איסלנד ב 5 ימים
-
היי
לכתוב לא הצד החזק שלי.
אבל חייב להעביר את המסר הזה.
כתבתי בפורום הזה לפני כמה חודשים על לעשות את מקיף איסלנד כביש 1 ב 5 ימים. התגובות. רובם ככולם היו לא אפשרי רק תסבול לא תהנה וכ'ו.
חזרתי ביום שישי בצהרים משם והנה הרשמים שלי.
הגענו אני ואישתי לשם ביום ראשון בוקר . יצאנו מחברת השכרה באזור 11 בבוקר. הלכנו לקניות . בשעה 12 התחלנו רשמית את הטיול.
חייב לנפץ כמה מיתוסים שנכתבו כאן.
- המהירות שגוגל מפות מציג הוא מדויק להפליא ואין שום צורך להוסיף 30% על הזמן שלו.
- המהירות הממוצעת בכביש היא סביב 105 קמ"ש, וכך נוהגים רוב הנהגים בכביש. (כמובן שעל פי חוק לא ממולץ)
- נסיעה ברכב 4x4 מומלצת בחום, בלי קשר לכבישי f, האחיזה שלו על הכביש, והנסיעה על שבילי חצץ הרבה יותר נוחה, חוץ מכביש 1 רוב הכבישים שם הם חצץ ומדובר על מאות קילומטרים.
- הרבה מכבישי f היו פתוחים בפועל במאי, למרות שהאתר הממשלתי מראה שלא.
לגבי הטיול בעצמו, הגעתי לכל אחד ממקומות הלינה שלי לא אחרי 9 בערב במקסימום, ויצאתי בבוקר לא לפני 10 בבוקר.
עצרתי בעוד לפחות 10 נקודות מעבר למה שמציין במסלול שהייתי.
הנהיגה באיסלנד היא חוויה מדהימה שלא מרגישים את זמן הנסיעה למרות שהייתי נהג יחיד.
ואל תחשבו שרציתי ממקום למקום, מציתי בכל מקום את המקסימום, וממש לא הזדרזתי לצאת, החישוב פשוט אם יוצאים ב 10 בבוקר וחוזרים ב 9 בערב מדובר על 11 שעות הנאה ולכן זמן הנסיעה לא מעכב מלהנותבכל עצירה.
לא עשינו שום אטרקציה בתשלום, הדברים האלה בהחלט לוקחים זמן ארוך ולא מתאמים ל 5 ימים.
וכן ראינו גם את כלבי היים כל כביש 711.
מפת יום ראשון
מפת יום שני
מפת יום שלישי
מפת יום רביעי
מפת יום חמישי
תהנו ממליץ בחום על טיול כזה.
-
היי
ראשית תודה על השיתוף.
אם אפשר לקבל את מקומות הלינה שלכם?
כמו כן היכן שכרתם רכב ובאיזו חברה טסתם.. תודה!!!
-
קודם כול תודה על השיתוף ועל המפות המפורטות.
לפי המפות, וכמו שאמרת זה גם מה שהיה בפועל, הייתם כל יום כ-6 שעות על הכביש בנסיעה, חוץ מיום אחד של 4 שעות.
אני מקבלת את זה שלא היה לך קשה, אבל בשבילי באופן אישי זה מתכון בדוק לכאבי גב וכאבי ראש

מה שכן, נראה לי שאני פשוט “אמתח” את המסלול שלך על משהו כמו 12-15 ימים.
העיקר שנהניתם למרות הסיכון של חודש מאי.
האם אפשר לשמוע קצת על מזג האוויר, טיסות, לינות וכו’?
תודה

-
היי
טיסות
בהלוך דרך לונדון עם wizz ומשם עם easyjet
בחזור דרך ספרד עם vueling ומשם עם norwegian
כלות הטיסות הייתה בערך 2500 לזוג. והמזוודה והטרולי שהוספנו יקר את זה בעוד 500 שקל סך הכול.
לינות
כל יום לנו ביעד הסופי שמופיע במפות גוגל ששיתפתי. תמיד חיפשנו מקום עם מקלחת פרטית ושרותים כמובן. בלילה הראשון עלה יחסית יקר באזור 550 שקל, כל שאר הלילות עלו באזור 300 שקל ללילה.
רכב
לקחנו דאציה דאסטר 4x4 מחברת procar עלה 1000 שקל ל 5 ימים. ביטול השתתפות עשיתי דרך חברה אנגלית בעלות של 30 פאונד ל 5 ימים . בפועל לא הייתי צריך להשתמש בביטול ההשתתפות כי הכוח היה בסדר. אגב עלות הדלק ל 2200 קילומטר שעשיתי היה באזור 900 שקל. וניצלתי את היכולות שלו לגמרי גם בשטח.
