ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

שאלות ועצות לקראת טיול אפשרי לצפון מזרח ארה"ב

פורום צפון אמריקה
    אזור האגמים בוסטון טיול שלכת לינקולן מסלול עד שבוע במפלי הניאגרה מפלי הניאגרה ניו אינגלנד ניו המפשיר
    11
    53
    8388
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • Dani_3638175
      Dani_3638175 נערך לאחרונה על ידי

שלום לכולם,

כבר כמה שנים אני מתכנן סוף סוף לנסוע לטייל קצת בארה”ב,  והשנה זה כנראה יקרה.

הטיול צפוי לארוך-18 ימים (אפשרי להאריך ביום/ וחצי אם ממש יהיה צורך), והכוונה היא לשלב טיול שלכת בניו אינגלנד יחד עם מפלי הניאגרה וכמה ערים (ניו יורק, וואשינגטון ובוסטון).

אני בן 38, נוסע לטייל לבד, פעם ראשונה מגיע לארה”ב (יש לי ויזת תייר) ואין לי בעיה לנהוג 3-4 שעות ביום (אם צריך וכחריג אנהג גם 8).

טיילתי כבר בעולם, אבל מעולם זה לא היה טיול מתגלגל אלא תמיד זה היה בעיר עם בסיס קבוע ומקסימום עברתי פעם בכמה ימים מעיר לעיר, ומאחר וזאת הפעם הראשונה ואין חכם כבעלי נסיון,  אני פה...

ראשית, חשוב לי להבהיר שאני כאמור, חייב לתפוס את תקופת השלכת ושאני מעדיף  שלא יהיה מזג אויר קר מדי בצפון מזרחי ארה”ב (אין לי בעיה עם קור בערים, פשוט בטיולי טבע עדיף מז”א של בערך 18-22 מעלות).

אני הבנתי מאתרים בחו”ל, שהשלכת מתחילה בתחילת ספטמבר ומסתיימת לקראת סוף אוקטובר, ועל כן, ובשילוב הטמפרטורות הממוצעות באזור, תיכננתי לנחות ב 11/9 (11 בספטמבר) ולחזור ביום של ערב ראש השנה, ב 29/9.

האם אני צודק לגבי תקופת השלכת ?

מאותה הסיבה ובעיקר בגלל הטמפרטורות, החלטתי להתחיל את הטיול בניו אינגלנד, ותכנון הוא לנחות ב 11/9 בבוסטון (ככל הנראה קונקשן בניו יורק, שכבר הבנתי שצריך להיות ארוך משעה וחצי בשביל האימיגריישן), ולהיות בעיר בערך 2 לילות .

לאחר מכן לשכור רכב מנמ”ת לוגאן ולהתחיל בין 6-8 ימים שיכללו 6 ימים/ לילות טיול שלכת ויומיים בערך בניאגרה בצד הקנדי (החזרת רכב בבופאלו, והבנתי מאופרן שאין עמלת החזרת רכב בין לוגאן לבופאלו).

מהניאגרה (בופאלו) לטוס לוואשינגטון, להיות שם 2-3 לילות, ומשם לטוס לניו יורק, ל-5 לילות ואז לחזור לארץ המובטחת בערב ראש השנה.

מבחינת לינה, מהרגע שאדע בוודאות מה התאריכים, אתחיל לסגור את הזמנת המלונות/ AIRBNB, כשהכוונה היא לסגור את ניו יורק ו-וואשינגטון מראש וגם את בוסטון, ובניו אינגלנד לראות מה יוליד יום, אלא אם בוודאות תהיה פה אמירה על נקודות עצירה.

אז ככה-

אחרי בוסטון , אני אשכור רכב (כנראה פולקסוואגן ג’טה או באותה הרמה) ואני מתלבט אם מה שאני מתכנן יתאים ל-6 ימים שהקצבתי. אני ארשום מה בוודאות גדולה יקרה, ומה אני מתלבט אם להוסיף, החשש שלי שאני אמהר מדי ואפספס את הכיף של החופשה.

נתחיל מההתלבטות של ההתחלה- האם שווה לי להקדיש בערך יום/ יום וחצי לקייפ קוד ומרת’ז וייניארד ? כולל הנסיעה מבוסטון והחזור אח”כ שיביא אותי לנקודת ההתחלה שמתחילה צפונית מבוסטון?

