חזרנו מפראג היפהפיה
-
לאמהאמה,
יהיה המשך. ובינתיים מצרפת לך עוד תמונה עם צבעי השלכת בפראג. הפעם תמונה שצולמה מגשר קארל.
-
ליהודההי יהודה,
תודה רבה
מבלי לזלזל בשאר היעדים שרשמת, שבחלקם הייתי כבר יותר מפעם אחת, החופשה בפראג היתה קצרה מדי בשבילי, ומאוד רוצה לחזור לשם
.
אור -
היום השנילאחר ארוחת הצהריים עלינו חזרה במדרגות לגשר קארל, ומשם המשכנו לשכונת מאלה סטראנה.
-
היום השניבהמשך הרחוב הגענו לכיכר המרכזית של שכונת מאלה סטראנה - כיכר מאלוסטראנסקה
(Malostranske namesti).
-
היום השניליד הכיכר המרכזית של שכונת מאלה סטראנה נמצאת כנסיית סנט ניקולס. שימו לב, יש ברחבי פראג 4 כנסיות בשם סנט ניקולס. זאת שבשכונת מאלה סטראנה נחשבת ליפה ולמרשימה מהן (והיחידה שאליה נכנסנו).
בתוך הכנסייה נמצא גם העוגב המקורי שבו ניגן מוצרט. העוגב עדיין פעיל, ובחלק מהימים אחרי הצהריים מתקיימים במקום קונצרטים. כשהיינו שם קיבלנו פלייר לקונצרט עוגב באותו יום לפנות ערב (בתשלום כמובן). לא רצינו להמתין באותה שכונה מספר שעות, למרות שלאחר מכן קצת הצטערנו שלא נשארנו להקשיב לעוגב.
לדעתי, כנסיית סנט ניקולס היתה הכנסייה היפה ביותר שראינו בפראג במהלך הטיול (כולל הכנסיות שראינו בהמשך באזור המצודה)!!!
-
היום השני
-
היום השני
-
היום השני
-
היום השניאיזה יופי של תמונות.
זה אני שם שצולע אחריך ברחובות ובסימטאות של מלה סטרנה.אפילו נכנסתי אחריך לכנסיה הזו(סוף סוף)
רק שלא הבנתי למה זה עם האצבע התכוון.-הוא בטח לא התכוון אלי? -
לאוריתודה אורי!
אתה מוזמן למצוא פרשנויות! סומכת עליך!
אני קטונתי מלפרש את קדושי הנצרות...
-
היום השניהי אור,
גם אני עוקבת אחרי הטיול שלכם (ואחרי אורי - תזדרז קצת, אתה מה זה זוחל!...)
כיף לחזור שוב לפראג המלכותית וההדורה, והתמונות שלך בהחלט מעבירות את יופיה היטב.
תודה, אוסי
-
אורכל תמונה שלך וכל תוספת סיפור פשוט קורעות לי את הלב. הייתי פעמיים בגן עדן הזה, בפעם השנייה באותו היום שדדו אותו שלוש פעמים (כי אני אשמה, לא כי הם הרעים
) ואז החלטתי לא חוזרת יותר לפראג. חייתי טוב עם ההחלטה הזאת כי יש עוד ערים יפות בעולם. אבל הביטחון בצדקת ההחלטה מתחיל להתערער עם כל תוספת שלך. אני נהנית מכל רגע, שוכחת את העלבון הפרטי שלי מהעיר ומטיילת איתך בכיף כמו בפעם הראשונה בתוך הקסם הצ'כי.
תודה.
אלונה -
היום השניאור,
נהנית לטייל איתך כבר אמרתי?
לי דווקא לא איכפת להזדחל לאט לאט לאט.
שלא יגמר כל כך מהר
ענת -
לענתענת,
תודה
כן, גם אני "מושכת" קצת. לא רוצה לנחות מפראג כל כך מהר
אור -
לאלונהאלונה,
יופי שהצטרפת! כיף לקרוא את התגובות שלך!
איזה יום של חוסר מזל היה לך בטיול בפראג. בוודאי שהם הרעים, איזו שאלה בכלל...