מזג האוויר
ביום ראשון היה סגרירי ושכיר סביב 7 מעלות. אבל הבאנו טרמי מעיל וכ'ו ככה שלא היה לזה משמעות. ביום השני היה ממש גשום , ובעיני זה היה החלק הקסום ביותר של הטיול, כמובן שעברנו מעילי גשם ככה שזה היה חוויה מדהימה ללכת בגשם בים בלגונת הקרחונים וכ'ו . מיום שלישי היינו בחלק המזרחי צפוני ומערבי של האי והיה שמשי וחמים סביב 10 מעלות.
מדינה מטריפה ואני מטייל הרבה בארופה , הדבר היחיד שלא תפסנו זה את אורות הצפון, אבל זה המצב שיש לך שעה וחצי חושך בלילה במקרה הטוב ועננות. חשמל סלולארי היה בשמיים אבל זה לא מספיק לצערי.
בהצלחה
-
תודה שחזרת לשתף.
לא מאמינה ב "לא אפשרי"... כל אחד נהנה בדרך שלו ויש לו את השיקולים האישיים שלו , של זמן , סדרי עדיפויות ותקציב וזה עניין סובייקטיבי .
כל אחד צריך להיות מודע למסלול ולדעת למה הוא מסוגל או לא ומה מתאים לו או לא.
שוב תודה ששיתפת. אני לא חושבת שאגיע לאיסלנד ל 5 ימים אבל זה בהחלט אפשרי מסתבר. ושמחה שגם נהניתם.
עדי
-
תודה על הפירוט

-
תודה על ההסברים והפירוט
כדי להיות הוגנים עם אלו שניסו לעזור לך כשתכננת את הטיול אני מצרף לינק לשרשור ההוא, להערכתי אני לא מסכים ש”התגובות. רובם ככולם היו לא אפשרי רק תסבול לא תהנה וכ'ו”
מהלקח שאני רואה כאן הוא שלכל אדם יש את ההעדפות שלו, לכן כדאי לענות לשאלה בציון העובדות ועל סמך העובדות אפשר לדון בהעדפות.
העובדה היא שכמעט בכל יום היו לכם 6 שעות נסיעה נטו.
מכאן אפשר לדון בהעדפות. למשל גם לי אין בעיה לנהוג 6 שעות ביום אבל מבחינתי לנהוג 6 שעות זו עבודה ולא טיול, מבחינתך נהיגה של 6 שעות היא חוויה מהנה.
בעובדות יש נכון ולא נכון, בהעדפות אין תשובה נכונה, כל אחד וההעדפות שלו
-
@הדרקון-עם-קעקוע-הנערה אמר:
תודה על ההסברים והפירוט
כדי להיות הוגנים עם אלו שניסו לעזור לך כשתכננת את הטיול אני מצרף לינק לשרשור ההוא, להערכתי אני לא מסכים ש”התגובות. רובם ככולם היו לא אפשרי רק תסבול לא תהנה וכ'ו”
מהלקח שאני רואה כאן הוא שלכל אדם יש את ההעדפות שלו, לכן כדאי לענות לשאלה בציון העובדות ועל סמך העובדות אפשר לדון בהעדפות.
העובדה היא שכמעט בכל יום היו לכם 6 שעות נסיעה נטו.
מכאן אפשר לדון בהעדפות. למשל גם לי אין בעיה לנהוג 6 שעות ביום אבל מבחינתי לנהוג 6 שעות זו עבודה ולא טיול, מבחינתך נהיגה של 6 שעות היא חוויה מהנה.
בעובדות יש נכון ולא נכון, בהעדפות אין תשובה נכונה, כל אחד וההעדפות שלו
היי
ראשית אני מאוד הוגן ומעריך את אלה שנסו לעזור . חלילה לא מזלזל בעזרה ובזמן שהם הקדישו לזה.
אם תקרא שוב את השרשור תרא שרובם ככולם אמרו שלא כדאי, וזה בדיוק מה שכתבתי.
רציתי לתת מבט של אדם שעשה את זה וממש נהנה, ככה שאם מישהו בעתיד יחפש אופציה כזו הוא יבין שזה ממש ריאלי.
לגבי הנהיגה של 6 השעות
הזמן בפועל לקח לי פחות, שוב כי נהגתי מהר יותר מהמירות המותרת, וברוב המצבים רכבים עקפו אותי, כך שהמהירות ממש לא הייתה מוגזמת.
קח בחשבון שיש לך עצירה כמעט כל שעה, ככה שזה ממש שובר את הנהיגה הממושכת.
אבל שוב לא חושב שזה מתאים לכל אחד, חושב שמי שזה יעניין אותי ידע שזה ריאלי בהחלט, כי כשאני חיפשתי את האופציה הזו הייתי ממש שמח להתקל בכזה שרשור.
