טרק פין פארווטי
-
אהלן!!

לא קראתי את כל התגובות.. אבל פין פרבאטי זה טרק מדהים! עד אמצע ספטמבר עוד אפשרי לעשות אותו לאחר מכן זה סיכון.
עשיתי אותו באמצע ספטמבר שנה שעברה מפרבאטי למוד.. ואז נתקענו בסיטי כחמישה ימים בגלל סופת שלגים שהייתה באיזור. למזלינו המאוד גדול היא התחילה ברגע שסיימנו את הטרק…
בכל מקרה, באוגוסט הקרוב אנחנו מוציאים מסע להודו – המשלב כמה טרקים ומחבר בין מחוזות שונים של ההימלאיה ההודית, ביניהם גם פין פרבאטי. מסע מדהים ומיוחד העובר בין נופים משתנים – מיערות ומרחבים ירוקים ופורחים, למדבריות עוצמתיות ופסגות מושלגות – וחזרה לירוק השופע עם הנהרות השוצפים. מסע של כ3 שבועות עמוק בלב ההרים – מלווה בשיעורי יוגה, סדנאות ליקוט ותנועה, הופעה אקוסטית וימי מנוחה וצ’יל בלב הטבע.
מוזמן להציץ ולהצטרף
-
-
כבר בארץ שמעתי שהוא סגור, כך שהכנתי את הקבוצה שיש סיכוי שהפאס יהיה סגור.
במקום הטרק, טיילתי איתם טיול רכוב ברחבי לאדאק (מזרחית ומערבית ללה עד לאמאיורו ולכפרים דא והאנו), עמק נוברה, ראפטינג על הזנסקר, ולאחר מכן: נסיעה למאנלי - דארמאסלה - אמריצר - אגרה - דלהי והביתה (טיול שאני עושה פעם בשנה עם קבוצות).
דרך אגב - הדרך מדארצ'ה לפאדום כמעט גמורה. עובדים כרגע על הגשר שמצפון לשינגו לה, אבל כבר עכשיו יש רכבים שמצליחים להגיע מדארצ'ה לפאדום.
להת',
-
תודה תאי
מצאתי את האנו ודא והם נראים “לא רחוקים” מלאמיורו.
מה מייחד אותם?
האם טיפסתם לפרינקיטי לה מעל לאמיורו או שגם הוא היה מושלג?
וכן הדרך לדרצ’ה והתיאורים של התקדמות הכביש גרמו לי לבחור בפאדום סארצ’ו.
צילה כבר רמזה לי שנזכרתי בלדאק קצת מאוחר………….
-
Dha hanu אינני יודעת אם הם שבט או רק קבוצה אתנית שונה מה לאדאקים אבל עם תרבות קצת אחרת והרבה פרחים

https://www.lehladakhindia.com/dha-and-hanu/
הייתי לפני שנים …
-
-
עד כמה שאני זוכרת 2009 – ל א מלאמאיורו אני הגעתי אחרי סיבוב דרך מול ק ואורגיין דזונג – וחזרה דרך אלצ׳י
-
-
פוסט זה נמחק! -
צילה תודהצירפתי את המפה שלך.
מהאייפון שלי זה עולה בלי בעיה
אני רואה ש מלאמיורו הפניה לדא יוצאת לפני מולבק.
-
@dregev03כן ; אם יש לך זמן סעו לאוירגן דזונג – כליה צלילה בנקיק אבל כדאי- נוף מערה שתמחקו לך את כל חטאיך
אם תזחל דרכה – ומנזרון קטן… -
הכפרים דא והאנו שונים אתנית מהכפרים האחרים שבלאדאק הן במראה והן בדתם. לפי המסורת (אבל זה לא אומת מדעית), תושבי כפרים אלו (יש חמישה כפרים, אך רק לשני אלו מותר להגיע (עם פרמיט מיוחד שניתן להוציא בלה) הם צאצאי צבאו של אלכסנדר מוקדון שהגיע לאזור זה בסביבות 330 לפנה”ס. בשונה מרוב תושבי לאדאק הבודהיסטים, תושבי דא והאנו מאמינים בדת הבון שרווחה באזור, עד הגעת הבודהיזם לאזור זה ע”י פאדמאה סאמבוואה (גורו רימפוצ’ה במאה ה- 8). לרובם עור בהיר (יחסית) ועיניהם כחולות-ירוקות. הנשים מכונות: “נשות הפרחים של לאדאק” בשל פרחי (הפלסטיק) שהן עונדות לראשיהן ), בעבר אלו היו פרחים טבעיים…
ולגבי ההגעה – צילה עשתה שם סלט… – על כביש לה – לאמאיורו יש כפר בשם קאלצה, קצת אחריו יש צ’ק פוינט, צריך לפנות בו ימינה (צפון-מערב ולא שמאלה (מערבה) לכיוון לאמאיורו. אם תסע למולבק, לא תגיע…

