חזרנו מפראג היפהפיה
-
שלום לכולם,
לפני שבוע חזרנו מטיול זוגי של ארבעה ימים בפראג.
קיבלה את פנינו עיר יפהפיה וצבעונית. עיר עם ארכיטקטורה מדהימה שניבטת מכל כיוון. הרגיל שם הוא המיוחד, או המיוחד הוא הרגיל. בהתחלה הסתובבנו עם הראש מופנה מעלה, מסתכלים על כל הבניינים. אחרי מספר ימים העין כבר מתחילה להתרגל ליופי הזה.
למרות מזג האויר הקר והמנטליות המזרח אירופאית הרגשנו אווירה חמה ונעימה בעת הביקור בעיר. ממה נובעת האווירה החמה? אולי מהבירה, אולי מהצבעוניות של הבניינים, אולי מתחושת שמחה בקרב המקומיים לקראת הקידמה שמביאה איתה התיירות.
יש מקומות בילוי שבהם נהוג לחבר את השולחנות אחד לשני, כך שכולם בערך יושבים ביחד. היה מקרה שנכנסנו למסעדה שמספר שולחנות בה היו צמודים אחד לשני, כשביניהם היה מקום פנוי, והתלבטנו האם "להידחף" בין שאר הסועדים. הסועדים בשולחנות הסמוכים למקום הפנוי, ראו שאנו מהססים, ומיד קראו לנו בשמחה להצטרף אליהם לחברותא.
מצד שני, במסעדות יותר יקרות דווקא יש תחושה של פרטיות ו"ספייס" לכל שולחן, עיצוב יוקרתי ושירותיות. במהלך הטיול מספר פעמים קיבלנו פליירים לקונצרטים המתקיימים במקומות שונים בעיר בשעות אחרי הצהריים. עיר שמשדרת הוד והדר.
אז ממה בכל זאת נובעת האווירה החמה? אולי בכל זאת מהבירה, בעיקר בירה פילזנר המצויינת, שנמזגת שם מחביות בכל פינה. לפעמים היתה תחושה ששתיית בירה במסעדות יותר נפוצה ממים.
אור
-
תמונות לסיפתח
-
תמונות לסיפתח
-
תמונות לסיפתח
-
תמונות לסיפתח
-
ככה הכל התחילקצת יותר משבוע לפני הנסיעה עלתה האפשרות לנסוע לחופשה קצרה בתאריכים בהם נסענו. חיפשנו יעד לכמה ימים בסוף אוקטובר, לפני שיא החורף האירופאי.
אמרתי לבן הזוג: יש מישהו בפורום, קוראים לו אורן. אורן נסע כבר פעמיים לפורטוגל, והוא אומר שכדאי.
אמר האיש: פורטוגל? פעמיים???
אמרתי: כן! פעמיים!!!
אמר: בסדר.
באותו מועד אורן בדיוק חזר מנסיעתו וכבר הספיק לספר בכמה מילים שפורטוגל מדהימה, נופים יפים, אוכל מעולה. כבר ידעתי שליסבון נהדרת, ויש ארמונות יפים בסביבתה. כבר ידעתי שיש בפורטוגל כמה מחוזות ששווים טיול, שהם היו בחווה מדהימה, על שפת נהר מדהים. הכל ידעתי. רק פרט אחד היה חסר לי. נכון לאותו מועד אורן עדיין לא התחיל לכתוב את סיפור הטיול שלו בצורה מסודרת, ופרט אחד לא ידעתי. פרט אחד. פרט קטן. פרט טכני. רק פרט אחד: איך מגיעים לפורטוגל???
חשבתי לעצמי, היום אתרי האינטרנט מאוד מתוחכמים. אני אקליד את המילה "פורטוגל", והמחשב "החכם" כבר יציג בפני את כל אפשרויות הטיסה וההגעה לשם.
נכנסתי לאחד מאתרי הנסיעות, והתחלתי להקליד את המילה "פורטוגל". הקלדתי "פ".
