ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

טיסה לפאריז עם איזיג'ט

פורום טיולי משפחות
    יעדי קיץ פריז שעת טיסה
    11
    25
    2619
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • דוקטור דו ליטל
      דוקטור דו ליטל @nirit_mz נערך לאחרונה על ידי

@nirit_mz

ההתחשבות היא הדדית, יש נימוסי מטוס מקובלים בעיקר במחלקת הסרדינים.

למשל הנימוס המקובל הוא שבזמן הגשת ארוחות לא מטים את הכיסאות אחורנית, כי הטיית הכיסא לאחור מפריעה לנוסע שמבקש לסעוד.

לעומת זאת בזמן החשכת המטוס (בעיקר בטיסות ארוכות) מקובל להטות את הכיסאות לאחור, כדי לאפשר לנוסעים לנמנם/לישון. בניגוד לארוחות אין בעיה אם מישהו בוחר שלא להטות את הכיסא שלו כי הוא לא מפריע לאף אחד אבל לא מקובל שהוא יחליט שיש לו את הזכות להפריע את מנוחתו של נוסע אחר, התחשבות היא עניין הדדי

ובזמנים אחרים אפשר להפעיל קצת התחשבות הדדית.

בכלל הייתי שמח אם במטוס בנוסף להוראות בטיחות היו שמים בגב המושב גם דף נימוסים. לא לבעוט במשענת הכיסא שלפניך, לא לפשוט רגליים יחפות או גרובות לכיסא שלפניך, לא לפתוח את צלון החלון כשהמטוס מוחשך וכו’. אם רוב הנוסעים יאמצו את הנימוסים הטיסה לכולם תהיה נעימה יותר.

nirit_mz תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • nirit_mz
        nirit_mz @דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי

@דוקטור-דו-ליטל אמר:

@nirit_mz

למשל הנימוס המקובל הוא שבזמן הגשת ארוחות לא מטים את הכיסאות אחורנית, כי הטיית הכיסא לאחור מפריעה לנוסע שמבקש לסעוד.

לעומת זאת בזמן החשכת המטוס (בעיקר בטיסות ארוכות) מקובל להטות את הכיסאות לאחור, כדי לאפשר לנוסעים לנמנם/לישון. בניגוד לארוחות אין בעיה אם מישהו בוחר שלא להטות את הכיסא שלו כי הוא לא מפריע לאף אחד אבל לא מקובל שהוא יחליט שיש לו את הזכות להפריע את מנוחתו של נוסע אחר, התחשבות היא עניין הדדי

בכלל הייתי שמח אם במטוס בנוסף להוראות בטיחות היו שמים בגב המושב גם דף נימוסים. לא לבעוט במשענת הכיסא שלפניך, לא לפשוט רגליים יחפות או גרובות לכיסא שלפניך, לא לפתוח את צלון החלון כשהמטוס מוחשך וכו’. אם רוב הנוסעים יאמצו את הנימוסים הטיסה לכולם תהיה נעימה יותר.

בעיני להטות את המושב עד שהראש שלך שוכב על הברכיים של זה שמאחוריך, ומשאיר לו אפס מרחב להתנהל בו בישיבה, זו חוסר התחשבות.
        אני מעדיפה לבלות את הטיסה שלי בקריאה ולא בשינה. אין לי שום יכולת לעשות את זה, כשזה שלפני החליט שהוא שוכב לי על הברכים (אא”כ זה שלפני ירשה לי להשעין את הספר שלי על הראש שלו).
        בקיצור, ההתחשבות ההדדית שאתה מציע, היא התחשבות אך ורק בזה שאוהב להטות את המושב,  ולא בזה שסובל מאלה שמטים את המושב.
        ההצעה שאילת הציעה, היא המתחשבת והסבירה ביותר.

ayeletback דוקטור דו ליטל 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • ayeletback
          ayeletback @nirit_mz נערך לאחרונה על ידי ayeletback