משם (או ישירות מבוסטון אם אוותר על קייפ קוד) אני מתכנן עקרונית לעלות (כולל עצירות לאטרקציות שבדרך, אם יש) לכיוון קונקורד ניו המפשיר, אולי להישאר שם לילה, ולהמשיך לכיוון ה WHITE MOUNTAIN NATIONAL FOREST, ושם לישון ב לינקולן או וודסטוק.

באזור הזה ישנן מס’ אטרצקציות אני רוצה לראות, כגון פראנקוניה נוטצ’, הר וואשינגטון (לעלות עם הרכב, ואגב הוא נסגר לקהל ב 20/10 כל שנה), לנסוע  על כביש  112  בעל הנוף, (kancamagus hwy) ועוד.

משם לנסוע לכיוון מונפלייה, וורמונט, ומשם לברלינגטון. באזור הזה אני אשלב טיול לסטואה, עצירה ב WATERBERRY, אבל הלינה תהיה בברלינגטון.

מברלינגטון אני אחצה עם הרכב במעבורת  את לייק שמפיין, ו”בצד השני” אני אצפין לכיוון אסקס ו ausable chasm בדרכי ללייק פלאסיד.

איפשהו בפורום המליצו על עליה להר מרסי, ואזור ה WHITEFACE MNT – האם שווה לשלב אותם ?

משם בגדול המשך לכיוון ,אית’אקה ו  FINGER LAKES, ומשם לכיוון הניאגרה (לא כללתי פה נקודות/ אטרקציות שבדרך, אני עוד בשלב אגירת מידע).

כאמור, אין לי מושג עד כמה יהיה מעייף ואיפה לעשות הפסקות לינה, אבל מה שבטוח הוא שיש לי 6 לילות ואח”כ עוד לילה או שניים בניאגרה.

לניאגרה אני כנראה אקח את הרכב השכור, כי ההבדלים בעלויות בין 6 ימים ל-8 הם זניחים, וזה יחסוך לי נסיעות מבאפלו הלוך חזור.

אחרי הניאגרה כאמור אני מתכנן לטוס לוואשינגטון, להקדיש בין 2 ל-3 לילות לעיר ומשם לניו יורק, שם ללון 5 לילות (6 ימים) מתוכם 4 ימים + היום האחרון לטיולים והיום הלםני האחרון יוקדש לג’רסי גארדנז ולשופינג (אגב באותו ההקשר- האם זה נכון שהשופינג ב niagra on the lake  זול יותר מהג’רסי גארדנז?).

זהו בגדול,

תאירו ותעירו על כל נקודה שהעלתי ואם החסרתי משהו תשאלו, יש לי רק מה להרוויח מזה.

אלי רון galialon 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • אלי רון
        אלי רון @Dani_3638175 נערך לאחרונה על ידי

@Dani_3638175

התאריכים למיטב ידיעתי מוקדמים מדי, הייתי מזיז לתחילת אוקטובר.
        שלכת כפי שנרשם פה כבר כמה פעמים היא דינמית, תלוי באותה שנה, וע”פ התקדמות השיא בזמן שמגיעים נעים צפונה או דרומה “לתפוס” את שיא שלה.
        בפעם הראשונה שלי בארה”ב הגעתי בלייבור דיי (יום ב’ הראשון בספטמבר) הכל היה ירוק ולקח לא מעט זמן עד שהצבעים השתנו. חזרתי בתחילת דצמבר כאשר הכל כבר אפור, שלג עוד לא ירד אז.

אתה מכיר את סימולטור שיאי השלכת? צריך לחפש אותו שוב.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • אלי רון
          אלי רון נערך לאחרונה על ידי אלי רון

מצאתי, תראה את הסימולציה – אם תכוון לשיא היכן שתרצה לראות אותו, תוכל לנוע צפונה דרומה בהתאם למה שיקרה השנה.
          אני מחזיק אצבעות לכיוון אמצע אוקטובר.

https://newengland.com/seasons/fall/foliage/peak-fall-foliage-map/

הנה דיווח מ-2018
          https://www.foliagenetwork.com/index.php/foliage-reports/foliage-reports-northeast-us/current-season-northeast-us/128-foliage-reports/foliage-reports-northeast-us/foliage-reports-northeast-us-current-season/842-ne-foliage-report-13-2018
          Dani_3638175 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • Dani_3638175
            Dani_3638175 @אלי רון נערך לאחרונה על ידי

@אלי-רון

אלי תודה רבה. 

