ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

טוויאן או לאוס בדצמבר

פורום אסיה-המזרח הרחוק
    טאיוואן טיול עצמאי לאוס
    4
    19
    1824
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • kfirk
      kfirk נערך לאחרונה על ידי

שבועיים וחצי לטיול משפחתי בדצמבר שאוהבים בעיקר טבע נופים וטרקים לאן הייתם ממליצים? 
      keves160 Sailor 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • keves160
        keves160 @kfirk נערך לאחרונה על ידי

@kfirk

טייוואן. אסייג ואומר שהייתי בלאוס לפני מיליון שנה, אבל מדיווחים ששמעתי השינויים בה לא לטובה. ביתרונות, מן הסתם לאוס תהיה זולה יותר, ומזג האוויר טוב יותר בדצמבר. 
        ביתרונות לטייוואן: הרבה  יותר נוחה לטיול משפחתי, שירותי בריאות טובים יותר, היא לא מדינת עולם שלישי, הרבה יותר מגוונת, אתרים יותר דרמטיים (מעיר ענקית ועד חופים, מעיינות חמים, מפלים והרים של 2000-3000 מטר). יש בה המון טרקים יומיים, אפילו אם ישנים בטייפה אפשר לצאת לטרק של כמה שעות טובות בנופים ולחזור למלון. 

kfirk תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • kfirk
          kfirk @keves160 נערך לאחרונה על ידי

@keves160

תודה כבש , 

גם אני נוטה יותר לטיוואן, התחלתי קצת לקרוא עליה ונראית מאוד מעניינת עם טבע נפלא.

השאלה היא האם דצמבר היא העונה היבשה שם ? זו עונת הטייפונים  ? 

אגב, איפה אתה מטייל  עכשיו ?

keves160 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • keves160

אני באסיה כרגע. 

העונה הרטובה בטייוואן היא בכלל בקיץ, שהוא עונת הטייפונים. דצמבר זה חורף, שהוא פחות רטוב, אם כי גם בעונה היבשה יש גשם בטייוואן. יכול להיות קר ובטח קר מאוד בהרים, אבל בעיניי שווה לבקר בטייוואן כשלא חם ומיוזע. 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • Sailor
              Sailor @kfirk נערך לאחרונה על ידי

@kfirk

בלאוס בדצמבר אמור להיות יחסית יבש וזו בהחלט עונה טובה לטייל בה, אבל קרה לי בסוף נובמבר שטייפון מאוחר מאוד הגיע לחופי מרכז ויטנאם וגרם לגשמים חזקים בצפון מזרח לאוס, מפונסבאן צפונה.

בטייואן לא הייתי, בלאוס נופי ההרים בצפון מדהימים, בטיול קצר פוגשים הרבה מיעוטים שונים שלכל אחד מהם תרבות, מנהגים ולבוש שונה.

לי זה היה מרתק.

keves160 kfirk 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
              • keves160
                keves160 @Sailor נערך לאחרונה על ידי

@Sailor

שלא יובן חלילה שאני נגד לאוס – ממש אהבתי אותה, הטיול בה היה נפלא, אם כי זה היה לפני שני עשורים וזו היתה מדינה אחרת בהוויה שלה (לא מתוירת, הרבה פחות מפותחת מהיום). פשוט בהשוואה בין השתיים, בעיניי טייוואן מתאימה יותר לטיול משפחתי, ומציעה יותר. גם מבחינת אטרקציות וגיוון, וגם מבחינת נוחות תשתיות ושירותי בריאות ורמת תברואה (חשוב אם יש ילדים קטנים). 

• kfirk
                  kfirk @Sailor נערך לאחרונה על ידי

@Sailor

תודה  Sailor

בשבועיים היית מתרכז בצפון? ידוע לך אם יש אפשרות של טרק כפרים או משהוא אחר/ בג'ונגל של כמה ימים שמתאים למשפחות (הקטנה שלנו בת 7) .

כבש- לא ככ הבנתי את ענין החורף בטיוואן, הסתכלתי בתחזית, וראיתי שבדצמבר היה סביבות 20 מעלות ביום ו15 מעלות בלילה, זה החורף ? על פניו זה נשמע אחלה של מזג אויר לטייל.

אני מפספסת משהוא? 

Sailor keves160 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                  • Sailor
                    Sailor @kfirk נערך לאחרונה על ידי Sailor

@kfirk

אחד הדברים המיוחדים בלאוס הוא מישור הכדים, ליד פונסבאן.

הנסיעה לפונסבאן ארוכה, בפועל יום שלם מוקדש לנסיעה.

