עוד שאלות זלצבורגלנד
-
החלטתי לתת לשרשור שם כללי כדי שאוכל לצרף שאלות נוספות בהמשך

מזכיר – זוג +3 בני 8 עד 14 – אוגוסט. ישנים 8 ימים (9 לילות) בפלכאו
כבישים:
כמה נעים/נורא זה לנסוע בחושך?
חניה:
איך מקובל לחנות באיזור? חניונים מסודרים? בתשלום? תשלום בכניסה? מחירים סבירים או משהו מיוחד שצריך להערך אליו?
מה קורה בעיירות השונות – יש חניונים מרכזיים מסודרים? בתשלום? נגמר המקום?
עיירות:
חוץ מהלשטאט שהיא כמובן משהו מיוחד – איפה עוד נחמד לשוטט? מדרחוב או משהו בסגנון שמתאים לתיירים?
שעות סגירה – האם ב-18:00 העיירות כבר מנומנמות ורק המסעדות פתוחות? או שיש גם “אקשן”
שווקים:
בינתיים סימנתי לעצמי אפשרות לשוק פשפשים ביום שבת ב Altenmarkt, ושווקי איכרים ביום שישי ב Altenmarkt וב-Radstad.
יש תובנוות מעניינות לגבי שני השווקים האלה? יש עוד שוקים מעניינים שאתם מכירים?
האם השוק בזלצבורג Schrannenmarkt שווה ביקור מיוחד?
מה לגבי Salzachgalerien בזלצבורג? לא הבנתי בדיוק מה זה, ומהתמונות זה נראה כמו הטיילת של אילת. יש למישהו תובנות?
תודה
-
כבישים- לא נורא לנסוע בחושך אבל היות ומחשיך די מאוחר ורוב האתרים נסגרים יחסית מוקדם, לא נראה לי שיהיו לך נסיעות ארוכות אם בכלל בחושך.
הדברים העיקריים שעשינו בערבים זה מרחצאות (פתוחות עד 8-10 בלילה, תלוי איזה מהם). יש בפלכאו מיני גולף שפתוח יחסית מאוחר ונחמד לבילוי ערב משפחתי.
-
תודה.בעניין החושך בכבישים – אני שוקל קונצרט בזלצבורג. כלומר נסיעה של שעה מזלצבורג לפלכאו בחושך מוחלט (10 בלילה). אני מנסה להבין עד כמה נסיעה כזו תהיה קשה. באופן דומה באפשרות של ימים ארוכים במערב (כמו מפלי קרימל ועוד) – החזרה עשויה להיות לתוך החושך (בייחוד אם למשל נאכל ארוחת ערב בזל אם זה).
מפלי קרימל
האם שוה את הנסיעה הארוכה? ראיתי הרבה התייחסות בפורום שהם יפים ואני כמובן לא מתווכח. אבל הם יחסית מאד רחוקים ממקום הלינה שלנו (סדר גודל של שעתיים נסיעה כל כיוון), ויש אצלנו קשיים מסויימים בהליכה כך שמסלול של שעתיים שלוש עשוי להיות קשה (אפשרי, אבל קשה). האם שווה לעשות נסיעה כזו ארוכה בשביל המפלים? זה לא שלא ראינו מפלים בחיים. ואני גם מניח שבאביב הם שוצפים יותר ומרשימים יותר לא?
אני לא מפחד מהנסיעה מבחינת קושי, אלא מבחינת בזבוז זמן. בסופו של דבר לבלות ביום כזה 4 שעות של נסיעה זה קצת חבל.
גם ככה יש לי יום מתוכנן לגרוסגלוקנר, ויום אחר מתוכנן לאיזור קפרון (אנחנו איטיים אז פיצלתי את זה). אז נראה לי מוזגם לצרף יום שלישי של נסיעה לאיזור.
-
@אנשיםטובים אמר:
Salzachgalerien
נהיגה בחושך לא מומלצת בכבישים הצרים בהרים כי השולים מאוד צרים ואין שילוט. בדרכים הראשיות אין בעיה לנהוג.
חניונים בד”כ בתשלום. המחירים סבירים.