בכלל לא ידעתי שיש דבר כזה, סימולטור שיאי שלכת, אבדוק את זה. 

העניין הוא שאני צריך להזמין לינה מראש, וזה יוצר לי בעיה. 

• galialon
              galialon @Dani_3638175 נערך לאחרונה על ידי

@Dani_3638175

נראה לי שאתה בהחלט עושה את שיעורי הבית, והטיול נשמע לי הגיוני סה”כ ומהנה. רק רציתי להגיד מילה על שלכת ומזג האוויר: למיטב הבנתי, תנאים אופטימליים לשלכת יפה כוללים מזג אוויר קריר – 18-22 מעלות נחשב ממש חם לעונה. הנה למשל בכתבה הזו: https://www.boston.com/travel/travel/2017/09/21/your-ultimate-guide-to-new-england-fall-foliage

כשבניו אינגלנד אומרים “קריר בלילות וחמים בימים” (בעונת הסתיו), אני מפרשת את זה ל-5-9 מעלות בלילה, ו-14-18 ביום. כנראה לטובת השלכת עדיף אפילו קר יותר. לטעמי, עם לבוש מתאים זה עדיין יכול להיות נעים לטייל בחוץ, ושווה את זה אם השלכת יפה (מקסימום חוזרים להפשיר באוטו). אם יהיה חם מדי בספטמבר, יותר סביר שהשלכת לא תתחיל עדיין.

• Dani_3638175
                Dani_3638175 @galialon נערך לאחרונה על ידי

@galialon

אין לי בעיה לטייל במזג אויר כזה, אישית אני אוהב קור, אבל אם נסתכל רגע מעבר לשלכת, האם אני לא אפספס אתרים אחרים בניו אינגלנד כמו אגמים( נניח לייק שמפיין)  או אפילו אזור הניאגרה שיהיו פחות יפים/ מהנים במזג אויר קריר? 

עודד ריקי 5 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                • עודד
                  עודד @Dani_3638175 נערך לאחרונה על ידי

@Dani_3638175

בתאריכים המקוריים שלך אתה כמעט לא תראה שלכת ובטח לא במיו אינגלנד. אולי בסוף ספטמבר יהיה קצת.

שיא השלכת בצפון ניו אינגלנד מתרחש בדרך כלל כשבוע לאחר תחילת אוקטובר. לזה אתה צריך לכוון.

• ריקי 5
                    ריקי 5 @Dani_3638175 נערך לאחרונה על ידי

@Dani_3638175

כאמור, בתאריכים המקוריים שלך אין סיכוי לראות שלכת. אבל אם אתה רוצה להקדים, אתה יכול להגיע לעשות את הסיבוב בכוון השעון כלומר – ניו יורק, וושינגטון, אגמי האצבע (איזור איתקה), ניאגרה ומשם מערבה דרך האדירונדקס לורמונט, ניו המפשייר ובוסטון. 
                    בצורה כזו את יכול לכוון להיות באדירונדקס בשבוע הראשון של אוקטובר ובהרים הלבנים בשבוע השני של אוקטובר. ככה יש לך סיכוי לראות שלכת כהלכתה. 
                    אגב, קניות של סוף הטיול אתה יכול לעשות בנורת’ קונווי שם יש אאוטלט ללא מסים. 

• Dani_3638175
                      Dani_3638175 @ריקי 5 נערך לאחרונה על ידי

תודה על התגובות.

לאור תגובותיכם לגבי תאריכי השלכת, הטיול יוזז שבועיים- שלושה קדימה, כנראה לתחילת אוקטובר, זה עלול לגרום לעליית מחיר הטיול (הטיסה נכון לעכשיו מתייקרת ב -150$, וצריך לראות מה מצב הלינות), ואני אצטרך לחשוב איך לעשות את זה.

אגב, אני יכול גם להתחיל בצורה שונה: לנחות בוושינגטון, לטייל שם, לקחת טיסה משם לניאגרה, ולשכור רכב בבאפלו ולעשות את המסלול שתיכננתי מבוסטון לניאגרה, רק הפוך, ולסיים בבוסטון ומשם לניו יורק.

רק שאדע “להיזהר”- יש חג מסויים או איזה יום אזרחי חשוב בארה”ב ב-24 הימים הראשונים של אוקטובר ?

ושאלה בשולי הדברים, ממש בשוליים, כדי שאבין את הפרנציפ. ריקי רשמה שהאאוטלט בנורת’ קונוואי (שעלה גם בסקירה אחרת פה באתר) הוא “ללא מיסים”. זה המצב גם בג’רסי גארדנס או שזה משהו שרלוונטי למדינה שבה שוכן האאוטלט ?