כדאי לבדוק את הסיור של מלון מאלי ואף ללון שם. מקים המלון משוגע לנושא וחוקר אותו שנים רבות ומציג מידע שלא תקבלו המקומות אחרים כולל סרטי וידאו שהכין לצפיה ע”י האורחים. בנו ממשיך את דרכו.

מפונסבאן נסיעה קצרה יחסית (3-4 שעות) תביא אתכם לנאם נון. (משמעות השם – נהר נאם).

בנאם נון אפשר לשכור סירה – לונג בוט, לשייט לכפרי המיעוטים במורד הנהר.

כל כפר זה מיעוט שונה, מכמה קבוצות אתניות שונות. השיא הוא מיעוט פונג שנשותיו מתקשטות בטבעות על הצואר כמו הקארי בתאילנד, אבל רק בחגים ותצוגה לתיירים (המעטים) שמגיעים לשם.

אפשר לשוט רק במורד הנהר אם יהיה רכב שיאסוף אתכם בכביש קרוב לגבול ויטנאם, או לשוט עד כפר פונג ולחזור.

זה מחייב לינה באחד הכפרים.

לא מומלץ לשתות את המים שלהם, למרות שאלה באים ישר מנביעה של מעין, וגם לא את האלכוהול שהם מציעים.

לילדים זו תהיה חויה של פעם בחיים, באזור שהמודרניזציה נגעה בו רק מעט.

משם אפשר להמשיך צפונה בכביש שהיה חלק מנתיב הו צ’י מין לויאנג סאי, המפקדה ומערות המסתור של הפאטט לאו במהפכה.

המערות הגנו על אנשי המחתרת מהפצצות ע”י אייר אמריקה – “חברת תעופה” של ה-CIA.

בתוספת כמה ימים בלואנג פראבנג זה טיול מתאים לזמן ולהרכב.

לפני מחליטים תתיעצו במרפאת מטיילים ותראו אם החיסונים והטיפול המונע מתאימים לכם.

• keves160

@kfirk

החורף בטייוואן הוא אכן מתון – לא קור אימים. בטייפה יכול לרדת בלילה ל-12-10, חורף ישראלי כזה. מה שכן, טייפה שונה מההרים – בהרים יהיה קר יותר. יכול להיות גשם, בעוד שבלאוס עד כמה שזכור לי יש פחות גשם בתקופה הזו, אבל ייתכן שאני טועה. לאוס יותר קיצית. 

אני משונאי החם והלח, ולכן חורף בטייוואן נשמע לי מצוין 🙂

לדעתי מעבר למזג האוויר, כדאי לכם לחשוב איזה סוג טיול אתם רוצים. שתי המדינות יהיו מהנות, רק שלאוס היא יותר מדינת עולם שלישית, עם כל הכרוך בכך (צורך בחיסונים למשל, תנאי התחבורה הציבורית), שאם אתם מוכנים לזה אז מעולה (אני אישית מאוד נהניתי והייתי בה לפני המון שנים כשהיא היתה הרבה פחות מפותחת). אבל אם אתם מחפשים משהו יותר מסודר, למשל השכרת רכב בכבישים נוחים, עיר גדולה ושירותי בריאות, אז טייוואן תהיה האופציה היותר טובה – היא מדינה מתקדמת אבל עם הרבה חלקים ותחושה של סין ושל פעם. מין עירוב של עולם ראשון, שני שלישי. 

• kfirk

@Sailor

תודה רבה על התשובה המפורטת, שלחת אותי להכין שיעורי בית, איזה יופי!!!!! אבדוק ואחקור את האזור.

שוב תודה

• kfirk
                          kfirk @kfirk נערך לאחרונה על ידי

@kfirk

הי כבש,

לאוס כמדינת עולם שלישית דומה לסרי לנקה? או סרי לנקה מחודשת יותר? 

מעניין ומרתק אותי לטייל במדינות כאלה, ועם זאת שמעתי מאנשים שטיילו בטייואן שהיא משגעת בתרבות בנופים ובאנשים, מתלבטת לגבי טוויאן בגלל מזג האור, בכל זאת מבעס לטייל בגשם עם ילדים.

תודה כבש ו sailor  על המידע אעשה חושבים ואחליט על היעד.

שבת מבורכת

אורית

Sailor ramiav1 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                          • Sailor
                            Sailor @kfirk נערך לאחרונה על ידי

@kfirk

בסרילנקה אזור קולומבו, נגומבו וקנדי מפותחים, עם כבישים טובים ברובם, חנויות מודרניות ותשתיות טובות.