אנחנו מאוד אוהבים את השוטטות בעיירות ובכפרים אבל אין שם משהו מיוחד שמיועד לתיירים. אווירה כפרית. אם יש מדרחוב באוסטריה זה בד”כ די קצר ולא מעניין במיוחד.
כדאי להכנס לאתרים של המסעדות ולברר עד מתי הן פתוחות.
בקשר למפלי קרימל זה המקום שאנחנו הכי אהבנו בזלצבורג. מאוד מרשימים באוגוסט. סביר שבאביב הם אפילו יותר מרשימים. אבל לא הייתי נוסע עד לשם מפלאכאו. תחליטו על זה במהלך הטיול.
-
הניסיון שלנו בתיכנון טיולים אומר שכדאי לנסות להתאים את מקום הלינה לאתרים שאותם רוצים לבקר. אבל, אחרי שנבחר מקום הלינה, בהחלט מנסים להתאים את האתרים למקום הלינה, כדי לחסוך בנסיעות. באופן עקרוני אם רוצים לבלות 3 ימים באזור המערבי של חבל זלצבורגלנד כדאי לקחת מקום לינה יותר מרכזי בחבל – זו הסיבה שאנחנו בעבר בחרנו באלפנדורף כמקום הלינה. זה חסך לפחות שעה נסיעה לביקור בקרימל. אבל אחרי שכבר הזמנתם מקום לינה מזרחי יותר (פלכאו), כדאי לחשוב על התאמת התוכנית למקום הלינה – כמו למשל לוותר על האתרים שמרוחקים לצד מערב (קרימל) והוספת אתרים בצד מזרח או דרום.
-
אני מסכים עם שניכם שקרימל כנראה רחוק מדי. ומראש, כשבחרתי את מקום הלינה הנחתי שהוא ירד. אבל זה לא ששעתיים נסיעה זהמשהו שלא ישים, אלא סתם “בזבוז”, ולכן לפני סגירת התוכניות הנושא עולה שוב.
אני מתמקד גם בלחפש אתרים קטנים באיזור שלנו, ובגלל זה גם עלה הנושא של שווקים באיזור וכו’.
אשמח לתובנות גם על שאר השאלות שלי

עוד שאלה – שפה:
יש הרבה פעילויות מעניינות שאני רואה שאני תוהה אם מתאימות לנו בהקשר של השפה. אף אחד מבני הבית לא מבין גרמנית. אז אני מניח שתיאטרון וכדומה יורד מהפרק. מופעי מוזיקה זה בסדר. אבל למשל יש סיור לפידים בערוץ זיגמונד טון (עם או בלי פיקניק), תצפית כוכבים לילית באיזור פלכאו ודברים אחרים.
עד כמה הדברים הללו נגישים גם לאנגלית? הרי גם סיור באתרי התיירות שבבירור פונים גם ללא דוברים גרמנית – ההסבר בשפה המקומית תמיד מרגיש מפורט יותר, והגרס א האנגלית מרגישה כמו תקציר, אז באירוע כזה שפחות בינלאומי אני חושש שיהיה יותר גרוע. יש למישהו תובנות?
-
בקשר לשפה התובנות שלך נכונות וזו בעיה שקיימת בכל מקום שטיילנו בו באירופה ולא ייחודית לאוסטריה. חלק מהמידע רק בגרמנית. חלק מהפעילויות הן רק בגרמנית. יש מקרים שבהם רוב התיירים הם דוברי גרמנית ואין הצדקה שההדרכה תהיה באנגלית. לנו זה לא ממש מפריע כי אנחנו רגילים לזה. נותני השירות דוברים אנגלית.
לילדים זה פחות מפריע כי הם רגילים לטייל באירופה מגיל צעיר עוד לפני שהבינו אנגלית.
גם כשיש סיור באנגלית זה לא תמיד פתרון לכל המשפחה כי לא כל הילדים דוברים אנגלית שוטפת והאנגלית לא תמיד ברורה.
באוסטריה אנחנו מתמקדים בטיולי טבע ופחות מחפשים פעילויות מודרכות.
