פורטוגל-יצאנו לדרך.
-
מתקרבים לפיניאו ( מבטאים בערך כמו מיאו חתולי)
ובחזרה לחדר
-
-
סליחה, 589 או 598?
-
הנה עוד משהו הזוי וזה בטח לא שייך לתקשורת.
שמים לב?
כשלחצתי על שלח בהודעה שבה השורה הראשונה כהה נזרקתי לדף הפורומים. חזרתי להודעה שלי ולא ראיתי את התמונה אז שלחתי בשנית(אם תקון טעות המיקום)
שלחתי. החלטתי לנסות לצרף עוד תמונה, אחרונה. חזרתי לפורום וההודעה האחרונה שהופיעה היא הלפני אחרונה.
-
זו היתה נסיעת ניווט הזויה, עברנו את Vilela
תראה במפה דרומית ל provesende (שחשבתי שנעבור דרכה ו לא עברנו)
N589.
-
או קיי, זיהיתי, תודה רבה.
-
אני מאוד מקוה שמחר נוכל לטייל בCasa de Mareus.
עוד לא ברור לי איפה חונים שם וכמה חניה יש. החום הוציא את הפורטוגזים מהבתים ולעומת הכבישים הריקים עד כה פגשנו היום הרבה מטיילים.
-
האצבע החליקה כנראה על המקלדת, התכוונת ל- Casa de Mateus?
-
לידיעתך:
http://casademateus.com/sightseeing-wine-tourism/sightseeing-registration/?lang=en
יש בקורות שליליות רבות בטריפאדויזור על ההתנהלות במקום ויחס העובדים. בין היתר – מגרש חניה קטן, תשלום עבור החניה 8.50 אירו בנוסף על התשלום בכניסה. המקום אכן נראה מרשים. עבור ביקור ביקב משלמים תשלום נוסף.
-
כן, האצבע החליקה ולא שמתי לב.
תודה. כבר בבית קראתי שמגרש החניה העליון קטן אבל שיש עוד אופציה. נראה. לא קראתי על יחסם של העובדים.
גם על התשלומים קראתי. בתכנון רק הגן.
מחר נהיה יותר חכמים.
-
מה שראיתי בסטריט ויו, שהרבה מכוניות חונות על השוליים, צמודות לגדר הבית, וממש צמודות לאספלט בצד השני.
אמתין בסבלנות לדיווח שלך מחר.
בכל מקרה המשך מוצלח ונעים ושבוע טוב!
-
ככל הנראה לא נעצור בוילה דה מתיו, ולא נעבור באמרנטה.
תלוי במצב הרוח של בעלי. נכון לשעה זו נעבור בפארק אלבאו Alvao, נחפש מקום ובו מסלול רגלי בטבע.
אם תהיה הרבה תחבורה ויהיה חם נמשיך ישר לGuimaeres.
-
בקאזה מתיאוש- אפשר לחנות ממש ליד הכניסה וגם ללקק גלידה עד שהם פותחים (הפסקת צהרים)
הגנים שווים.
חובה? לא.
אבל שמורת אלבאו לדעתי מאכזבת ובטח אחרי שאתם מגיעים מעמק דוארו הירוק כחול כל כך.
(תלוי גם במזג אוויר!)
אם זה עדיין בר שינוי--תשקלו.
-
תודה לך יונית.. כמה שעות אפשר לדעתך לטייל בGuimaraese?
מה הכי מומלץ לראות בה?
בעלי הציע שניסע ישר לשם כי אין סיכוי שנגיע לקאזה מוקדם בבוקר כי כאן הבוקר מתחיל ממש מאוחר.
אם נגיע רק אחרי הפסקת צהריים כבר לא יישאר זמן לעיר, או שאני טועה?
יהיה חם. 27 מעלות ובינתיים אין עננים
-
@ח-ג אמר:
בGuimaraese
אפשר גם לטייל ¾ יום.
ארמון הדוכסים
העיר העתיקה מתוקה מאד
לא לפספס את שמורת הסלעים-מונטה פנה (נגישה ברכב וגם מהעיר עם רכבל ישן)- מיוחד.
-
-
אנחנו ב guimaraes . עכשיו חזרנו למלון אחרי טיול רגלי של קרוב ל3 שעות. בקרנו בארמון הדוכסים palace of the dukes of braganza ובcastle . ליד jardim do carmo היה שער פתוח וראינו מבנה עם כניסה יפה. היה נעים לשוטט, בתי הקפה, בחלקם היו מלאים עד אפס מקום.
כיון שיום ראשון היום , רוב המסעדות לא ייפתחו בערב.
יש זמן למנוחה עד 19:15.
בבוקר לקח זמן עד שנפרדנו ממארחינו החביבים.
יצאנו לדרך רק אחרי 10:00.
לא ניסינו להכנס לcaza de mateu אבל עצרנו באמרנטה.
חניה קרובה לנהר לא מצאנו . פנינו ימינה כי ראינו מכוניות חונות אבל לא היה מקום. הנווטנים החזירו אותנו לנהר אחרי סבוב בשכונה עילית . כשחזרנו למטה פנינו למגרש חניה חינמי. במגרש שנמצא ליד פארק אמרנטה ממוקם קרקס אבל בשדרה קטנה לידו חיכה לנו מקום פנוי, . חצינו את הגשר אל igreja de sao goncalo. התישבנו לשתות קפה משמאל לכנסיה. הלכנו קצת במעלה הרחוב והגענו לקונדיטוריה.. נהנינו ממאפים טעימים.…סה"כ היינו באזור הגשר כ3/4שעה.
המשכנו בדרך. כדאי לשים לב שיש כביש חדש יחסית. N101.
נדמה לי שמתחיל ב vila cova de lixa
חוסך הרבה פיתולים. גוגל לקח אותנו דרך N15 ופתאום ראיתי שלט שמודיע על כביש חדש...אז המשכנו לפי הנחיות הג'פיאס.
באמרנטה

-
-
בארמון הדוכסים בגוימארש
במבצר/טירה עולים במדרגות והולכים סביב החומה, על גשר עץ נכנסים למגדל שבו תערוכה. צילמתי בעיקר במצלמה.
-
בחזרה למלון