נשמע לי שאת צריכה חוויה מתקנת בפראג
אור -
לאוריהי אורי,
ראיתי שערכת את התגובה שלך אחרי שעניתי.
אתה מוזמן להמשיך לטייל איתנו בסימטאות מאלה סטראנה. לא נפרדנו מהשכונה היפה הזאת כל כך מהר.
-
לאוסיהי אוסי,
ראיתי אותך שם במאסף
.
את לא צריכה להתחבא אחרי אורי, יש מקום לכולם בשורה הראשונה
.
ממשיכים...
אור -
היום השנילאחר שיצאנו מכנסיית סנט ניקולס המשכנו להסתובב במאלה סטראנה. שכונת מאלה סטראנה ידועה בסמטאות היפות והציוריות שלה.
המשכנו לרחוב nerudova, אשר מוזכר בכמה מדריכי נסיעות כאחד הרחובות היפים בפראג.
-
היום השניבעבר, לבתים ברחוב nerudova ובסביבתו לא היו מספרים, ובמקום זה היו משתמשים בציור בכניסה לבית על מנת ליצור בידול בין הבתים. לכל בית ברחוב יש ציור משלו. ככה האנשים היו קובעים ביניהם: "אני גר בבית עם שלושת הכינורות" או "ניפגש ליד הבית עם הכלב" (בתמונות).
אם ממשיכים במעלה רחוב נרודובה, בסוף מגיעים למצודת פראג. אנחנו תכננו להקדיש למתחם המצודה את רוב יום המחרת, ולכן באמצע רחוב nerudova פנינו שמאלה במדרגות לכיוון רחוב trziste, ולסמטאות הצרות והציוריות שמסביבו.
-
היום השניהיעד הבא שלנו (עדיין באותה שכונה) היה "קיר ג'ון לנון" שנמצא ליד כיכר מלטה (Maltezske namesti). לאחר הירצחו של ג'ון לנון בשנת 1980 הקיר הפך למוקד עליה לרגל עבור צעירים ומעריצים, ששרבטו כתובות גרפיטי על הקיר. מנגד, המשטרה עסקה באופן תמידי בסיוד הקיר. בשנת 1989 הקיר הועבר לבעלות מסדר אבירי מלטה במסגרת תכנית להשבת נכסים. הסתבר שהם אפילו פחות אהבו את ג'ון לנון מאשר הקומוניסטים. כך נמשכו ה"מלחמות" על הקיר עד 1998, שאז חולל שגריר צרפת תקרית דיפלומטית. שגרירות צרפת נמצאת בדיוק מול הקיר, ושגריר צרפת פנה ואמר, שהוא דווקא אוהב את ג'ון לנון, ואת צלילי השירים שלו, שמנגנים המעריצים שבסביבה. מאז שגריר צרפת הצליח "להגן" על הקיר, והמשטרה לא שבה למחוק אותו.
תהינו וטעינו קצת בסביבת כיכר מלטה עד שמצאנו את השילוט לקיר ואת הקיר עצמו. מסתבר שכשמצאנו את הקיר אחזה בנו עייפות רגעית ולא צילמנו אותו.
יום אחרי שחזרנו מפראג, ראיתי שרבקה פתחה את אשכול הגרפיטי, והצטערתי שאין לי תמונות של קיר ג'ון לנון לשים באשכול. שמחתי כשראיתי שנירית צירפה שתי תמונות יפות של הקיר.
נירית, אם את נכנסת לאשכול פעם נוספת, את מוזמנת לצרף את התמונות של הקיר גם לפה.
שלום! נראה שהשיחה הזו מעניינת אותך, אבל עדיין אין לך חשבון.
נמאס לכם לגלול בין אותם הפוסטים בכל ביקור? כשנרשמים לחשבון, תמיד תחזרו בדיוק למקום שבו הייתם קודם, ותוכלו לבחור לקבל התראות על תגובות חדשות (בין אם במייל, ובין אם בהתראת פוש). תוכלו גם לשמור סימניות ולפרגן ב-upvote לפוסטים כדי להביע הערכה לחברי קהילה אחרים.
בעזרת התרומה שלך, הפוסט הזה יכול להיות אפילו טוב יותר 💗
הרשמה התחברות