אפשר לברר מראש לפחות לחלק מהפעילויות האם ההדרכה היא באנגלית.
כדאי לנסות ללמוד מראש כמה מילים בגרמנית.
-
בהקשר השפה ברוב המקומנות ידעו אנגלית וקיבלנו הסברים. המקום שבו זה ממש הפריע לנו היה במופע ציפורי הטרף בטירת וורפן שם ההסבר היה רק בגרמנית
-
תודה רבה -
מרבית הנסיעה מזלצבורג לפלכאו היא באוטוסטרדה כך שלא אמורה להיות בעיה.
לגבי מפלי קרימל – אכן נסיעה ארוכה. תחליטו בשטח.
-
מעולה!
כרטיס זלצבורגלנד
הבנתי שאפשר לקנות בכל לשכת תיירות? מקומות אחרים מעניינים?
ה-24 שעות לזלצבורג, או גרוסגלוקנר – הם חד פעמיים לא משנה אם קניתי 6 או 12 ימים. נכון?
-
בלשכות תיירות
בחלק מבתי המלון (גם אם לא לנים שם) וצימרים
כנס לאתר של הכרטיס-יש רשימות שמתעדכנות.
וכן ה24 שעות הן או לגרוסלוקנר או לזלצבורג בכרטיס של 6 או 12 יום.
אם תקנה 2 כרטיסים של 6-(לא כלכלי) אז בכל אחד מהם יש את האופציה .
למה?- אין לי הסבר חכם.
לגבי הנסיעה בחושך- תלוי על איזה ציר נסיעה- מכוון זלצבורג- נוסעים על 10A רוב הדרך פחות בעייתי
חזרה מכוון מזרח על כבישים הרבה יותר מקומיים וחשוכים (מכוון סנט יוהן אם פגנאו) זה כבר סיפור אחר.
לגבי שפת ההסברים- גרמנית, חלקי באנגלית ולא נותן מענה למעשה לילדים שלא שולטים בשפה (וגם לעיתים גם המדריך פחות שולט)
אבל טיול לילה מואר למשל , פחות חשוב לשמוע על תולדותיו של אציל א או בית ג-יותר עצם החוויה של הטיול עצמו.
שווקים- חייבת להגיד שלא “נפלתי” מהשווקים באוסטריה, בכלל- מסודרים מאד, קטנים יחסית, למקומיים שמחפשים כרובית וסינור (זו לא איטליה, ספרד, צרפת).
-
תודהיש לנו 8 ימים מלאים ואולי שני חצאי ימים (9 לילות). ואני בוחן את הכדאיות של הכרטיס ל-6 או ל-12 ימים ומכאן השאלה. השיקול לא דרמטי לכאן או לכאן, ואני מניח שנקנה את הכרטיס של ה-12 על מנת לשמור על גמישות מקסימלית.
אני רוצה לוודא שהבנתי מבחינת כבישים:
פלכאו יושבת קרוב מאד לכביש המהיר 10A שהוא עצמו לא בעייתי. הוא מואר? או פשוט מספיק רחב ומרגיש בטיחותי גם בלילה?
הנסיעה מהמחלף ועד מקום הלינה בפלכאו היא קצרה ולכן לא עניין בעייתי במיוחד
הנסיעה על כביש 163 מכיוון סנט יוהן אם פגנאו בעייתית יותר – כביש צר, ומתפתל יחסית.
אבל מה לגבי 311 שמוביל אל/קפרון והאיזור? הוא עצמו בעייתי?
כי אם הוא לא, אני מבין שאם נוסעים עליו לכיוון פלכאו, אפשר פשוט בסנט יוהן אם פגנאו לא לפנות ל 163, אלא להמשיך טיפה צפונה עד 10A ואז לפנות מזרחה (ודרומה). על פי גוגל ההפרש בזמנים הוא זניח.
לגבי שווקים – יש בכל זאת תובנות לגבי Salzachgalerien ?
שואל שוב לגבי חניות – חניונים זמינים? חינם? נגמר לפעמים המקום? מה לגבי זלצבורג?
