תכנון טיול לפני צבא
-
היי, אנחנו קבוצה (ככל הנראה) של 4, שתי בנות ושני בנים.
אנחנו רוצים לטוס לפני הגיוס לתקופה בערך של שבוע וחצי, באיזור אירופה.
התכנון הוא למצוא טיול שישלב טבע ומסלולים, אבל גם עיר, ואפילו פאבים מקומיים.
ישנם מקומות רבים שיורדין מהרשימה מאחר וכבר ביקרנו בהם, אכתוב אותם כאן ואשמח מאוד אם תוכלו לעזור לנו למצוא יעד אטרקטיבי, ולפרט עליו מבחינת אטרקציות ומחירים.
תודה רבה מראש!
המקומות שכבר ביקרנו בהם-
איטליה, אוסטריה, גרמניה,שוויץ, צרפת, ליכטנשטיין, מונטנגרו, אנגליה, סקוטלנד, צ'כיה, פולין, יוון.
-
-
איך אתם מתכוונים להתנייד בין המקומות?
-
מה אופי הטיול? לנופש טוסו לבולגריה, בורגס (יותר מתאים לצעירים) או וארנה.
חבילות טיסה ולינה זולות, אוכל זול, טיולים מאורגנים זולים באזור הקרוב ועד הדנובה בגבול רומניה.
-
אירלנד- דאבלין מדהימה מבחינת בילויים, פאבים וחיי לילה. והנופים באירלנד מדהימים. -
הבנתי שאירלנד דיי אנטי ישראלים.. בעייתי
-
כמו שכתבתי אנחנו מחפשים טיול שמשלב גם טבע, ומסלולים הליכה, וגם חיי לילה, קשה למצוא מקום שמשלב את שניהם, אבל אני מקווה שנצליח חח
-
@הדרקון-עם-קעקוע-הנערה
בתקווה שלי נזכיר רכב, אבל ההורים פחות עפים על הרעיון, אז כנראה שבעזרת תחב"צ
-
בגילכם הצעיר, הייתם בכל אנגליה, בכל סקוטלנד בכל גרמניה, בכל איטליה? בכל אוסטריה???
-
אני אנסח את דבריי מחדש
רשמתם שהייתם ב:
איטליה, אוסטריה, גרמניה,שוויץ, צרפת, ליכטנשטיין, מונטנגרו, אנגליה, סקוטלנד, צ'כיה, פולין, יוון.
איטליה – שווה בקלות גם חודש ויותר של טיול (דולומיטים, חבל אאוסטה, אומבריה, טוסקנה, אמלפי, סיציליה ועוד ועוד שלא לדבר על הערים)
אוסטריה – בחבל טירול אפשר להיות שבוע בקלות, כמו גם באיזור האגמים ליד זלצבורג. וישנם גם איזורים נוספים.
בגרמניה יש ערים גדולות כגון ברלין, מינכן, פרנקפורט , המבורג ואחרות – שבכל אחת אפשר להיות מספר ימים. בנוסף יש את איזור האלפים הבוואריים בדרום המדינה ששווה מספר ימי טיול. בעמק הריין ועמק המוזל אפשר לטייל בקלות עוד מספר ימים
בשוויץ אפשר להיות שבועיים מבלי לחזור על שום דבר (באיזור האלפים הברניים, צרמט, ג’נבה, לוצרן, ציריך, וגם במזרח המדינה)
באנגליה, פרט ללונדון (שבכיף אפשר להיות בה שבועיים), יש את דרום המדינה (שבוע), וויילס (שבוע- שבועיים), פיק דיסטריקט, ואיזור האגמים שבצפון המדינה (ששווה שבוע בעצמו)
סקוטלנד מדינה מדהימה שאפשר לבלות בה שבועיים בקלות וגם יותר (היילנדס, האי סקאי, איים נוספים)
בצ’כיה, פרט לפראג אפשר לטייל שבוע פלוס בגן העדן הצ’כי ובשוויץ הסקסונית שבגבול עם גרמניה.
ביוון אפשר להיות לא מעט זמן כולל טרקים בצפון המדינה (לא מדבר על מטאורה) וכמובן גםאיזור הפלופונז שווה טיול.
וזה רק על קצה המזלג.
אז בכל זה הייתם?
יכול להיות שהתכוונתם לכך שכל אחד מכם היה בחלק מהמקומות הללו וביחד , כקבוצה, זה אוסף המקומות שאתם לא רוצים לחזור אליהם.
אולי.
בכל מקרה, שימו לב שגם אם רשמתם שהייתם בארץ כלשהיא – מאוד יכול להיות שלא ראיתם את כל מה שיש לאותה מדינה להציע.
-
יש לכם לא מעט מגבלות (ואני מתעלמת מרשימה “כבר כאן היינו” )
- אתם בני 18 --- לא ישכירו לכם רכב ברוב המקומות-אז צריך לבנות טיול על תחבורה ציבורית.
- אתם קבוצה של 4- כך שגם לינה תהיה קצת יותר בעייתית אבל יש חדרים ל4, לא בכל המקומות מוכנים להשכיר ללא מבוגר אחראי. אבל יש מספיק הוסטלים וקמפינגים עם אופציה לחדרי דורם שיתנו לכם .
- שילוב של טבע ועיר תוססת לעיתים קרובות בעייתי גיאוגרפית, לא נמצאים באותו מיקום, והנגישות בתחבורה ציבורית בכלל ליעדי טבע בעייתית יותר.
- עיתוי? על מתי מדובר? בחודש אוגוסט? עוד לא התחלתם לבדוק אפילו יעד. לאוקטובר? כבר די חורפי באירופה…
- תקציב? אני מניחה שגם פה יש מגבלות, בהתאם לגיל- מה שמצמצם את האפשרויות.
- יש מדינות שהתחבורה הציבורית שלהם גם ליעדי טבע ומקומות יותר כפריים טובה (שוויץ, אוסטריה למשל) אבל אז היבט “חיי הלילה” יהיה פחות – על מה מוותרים?
-
לא הרגשתי שם שום עוינות כלפי ישראלים, אולי מדיניות הממשלה היא די אנטי ישראלית אבל האירים אנשים מדהימים ומסבירי פנים (גם לישראלים).
תוכלו למצוא שם הרבה טראקים, טיולי טבע, וגם חיי לילה לדעתי זה השילוב המושלם.