ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

פורטוגל

פורום אירופה
    פורטו
    5
    13
    1261
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • hemdagreen
      hemdagreen נערך לאחרונה על ידי

מבקשת מסלול של יומיים מפורטו לאורך הדורו. האם לנסוע לאמרנטה דרך הכביש המהיר או כביש 108?

נכנסים להרי הכוכב מבלמונטה מה המסלול של יום טיול ? איך מגיעים לפסל הקדושה ? 

תודה 

Eytanin יונית ח.ג 3 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • Eytanin
        Eytanin @hemdagreen נערך לאחרונה על ידי

@hemdagreen

ראשית: אמראנטה, אינה נמצאת בעמק הדאורו, אלה על יובל של הנהר שנקרא טאמגה. העיירה מרוחקת כ30ק”מ מעמק הדאורו. 

בעקרון, יש שני כבישים שמשתרעים במקביל לנהר. האחד מדרום והוא כביש N-222 והשני מצפון לנהר והוא כביש N-108. אפשר לצרת מפורטו על אחד ולחזור על השני אלא אם אינכם מתכוונים לחזור לעיר. הערה כללית לגבי כבישים מהירים: חשבו על כביש 6. אין אפשרות לרדת לשוליים. אין אפשרות לעצור בצד הדרך, תחנות התרעננות נמצאות במרחקים גדולים מאוד האחת מהשנייה. לעומתם, כבישים איזוריים, יכולים לפתע ‘להבלע’ בתוך עיירה קטנה והמערכת נותנת שתי הנחיות שנשמעות מנוגדות (‘פנה ימינה-פנה שמאלה’) ולא ‘פנה ימינה ומיד שמאלה’. אז התכוננו למצוא את עצמכם במקומות שלא התכוונתם ותתברברו מעט כמו שמתברברים בתוך כפר ערבי. 

האם החלק השני שציינת (בלמונטה והרי הכוכב, הם חלק מטיול היומיים בעמק הדאורו?  (מניח שלא)

hemdagreen תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • יונית
          יונית @hemdagreen נערך לאחרונה על ידי

@hemdagreen

הציר שלכם לא ברור לי.

אמרנטה אינה יעד חובה- עיירה קטנה וגשר ו...זהו.

אם יש לרשותכם יומיים- לטובת עמק דוארו(וכפי שצוין היא בכלל לא בעמק) לא עדיף להשקיע את שניהם שם?

בכל מקרה המקטע המעניין יותר הוא מזרחית כמובן לאמרנטה- כך שאפשר את התוואי עד אליה- לקצר על האוטוסטרדה,אפילו עד ווילה רואיל.

אבל מאד תלוי כמה זמן יש לכם למסלול של עמק דוארו, האם מתוכנן שיט ארוך/קצר, ביקור בקוינטה (אחת  או יותר)?

והכי משמעותי אם אתם חוזרים לפורטו? או ממשיכים הלאה ולאן? לבלמונטה?

אם יש לכם קצת זמן מציעה לקחת ציר צפוני יותר ואז מגיעים לפינאו למשל מכוון צפון על 323N ו322N לדעתי הכבישים העיליים יפים מאד, כי מגיעים מכוון הטרסות של הגפנים ואז העמק והנהר נפתח מול העיניים.

(אני שילבתי גם את שמורת ALAVO  אבל זה באמת כבר למסלול מורכב יותר)

לגבי הציר מבלמוטה לרכס אשטרלה--- (מסלול אחר אני מבינה )—יש שתי אפשרויות – דומות במרחקי הדרך

hemdagreen תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • ח.ג
            ח.ג @hemdagreen נערך לאחרונה על ידי

@hemdagreen

אם הבנתי נכון

1. אתם רוצים לצאת מפורטו ולטייל לאורך עמק  נהר הדאורו במשך יומיים.

איפה הלינה בסוף היום השני?

2. אתם רוצים להגיע מבלמונטה לשמורת אשתרלה. ..

איפה יסתיים יום הטיול?

פסל של איזה קדושה אתם מחפשים?

? hemdagreen 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • ?
              משתמש שנמחק @ח.ג נערך לאחרונה על ידי

@ח-ג

פסל מרים (אשת יוסף ואם ישוע), במנזר בפאטימה, פורטוגל.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
              • hemdagreen
                hemdagreen @Eytanin נערך לאחרונה על ידי

@eytanin

הכוונה היא לצאת מפורטו עד פיהאו יומיים, ואחר כך להמשיך להרי הכוכב דרך בלמונטה. 

Eytanin תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                • hemdagreen
                  hemdagreen @יונית נערך לאחרונה על ידי

@יונית 

מתוכנן להגיע עד פינאו , ובדרך לשלב קוינטה אחת ושיט בפינאו. משם ממשיכים לבלמונטה ללינה. ולמחרת לצאת להרי הכוכב. לtorre ולפסל של הבתולה בסלע… האם זה במסלול ששלחת לי? 

תודה 

• hemdagreen
                    hemdagreen @ח.ג נערך לאחרונה על ידי

@ח-ג

פסל בהרי הכוכב. 

לינה ביום השני בבלמונטה אם אפשרי. ולאחר הרי הכוכב נצא לכיוון יער בוסקו  או לכיוון כפרי הצפחה. כשבכיוון הכללי דרומה

? תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                    • ?
                      משתמש שנמחק @hemdagreen נערך לאחרונה על ידי

@hemdagreen

Covão do Boi 

ח.ג תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                      • Eytanin
                        Eytanin @hemdagreen נערך לאחרונה על ידי

@hemdagreen

ראשית, אני חושב שיש דרך מעניינת בהרבה להגיע מפורטו לפינאו והיא בהפלגת יום על הנהר. משם אפשר לחזור ברכבת באותו היום לפורטו או ללון בעיירה ולחזור ברכבת למחרת היום. דרך N-222 היא מאוד הררית ומפותלת (יקח בחשבון הנהג) ודרך 109 היא שטוחה יותר. 

