ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

בת 25, טיול ראשון

פורום אסיה-המזרח הרחוק
    טיול עצמאי
    9
    12
    1095
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • tamar604
      tamar604 נערך לאחרונה על ידי

היי, בהגיעי לרבע מאה אני מרגישה שהגיע הזמן לצאת לטייל.

אני לא יודעת מה מסגרת הזמן שאני רוצה (נראה לי באזור השלושה חודשים אבל מאפשרת לעצמי להתחרט אחרי שבועיים/להתאהב ולהשאר גם יותר מחצי שנה). אני לא רוצה לנסוע עם חברים, אלא מעדיפה להכיר אנשים חדשים מהעולם. לכן חשוב שזה יהיה מקום שלא מפחיד בו להיות לבד, כאישה, ומקום שבו אני יכולה להתחבר בקלות לתיירים אחרים. אני לא בקטע של סמים, ויותר רוצה לראות טבע (רצוי ירוק/מים. יותר מדי מדבר עושה לי עצוב), ולהיות גם באזורים רוחניים. רוצה לחוות חוויות חדשות ולשאול שאלות פתוחות. אין לי בכלל ניסיון במחנאות וטיולים, אז זה צריך להיות ידידותי גם מהבחינה הזאת.

איזה איזור נראה לכם יתאים לי? איך כדאי להתחיל לתכנן? איך בכלל ניגשים לטיול כזה?

אשמח לכל המלצה ורעיון!

shimon amar מוטי א gauntlet גילי ט keves160 6 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • shimon amar
        shimon amar @tamar604 נערך לאחרונה על ידי

@tamar604

תיתמקדי במשהו מסוים ואז קל יותר לעזור לך.

tamar604 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • tamar604
          tamar604 @shimon amar נערך לאחרונה על ידי

@shimon-amar

אני אפילו לא יודעת איך למקד את עצמי במשהו, לפי איזה קריטריונים… אשמח לטיפים, כרגע מה שכתבתי זה מה שאני יודעת

Eytanin תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • Eytanin
            Eytanin @tamar604 נערך לאחרונה על ידי

@tamar604

צאי לקוריאה באביב או בסתיו.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • מוטי א
              מוטי א @tamar604 נערך לאחרונה על ידי

@tamar604

אני מציע לך להתחיל את הטיול שלך בדראמסלה שבהודו.

מאמין ששם תמצאי את כל מה שחיפשת וגם מה שלא ומשם כבר תמצאי את הדרך להמשך. 

זה מקום מעולה להתחיל טיול ללא נסיון.

תהני.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
              • gauntlet
                gauntlet @tamar604 נערך לאחרונה על ידי

@tamar604

אנ תמיד אוהב להתחיל בבנגקוק, תאילנד. מלבד זה שהמדינה תמיד מדהימה ומיוחדת (בעיקר צפון) זו נקודת התחלה טובה מאוד לטיול זרימה כמו שלך – 
                המון מטיילים מכל העולם, גיוון של אוכל, נופים ירוקים והרבה מים, מחירים זולים וגישה נוחה לכל המדינות בסביבה – בהתראה קצרה ובזול.
                מתאילנד את יכולה בקלות להגיע לוויטנאם, בורמה, יפן, פיליפנים, הודו, סין ואוסטרליה (ויזה מראש)
                מבחינה לוגיסטית גם לא תצטרכי להתארגן הרבה, אפשר לקנות הכול מהכול בזול
                הרבה יותר קל יהיה כשכבר תגיעי להחליט על שאר המסלול – מחקירה באינטרנט תמיד יהיו ספקות ונקודת המבט היא שונה.
                רק שימי לב שכרטיס כיוון אחד לתאילנד הוא לפעמים בעייתי, אז הייתי קונה הלוך חזור במרחק של 3-4 חודשים או כרטיס יציאה זול מתאילנד לאחת השכנות לאחר חודש (סינגפור, וייטנאם….)

• גילי ט
                  גילי ט @tamar604 נערך לאחרונה על ידי

היי,

לא כ”כ יודע איך להתחיל אבל גם את לא 😃, אז אכתוב כמה דברים כלליים רק כדי לתת לך מושג “מי נגד מי”.

כמובן שזו רק המלצה ודעה אישית שלי, כך אני מעדיף לתכנן. אין פה איזה כלל ברזל שחייבים ללכת לפיו.

1. פותח גוגל/יו טיוב ומחפש מידע על אופי המקום, תרבות, אתרים ושמורות טבע. לא יותר מדי כדי להשאיר מקום להפתעה. אפשר לקרוא קצת על אופי הטיול (בלוגים, סיפורי דרך) והתקציב הדרוש.

זה תהליך שיכול לקחת זמן. אני נהנה ממנו כי זה מכניס אותי לאווירה של הטיול וגורם לי להתחיל לספור את הימים עד הנסיעה.

