טיוואן
-
הטיול שלנו 9 ימים מלאים בטייוואן .
אני הבנתי לאחר שלמדתי באינטרנט על מדינת טייוואן היא מלאה ועמוסה באפשרויות לטיולים ולכן אני מתקשה להחליט איך לקבוע סדר טיול .
אני יודע שעיר טיפה וסביבתה יש המון מה לראות וגם מרכז ודרומה ה9 ימים בהחלט לא מספיקים
אני חושב להקצות 4 או 5 ימים בעיר טייפה ויש המון מה לראות ולהקצות יומיים לטיול בטרוקו ואת היומיים לקחת סיורים יומים מסביב לטייפה .
או להקצות 4 או 5 ימים טיול מטייפה לטרוקו ולהמשיך דרומה סיבוב אי טייוואן עד חזרה לטייפה בעזרת רכבת מהירה וטתחבורה ציבורית .
מה היתם מציעים ?
תודה
-
נשמע בדיוק כמו המסלול שאנחנו עשינו.
אנחנו הקדשנו 3-4 ימים לטאייפה העיר עצמה, בנוסף ליומיים נוספים מסביב לטאייפי ועוד יומיים שלמים לטארוקו והואלייאן.
כמו שכולם אומרים, סביבת העיר טאייפה מפוצצת במקומות מדהימים, שיפן ג’יופן, יאנגמינשן, יהיילו, כולם שווים ביקור וכולם במרחק קצר מהעיר.
טארוקו היה אחד מההיילייטים שלי בביקור בסיבוב הזה במזרח, מציע לא לוותר. אנחנו הגענו ברכבת מהירה על הבוקר מטאייפה, שכרנו מדריכה שהייתה עם רכב ועשתה לנו טיול מדהים בפארק עד הלילה, למחרת עשינו טיול קצר בעיר עצמה ובחוף וחזרנו לטאייפה.
בשביל 9 ימים הייתי דובק בזה ולא ממשיך דרומה יותר.
-
מקווה שאני לא חוטף אבל יש לי שתי שאלות.
- האם יותר נוח/זול לטייל ברכבת? או שיש מקום לשקול רכב שכור?
- יש נקודות עניין בשינצ’ו / HSINCHU או סביבותיה ?
-
דרור,
זול לא יודע אבל אני תמיד אעדיף את הרכב שנותן גמישות מקסימלית וחוסך זמן.
כשמשווים מחירים צריך לקחת בנוסף למחיר הרכבת עצמה את מחירי ההגעה והיציאה מתחנות הרכבת שלא התמיד ממקומות בנקודה מרכזית, שלא לדבר על עלות סחיבת המזוודות 0לוקרים וכד’).
מצד שני רכב כולל מלבד ההשכרה והדלק גם אגרות דרך, חניות למיניהן, דוחות תנועה והשתתפות עצמית בנזק (או ביטוח).
-
בקיצור רוני אתה ממליץ על רכב.
אני לא מחפש לחסוך על כמה ימים בודדים אלא למקסם הנאה ונוחיות.
האם גם בתוך טייפה לקחת רכב או רק ליציאה?
אני מניח שגם במקרה שלי לא אגיע דרומה מטארוקו
מעריך שיהיו לי 2-4 “ימי עבודה” בשינצ’ו וטייפה (אולי אוכל לשלוט בסדר) ואוכל במקרה הטוב להוסיף עוד שבוע פרטי.
-
בטייפה אין טעם. התחתית מצויינת. מחוץ לעיר היה כיף.
אבל חיים ידידי, השואל הראשון, החליט לא לנהוג והוא צריך תשובות.
-
לא מכיר את שינצ’ו.
תלוי מה אורך הטיול ומה התוכניות, לטיול שכולל את טאייפי וסביבותיה וטארוקו הייתי ממליץ על תחבורה ציבורית ולשכור נהג בטארוקו.
אם רוצים לעשות טיול מקיף באי מומלץ לקחת אוטו.
הכל תלוי בזמן אותו אתם מקציבים לטיול, התקציב, המסלול וההעדפות.
-
בכל הטיול אנו נשתמש רק בתחבורה ציבורית כגון רכבת מהירה ורכבת תחתית בטאייפה ואוטובוסים .
אני מבין שצריך להקצות יומיים לטארוקו כלומר לילה בהוליאן בסיס ליצאה לטארוקו או שצריך להקצות 2 לילות בהוליאן ?
אכן טאייפה וסביב הטאייפה כמו שהזכרת שיפן וגיופן ועוד מקומות בעצם יש לי שבוע האם יהיה נכון לקחת מלון אחד בטאייפה ומשם נעשה טיולי יום לסביב טאייפה או להשאיר מקום לגמישות זאת אומרת 4 ימים בטאייפה ואולי יש סיור מאורגן יומיים או 3 ימים מסביב לטאייפה או שאנו נטייל עצמאית מיום ליום ?
-
@hayim_to אמר:
בכל הטיול אנו נשתמש רק בתחבורה ציבורית כגון רכבת מהירה ורכבת תחתית בטאייפה ואוטובוסים .
האם משיקולי חיסכון?
מעבר לזה אני זבוב על הקיר……………….
-
לאחר שבוע מקסים בטאייפה , לקחנו רכב לשבועיים כדי לסובב את האי. בעיני מומלץ לקחת רכב למקומות מחוץ לבירה גם אם הנסיעות בחלקן אינן ארוכות.
ממליצה לישון במבואות שמורת טרוקו ( לנו ב li-wu ) . מתוך השמורה ניתן להמשיך בנסיעה של 4 שעות לסן מון לייק היפה ולבקר במרכז התרבות של האובוריג’ינאלים אשר מהווים חלק ממורשת טייוואן. (מהווה תחליף למי שאין זמן להתחקות אחריהם בצד המזרחי של האי.)
-
פוסט זה נמחק! -
לטעמי יום מלא בטארוקו מספיק אם יש מדריך טוב שיודע לאן לקחת אותך ומתוזמן על הזמנים, מצד שני הייתי יכול להעביר שם עוד יום בכיף (אנחנו הספקנו משהו כמו 7 תחנות של מסלולים קצרים של עד שעה, תצפיות, גשרים וכו...).
לכן לילה אחד בהוליאן מספיק לדעתי, אני דווקא חושב שהיא עיר נחמדה להעביר בה לילה, יש בה שוק לילה מאוד מאוד נחמד ובכללי עיר נעימה מאוד.
לגבי סביב טאייפה, שיפן, ג’יופן, יאהילו, יאנגמינשן- כל אלו אפשר לטייל בקלות בלי לישון באיזורים אלו. במידה ואתם ללא רכב אני ממליץ על טיול מאורגן שיוצא מטאייפה ממשיך ליאהילו, לאחר מכן לשיפן ומסיים בג’יופן, אומנם קצת דחוס עם החסרונות הברורים של טיול מאורגן. אבל מצד שני חוסך המון כאבי ראש של תחבורה ציבורית, מאוד יעיל ואנחנו מאוד מאוד נהננו מהיום הזה. אנחנו בחרנו בסיור של kkday- מומלץ מאוד.
לסיכום, אני חושב שאפשר להישאר בטאייפה לכל הלילות בשביל טיול סובב טאייפה, אם בא לכם להעביר לילה בג’יופן אתם יכולים לעשות את זה גם כן.
-
-
איך משיגים מדריך ליום שלם בטרוקו ? ולפי מה שהבנתי שאתם נהנתם והמדריך העויל לכם .
אני יודי שיש אופציות להתחיל טיול מהוליאן לטארוקו כמו יש אוטובוס מיוחד לתיירים אשר עושה סיבוב בתוך הטארוקו ואני לא בטוח האם זה מספיק טוב ?
ואופציה השניה לקחת סיור מודרך יומי מהוליאן לטארוקו וחזרה זה ראש קטן ונוח כמו המדריך הפרטי שלקחתם
אולי באמת כדאי ללון בגיופן כי מומלץ לראות בלילה את הבלונים שמעיפים הטייאוונים עם הברכות והאם זה הסיבה שכדאי ללון לילה אחד ?תודה
-
אכן יש אוטובוס מיוחד שעוצר בתחנות בטארוקו, אך הוא מאוד מוגבל מבחינת השעות בו הוא עובר בכל תחנה ולכן זו אופציה קצת מגבילה ולא הכי נוחה.
אני יכול להמליץ על המדריכה שאנחנו לקחנו שהייתה נהדרת, פגשנו אותה בתחנת הרכבת ביציאה ומשם המשכנו לטיול במשך כל היום.
הבלונים שעפים זה בשיפן, מעיפים אותם בלילה רק בחגים, בעיקרון זה די גימיק תיירותי היום, תיירים באים משלמים כסף ומפריחים בלון, זה מאוד נחמד ויפה. לא יודע אם שווה לישון שם לילה בשביל זה, מדובר בכפר פצפון.
-
אביב שלום אני פונה אליך בנוגע למדריכה שלקחתם לטיול בטארוקו . אני מעונין לקבל פרטי קשר של המדריכה ואיך התקשרת איתה ? באמצעות טל או בדואר אלקטרוני מייל ?
בטיול שלנו תהיה 10 לילות 9 ימים מלאים הזמנתי מלון בחלק הראשון 7 לילות בטייפה בלב העיר המרכזי טייפה וחלק אחרון 3 לילות אני צריך להשאיר לילה אחד בהוליאן בשביל טיול יום לטארוקו ונראה לי שה 2 לילות אחרונים היא בטייפה שוב האם זה החלטה נכונה ? ולא יודע האם כבר להזמין מלון בכל זאת או שנתאם עם המדריכה באילו תאריך נוח לה .
-
בוקר טוב,
אנחנו נטוס לטיוואן בסוף ספטמבר לכ – שלושה שבועות. אם מבינה נכון זה פרק הזמן בו אתם שהיתם בטיוואן?
האם עשיתם הכל ברכב שכור? האם לנתם בבתי מלון או שישנם צימרים/B&B/ airbnb מלונות דירות, משהו בסגנון הזה? טראקים / טיולים ברגל בטבע – המלצות? קוראת על אנשים שלקחו נהג פרטי או מדריך – האם יש צורך בכך או שטיול עצמאי אפשרי וניתן להסתדר מבחינת שלטים דרכים ותקשורת באנגלית?
המון שאלות
תודה
מיכל
-
גם אנחנו טיילנו 3שבועות באי. שכרנו רכב (פרסמתי פרטים כאן באתר) ונהגנו כל הדרך מחוץ לטייפה בה אין צורך ברכב. לנו בבתי מלון אליהם הגענו בתכנון מוקדם אבל לא בהזמנה מוקדמת (מלבד בטייפה) מהארץ. לעיתים הזמנו תוך כדי נסיעה בריאותנו את הקצב ולעיתים הגענו למלון ללא כל הזמנה.
לא השתמשנו במדריך אלא הכינונו חומר מראש.
אין שום בעייה בתקשורת באנגלית בכל התחומים - ברחוב, בתחתית, בכל מה שקשור לתיירות ובנהיגה.
טאייוואן כיפית.
-
תודה רבה רוני.
מבחינת מזג האוויר בתקופה זו (ספט’/אוק/), מה מזג האוויר? האם ישנם אזורים באי שיהיה קר? האם עלינו להצטייד גם בבגדים חמים?