כשמתרחקים ממקומות אלה זו מדינת עולם שלישי מובהקת, אבל מתקדמת לעומת רוב הודו, האזורים הכפריים בלאוס ובויטנאם.

• kfirk

@Sailor

היינו בסרי לנקה לכן שאלתי, לדעת פחות או יותר.

גם ויאטנם היא אופציה אך הבנתי שדצמבר בצפון (אזור סאפה הלונג ביי לא מומלץ בגלל מזג האויר)

תודה רבה Sailor

עזרת מאוד

• keves160

@kfirk

קשה לי להשוות. בסרי לנקה לא הייתי, וכאמור בלאוס הייתי לפני הרבה מאוד שנים (כשרק התחילו לשווק אותה לתיירות, הרבה לפני עידן הסלולאר). 
                                גשם זה עניין של מזל. גם בעונה טובה יש הפתעות לרעה ולהיפך. בגדול החורף הוא תקופה יבשה יחסית בטייוואן. יש גשם מעת לעת, אבל זה בעיקר בצפון. הדרום והמרכז יבשים למדי. האמת שיצא לי לעשות טרק בטייפה אחרי בוקר גשום, כשעוד טפטף קצת בתחילתו, וזה דווקא היה יתרון – כל הג’ונגל היה מבריק בירוק, עם ריח גשם טוב, והגשם הוציא החוצה את כל הפרפרים, ושלל יצורים קטנים ומעניינים, היה יפהפה ומה שהחל כ”נעשה איזה חצי שעה הליכה” הפך לכמה שעות טובות כי מאוד נהנינו והמשכנו והמשכנו...

• ramiav1
                                  ramiav1 @kfirk נערך לאחרונה על ידי

@kfirk

לדעתי סרי לנקה יותר מחודשת מלאוס , יש מבחר של מלונות ממפוארים עד פשוטים , בלאוס בהרבה מקומות המלונות ברמה נמוכה , בשני המקומות מתייחסים אלינו כמו לארנק מהלך , בלאוס עושים את זה בעדינות יותר .

• keves160
                                    keves160 נערך לאחרונה על ידי

מהבחינה הזו גם טייוואן נוחה. לא מתייחסים אליך כארנק מהלך, המדינה מתקדמת. 
                                    ראיתי שאתם שוקלים גם את אוסטרליה – הבעיה באוסטרליה לטעמי היא טיסה ארוכה יותר, עומס גדול (נכון שבחג המולד וערב השנה החדשה יקר יותר ועמוס יותר בהרבה מקומות, אבל בטייוואן זה נקודתי לתאריכים ולא לכל הקיץ הדרומי, ולא ברמה של אוסטרליה), והמרחקים בין מקומות. כדי באמת להרגיש את אוסטרליה צריך זמן לנסיעות ארוכות, או טיסות פנים, כי היא גדולה כמו ארה”ב ללא אלסקה אבל חלק גדול מזה פשוט ריק לגמרי. זה מייגע/יקר כשהזמן מוגבל.
                                    • kfirk
                                      kfirk @keves160 נערך לאחרונה על ידי

@keves160

תודה רמי, חשבתי כך שסרי לנקה יותר מפותחת מלאוס.

כבש – אנו גרים בסינגפור, לכן מבחינתנו אוסטרליה היא יעד “קרוב”, לפרת זה 4 שעות, סידני/ מלבורן זה 6-7 שעות, ממש קל”ב😜

לכן אוסטרליה עלתה כאופציה, 

האמת, שמאוד רוצה לטייל קצת במזרח, אבדוק את האופציות לאור הארות שהארתם ואחזור אליכם להתייעצות נוספת.

תודה רבה לכולכם

• keves160

@kfirk

לא ידעתי, זה באמת ממש קל”ב 🙂

מצחיק, אפילו הסתכלתי לאחרונה על לעצור בסינגפור לכמה ימים (אבל זה כנראה יהיה יעד אחר בסוף). 

היתרון הוא שכל עוד אתם גרים באזור, תמיד אפשר לבחור אחד משלושת היעדים הנ”ל לחופשת דצמבר, ואת הבאים להשאיר לחופשה הבאה...

• kfirk
                                          kfirk @keves160 נערך לאחרונה על ידי kfirk

@keves160

אהבתי את הרעיון של עצירה בסינגפור, אולי סוף סוף אוכל להכיר לך תודה באופן אישי 🤗

אגב, סינגפור עיר יפהפיה, כדאי לבקר בה, רק לקחת בחשבון את החום והלחות הבלתי נסבלים🤔

צודק, אחת משלושת האופציות היא האופציונאלית

• 1 / 1
                                          • פוסט ראשון
                                            פוסט אחרון