרת ההפרדה הזו אין לנו נתונים, יש ניחושים. חלקם מלומדים וחלקם סתם ניחושים. כרגע משרד הבריאות החליט שכל המדינות אדומות וכולן דורשות אשפוז במלונית, אני חושב שלמעט בעלי תעודת מחלים. האם מחוסנים גם יוחרגו? אולי. אני מקווה. אני לא שמעתי על אף מדינה שמתנה או מקלה על תנאי הכניסה אליה אם אדם מראה מסמך שרשום בו שהוא התחסן. האם בעתיד יהיו כאלה? יכול להיות. מקווה. כרגע יש מדינות שמתנות כניסה בבדיקת PCR שלילית ויש כאלה שלא.

רבע מישראלים מוכנים להיתחסן עכשיו – סקר  של מערוץ 13. משם לקחתי את הנתון

https://13news.co.il/item/news/domestic/health/coronavirus-survey-1175417/

1. החיסון עובד ב 95 אחוזים רק  כשבועיים אחרי ההזרקה השנייה ובהיתחשב שהשני  מעל עשרים  יום אחרי החיסון הראשון זה די יוצא חודש וחצי
                2.  ציינתי שלא מכניסים אותנו באירופה  אבל אמרתי שאין לי מידע מדוייק בנושא. ולכן שאלתי מי מכיר מדינות כאלו שמכניסות ישראלים ללא בידוד. 
                3. כרגע מעריכים שהמוטציה החדשה לא תפגע ביעילות החיסון. לא הוכח. ואני מקווה שהמעריכים צודקים. 
                דוקטור דו ליטל keves160 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                • Vadim3238398
                  Vadim3238398 @keves160 נערך לאחרונה על ידי Vadim3238398

1. החיסון עובד ב 95 אחוזים רק  כשבועיים אחרי ההזרקה השנייה ובהיתחשב שהשני  מעל עשרים  יום אחרי החיסון הראשון זה די יוצא חודש וחצי
                  2.  ציינתי שלא מכניסים אותנו באירופה  אבל אמרתי שאין לי מידע מדוייק בנושא. ולכן שאלתי מי מכיר מדינות כאלו שמכניסות ישראלים ללא בידוד. 
                  3. כרגע מעריכים שהמוטציה החדשה לא תפגע ביעילות החיסון. לא הוכח. ואני מקווה שהמעריכים צודקים. 
                  • Vadim3238398
                    Vadim3238398 @תומר נערך לאחרונה על ידי

@תומר אמר:

ד'א, קראתי היום דברים של ראש הצוות במכון ויצמן שמבצע מודלים ותחזיות קורונה. הוא טוען שמתחילות פברואר, בעקבות הסגר החיסונים, נראה בלימה וירידה דרסטית בחולים קשים ונפטרים.

אני קורא כל חדשה, לפחות באתרי החדשות העיקריים, בנושא הקורנה. קראתי את זה היום ואני עדיין סקפטי. קודם נירשם לזריקה ראשונה, אחרי זה נחקה לשנייה ורק אחרי שבועיים נקבל דרגון ירוק כי אז החיסון באמת יתחיל לעבוד על ה 95 אחוז. 

הבעיה שכבר מלא פעמים דיברו שם על החששות מה אם יזייפו את הדרכון הירוק ולכן בכלל לא שווה להתחיל עם זה אלא אם כן זה יעודד מתחסנים.

אבל אם כן זה פיתרון למדינות שמכניסות אותנו.

רובן אדומות אני מניח. 

• Vadim3238398
                      Vadim3238398 נערך לאחרונה על ידי Vadim3238398

מתוך מN12 על זיוף הירוק:

איך נוודא שלא יזייפו את הדרכון?

למרות שהתקיימו כמה דיונים בנושא, עדיין לא הוגש המתווה הסופי שבאמצעותו ניתן יהיה לאפשר את החרגת המחלימים באופן בטוח. ח"כ יעקב אשר, יו"ר ועדת החוקה, אמר: "כבר לפני חודשיים הצעתי לבכירי משרד הבריאות לקדם הנפקת תעודת מחלים שתפטור מבידוד ומהגבלות נוספות אנשים שהחלימו מהנגיף או פיתחו נוגדנים אליו, וכך נוכל לשחרר את המשק. כיום יש למעלה מ-300 אלף מחלימים במדינה, ולהערכת המומחים המספר גבוה אף יותר ומתקרב למיליון. לגבי שאלת הזיוף: הצענו בוועדה לייצר כרטיס מגנטי או כל רעיון יצירתי אחר שיהיה מקובל על משרד הבריאות וישמור על אמינות הנתונים".