המשכתי לכתוב "פורטוגל". רק בהיסח הדעת הקלדתי בכתיב חסר - "פר".
המשכתי להקליד. מרוב התרגשות על כך שאני עומדת לנסוע לפורטוגל, דילגתי ישר לאות "ג".
מייד המחשב "החכם" השלים לי את האות "א" באמצע.
לפני שהספקתי לחשוב למה המחשב החליט להוסיף "א" ולא "ט" ו"ל", המחשב כבר נכנס לפעילות מבצעית, והציג בפני המון אפשרויות של טיסות, מלונות וחבילות לפראג. כל מה שנותר לי לעשות הוא ללחוץ על "הזמן" ולרשום את פרטי כרטיס האשראי שלי.
אמרתי לבן הזוג: אנחנו נוסעים לפראג. זה בסדר?
ענה האיש: נשמע טוב. העיקר שעוברים דרך נתב"ג. עוברים, נכון?
אמרתי: עוברים
, בטח שעוברים!
אמר האיש: מצויין!
-
קצת פרטים טכנייםהזמנו את חבילת הנופש דרך אתר האינטרנט של איסתא. יום לאחר ביצוע ההזמנה התקשרה נציגת איסתא לעדכן על אישור העיסקה ופרטיה. וידאתי שהם קיבלו אישור סופי מצד בית המלון, ושאלתי כמה שאלות נוספות. נציגת איסתא ענתה באדיבות לכל שאלותי. יומיים לפני הטיסה התקשרו לידע אותנו שהטיסה תצא שלוש שעות מאוחר יותר מאשר בהזמנה המקורית. השעה החדשה התעדכנה גם באתר האינטרנט של נתב"ג. מבחינתנו, ההתנהלות מול איסתא היתה חלקה, וכל מה שהובטח קוים וסופק.
טסנו בחברת טרוול סרוויס (QS). הטיסה הלוך יצאה בזמן בשעה המעודכנת. בחזור היה עיכוב של כרבע שעה. במהלך הטיסות הוגשו ארוחות חמות. במטוס הלוך המושבים היו סבירים, ובמטוס חזור היו נוחים ומרווחים. ההמראות והנחיתות היו "רכות". לדעתי, חברת תעופה מצויינת. בכלל לא הרגשנו שאנחנו בצ'רטר.
התאכסנו במלון century old town (לשעבר mercure ובחלק מאתרי האינטרנט עדיין נקרא בשם זה). המלון נמצא ליד כיכר הרפובליקה. מיקום מצוין, במרכז, קרוב לכיכר העיר העתיקה ומרחק הליכה גם מאזור העיר החדשה. ליד המלון יש קו חשמלית שהביא אותנו למצודת פראג, וסמוך למלון יש תחנת מטרו. ארוחת הבוקר היתה מצוינת וכללה מבחר גבינות, נקניקים ונקניקיות, ירקות טריים, פירות טריים ומגוון לחמים, מיצים וקפה. לדעתי, לא יכול להיות יותר מזה. החדר שקיבלנו היה מרווח. משיחה עם זוג ישראלים נוסף ששהה באותה תקופה במלון הבנו שהחדר שלהם היה פחות מרווח, אבל זאת הטענה היחידה ששמענו כנגד המלון. עובדי המלון היו מאוד אדיבים, והיינו מרוצים מהכל.
בקיצור, בפנטזיה שלי על טיול "השלמות" עתידי בפראג מככב גם המלון הזה פעם נוספת.
-
קצת פרטים טכנייםאור-נהניתי לקרוא-אין מקריות בחיים כנראה שהיה "חתום" עליכם פראג.
אם הייתם מקלידים פורטוגל מן הסתם לא היו כאלו כמויות של דילים (זו ה"בעיה" היום עם פורטוגל).
שמח לשמוע שנהניתם מעיר מדהימה על אף ואולי זו חלק מהחויה המנטליות המזרח אירופאית שעדיין נמצאת שם.בזמנו התרשמתי שהם קצת אנטיפטים או טרם השתחררו אבל זה היה לפני 7 שנים ובטוח שפראג צועדת בצעדי ענק.