סביר להניח שלא ארצה להיסחב עם קניות לאורך הטיול ובטיסות פנים, ולכן ניו יורק אידיאלית מבחינתי בקטע הזה.

והאם יש עיירות מומלצות לאורך המסלול שלי  ששווה ללון בהן ?  חוץ מברלינגטון ששם אני בוודאות עוצר.

אנשיםטובים אלי רון Gili_3634307 3 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                      • אנשיםטובים
                        אנשיםטובים @Dani_3638175 נערך לאחרונה על ידי

@Dani_3638175

התייחסות לפן הלוגיסטי:

מוושינגטון לניו יורק –  אין סיבה לטוס. טיסה לוקחת יותר זמן, ויותר יקרה מרכבת (שנוסעת ממרכז העיר למרכז העיר). אפשר גם אוטובוס שמהותית יותר זול מרכבת ועדיין לא יותר איטי ממטוס. לא מדובר על אוטובוס מאסף אלא על אוטובוס ישיר, עם תא מטען מסודר וכו’ היו אנשים פה בפורום שנסעו בו והיו מרוצים (לא מנסיון אישי)

לגבי קניות – על כמה קניות אתה מתכנן? כמות של מזוודות טרולי? פחות? יותר? 1000 דולר? פחות? יותר? בעיקר בגדים ונעליים? מוצרי אלקטרוניקה? משהו אחר?

שופינג מאד נוח לעשות עם רכב שכור. מגיעים לאאוטלט עם האוטו ולא עם תחבורה ציבורית, אם עושים קנייה רצינית אפשר ללכת לאוטו להשאיר שקיות ולחזור להמשך שופינג, ובערב לא נסחבים עם שקיות בתחבורה ציבורית.

יותר מזה, היות ובגדול חווית השופינג דומה בכל מקום, אז אפשר לבחור לעשות שופינג איפה שהמחייה זולה (בראש וראשונה מחיר המלון). אם השקעת חצי יום בשופינג עם לינה במנהטן ב-300 דולר, זה אומר שכבר השקעת 150 דולר בשופינג (עלות הלינה). אבל אם עשית את זה במקום שבו לינה פלוס רכב עולים לך 200 דולר, זה רק 100 דולר של השקעה (תחליף במספרים שרלוונטיים לך).

אני גם חושב שכדאי לעשות שופינג יחסית בתחילת הטיול. ככה אם לא ראית משהו שאתה רוצה תמיד יש הזדמנות שנייה (ולא תתפשר על משהו שאתה פחות רוצה או לא מספיק זול), ואם יש משהו שאתה כן רוצה, תוכל עדיין להשוות מחיר לאינטרנט (אמזון ועוד) ואולי לעשות קנייה אינטרנטית שתחכה לך לקראת סוף הטיול

לגבי להסחב עם הקניות לאורך הטיול ובטיסות הפנים – אם אתה לא עושה קניות ענקיות זה נראה לי זניח. ואם אתה עושה קניות ענקיות – אל תשאיר לרגע האחרון !

בניו ג’רסי (ג’רסי גרדנס) אין מיסים על בגדים ונעליים. יש מיסים על אלקטרוניקה, טואלטיקה וכדומה (אני חושב שסביבות ה-8% אבל לא בטוח)

בניו המפשייר אין מיסים בכלל

במדינת ניו יורק (לא בעיר) עד כמה שאני זוכר יש מיסים על הכל מסדר גודל של 8%, בעיר אין מיסים על בגדים ונעליים למעט מוצרי יוקרה

אבל – אם אתה עושה קנייה בפחות מ-1000 דולר, אז סכון המיסים הוא לכל היותר 80 דולר. כמו שהזכרתי שיקול של מחיר הלינה יכול להיות דרמטי יותר!

• אלי רון
                          אלי רון @Dani_3638175 נערך לאחרונה על ידי

@Dani_3638175 אמר:

יש חג מסויים או איזה יום אזרחי חשוב בארה”ב ב-24 הימים הראשונים של אוקטובר ?

כן, קולומבוס דיי ב-14 לאוקטובר.
                          לא הייתי נלחץ מזה, כולה סופ”ש ארוך, אני אפילו לא זוכר את היום הזה כשהייתי שם, ידוע לי רק על המצעד בניו-יורק.
                          (לייבור דיי אני זוכר, ושוב אני זוכר רק יום כמו יום ראשון).