-

נכון פעם היו פרחים ולי פעם היו תמונות ……… סלט או לא תאי – המפה מראה את שאתה הסברת
️ בכל זאת 2009 …………
-
תודה תאי וצילה
מהתמונות קשה לראות את העור הבהיר (יחסית :)) ו/או את העיניים הכחולות/ירוקות (שאולי גם זה יחסי :)).
את הפרחים רואים היטב
מכיוון שנדרש הייתר מיוחד ואני מבין שלא ניתן לגשת לדא כסטיה מכביש לאמיורו קארגיל, אז כנראה שאוותר אבל הסיפור מאוד מעניין ודומה לזה של מלאנה בעמק פארווטי שם אני כן מקווה לעבור?
-
תאי,צילה, צביקה
הצלחתי ליצור קשר עם המדריכה שלנו ממארקה והיא ענתה בינתיים שהיא יכולה לעשות איתנו את טרק פאדום-סארצ’ו.
לפני שנתיים במארקה היא הייתה מאוד נחמדה, אחראית, עזרה לאשתי הרבה והשרתה אצלה בטחון ביום יום, במעבר נהרות ועל שבילים דקיקים כסכין. התקשורת שלה עם הכפריים והתיווך של התרבות היו יוצאי דופן והיא מאוד עזרה לחוויות ההוםסטיי שלנו.
מצד שני היא לא ידענית גדולה של הסביבה, גאוגרפיה, היסטוריה, בעלי חיים וכו’. היו איתנו מדריכים שידעו יותר (אבל עבורינו זה היה חיסרון קל בלבד אם כי ברור).
אני מאמין שיתכן שהיא לא עשתה את המסלול הטרק הזה בכלל. מצד שני אנחנו מכירים אותה והתרשמנו לטובה.
מה אתם אומרים?
יש עינייני ניווט במסלול?
דברים אחרים שמישהו שמכיר את המסלול יכול לעשות בהם שינוי גדול בטרק כזה של 8 ימים?
צביקה רמז לי בעבר שכדאי לי לדבר בלה עם סוכנויות שמתמחות בזאנסקר
תודה
-
היי דרור,
אם היא לא עשתה את הטרק הזה, אל תצא איתה לטרק!
שלושת הימים האחרונים של הטרק הם ללא כפרים. יש לא מעט בעיות של מעברי נחלים ומקומות מיוחדים שניתן לעבור את את הנחלים, ורק בעלי ניסיון יוכלו לנווט לנקודות המעבר. השבילים לא מסומנים וכמעט לא עוברים בהם (לא מקומיים ולא תיירים).
כפי שכתבתי, השנה יש יותר שלג ובימים חמים וימי שמש, יהיה לא פשוט לעבור את הנחלים, עד כדי סכנת הסחפות בזרם המים.
מציע לך לשוב ולראות את הסרט שלי ולהבין עד כמה מעברי המים לא פשוטים. לא הייתי מקל ראש בטרק הזה.
(והנחל הכי מסוכן, נמצא כקילומטר בלבד מנקודת הסיום בסארצ'ו).
טרק פאדום - סארצ'ו: https://youtu.be/gypFPSU9WH8
-
תודה תאי
לוקח את המלצתך במלוא הרצינות.
האמת שקצת הלחצת אותי אבל דווקא הסרטון נראה פסטורלי ותמים.
מה הייתי אמור ללמוד ממנו לגבי הקושי?
כן גם בלונלי פלאנט כתוב שאין כפרים במשך שלושת ארבעת הימים האחרונים וממליצים לצאת עם חבל ארוך למרות שבסרטון לא ראיתי 100 מטר
-
מבחינת הפיזיות הוא לא טרק קשה במיוחד. הפאס קשה כמו כל פאס מעל 5000 מ' (5490 מ').
רוחב הנהר הוא כ- 70 מ' וכפי שאתה רואה, מחזיקים אותו שלושה אנשים בכל צד...
-
קחו מדריך או לפחות סייס שמכיר היטב את המסלול. אם אתם ממש מחבבים את המדריכה ולא אכפת לכם לשלם קצת יותר קחו גם אותה.
-
מסתבר שהמדריכה שלנו ממארקה עשתה את פאדום סארצ’ו ב2011.
לא יודע מה זה אומר כי זרימות בנהרות ושבילים משתנים מעונה לעונה ומשעה לשעה.
בכל מקרה אני לא מתכוון ללכת רק עם סייס כי מדריך/מדריכה מוסיפים לשקט הנפשי של אשתי וזה אומר שכולנו נהנה יותר.
השאלה היא אם בהנחה שיוצאים מפאדום (או נפגשים בהמשך הדרך אחרי הנסיעה הקצרה) עם סייס שמכיר את הטרק, אני יכול לצאת איתה.
אני מבין גם מתאי וגם מהלונלי פלאנט שזה קטע שרק מעטים עושים וכנראה יהיה לי קשה למצוא מדריך שעשה אותו דווקא השנה וגם אם כןת סוף יולי זה לא סוף ספטמבר.
במארקה היינו בסוף יולי ושבילים וזרימות השתנו מתחילת יולי ואפילו מדריכים שהלכו כבר את מארקה בתחילת החודש היו צריכים לאלתר.
העיניין הוא שבמארקה היו עוד מטיילים ועוד מדריכים לידינו בחלק מהדרך מה שהפך אותו לפחות מסוכן בגלל שיתופי הפעולה והמידע בין המדריכים.
אגב, הסוסים והסייס הולכים איתך רוב הדרך ובחציות הנהרות או שהם ממהרים קדימה למחנה צהריים, ערב?