התרשמתי שקבלתם שרות טוב מאיסתא-לא מזמן היתה בקורת קשה על איסתא בשרשור אחר ולדעתי איסתא הודאי לא נופלת מרוב הסטונאים האחרים(גם לא עולה עליהם כנראה..)
כל שנותר לי לאחל לכם שתמיד יהיו לכם הפתעות הקלדה מצוינות-בריאות אושר ופרנסה טובה.ולנו הצלחה דומה עוד חודש בבודפשט ווינה.
כמה סדר גודל יצא כל הסיפור בש"ח?
תודה-רונן -
ככה הכל התחילהיי אור,
נזכרתי ואהבתי. אין על הגגות האדומים האלה, נכון?
וכן, עשית לי חשק עם הדילים הספונטאניים (יחסית, כמובן. עבורי שבוע לפני זאת ספונטאניות...
).
מחכה להמשך התיאורים.
אורנה -
ככה הכל התחיל
אור,
נהניתי עד מאוד לקרוא את הסיפורים המחויכים ואת אופן ההגשה האישי שלך. גם בחירת התמונות מדברת מאוד אל לבי.
אל תתביישי להעלות עוד דברים (תמונות, סיפורים, הרהורים...)
מקסים. הציפייה לא הייתה לשווא.
זיוה -
ככה הכל התחילאור - הנאה צרופה!!!
איזה יופי של תיאור מזמין! והתמונות מהזוית שלך....
אני מאוד מקווה שאורן יגמור להעלות את סיפור הטיול שלו ואתם תממשו במועד אחר
אני אשמח לעוד תמונות ועוד תיאורים.
רבקה -
ככה הכל התחילאור,
נהנתי לקרוא על פראג דרכך. היטבת לתאר את התחושה של החמימות שם. גם אנחנו התרשמנו שיש אווירה חמה ותוססת בפראג.
יש המשך?
נילי -
אור, כיף לקרוא ולטייל איתך בפראג!תודה גם על התמונות המקסימות.
אכן, בפראג אוירה נהדרת. -
אור, תודה על התמונות והסיפורים
עוקבת אחרי התאורים שלך והתמונות היפהפיות!
תודה
,
סוף שבוע נעים,
הגר. -
לרונןרונן,
לעניין העלויות - לא עשיתי סיכום בש"ח. הדיל של הטיסה והמלון עלה 470 דולר לאדם. בנוסף, הוצאנו במהלך ארבעת הימים כ- 400 יורו (זה הסכום שלקחנו בכיסים לפני ההמרה לקורונות, ושילמנו הכל במזומן למעט פעם אחת באשראי). המחירים יותר נמוכים מאלו שנתקלתי בהם במערב אירופה, אבל לא בהבדל משמעותי.
גם אני קראתי בעבר את הביקורות על איסתא. מניחה שזה גרם לי לשאול יותר שאלות בעת השיחה עם נציגת איסתא, ולנסות לוודא דברים. למשל, את שעת הטיסה בדקתי במקביל גם באתר נתב"ג. כמו שרשמתי, מבחינתנו איסתא היו בסדר גמור.
אנחנו התרשמנו שיש בפראג תודעת שירות גבוהה ויחס מסביר פנים ברוב המקומות. ברחוב יש עדיין מספיק אנשים שלא יודעים אנגלית. נראה לי שהם שמחים לקראת תיירים. קרה ששאלנו אישה ברחוב להכוונה למקום מסויים. היא התחילה לענות בצ'כית, וכשראתה שלא הבנו עברה לפנטומימה. התחלנו ללכת לכיוון שהיא אמרה, כאשר להפתעתנו ראינו שהיא עזבה את עיסוקיה ו"ליוותה" אותנו מרחוק. רק לאחר שראתה שאנחנו בכיוון הנכון, נפנפה לנו לשלום וחזרה לעיסוקיה. -
לאורנההיי אורנה,
מסכימה. אין על הגגות של פראג. איזה יופי לראות את כל הגגות האדומים ואת כל הצבעוניות במרכזה של עיר גדולה.
מצרפת לך עוד תמונה של גגות פראג.
-
לזיוה ורבקהזיוה ורבקה,
שמחה שאתן נהנות.
אנחנו רק בתחילת הסיפור...
אור -
לנילי וניריתנילי ונירית,
תודה על הדברים
אני הופתעתי מאווירה החמה בפראג. מצד אחד מרגישים את המנטליות הבסיסית המזרח אירופאית. אנשים אוכלים בדומיה ועם גינוני נימוס רבים, מגיבים באיפוק אחד לשני, לפעמים טיפה קפואים (כשהם נטולי בירות). בעיר העתיקה לא שמענו בכלל צופרים של מכוניות. חלק מהרחובות שם הם בין רחוב למדרחוב, והרבה פעמים מכוניות ממתינות בסבלנות עד שהולכי הרגל יראו אותן, ויפנו את הכביש. לפעמים המכוניות מתמרנות במרחק סנטימטרים בודדים בין עוברי האורח, אבל אף פעם לא מצפצפים (ואנחנו חשבנו שלפעמים עדיף כמה צפצופים, מאשר כמעט לדרוס אנשים בדומיה
).
מצד שני, במכלול, החוויה היתה של חום ולבביות ברוב המקומות בהם היינו ומצד רוב האנשים.
נילי, בוודאי שיש המשך.
אתן מוזמנות להשאר להמשך... -
להגרהיי הגר,
יופי שגם את הגעת לטייל איתנו
.
עוד מעט ממריאים...
-
היום הראשוןטיסתנו יצאה מישראל בשעה 8 בבוקר, וכמה שעות לאחר מכן נחתנו בשדה התעופה של פראג. לפני הנחיתה הטייס הכריז: 10 מעלות בחוץ. לבשנו את המעילים, והתכוננו לקור. יצאנו מהמטוס, עדיין חם. טוב, אנחנו בשדה התעופה, בטח בחוץ קר. לקחנו את המזוודות, ויצאנו עם כולם החוצה לחכות לאוטובוס של ההעברה למלון, שהיה כלול בדיל.
עדיין חם, מעילים כבר הורדנו מזמן, ועדיין חם
. חלק מהישראלים נשארו עם חולצות קצרות גם עד שלב ההגעה למלונות. מה זה החום במדינה הזאת?
הטייס אמר 10 מעלות, והרי כולם יודעים שטייסים הם אנשים רציניים... (לא לדאוג, כמה שעות לאחר מכן כבר חזר הקור לעיר פראג...)
כל הסיפור של ההעברות למלונות לקח המון זמן. קודם ההתכנסות בשדה התעופה, והרישומים, החלוקה לאוטובוסים. אנחנו היינו באוטובוס השלישי שיצא, והוא עשה עיקופים בדרך. אין ספק שכל אמצעי תחבורה אחר היה לוקח לנו שליש מהזמן. אבל אתם יודעים - "זה כבר היה כלול".
הגענו למלון סנצ'ורי הנהדר שלנו לקראת הצהריים, וקיבלנו את חדרנו. שמנו את הדברים והתארגנו לצאת. לפני שיצאנו פתחנו חלון, הסתכלנו החוצה, עדיין חם! יצאנו להכיר את העיר נטולי מעילים וללא גופיות חמות.
אספר כאן שכל הדיונים האלה על מזג האויר שהיו ביום הראשון של הטיול, היו על רקע חששות שהיו לנו טרם הנסיעה. בשבוע שלפני נסיעתנו היה גל קור של כמה ימים, ובאמצע אוקטובר נמדדו בפראג 4 מעלות בצהריים ומינוס 4 מעלות בלילה.
במהלך הטיול היה לנו מזג אויר מצויין: בצהריים בסביבות ה- 13 מעלות ואפילו יצאה קצת שמש, ובלילות היה מעל האפס.
יצאנו לכיוון כיכר הרפובליקה הסמוכה למלון.