1. בוחר את המדינות שהן חובה מבחינתי, ומשאיר מקום לעוד מדינה או שתיים אם יישאר זמן וכסף.
                  2. מחפש כרטיסי טיסה ומידע על ויזות – יש אתרי חיפוש טיסות כמו Kayak, Skyscanner וכו’, ובודק גם באתרים של חברות תעופה מקומיות. לגבי ויזות בודק את התנאים של כל מדינה.
                  3. סדר המדינות ומעברי גבול – יש מעבר יבשתי בין הודו ונפאל, ובין כל המדינות בדרום מזרח אסיה (וייטנאם, קמבודיה, לאוס, תאילנד, בורמה). למדינות אחרות תצטרכי לקחת טיסה (בין הודו לסין או מונגוליה למשל).
                  4. בודק לגבי חיסונים, תרופות למיניהן, מחלות גבהים (בעיקר לצפון הודו ונפאל) וכו’
                  5. אכסניות – מזמין לילה או שניים להתחלה.

כל התהליך הזה יכול להתאים גם ליבשות ואיזורים אחרים, לאו דווקא למזרח.

רוב המדינות במזרח ידידותיות ולא נחשבות למסוכנות, אבל תמיד צריך להיות עירניים.

גם לי נראה שהודו מתאימה לרוב הדרישות שלך, אבל לא יודע אם הייתי מתחיל את הטיול שם כי הודו לא קלה לעיכול.

תהני, בהצלחה.

• keves160
                    keves160 @tamar604 נערך לאחרונה על ידי

@tamar604

לא צריך בהכרח ניסיון במחנאות. בהרבה יעדים אפשר לטייל בקלות תוך שינה בהוסטלים או אפילו טרקים בבקתות של גסט האוסים (למשל הטרקים בנפאל). 

אבל את חייבת לנסות לברר לעצמך לפחות אזור כללי של מה את רוצה. התיאור הוא מאוד כוללני, ויכול להתאים גם למקומות שכלל אינם במזרח. נסי לקרוא קצת, לראות תמונות ולנסות לפחות לרשום לעצמך יעד אחד שאולי מושך אותך. כדאי גם להבין כמה כסף יש לך, ובאיזו עונה מדובר – העונה יכולה להשפיע משמעותית על האם לנסוע ליעד כזה או אחר, ותכלס אפשר להמליץ לך על יפן שמכילה טבע-רוחניות-ביטחון מקסימלי, אבל אם התקציב שלך מתאים להודו גג אז אין בזה טעם. 

karnielr תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                    • karnielr
                      karnielr @keves160 נערך לאחרונה על ידי

@keves160

תחושת הבטחון האישי גבוהה במזרח הרחוק, לדעתי זה שיקול לטובת המזרח על פני יעדים אחרים ברחבי הגלובוס. 

keves160 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                      • keves160
                        keves160 @karnielr נערך לאחרונה על ידי

@karnielr

“תחושה” היא עניין אישי. יש מי שמרגיש יותר בטוח בתאילנד ומי שבטוח יותר בצ’כיה או בניו זילנד. 
                        מה שכן, אי אפשר להתייחס לכל האזור כמקשה אחת. יש הבדלים ניכרים ברמת פשיעה/טרור וכו’ בין ארצות שונות. הרי גם הודו וגם יפן זה במזרח, ורמת הביטחון (סטטיסטית, מבחינת פשיעה) שונה באופן טוטאלי ביניהן. בטייוואן היו סוגרים חנות-דוכן חיצוני ליום והיו משאירים את כל הסחורה בחוץ כי אף אחד לא ייגע בה, אבל בהודו זה לא ממש יעבוד… חוץ מזה, לא חייבים להשוות את המזרח עם אפריקה (שגם בה יש מקומות בטוחים יותר ובטוחים פחות). יעדים אחרים ברחבי הגלובוס יכולים להיות סקנדינביה, ניו זילנד, קנדה ועוד. 

בכל מקרה, קשה להמליץ על משהו ספציפי מהודעה כל כך כללית. כשאני בחרתי יעד לטיול, זה התחיל ממשהו – יעד שנדלקתי עליו והרחבתי את הנסיעה אליו לעוד מדינות באזור, או מה העונה המתאימה לזמן המבוקש? מה מסתדר עם מסגרת התקציב שלי? וכו’.

karnielr תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                        • ramiav1
                          ramiav1 @tamar604 נערך לאחרונה על ידי

@tamar604

כמו שכתבו לך , הייתי מתחיל מתאילנד , תאילנד מהווה נחיתה קלה במזרח , תשתיות מפותחות , ומשם ניתן לתת גיחה למינמאר בטיסה , לעבור את הגבול ללאוס , לקמבודיה , ומשם ניתן לעבור לוייטנאם , הכל ניתן לעשות יבשתית , ובתחבורה ציבורית , וניתן להכיר הרבה אנשים בדרך , מכל מיני מדינות , אפשרות נוספת להכין ויזה לסין , ולעבור מלאוס לדרום סין לחבל יונאן , איזור מרתק .

• karnielr
                            karnielr @keves160 נערך לאחרונה על ידי

@keves160

התגובה שלי התייחסה נקודתית לכך שהיתה בדיקה של השואלת גם לגבי  דרום אמריקה. ברור שבניו זילנד ובפראג הסוגיה לא הכי רלבנטית. 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                            • 1 / 1
                            • פוסט ראשון
                              פוסט אחרון