מחירי הטיסות עולים לדעתי בגלל החגים שלנו, אולי יש נדידת תיירים לשלכת? אני לא מכיר.

אנשיםטובים צביקה 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                          • אנשיםטובים
                            אנשיםטובים @אלי רון נערך לאחרונה על ידי

@אלי-רון

סוף שבוע ארוך של קולמבוס דיי בהחלט יכול להשפיע על עומסים באתרי תיירות. אנשים מנצלים את הזמן כדי לטייל.

זה לא בהכרח יהפוך את העומסים ללא נסבלים, אבל בהחלט ישפיע

זה משפיע על שעות פתיחה של אתרים, ובראש וראשונה אתרים ציבוריים כאלה או אחרים

וכמובן – תמיד יש סיילים בחגים כאלה

אגב, בסוף אוקטובר זה ליל כל הקדושים (האלווי ). זה כבר חג גדול יותר ואני מבין שתפספס אותו. אני לא יודע אם הוא שווה לשנות תוכניות כדי לחוות אותו. אבל בכל מקרה לקראת החג מקומות מתקשטים בדלעות וכדומה. יכול להיות מעניין לנסות לשלב משהו בדרך

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                            • צביקה
                              צביקה @אלי רון נערך לאחרונה על ידי

@אלי-רון

קולומבוס דיי מייצר סופ”ש ארוך ולכן משפיע מאוד על עומס באתרי השלכת, במוטלים, בכבישים, בחניונים, במסעדות וכד’.

זה כמו אצלנו בסופ”ש ארוך (שישבת + חג ביום א’ או ב’). כשיש תנאים נוחים וסיבה לניצול חופשה (במקרה הזה: שלכת) – המקומיים עושים זאת.

אלי רון תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                              • אלי רון
                                אלי רון @צביקה נערך לאחרונה על ידי אלי רון

@צביקה @אנשיםטובים 
                                תודה על ההסבר, ברור לי שזה סופ”ש ארוך, אני חייב לפשפש למה אני לא זוכר אותו בכלל.
                                יש לי דרך אבל זה נמצא בעבודה, אני עדיין בערך באותו ביזנס שהביא אותי לשם, לכן יתכן שאמצא תשובה.

האמת זה היה לפני מעל 25 שנה, אז קשה להשוות, התכוונתי שלא הרגשתי שם עומס כמו בפסח באילת.

אגב לא הייתי מודע לזה ויתכן שזה עשה לי קצת בעיה כי תכננתי בסופ”ש הזה לטוס מחוף לחוף, והזזה קטנה של התוכנית כמעט גרמה לי לעלות גבוהה בטיסות.
                                זה השנה לא אז.

• Dani_3638175

טוב קודם כל תודה על המידע, גם אם הייתי יודע על קיומו,  בחיים לא הייתי חושב הקולומבוס דיי הוא בעל חשיבות או עלול ליצור פקקים, בכל מקרה, אנסה לנצל אותו לטובתי ( הנחות  🙂   ).

אני עדיין שובר את הראש איך לעמוד בתקציב ולהזיז את הטיול לתחילת אוקטובר, ומנסה אולי להתחיל מוושינגטון ואז לטוס לניאגרה, אצטרך סבלנות בקטע הזה, וממש רציתי כבר לסגור טיסות כדי שאוכל לסגור מלונות.

עודד תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                  • עודד
                                    עודד @Dani_3638175 נערך לאחרונה על ידי

@Dani_3638175

בזמן השלכת יעלה לך יותר. לינה בבוסטון בזמן השלכת יקרה ביותר. במקומות אחרים בניו אינגלנד 

הוצאנו 100-130$ ללינה ללילה.

• Dani_3638175

טוב אז עידכון קטן.

בגלל מחירי הטיסות שהאמירו, סגרתי טיסות הלוך חזור לניו יורק במקום הלוך לבוסטון וחזור מניו יורק.

אני אמור לנחות בניו יורק ב3/10 בשעה  16:20 (אגב החזור יצא ב 22/10 בערב) , ואני מניח שעד שאצא משדה התעופה יקחו עוד 3 שעות.

מאחר והיום הזה מעשית נשרף (ובגלל זה הוספתי עוד יום לטיול) ההתלבטות שלי היא לגבי ההגעה לבוסטון באותו היום, או פשוט לישון לילה בניו יורק ולצאת בבוקר.