בכל מקרה, הייתי ממליץ לכם בדרך לבקר באחוזת מתאוס (יין כבר לא עושים שם) וכמובן בפסו דא רגואה. לחצות רגלית את הגשרים שעל הנהר. בפינאו, לבקר בתחנת הרכבת (גם אם לא נוסעים ברכבת) מעניין אולי לילדים לבקר את מגדל הפעמונים ב’קדושה לאוקדיה’ 

נדמה לי (איני בטוח) שפסל הקדושה שאת מתכוונת אליו נמצא בפארק הזכרון בPREXIO  ונקרא ‘המלאכית של פורטוגל’ הוא נמצא קרוב לגשר על עיקול גדול בנהר הדאורו. 

? תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                        • ?
                          משתמש שנמחק @Eytanin נערך לאחרונה על ידי

@eytanin

אתה מתכוון ל: Freixo de espada à cinta, לא קרוב לרכס האסטרלה (אמנם היו שם יהודים, כיום יש שם *גם* פסל של מריה, לא חצוב, סתם עומד בדד).

הפסל Senhora da Boa Estrela, נמצא על כביש N339, יותר קרוב ל-Covilhã (בקישור שצורף מעל התמונה של פסל מריה הקדושה בסלע).

Eytanin תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                          • ח.ג
                            ח.ג @אורח נערך לאחרונה על ידי

aljaje

שאלתי כי יש הרבה פסלי קדושים וקדושות ובשאלה הראשונה לא היה ברור איפה.

גוגל מפס מכיר את המקום תחת השם Senhora da Boa Estrela.

ד.א. הקישור שלך הביא אותי לאתר על האזור ללא מפה.

eytanin

לנסוע ברכבת הלוך ושוב מ/ל פורטו לא מתאים למי שרוצה ללון בסוף היומיים בבלמונט ולהמשיך..

hemdagreen 

אין לי מושג איך אתם מתכוונים לחלק את היומיים

ל eytanin  כתבת שביום השני את רוצה לסיים בפינהאו ובהמשך לי רשמת שאתם רוצים להגיע בסוף היום השני לבלמונט ללינה.  ז"א שביום השני תצאו לשייט ( נדמה  לי שקראתי שהראשון יוצא ב10:00 אבל זה אולי לא מדויק. כמו כן הבנתי שהשייט נמשך שעתיים ועוד לא למדתי מתי ואיפה רוכשים כרטיסים...)

אם אתם רוצים להגיע בסוף היום השני לבלמונט זה קצת צפוף בזמן. אם כך כדאי שתלונו בסוף היום הראשון בפינהאו כך שביום השני תספיקו לשוט, גם לעצור בדרך דרומה וגם לראות את בלמונט.

כמו שכתבתי אני מתכננת טיול לאמצע מאי בכוון הפוך. עוד לא מצאתי זמן להתעמק במה שיש לערים להציע . אני מתכננת יומיים מלאים בדרך בין פינהאו לפורטו.

מקומות שרשמתי לי (ממזרח למערב):

Caza de Mateusליד וילה ריאל

שמורת alvao -תצפית על מפל Ermelo . עוד לא הבנתי מה עוד מעניין  בשמורה.

Amarante ? גם לי יונית הודיעה שאין שם הרבה מה לראות לכן כנראה אעדיף נסיעה דרך השמורה.

Guimaraes

Bom Jesus de Monte

Braga  העיר  (האם נטייל ?  אנחנו לא מחסידי הערים הגדולות אלא אם כן יש רובע עתיק שווה. ) 

נסיעה דרך  Guimares זה לא נסיעה ממש לאורך הנהר אבל להבנתי שיש מהדרך תצפיות על העמק והנהר.

חיבת לציין ש מצבי שונה משלכם כי תכננתי 2 ימי טיול /מנוחה נוספים בעמק דאורו. בהם נצא לשייט  ונגיע ליקב /יקבים ועוד כפרים.

מבלמונט אפשר להגיע לפסל הקדושה בסלע, אולי יש זמן  להגיע גם לא רחוק משם לפסגת Torre ולהמשיך אל כפרי צפחה (למשל ל Cerdeira ולהתקדם ללינה לכיוון יער בוסקו שגיאוגרפית נמצא מערבה ל בלמונט ולא דרומה.  אפשר להגיע לקוימברה שהיא דרומית יותר.

בהצלחה

• Eytanin
                              Eytanin @אורח נערך לאחרונה על ידי Eytanin

@aljaje ,לא התכוונתי למקום שהזכרת (FREXIO DE ESPDA A CINTA) אפילו שבקרנו שם. אגב הפארק שאינו רחוק ממנו (שהוא למעשה מצפה) הוא מקום מרשים ביותר! LOOKOUT OF PENEDO DURAO ושם שם ניצבת מדונה לבנה בין הסלעים. אני התכוונתי לפסל ANJO DE PORTUGAL  שנצב בפארק זכרון לקורבנות נהר הדוארו. (אסון שנת 2003) מכוון שהשואלת כבר צרפה צילום, אז זה אינו זה.

• 1 / 1
                              • פוסט ראשון
                                פוסט אחרון