זה דוגמה לדיון יחסית ישן אבל הוא צץ וחוזר בכל מיני כתבות. 

אי לא יודע להגיד אם זה מה שיוצר את עיקר האנטגוניזם נגד הנפקת הדרקון. אולי סתם יראו שהאוכלוסייה מתחסנת בכמות מספקת ויוותרו עליו בכלל ואלי לא.

• Vadim3238398

בכל אופן עוד כחודש וחצי פלוס מינוס כבר יהיו מאות אלפי זכאי לדרקון ירוק  (אולי פלוס עוד חודש גם כולנו נזכה להיות אחרי החיסון השני) השאלה אם באמת ינפיקו אותו?  אם כן באמת איך נתנהל איתו? אנשים יתעניינו במדינות שיכניסו ישראלים ו-ללא בידוד ביעד (כי אין בידוד מהיעד).

מן הסתם כשנגיע לגשר נחצה איתו. אבל הגשר באופק.

או שמא זה פוטומורגנה? 

• Vadim3238398
                          Vadim3238398 נערך לאחרונה על ידי Vadim3238398

אגב למי שלא נחשף זו התוכנית – 
                          https://secretflights.co.il/news/green-passport/
                          אם תיצא לפועל ישאר לעשות חיסון (לחקות מעל 20 יום ולעשות עוד חיסון ואז לחקות שבועיים – חודש וחצי סה”כ) ולמצוא מדינות שמכניסות ישראלים ללא בידוד בהלוך (או אחרי בדיקת קורונה שלילית).

אנ

• Vadim3238398

ועוד משו,

מדינות אדומות שהכניסו ישראלים לפני חודשיים ללא בידוד.

אני לא יודע אם יכניסו ישראלים היום אבל אם כן ביטול חובת בידוד בחזרה תשנה את כלל חוקי המשחק.

טורקיה – אשמח לראות שוב את רומא השנייה וקפדוקיה ניראת פתאום מעניינת

רוסיה – לצד בדיקת קורונה. אשמח לראות את סנט פטרסבורג שנית. גם טבעת הזהב סביב מוסקבה  נשמע לי מרתק.

קרואטיה – לצד בדיקת קורונה. לא הייתי אבל בא לי קצת דוברובניק ואולי חופים בקיץ.

בולגריה – לצד בדיקת קורונה. רק אם זו תיהיה הביררה האחרונה למרות שהטבע נשמע מרתק.

מונטנגרו – לצד בדיקת קורונה. נשמע אחלה טבע.

מרוקו… סרביה… איי סיישל…. 

כל אל הכניסו ישראלים ללא חובת בידוד בהלוך. לפני חודשיים. 

אם זה ישאר (ואולי ישתפר אם הפרופסור האופטימי מYNET צודק)  ומבטלים בידוד בחזור (בזכות דרקון)

אז יש תקווה ואושר

aljaje keves160 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                            • דוקטור דו ליטל
                              דוקטור דו ליטל @Vadim3238398 נערך לאחרונה על ידי

@Vadim3238398 אמר:

@דוקטור-דו-ליטל אמר:

למשל שרק רבע מהישראלים מעוניינים להתחסן. מאיפה הנתון הזה? הנתונים היחידים שיש לנו שלמרות שכרגע מחסנים רק צוותי רפואה ואוכלוסיות בסיכון המרכזים שצריכים לקבוע תורים קורסים תחת העומס, האזרחים צובאים על תחנות החיסונים ואירגונים כמו אירגוני המורים מאיימים בשביתה אם לא יחסנו את הגננות והמורים. אלו הן עובדות, השאר – ספקולציות. יש עוד כמה הנחות בסיס לא נכונות, החיסון לא מתחיל לעבוד רק אחרי חודש וחצי, מוטציות לא בהכרח הופכות את החיסון ללא יעיל, לא מוצא טעם לעבור עליהן אחת לאחת.   אתה צריך לעשות הפרדה ברורה בין מדינות שמוכנות/יהיו מוכנות לקבל ישראלים, לבין הדרישה לבידוד בחזרה לישראל. ובמסגרת ההפרדה הזו אין לנו נתונים, יש ניחושים. חלקם מלומדים וחלקם סתם ניחושים. כרגע משרד הבריאות החליט שכל המדינות אדומות וכולן דורשות אשפוז במלונית, אני חושב שלמעט בעלי תעודת מחלים. האם מחוסנים גם יוחרגו? אולי. אני מקווה. אני לא שמעתי על אף מדינה שמתנה או מקלה על תנאי הכניסה אליה אם אדם מראה מסמך שרשום בו שהוא התחסן. האם בעתיד יהיו כאלה? יכול להיות. מקווה. כרגע יש מדינות שמתנות כניסה בבדיקת PCR שלילית ויש כאלה שלא.