-
-
תודה -
היי
-אנחנו פיצלנו לינה ולכן מהלינה בקפרון עצמה עשינו את אזור קפרון , גרוסגלוקנר ומפלי קרימל, אבל בדיעבד אני חושבת שיש המון יתרונות ללינת כוכב לעומת פיצול ואריזות ומעבר לינה , ולכן בעיני טוב שהתמקמת בפלאכאו.
עכשיו כשזה המצב, תחשוב לאיזה אתר שווה לך להתרחק ממקום הלינה ולאיזה לא, כמו שייעץ לך עמיחי.
אני יודעת שאני בדיעת מיעוט בנושא של מפלי קרימל כי אני לא ככ התלהבתי מהמפלים ובאופן אישי ולדעתי בלבד לא חושבת שיקרה שום אסון אם תורידו אותם מהמסלול.
אנחנו עלינו עם מונית למעלה , ועשינו רק את הירידה ברגל וזה אמנם מסלול לכל המשפחה אבל זו בכל זאת ירידה ארוכה וגם קצת בשיפוע אז אם יש מישהו שמתקשה בהליכה הייתי חושבת על זה פעמיים.
כן הייתי משקיעה את הזמן , הנסיעה והאנרגיה להגיע לסכר קפרון ,לקרחון קיצנהורן ( אם שעשועי השלג פעילים ) ולדרך הגרוסגלוקנר ואני גם מבינה את הפיצול ליומיים לאזור.
לגבי חניות , לא היו לנו בעיות חניה בשום מקום.
רק בזלצבורג עצמה קצת התקשינו להבין איך לשלם במדחן ( חנינו לאורך הרחוב ) וגם המקומיים לא ידעו להסביר לנו... כך שלא שילמנו ( כי לא הצלחנו , ובאמת שניסינו ) .
לקחנו סיכון ולא קיבלנו דו"ח. יש מצב שהחנייה היתה חינם באותו יום אבל לעולם לא נדע...
-
לגבי חניה – כשהיינו בהאלשטאט בסוף יוני לפני 3 שנים, והגענו בשעת צהריים, היה עומס בחניונים (היינו צריכים לחכות שמישהו יצא, אבל זה לא לקח הרבה זמן). אני מניחה שבאוגוסט עמוס שם גם.
-
בזלצבורג חנינו בחניון המקורה במרכז העיר Tiefgarage Altstadtgarage A, קצת יקר אבל נח.
בעיות חניה היו רק בהלשטאט. הגענו לקראת צהריים והיה תור די ארוך בשני החניונים.
-
תודה לכם
קפרון הסכרים והאיזור:
אני מבין שלסכרים מגיעים למטה, ואז עולים למעלה בשילוב של אוטובוסים ופוניקולור. הסיור למעלה עצמאי ויורדים כשרוצים. פרשתי נכון?
זמן עליה טיפוסי (כולל תורים) זה חצי שעה? שעה? שעה וחצי? וירידה דומה?
מישהו ניסה את הסיור המודרך למעלה? לא זכור לי שראיתי אזכורים שלו פה בפורום
אני מניח שננסה על הבוקר את הסכרים. אבל אני בספק אם נגיע לאיזור לפני 10 בבוקר. לשלב את הקרחון אחר כך מרגיש לי גבולי מדי. אני צודק?
אבל אולי את ערוץ זיגמונד טון אפשר. השאלה היא אם זה לא דומה מדי בגלל האגם בקצה הערוץ?
-
העליה ארכה בערך 45 דקות (בתחילת יולי).
לגבי חניה, כדאי לעלות בחניה כמה שיותר גבוה, עד לקומה 10 או 11 כי היציאה לתחילת העליה היא מלמעלה.
לגבי הקרחון, לדעתי באמת לא מתאים לשלב, אולי רק אם יוצאים ממש מוקדם, ולמשפחה שמתנהלת במהירות וב"תקתקנות" מיוחדת (שעל פי עדותך אין זה המצב).
תכננו ולא היינו בערץ זיגמונד טון, אבל להבנתי ועל פי תיאורים ותמונות מדובר במראות אחרים ובחוויה שונה בהחלט מהסכרים, והייתי שמחה אם היה מתאפשר...