תודה.
-
קורא את השרשור הזה בעניין רב
כתבת על עצמך בהתחלה “אני יודע שזה הזוי, אני קצת הזוי”. אתה מעיד על עצמך שאתה לא סטנדרטי – מרבית האנשים (לפחות אלו שאני מכיר) – לא יהנו מנסיעה של שעות כל יום במשך חמישה ימים רצופים. (כלומר מתל אביב לאילת, וחצי הדרך חזרה).
זה אפשרי כמובן – אתה ההוכחה לזה, אבל זה בהחלט לא מתאים לכל אחד, ויותר סביר שזה לא מתאים לרוב המכריע של המטיילים.
יתרה מכך, רשמת שהנסיעה לקחה לך בדיוק את הזמן של גוגל – וגם כאן אתה קצת מטעה.
הנסיעה בגוגל היא הנסיעה שאמורה לקחת. כפי שווייז יגיד לך את הזמן הנכון לנסיעה.
מה שהזמן הזה לא לוקח בחשבון זה עצירות ושיבושים כלשהם שלא קשורים במישרין לטיולים – למשל האטות כלשהן בכביש (פקקים, עבודות בכביש) ועצירות לאוכל (בשש שעות נסיעה לרוב תהיה ארוחה אחת כלשהיא) או עצירות לשירותים וחילוץ עצמות.
לפי גוגל נסיעה מהעיר שלי (כפר סבא) לאילת לוקחת 4 שעות. כל נסיעה לקחה לפחות 5 שעות + .
עוד משהו – אף אחד לא כתב שתסבול.. הציעו לך, בעדינות מופלגת, לנתב את הטיול לאיזור ספיציפי מוגבל יותר. אין בזה שום רע.
בכל מקרה – שמח שנהנית. ומאוד מקווה שאנשים תמימים, שלא מבינים את המשמעויות של 6 שעות נסיעה נטו בכל יום, יחשבו שזה מתאים להם.
-
@imeshy אמר:
קורא את השרשור הזה בעניין רב
כתבת על עצמך בהתחלה “אני יודע שזה הזוי, אני קצת הזוי”. אתה מעיד על עצמך שאתה לא סטנדרטי – מרבית האנשים (לפחות אלו שאני מכיר) – לא יהנו מנסיעה של שעות כל יום במשך חמישה ימים רצופים. (כלומר מתל אביב לאילת, וחצי הדרך חזרה).
זה אפשרי כמובן – אתה ההוכחה לזה, אבל זה בהחלט לא מתאים לכל אחד, ויותר סביר שזה לא מתאים לרוב המכריע של המטיילים.
יתרה מכך, רשמת שהנסיעה לקחה לך בדיוק את הזמן של גוגל – וגם כאן אתה קצת מטעה.
הנסיעה בגוגל היא הנסיעה שאמורה לקחת. כפי שווייז יגיד לך את הזמן הנכון לנסיעה.
מה שהזמן הזה לא לוקח בחשבון זה עצירות ושיבושים כלשהם שלא קשורים במישרין לטיולים – למשל האטות כלשהן בכביש (פקקים, עבודות בכביש) ועצירות לאוכל (בשש שעות נסיעה לרוב תהיה ארוחה אחת כלשהיא) או עצירות לשירותים וחילוץ עצמות.
לפי גוגל נסיעה מהעיר שלי (כפר סבא) לאילת לוקחת 4 שעות. כל נסיעה לקחה לפחות 5 שעות + .
עוד משהו – אף אחד לא כתב שתסבול.. הציעו לך, בעדינות מופלגת, לנתב את הטיול לאיזור ספיציפי מוגבל יותר. אין בזה שום רע.
בכל מקרה – שמח שנהנית. ומאוד מקווה שאנשים תמימים, שלא מבינים את המשמעויות של 6 שעות נסיעה נטו בכל יום, יחשבו שזה מתאים להם.
ראשית אין מצב שאני נכנס לקדוקי לשון.
באתי לתת אופציה נוספת למי שחושב בעניין.
ממש לא בטוח שזה לא מתאים לרוב האנשים, לא עשיתי סקר עדיין.
לגבי אוכל הספקתי לעצור הרבה יותר מפעם אחת בדרך, וזה כלל להכין פסטות חביתות דגי סלמון , אורז וכ'ו על הגזייה שהבאתי איתי.
אומר דבר אחד. זה אפשרי בגדול למי שרוצה. וממש לא מפחיד או קשה זמן הניסעה כפי שמציירים פה.
בהצלחה
-
#רקאומרת - "מהדהד" את טיולי "אירופה הקלאסית", העיקר שנהניתם!
-
כיף לשמוע שנהניתם ושהטיול היה מוצלח. זה העיקר.