נירית, העניין שזה לא מה שבענייך...
          יש חוקים במטוס והם ברורים.
          שאת קונה כרטיס את יודעת מה הם.
          החוקים אומרים שלא מורידים כסא בהמראות ונחיתות ובזמן ארוחות ( ואם מישהו יהיה לא מנומס אפשר לקרוא לדיילת והיא תדרוש זאת ולא רק תבקש ).
          והם גם אומרים שבשאר הזמן מותר להוריד את הכסא.
          אני מבינה שזה מאוד לא נוח לך, אבל אלה הכללים שאת יודעת מראש. 
          יש עוד הרבה דברים מאוד לא נוחים במטוס שאנחנו מסכימים להם מראש שאנחנו קונים כרטיס.
          מחלקת תיירים היא לא נוחה ( וזה בעדינות ) ועדיין אנחנו קונים כרטיסים ויושבים כמו סרדינים, כי אלה הכללים והחלטנו שאנחנו רוצים בהם.

אם את לא יכולה לסבול שמשעינים עלייך כסא יש לזה פתרונות.
          בטיסות קצרות לקנות כרטיסים בחסרות שבהם לא ניתן להוריד כסא ( איזי גט ועוד ).
          בטיסות ארוכות לשלם עבור מושב בשורה ראשונה או מושב במחלקת עסקים ( אם פרימיום או תיירים פלוס ) שבהם יש יותר מרווח בין המושבים.

ההצעה שלי היא נחמדה אבל לא קיימת כרגע, וכרגע שאת קונה מושב במחלקת תיירים בחברה כמו אלעל אבל יודעת שיטו עלייך את הכסא, בדיוק כמו שאני יודעת שאני יכולה להטות את הכסא. זה הדיל ששתינו קונות. ולשתינו יש אלטרנטיבות נוחות יותר בתשלום (שלפעמים אני עושה בהם שימוש ולפעמים לא )
          תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • דוקטור דו ליטל
            דוקטור דו ליטל @nirit_mz נערך לאחרונה על ידי

@nirit_mz אמר:

@דוקטור-דו-ליטל אמר:

@nirit_mz

בעיני להטות את המושב עד שהראש שלך שוכב על הברכיים של זה שמאחוריך, ומשאיר לו אפס מרחב להתנהל בו בישיבה, זו חוסר התחשבות.
            אני מעדיפה לבלות את הטיסה שלי בקריאה ולא בשינה. אין לי שום יכולת לעשות את זה, כשזה שלפני החליט שהוא שוכב לי על הברכים (אא”כ זה שלפני ירשה לי להשעין את הספר שלי על הראש שלו).
            בקיצור, ההתחשבות ההדדית שאתה מציע, היא התחשבות אך ורק בזה שאוהב להטות את המושב,  ולא בזה שסובל מאלה שמטים את המושב.
            ההצעה שאילת הציעה, היא המתחשבת והסבירה ביותר.

אז זהו, שלא.

התחשבות הדדית היא שיש זמנים בהם זה מתחשב ופעמים השני מתחשב.

כמו בדוגמה שלנו בזמן הארוחות לא מטים את המשענות, בזמן החושך מטים את המשענות, ובזמנים אחרים כדאי להסתדר.

אם את רוצה להשתמש בהצעה של איילת אזי הפתרון כבר קיים, כשאני לא רוצה שיטו עלי את גב המושב, רלוונטי בעיקר למטוסי צרי גוף טיסות לאירופה, אני בוחר לשבת מאחורי המושבים של דלתות החרום במרכז המטוס, אלו שמעל הכנפיים. את המושבים האלה לא ניתן להטות.

בד”כ יש שתי שורות של מושבים שלא ניתנים להטיה והשורה השלישית שמאחוריהן כמובן גם כן רלוונטית.

תבחרי את המושבים האלו ואת מסודרת.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
            • Asaf_3671084
              Asaf_3671084 @אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

פוסט זה נמחק!
              תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
              • 1
              • 2
              • 2 / 2
              • פוסט ראשון
                פוסט אחרון