עוד סקר מאותו ערוץ, 

“ 23% השיבו כי בוודאות יסכימו להתחסן. 18% כמעט בטוחים שיסכימו, 25% השיבו כי ייתכן שיסכימו, ו-7% אינם יודעים.”

רחוק מאוד מרק רבע מוכנים להתחסן.

החיסון מגיע לשיא היעילות אחרי הזריקה השניה, אבל החיסון מתחיל לעבוד הרבה לפני כן

ולתכלס, החלטת מדינות לגבי מי יכול להכנס מאיזו מדינה ובאילו תנאים משתנה כל יום.

תצטרך לבדוק ספציפית את המדינה הרלוונטית לך בזמן שיהיה מבחינתך רלוונטי לנסוע.

ותכלס של התכלס, ככל שאני יודע נכון לשניה זו הדרכון הירוק לא רלוונטי לשום מדינה.

• עמיחי13
                                עמיחי13 נערך לאחרונה על ידי

בסופו של יום, יש מדינות שקובעות מדיניות של הכנסת אזרחים ממדינה אחרת ללא בידוד לפי נתוני אמת של תחלואה, בלי קשר לקיומו של דרכון ירוק כזה או אחר.

אם אכן יגיעו לישראל מספיק חיסונים, ואם אכן מספיק ישראלים יתחסנו (ודווקא כאן אני אופטימי) – תהיה לזה השפעה דרמטית על היקף התחלואה במדינה. כך שגם ללא שום דרכון ירוק, הנתונים היבשים (כמות הנדבקים, אחוזי גילוי וכו) ישתפרו מאוד ולמדינות אחרות יהיה קל מאוד להחליט שהן מקבלות ישראלים ללא בידוד בכניסה. אולי כתלות בבדיקה.

יתכון מאוד שגם לא ידרש בידוד בחזרה ממי שהתחסן, וכך תנועת התיירות תוכל לחזור בהדרגה.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                                • aljaje
                                  aljaje @Vadim3238398 נערך לאחרונה על ידי

@Vadim3238398

- לא ידוע מי עושה את הסקרים, אבל כאן תמצא סקר יותר מפורט.

- בנוגע לתכנית "הדרכון הירוק", כרגיל עדיין לא הגיעו להחלטה איך ומתי יעשו - הרעיון הוא לפתח אפליקציה ואולי אח"כ יצליחו לצרף גם קוד QR - אם וכאשר הרעיון יצא לפועל, תוכל ללכת למסעדה, סרט, הופעה ולנפוש באילת/ים-המלח. 

*כרגע כנראה עובדים יותר מהר על "איך לזייף את האפליקציה והקוד". 😁

*בינתיים אין הסכמים עם מדינות אחרות לקבלת ישראלים עם "דרכון ירוק", ללא בדיקות/בידוד(גם כאן לא הצליחו להחליט איך ומה), בעוד שלושה חודשים כנראה תוכל לטוס ישירות למרוקו(✋✋), לא הייתי מתכננת בזמן הקרוב טיסה לטורקיה - המצב שם קשה ועדיין לא החלו לחסן(החיסון מסין התעכב בשל חולה במסוף המטענים בסין). 

כשיקבלו חיסונים נוספים, אולי יזמינו גם אותנו - בערך חודש + עד שהחיסון יספק לך הגנה(95% שכן או 5% שלא)  - ובניגוד לאופטימיים: לאחר החיסון הראשון אין הגנה מלאה(מדווחים על 40%-50% לאחר כ- 12 יום), אפשר להדבק גם בין החיסונים או להדבק בתור לחיסון(השאננים). 

*קח בחשבון שרק עכשיו מתחילים לחסן באירופה - כמה זמן יקח להם לחסן את האוכלוסיה?

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                                  • keves160

@Vadim3238398 אמר:

רבע מישראלים מוכנים להיתחסן עכשיו – סקר  של מערוץ 13. משם לקחתי את הנתון https://13news.co.il/item/news/domestic/health/coronavirus-survey-1175417/

סקר שנעשה על 1106 איש. הוא רחוק מלייצג משהו. בינתיים התורים והמריבות על תאריכים וקדימויות מוכיח שיש הרבה ביקוש לחיסון. 

• keves160

@Vadim3238398

אני אשמח לבקר בהרבה מקומות, משגע אותי כבר להישאר במקום (ולא רק בארץ אלא בכלל שנמצאים הרבה יותר בבית ובסגרים בתקופה הזו), אבל לא מושך אותי לטוס כרגע. מבחינתי חלק גדול מהכיף זה לפגוש אנשים, וגם ללכת להופעות ואירועים, לשווקים, והקורונה מאוד מגבילה ומבטלת. יש כנס שתכננתי לנסוע אליו לפני הקורונה והוא כבר פעמיים נדחה ותיכף השלישית. לנסוע רק בשביל לנסוע זה לא זה בשבילי. חוץ מזה, היות והיכרתי חולי קורונה ועד כמה המחלה הזו היתה חוויה גרועה עבורם אז אין לי שום רצון לחשוף את עצמי לזה רק בשביל להרגיש שנסעתי לחו”ל. זה מבאס, אבל מטיילים בינתיים בארץ, כשלא סוגרים אותנו. 

בעיניי צריך כרגע בידוד לכל מי שחוזר מחו”ל. חבל שההחלטות הן יותר פוליטיות ממבוססות.

קשה לי להתייחס ברצינות לדרכון הירוק. שמענו מיליון תוכניות שקמו ונפלו, אפילו מערך חקירות נורמלי עד היום לא ממש הוקם, וגם יש טענות שלדרכון ירוק ודומיו יכולה להיות גם השפעה שלילית של הקניית תחושת ביטחון מזויפת (הרי אנחנו לא יודעים באמת לכמה זמן החיסון מחזיק). ובכל מקרה, משהו שיהיה יותר מישראלי אלא בינלאומי לא ייצא לפועל בטווח של חודשיים. בהרבה מדינות לא התחילו לחסן או שחיסנו רק מיעוט זניח בינתיים. זה לוקח זמן. 

דוקטור דו ליטל תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
                                      • שקד
                                        שקד @Vadim3238398 נערך לאחרונה על ידי

@Vadim3238398

נקודה שעלתה פה ואני חושבת שכדאי להתעכב עליה יותר היא מה המצב במדינת היעד. יכניסו / לא יכניסו וכן בידוד / לא בידוד הם רק חלק מהבעיה. אני לא יודעת מה המצב במזרח אירופה אבל במערב אירופה יש מגבלות בדי הרבה מדינות. החוויה של הטיול עשויה להיות מאוד שונה ממה שאתה מדמיין. אתרים סגורים, מסעדות סגורות, עוצר לילי, מגבלות על תנועה, ועוד. כל מדינה והמגבלות שהיא מטילה. ״דרכון ירוק״ זו המצאה ישראלית, זה לא משהו בינלאומי. מדינות אחרות לא חייבות להכיר בזה, והן בטח לא ישנו את המגבלות שהן מטילות בגלל שלמישהו יש כזה. אני יכולה להגיד לך שבבריטניה בכלל לא מדברים על אלו הקלות יהיו למתחסנים ואין מעמד כזה ״מחלים״. הדבר היחיד שהגדרה של ״מחלים״ נותנת הוא גישה למרפאת מחלימים, וגם זה תלוי במצב שלך ואיפה אתה ממוקם גיאוגרפית. לפי התרחישים המאוד אופטימיים שלהם שבהם הם אוטוטו יחסנו מיליון אנשים בשבוע, זה אומר שהם יסיימו בקיץ או אפילו בסתיו. לא יודעת אם הייתי מצפה להקלות משמעותיות לפני זה. ממה שאני רואה, ברוב מדינות מערב אירופה המצב עוד פחות טוב מבחינת זמינות חיסונים. ככה ששוב, גם אם אתה פטור מבידוד זה לא אומר בהכרח שיהיה לך לאן לנסוע או מה לעשות בחופשה שלך.

עוד דבר שאני הייתי לוקחת בחשבון הוא מה זמינות הטיפול הרפואי במדינה שבחרת לנסוע אליה. אני לא מתכוונת לביטוח, זה החלק היחסית פשוט. ביטוח לא קונה לך מיטה בבית חולים ולא קונה צוות אחיות שיטפל בך. זה מתייחס לתחלואה בקורונה במקרה שהיית מה-5% חסרי המזל אבל זה רלוונטי גם לכל מצב אחר. במדינות שרמת התחלואה בהן גבוהה יש עומס על בתי החולים ולא בטוח שיהיה מישהו שיוכל לטפל בך אם חלילה תצטרך. 

לסיכום, בעיני ״דרכון ירוק״ הוא הצעד הראשון בדרך לחזרה לתיירות, הוא לא שווה לחזרה לתיירות.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
                                        • דוקטור דו ליטל
                                          דוקטור דו ליטל @keves160 נערך לאחרונה על ידי דוקטור דו ליטל

@keves160

שבוע שעבר חזרתי מסיישלס, הופעות לא ראיתי אבל בהחלט לא נסעתי כדי לנסוע, נסעתי כדי לטייל כמו תייר והיעד בהחלט ענה על חלק לא קטן מהדרישות כולל כאלה שאתה רשמת, חלק ניכר מהאטרקציות היה פתוח, בעיקר מכיוון שרובן בטבע.

הסיכוי להדבק בסיישלס מאוד נמוך, להערכתי הרבה יותר נמוך מאשר להיכנס לסופרמרקט בישראל.

כדי לסבר את האוזן, מאז שהחלה המגפה ועד היום אף מקומי בסיישלס לא נדבק בקורונה, אותרו בסיישלס כמה תיירים נשאי קורונה.

המקום היחידי בו הרגשתי חשוף להדבקה היה בנתב”ג ביציאה מישראל, בכניסה לטרמינל ובטרמינל עצמו. היתה טיסה של דלתא לארה”ב עם המון נוסעים שבניגוד לאלו לסיישלס לא נבדקו לקורונה והם עורבבו בצפיפות עם הנוסעים לסיישלס.

חלק מהנוסעים לארה”ב הורידו בהפגנתיות ובדווקאיות את המסיכות כך שהתחושה היתה לא בטוחה ולא נעימה.

אם ניקח אותי כנוסע טיפוסי, עברתי בדיקת PCR לפני הטיסה לסיישלס (חובה כדי לקבל אישור כניסה למדינה), שהיתי במקום בו כמעט ואין קורונה ובכל זאת עברתי בו עוד בדיקת PCR (ביום השישי לחופשה – חובה)), יומיים אחרי החזרה לישראל עברתי עוד בדיקת PCR (בהתנדבות) ובכל זאת אני בבידוד, למזלי לא במלונית.

למה? אני לא רואה שום סיבה בריאותית, להערכתי הסיכוי שאני נשא קורונה הרבה יותר נמוך מאשר סתם ישראלי מקרי שהסתובב במדינת ישראל שיש בה הרבה אלפי נשאים של קורונה ובמקרה הטוב אולי עבר בדיקת PCR בודדת בשבועיים האחרונים.

כך שבשורה התחתונה להערכתי הסיכוי שלי להדבק בחופשה הזו (כולל כל הביקורים טיולים ואטרקציות) היה הרבה יותר נמוך מאשר אם הייתי נשאר בישראל, כנ”ל הסיכון לאחרים ממני היה מאוד נמוך, מבחינתי פסק הזמן הזה היה מאוד מספק, בהחלט הרגשתי כתייר.

keves160 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                                          • keves160
                                            keves160 @דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי

@דוקטור-דו-ליטל

הבעיה היא שרבים מהנוסעים אינם כמוך. הם לא נוסעים לטבע אלא למקומות סגורים ועם יותר בני אדם, לפעמים גם למדינות אדומות מבחינת נתוני תחלואה, חלקם ללא בדיקת קורונה או אפילו עם בדיקה חיובית (כבר היו כמה וכמה טיסות עם נוסעים שידעו שהם חיוביים ולא דיווחו), והרבה מסירים את המסכות בטיסה. 

בסופו של דבר זו שאלה אישית אם לנסוע או לא, ולאן ואיך. לי אישית זה לא מהנה לנסוע כרגע, ממש לא שווה את הלחץ והבירוקרטיה וזה שכל רגע יכולים להפיל עליך משהו (חובת בידוד, ביטול טיסה וכו’), וכמובן, סיכוי לקורונה (בארץ יש לי הרבה יותר שליטה על מה שסביבי לעומת טיסה). מי שמחליט ללכת על זה, זכותו. עדיין לדעתי צריך איזשהו מנגנון טוב יותר בחזור ממה שיש כרגע – בידוד חובה, בדיקה בשדה עם תשובה מהירה וכו’. 

דוקטור דו ליטל תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 4
                                            • 5
                                            • 19
                                            • 20
                                            • 1 / 20
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון