חזרנו מפראג היפהפיה
-
היום הראשוןהבניין הבולט בכיכר הרפובליקה הוא האובצ'ני דום (היכל העם), ולידו נמצא מגדל אבק השריפה.
כבר היינו רעבים, ודבר ראשון נכנסנו לאחת המסעדות בסביבה לאכול משהו.
-
היום הראשוןיצאנו מהמסעדה. וואו, איזה קורררר!!!!!
רועדים מקור (בעיקר אני) חזרנו למלון שהיה מטרים ספורים משם, התלבשנו בהתאם ושמנו מעילים. זאת היתה הפעם האחרונה שהעזתי לצאת מפתח המלון ללא מעיל...
המשכנו לאורך מדרחוב Celetna Ulice המוביל מכיכר הרפובליקה לכיוון כיכר העיר העתיקה.
-
היום הראשוןכיכר העיר העתיקה מרכזת בשטחה מספר אתרים וכנסיות.
נמצאים שם בניין העירייה הישן והשעון האסטרונומי המפורסם, ממנו יוצאות כל שעה עגולה דמויות של 12 השליחים מהברית החדשה.
-
היום הראשון
-
חזרנו מפראג היפהפיההי אור,
כמה כייף שאת מזמינה אותנו לטייל איתך השבת בפראג המאד יפה.
אהבתי את פראג, ואני שמחה לבקר בה שוב, הפעם דרך העיניים שלכם.
ענת -
היום הראשוןשמענו שיש נקודת תצפית יפה מהגג של מגדל השעון ורצינו לעלות. ניגשנו לקנות כרטיסים. המוכר בדלפק סיפר לנו שיש גם מעלית לעצלנים. אני ישר אמרתי: "זה אנחנו!". בן הזוג הסתכל עלי במבט נוקב על ההצהרה הפומבית, וקנה כרטיסים למעלית.
עלינו למעלה. איזה יופי! פעם ראשונה שראינו את גגות פראג. גם מלמטה היה ברור שהעיר יפה, אבל מלמעלה ראינו שזה לא רק באיזור בו טיילנו, אלא בכל העיר. איזה יופי לראות את הגגות האדומים האלה בעיר בירה גדולה ותוססת. והשילוב בין הגגות האדומים לצריחים הירוקים. היה להם בעבר מהנדס עיר? תכנית מתאר? איך זה יצא כל כך יפה?
ובכלל - מאיפה הגיע הרעיון לצבע הירוק הזה (דווקא ירוק בהיר?
)שנהוג בצריחי פראג (וגם במקומות נוספים במזרח אירופה)?
העליה לגג של מגדל השעון היתה מבחינתנו אחת מהפסגות של הטיול, גם בגלל התצפית היפה מסביב לבניין, אבל בעיקר בגלל האויר הצלול שיש למעלה. לא משנה כמה תיירים יש מסביב, כל אחד יכול "לתפוס" את פינת האויר הצח שלו, ולהנות ממבט על פראג מכל הכיוונים.
-
לענתהי ענת,
איזה יופי שהצטרפת לטיול.
נעזרנו הרבה בסיכום הטיול שלך מהשנה שעברה
.
אור -
לאורנעים לשמוע שנעזרתם בטיול שלנו
אמשיך לקרוא ולהנות
ענת -
היום הראשוןבעת שהשעון צלצל לציון שעה עגולה היינו בגג הבניין, ולא יכלנו לראות את מופע השליחים שרואים מלמטה. ירדנו מהבניין, והמשכנו בדרכנו. עוד נגיע לצלצול השעון בהמשך הטיול.
המשכנו לכיוון הרובע היהודי. כבר התחיל להחשיך והאתרים עמדו להיסגר. במהלך תקופת הטיול שלנו השמש שקעה ב- 17:00 ובאותה שעה גם נסגרו רוב האתרים.
המשכנו לכיוון נהר הוולטבה ולקחנו שיט לאורך הנהר. השיט היה סיום טוב ליום הראשון. ראינו את האורות היפים של העיר, במהלך השיט טעמנו לראשונה את הבירה הצ'כית, והיתה אוירה רומנטית. אבל את האתרים לאורך הנהר לא ראינו יותר מדי - כבר היה חושך מוחלט. עוד נחזור על חוויית השיט באור יום בהמשך הטיול.
בדרכנו חזרה עברנו פעם נוספת בכיכר העיר העתיקה וראינו אותה מוארת.
המשכנו לכיוון כיכר הרפובליקה. במרכז כיכר הרפובליקה היו במהלך כל הביקור דוכני אוכל שעשו "על האש", מעין ל"ג בעומר, ממש עם עשן וריח של ל"ג בעומר למרחקים. לא היה ברור לנו האם כל העשן הזה הוא משהו קבוע או תקופתי. בכל מקרה, קנינו נקניקיות ממבחר הנקניקיות שהוצעו שם (לדעתי כולן מאותה חיה). הגישו את הנקניקיות בתוך לחם. פשוט לוקחים פרוסת לחם שחור מוצק ותופסים איתו את הנקניקיה. ברגע הראשון זה נראה מצחיק. אבל זה דווקא נוח. מי בכלל המציא שצריך לאפות לחמניות מיוחדות בשביל נקניקיות?
חזרנו למלון והלכנו לישון מוקדם לאחר העייפות המצטברת של הימים האחרונים שלפני הנסיעה.
-
היום הראשון
הי אור!
היה לי כייף לקרוא על הטיול הנהדר שלכם.
התמונות מקסימות ומזמינות!
-
היום הראשוןמקסים!!!!
נראה לי שיש לי תשובה בעניין הירוק הבהיר - גגות הכנסיות עשיות ברונזה, בדיוק כמו הפסלים בככר העיר. אלה נוטים להתחמצן. תהליך החימצון הופך אותם לירקרק.
רבקה -
היום הראשוןהי אור
איזה כיף לטייל אתך בפראג.
הייתי לפני 7 שנים והייתי חוזרת שוב מחר.
התמונות מקסימות , בעקר הגגות.
איריס -
היום הראשוןהי אור,
כיף לקרוא את סיפור הטיול שלכם
התמונות ממש מקסימות!
תודה ושבת שלום,
זיוית -
היום הראשוןלגבי הגגות הירקרקים ראיתי שכבר ניתנה תשובה, וזה גם מה שהסבירו לי לגבי התופעה.
מה שאני מנסה להבין, ל מה ניתן לבזבז בפראג 100 יורו ליום, כאשר מחיר המלן כבר נכלל בדיל?
לא הייתי בפראג ולא יודע מה מחיר המסעדות שם, אז אשמח לקבל הסבר להכנת תקציב לנסיעה כזאת (שמין הסתם היא בטח תהיה ספונטנית).
סעו ותהנו,
יוסי -
החומר הירוק הוא ורדיגריס פטינהציפוי שנוצר כתוצאה מהתחמצנות נחושת. (גם בברונזה הנחושת היא המתחמצנת, ולא נתווכח על כמה אחוזי חומר נותרים
).
לנו הסבירו שהגגות הירוקים עשויים או מחופים נחושת. תחילה הנחושת מתחמצנת ובסופם של כמה תהליכים נוצר החומר הירוק העמיד לקורוזיה ולגשם. לכן, הנחושת שימשה כבר מימים קדומים לחיפוי גגות.
וזה באמת מראה יפה מאד, הגגות האדומים , הכיפות והצריחים הירקרקים.
מחכה להמשך הטיול..
-
החומר הירוק הוא ורדיגריס פטינההי אור,
קראתי קצת בבוקר ואז המחשב החליט שדי לו ,התעייף לו
כיף לחזור ולטייל בפראג איתך.שמחה שנהניתם מנופש ספונטני,ואל דאגה לפרטוגל וודאי עוד תגיעו.ואורן וודאי יעזור לחפש טיסות לשם
.הייתי בפראג לפני כמה שנים טובות, 6 ימים נפלאים ועדיין זוכרת את העיר היפה וסמטאותיה,רחובות מתחת לגשר ואת אזור רדצ'ני.יופי לך ולנו
.
אמה -
החומר הירוק הוא ורדיגריס פטינהאיזה ידע מעמיק!
אותי היה אפשר לשכנע שצבעו אותם בירוק
נירית ורבקה,
תודה על השיתוף בידע. זה מאוד מעניין. חשבתי שאני אקבל פה תשובה רצינית
.
תודה גם על שאר המחמאות
אור -
ליוסייוסי,
הכסף התבזבז על אוכל ועל כניסה לאתרים. כל כניסה לאתר, כנסייה (רק בחלקן גובים כסף), עליה לתצפית, ביקור במצודה, כניסה למוזיאון וכו' עולה כסף. ככה זה בכל מקום. אנחנו נהנים והם מתפרנסים מתיירות.
מחירי המסעדות די דומים לארץ, מבחינת סדר גודל. כבר כתבתי שהתרשמתי שקצת יותר זול מטיולים אחרונים שעשיתי למערב אירופה, אבל הפער לא מאוד משמעותי. אכלנו במסעדות. לא מסעדות יוקרה, כי את זה יש בשפע גם בארץ וזה פחות מעניין אותי בטיול. אני תמיד אוהבת לטעום גם את ה"ג'אנק פוד המקומי", גם אוכל מקומי במסעדות וגם סתם לשבת לאתנחתא מהטיול הרגלי. גם בפראג אין שום בעיה למצוא מסעדה שתוציא עליה 100 יורו לארוחה.
אני לא חושבת ש- 50 יורו לאדם ליום בטיול לאירופה זה כל כך הרבה. אני חושבת שהוצאתי גם יותר בחלק מהטיולים הקודמים. כמובן שאפשר לחסוך אם קונים אוכל בסופר.
אם יש לך עוד שאלה ספציפית, אשמח לענות.
אור -
לשירליהיי שירלי,
שמחה שאת נהנית מהטיול ומהתמונות
.
אור -
לאיריסהיי איריס,
שמחה שאת נהנית
.
גם אני כבר עכשיו מוכנה לחזור לטיול נוסף בפראג.....
אור