היתרון בנסיעה / טיסה לבוסטון ישר אחרי הנחיתה היא שאני מתחיל את היום שלמחרת כבר בבוקר ולא מהצהריים, וזה חשוב כי זה הבדל בין 2 ימים מלאים לבין יום וחצי.

לניו יורק יהיו לי 5-6 ימים בסוף הטיול.

את צום יום כיפור אני אעביר בניו אינגלנד.

תיזכורת לגבי התכנון הכללי:

מתחיל בבוסטון (3 לילות, יום נחיתה + 2 ימים מלאים),

משם לניו אינגלנד  (6 ימים- בתחילת השירשור פירטתי פחות או יותר את המסלול)  אחרי שלקחתי רכב מנמ”ת לוגאן בבוסטון , מסיים ביומיים/ וחצי (הכוונה לשני לילות) בניאגרה בצד הקנדי, כשאני עדיין עם הרכב,

מחזיר את הרכב בבאפלו, לוקח טיסה לוואשינגטון, שם אהיה 3 ימים, ומשם ל6 ימים האחרונים בניו יורק.

האמת שרק מקריאת הפוסטים שעלו בפורום והתשובות שניתנו לאחרים למדתי המון.

בגדול, הקטע שהכי מדאיג אותי זה תכנון ה-6 ימים בניו אינגלנד, בחירת מקומות נכונים לישון וחלוקת השטח בצורה אופטימלית.

שמחתי לראות שאני צפוי לטמפרטורות של 20-15 בשעות היום, ובלילות בערך 10, ונותר לקוות שמכ”מ השלכת יהיה מדוייק.

מה שכן, יש לי הרבה שאלות, הנה כמה:

מה ההצעה שלכם ליום הראשון, כשאני נוחת ב 16:20, ועד שאעבור את רשות ההגירה+ מזוודות בטח יעברו שעתיים וחצי. הייתם מנסים להגיע באותו היום לבוסטון מתוך מטרה למחרת להתחיל את היום כמו חדש ?

האם מישהו היה בניאגרה במזג אויר לא קייצי ? כי להבנתי לי צפויים באזור ה 18 מעלות.

האם שווה להשקיע בבוסטון 2 ימים מלאים (בלי רכב) ?

האם שווה להשקיע בוואשינגטון 3 ימים (ואני מניח שאבקר ב 3-4 מוזאונים) ?

תודה מראש

Dani_3638175 galialon 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                      • Dani_3638175
                                        Dani_3638175 @Dani_3638175 נערך לאחרונה על ידי

@Dani_3638175

ולגבי הלינה בבוסטון,  האם שווה להשקיע יותר וללון באזור שלפי המפה נמצא באזור ה BOSTON PUBLIC GARDEN  ו-CHARLES RIVER או לשלם פחות וללון באזור ה SOUTH END ?

• galialon
                                          galialon @Dani_3638175 נערך לאחרונה על ידי

@Dani_3638175

כן! בעיני בהחלט שווה להשקיע יומיים בבוסטון ו-3 ימים בוושינגטון. שתיהן נעימות, מעניינות ויש בהן הרבה מה לראות ולעשות.

נראה לי שביום הנחיתה לא הייתי מנסה להגיע לבוסטון. זה מאוחר בערב (באוקטובר מחשיך מוקדם) ובשילוב עם עייפות מהטיסה והג’ט לג, הייתי מעדיפה להימנע מנסיעות ארוכות.

• Dani_3638175

לא יודע, הנטייה שלי בכל מקום שאליו אני מגיע היא שאם זה אפשרי,  לסיים עם הנסיעות ביום הראשון גם אם זה אומר להגיע בשעה מאוחרת, העיקר לסיים עם זה ולמחרת בבוקר להתחיל ישר את התכנית.

מה שמעניין אותי, זה האם ובהנחה שאני נוחת בזמן, כלומר ב 16:20, האם יש זיכוי שאני מספיק להגיע לטיסת פנים של דלתא לבוסטון שיוצאת בשעה 19:29 ?

וצריך לקחת בחשבון שזאת לא טיסת קונקשן.

האם זה יוצא מאותו הטרמינל ? האם אני אספיק גם לעבור אימיגריישן וגם לקבל מזוודות וגם להיות גג עד 18:15 בצ’ק אין של הטיסה לבוסטון ?

אנשיםטובים תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 1 / 3
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון