דרום מערב אנגליה- חופי רחצה
-
שלום,
אשמח לדעת היכן יש חופים או אגמים שניתן להתרחץ בהם.
-
גם כשהייתי בדבון ובדורסט וגם כשהייתי בדרום וויילס אנשים נכנסו למים בחופים. אנשם גם שוחים בתמזה (מחוץ ללונדון) ובנחלים נוספים. רק תיקח בחשבון שלישראלים המים עלולים להיות קרים מדי.
@Alonso1969 אמר:
שלום,
אשמח לדעת היכן יש חופים או אגמים שניתן להתרחץ בהם.
-
על איזה חודש בשנה מדובר? בגלל זרם הגולף, המים באזור הם בטמפ' כמעט קבועה במשך כל השנה. בין 8 ל12 מעלות. זה לא כל כך מתאים לכניסה למים לרחצה. מדוע את חושבת מוצאים את כל הבריטים על חופי ספרד, פורטוגל איטליה והים התיכון בצרפת?
-
בחודשי הקיץ טמפרטורת המים בחופים הדרומיים של אנגליה וויילס היא בין 16 ל-18 מעלות. זה עדיין קר. לצורך המחשה, טמפרטורת הים התיכון בקיץ היא כ-30 מעלות, וברוב בריכות השחיה המחוממות בין 24 ל-27. אנשים נכנסים למים בטמפרטורות האלה, אבל סביר להניח שלמי שמגיע מישראל המים יהיו קרים מאוד.
-
הי שקד.
בני עבד תקופה מסויימת באי וויט. (דרומית כמובן מחופי ווילס פרופר) ומהמדידות שלהם עלה בקיץ טמפ’ של 12 מעלות בממוצע. אני מניח שככל שמתקרבים לאטלנטי, הטמפ’ אולי עולה מעט בגלל זרם הגולף. ייתכן שאני טועה. אישית, לא הייתי נכנס למים קרים כאלו!
-
כשמסתכלים על נתונים סטטיסטיים לאורך זמן רואים שהטמפרטורה בקיץ בזורים אלו היא בין 16 ל-18. לא הסתכלתי על האי ווייט אבל כן על ווימאות׳ שנמצאת מעט מערבית לשם, כמו גם ליים רג׳יס בדבון וטנבי שבוויילס. חבר שגר בסוונסי דיווח השבוע על 20 מעלות. כך או כך, מבחינתי גם ים של 20 מעלות זה קר, ואני אדם שסובל מאוד מחום.
-
* לא סיפרת מתי הוא היה שם.
בכל אופן, טמפרטורת המים "קצת" עלתה בשנים האחרונות, אתה מוזמן לקרוא גם כאן (המצב ב-2014), גם לפני שנה טמפ' המים (והאוויר) היתה גבוהה, כך שאם מישהו נופש באיזור הזה בקיץ ומזיע, לשחות במים בטמפרטורה של 19-20 מעלות, זה לא כ"כ נורא.
אפשר לבדוק לפי הערים.
-
תודה רבה -
הדיון על טמפ’ המים מאד עזר לשאלתי -
אוגוסט -
אני חושב שהטבלה מאוד יעילה!
ואכן, בני עבד שם בקייץ של 2009 ו2010. מכוון שהיה מדובר בילדים\נעים והוא הוסמך כמציל-ים, הם מדדו את הטמפ' בכל יום.
-
נתנו לילדים להכנס למים ב-12 מעלות? אפילו עם wet suits זה מסוכן. יש איגודי ספורט מקצועיים, אפילו כאלה בריטיים, שממליצים לבטל תחרויות במים פתוחים מתחת ל-11 מעלות. להכנס למים ב-12 מעלות זו סכנה משמעותית להיפותרמיה ודום נשימה בגלל הלם קור (שלמעשה עלול להתרחש בטמפרטורות הרבה יותר גבוהות מזה). אני חייבת לציין שזה נשמע מאוד מאוד לא אחראי.
@eytanin אמר:
אני חושב שהטבלה מאוד יעילה!
ואכן, בני עבד שם בקייץ של 2009 ו2010. מכוון שהיה מדובר בילדים\נעים והוא הוסמך כמציל-ים, הם מדדו את הטמפ' בכל יום.
-
-
-
תודה, (אקרא בהמשך) קראתי במקום אחר על המגבלות וההנחיות, אני כבר למדתי על בשרי, מסתכנת רק במקלחות קרות כשאין ברירה.