ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

מסלולים רגליים ברוקיס

פורום צפון אמריקה
    מסלול
    10
    15
    1491
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • pninit1234
      pninit1234 נערך לאחרונה על ידי

שמחה לחזור לפה ועוד יותר שמחה לראות שהפורום בחיים…

אנחנו מפנטזים על חופשה ארוכה במחצית שניה של אוגוסט-לתוך ספטמבר, שתתחיל ברוקיס בשילוב הגליישר ולאחר מכן כנראה נעבור לאיזורים דרומיים יותר.

בינתיים מנסה לשריין לינות טנטטיביות, עוד לא קניתי כרטיסים וכנראה יקח זמן עד שאעשה זאת.

עד עכשיו קראתי  כמה סיפורי טיול וגם את הספר של נטע דגני ואני רואה שלמעשה רוב המטיילים לא טיילו במסלולים היותר ארוכים שהיא מזכירה.

לדוגמא אגם לואיז – הרוב מציצים ואולי מקיפים מעט את האגם, לא נתקלתי במי שעשה את המסלולים שבספר של 11 קמ או של 7 קמ.

מניחה שלרוב המטיילים אין זמן לכך או שההרכב ו/או הכושר והענין לא מתאימים.

אשמח להמלצות לסיפורי טיול שכוללים גם מסלולים מסוג זה, ובכלל לסיפורי טיול של הרוקיס… 

אני יודעת שיש פה המון אם אתחיל לחפש אבל תמיד שמחה להמלצות לסיפורים היותר מושקעים.

תודה!

גדליהו מהגרעין keves160 vtourist 3 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • גדליהו מהגרעין
        גדליהו מהגרעין @pninit1234 נערך לאחרונה על ידי

@pninit1234

מסלולים קצת יותר ארוכים שעשינו ברוקיז- בהר אדית קאוול עלינו עד לתצפית הגבוהה ביותר ( המסלול הכי ארוך שיש שם). חייב להגיד שהתצפיות הנמוכות יותר היו יותר מרשימות, ולא חושב שצריך לעלות לגבוהה דווקא.

מסלול חמשת האגמים דרומית לג’ספר- לא נורא ארוך ויפה.

באוהרה עשינו את המסלול לאגם מקארתור.

pninit1234 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
        • IO.
          IO. נערך לאחרונה על ידי

פנינית, לא מהספר הנ״ל והרבה יותר מ 11 ק״מ ביום אבל… אם בא לכם ״להתפרע״, תקראו על מסלול ארוך שנקרא Great Divide Trail  😎 וספציפית, אני ממליצה להציץ בולוג המצוין של קורנליוס: https://www.youtube.com/watch?v=dt6ZYgR4aXM&ab_channel=HurlgoatHiker

אני חולמת ללכת איזה מקטע משמעותי של השביל הזה… יום אחד  💪

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
          • keves160
            keves160 @pninit1234 נערך לאחרונה על ידי

@pninit1234

הייתי ברוקיז לפני הרבה מאוד שנים, בלי שום ספר שכזה ובלי סמארטפונים, ועשינו לא מעט מסלולי יום (כולל של 20 ק”מ, אבל לא כאלו עם לינה באמצע כי לא רצינו לסחוב ציוד קמפינג על הגב אלא רק גזיה ואוכל). פשוט הגענו למקום מסוים ובדקנו עם מרכז מידע או בשלטים או מהמלצות של אנשים שפגשנו איזה מסלולים יש ויצאנו לדרך. זה מאוד פשוט לביצוע והאמת שבעיניי עדיף לא לקרוא יותר מדי סיפור מפורט ו”מושקע” שמגלה הכל מראש (אבל זה הטעם האישי שלי). לא אמליץ על משהו ספציפי כי ממה שקראתי על כמה מסלולים שזכרתי, החוויה בהם השתנתה במשך השנים. למשל, מסלול נהדר אחד שהלכנו בו כמעט לגמרי לבד ולכן ראינו מלא חיות בדרך נחשב כיום לעמוס מאוד במטיילים. וזו עוד סיבה שבחרנו להחליט במקום על מה ללכת: בלייק לואיז התחלנו במסלול הרגיל אבל כשראינו את האנשים בחרנו לסטות למסלול אחר ואחריו עוד תוספת שנראתה לנו מסקרנת ונטולת אנשים ובסוף עשינו מסלול ממש ארוך. 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
            • pninit1234
              pninit1234 @גדליהו מהגרעין נערך לאחרונה על ידי

@גדליהו-מהגרעין

תודה לכל המגיבים

רק מבהירה – אנחנו לא ברמת הליכה של שביליסטים ו 20 ק”מ ביום

בסך הכל מחפשים מסלולים קצת יותר מלצאת מהאוטו וללכת כמה מאות מטרים…

אנחנו בהרכב משפחתי כולל ילד בן 12 וגם אני לא בכושר של 20 ק”מ ליום...

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
              • vtourist
                vtourist @pninit1234 נערך לאחרונה על ידי

@pninit1234

שלום. ברוקיס הקנדיים  יש עשרות אם לא מאות מסלולים בדרגות קושי שונות. תלוי מאוד באופי הטיול ובזמן . יש את המסלולים היותר מפורסמים, דוגמת: אגם אוהרה, פארק אסיניבוין, אגם ברג, LARCH VALLEY וכו’, ויש מסלולים קצת יותר אקזוטיים כמו JUMBO PASS, ROCKWALL TRAIL . יש מסלולי יום כמו הטיפוס ל WILCOX PEAK ויש עוד המון המון.   צריך אבל לתכנן נכון אם יש מגבלת זמן     

pninit1234 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                • pninit1234
                  pninit1234 @vtourist נערך לאחרונה על ידי

@vtourist

תודה

אני מבינה שיש המון וגם ראיתי בספר

מה שאני מחפשת זה ניסיון של אנשים מאותם מסלולים ולא רק מה שמתואר בספר או באינטרנט 

keves160 vtourist דור.ד שירליץ 4 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                  • keves160
                    keves160 @pninit1234 נערך לאחרונה על ידי

@pninit1234

יהיה יותר קל לחפש באנגלית. יש הרבה יותר מבחר. 

אבל הכי כדאי לדעתי להציץ ב2-3 תמונות מהטרק ובפרטים שלו (רמת קושי למשל) ואז להחליט אם זה נראה מעניין ובאזור שאתם מתכננים להיות בו. לא להרוס לגמרי את אלמנט ההפתעה, וגם כי קשה לבחור מה “הכי טוב” לכם על פי רושם של אדם אחר שמושפע מהטעם שלו וכמה טרקים הוא כבר עשה קודם כדי להשוות, עונה וכו’. 

• vtourist
                      vtourist @pninit1234 נערך לאחרונה על ידי vtourist

@pninit1234

אני יכול להמליץ בחום על פארק הר אסיניבוין, אם יש לך 5-7 ימים. ההגעה לפארק במסוק או בהליכה של בערך 6 שעות. בפארק עצמו נופים מרהיבים, ומסלולי יום. ניתן לישון בלודג’, בבקתות בסיסיות מאוד, או באוהלים.  נקודות תצפית יפהפיות ניתן למצוא ב NUB, SUNBURST PEAK, WONDER PASS

• דור.ד
                        דור.ד @pninit1234 נערך לאחרונה על ידי

@pninit1234

אני גם ממליץ על מסלול 5 האגמים 

מסלול המתחיל בהליכה קצרה אל תוך מעבה היער. לאחר מכן, עוברים מעל הנחל על גבי גשרון עץ קטן, עליה קלה ומשם ממשיכים לכיוון האגמים. בזה אחר זה, מתגלים כל חמשת האגמים, בצבעים שונים ומרהיבים והשתקפויות נהדרות. המסלול אורך כשעתיים עד שלוש, בהליכה מתונה, עם עצירות להפסקה. מסלול קלאסי למשפחות עם ילדים.

• dhz
                          dhz נערך לאחרונה על ידי

אם מדובר במסלולים לא ארוכים, אתם מוזמנים לקרוא את סיכום הטיול שלי ברוקיז הקנדיים מ- 2014:

סיכום טיול ברוקיז הקנדיים ב- 2014

היות הוטיול לא התמקד רק ברוקיז הקנדיים, אני ממליץ ללכת לעמוד השני של השרשור לתאור היום ה- 15 לטיול, היום בו נכנסתי מהעירה גולדן אל פארק יוהו וממנו לכביש הקרחונים בואך ג’אספר.  סוף הביקור בפארקים הלאומיים של הרוקיז הקנדיים ביום ה- 22 לטיול, וניתן להמשיך עוד קצת עד ליום ה- 24 לטיול בו ביקרתי בפארק Waterton Lakes (שגם הוא ברוקיז הקנדיים, בעצם) עד גבול ארה”ב.

• ayeletback
                            ayeletback נערך לאחרונה על ידי

מן הסתם קראת את הסיפור שלי. אנחנו עשינו מסלול אחד יומי באוהרה שהיה חלום. ואת 5 האגמים שהוא מסלול של כמה שעות .
                            נראה לי הכי טוב פשוט להתייעץ במקו במרכזי מבקרים.
                            יש אחד ליד לייק לואיז, יש בקיוסק האוהרה ומן הסתם יש בגספר.
                            • שירליץ
                              שירליץ @pninit1234 נערך לאחרונה על ידי

@pninit1234

ממליצה מאד על האפליקציה / אתר AllTrails. יש שם כל מסלול שקיים בערך, ואנשים כותבים ביקורות אישיות.

יש שם יותר “חוכמת המונים” מאשר בפורום הזה, שיש בו מעט מאד אנשים שטיילו רגלית בדיוק איפה שאתם מחפשים. 

https://www.alltrails.com/

pninit1234 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 4
                              • pninit1234
                                pninit1234 @שירליץ נערך לאחרונה על ידי

@שירליץ

תודה לכולכם על התגובות הנוספות!

• rinisco
                                  rinisco נערך לאחרונה על ידי

היי ובוקר נפלא,

מצרפת את הבלוג שלי- יש שם סיפור של 40 יום בקרוואן שכולל את הגליישר והרקויז הקנדיים.
                                  הבלוג

• 1 / 1
                                  • פוסט ראשון
                                    פוסט אחרון