מי בא ליפן?
-
אני רואה שפספסתי קודם
אז הנה הקישור לפרק 3 בטיול המתגלגל שלנו ביפן
https://adhatyul.com/2019/11/09/יפן-יומן-מסע-מתגלגל-פרק-3/
קריאה מהנה
-
תודה איריס, קראתי ונהניתי.
רק מה יהיה איתכם עם הגשם ???
כשאנחנו היינו באודייבה , המוזיאון הזה לא היה קיים עדיין , או שאני פשוט לא ידעתי עליו... נראה כיפי מאוד !
ואנחנו אהבנו את האווירה שם בכל מקרה. מאוד שונה משאר טוקיו .
מחכה לפוסט הבא,
עדי
-
תודה רבה עדי!!!
חכי חכי הגשם הזה עוד כלום, יש גם טייפון לפנינו…
זה מוזיאון מקסים מאד. לא ממש מוזיאון אלא יותר חוויה רב חושית
ממליצה בביקור הבא

-
תכף שנה חדשה
מקפיצה ומוסיפה באחור כלל לא אלגנטי את פרק 4 בטיול המתגלגל שלנו.
מאחלת לכולם שנה אזרחית מטויילת וטובה
איריס
-
-
-
תודה איריס, נהנית להמשיך לעקוב !
שאלה : האם ראיתם מהתצפית של מגדל המשרדים את "מגדל אייפל " של טוקיו ? טוקיו טאואר ?
-
-
תודה על עוד בלוג מעניין כשאר הבלוגים והטיולים שאת מתארת . מרתק בהחלט. מה הערכת ההוצאה של עלות טיול כזה למשפחה של זוג פלוס שני מתבגרים?... עשית לנו חשק ולא בטוחה שבמסגרת התקציב ...
-
תודה עדי. את האייפל של טוקיו ראינו טוב למדי בערב הראשון כשהיינו באזור רופונגי הילס.
את הסקיי טאואר ( הגבוה יותר) ראינו בתצפית מלשכת התיירות באסקוסה.
ראינו אותו טוב למדי והיות והיינו אחר כך גם בתצפית החינמית של בית העיריה לא ראינו צורך אפילו להגיע אליו במיוחד לתצפית נוספת.
יש הרבה תצפיות בטוקיו. חלקן הגדול בתשלום. לטעמי האישי אפשר בהחלט להסתפק בחינמיות.
-
תודה יפה. יפן מרתקת.
-
שבועיים וחצי של טיול. 4 מבוגרים. מלונות ברמה של 3-4 כוכבים. שני חדרים לכל אורך הטיול. כולל רכב. עלה לנו בסביבות 54 אלף שקל כולל הכל.
לא עשינו הרבה קניות. אפשר להוזיל בסעיף הטיסה. אנחנו התארגנו לטיול יחסית מאוחר והטיסות בחגים היו יקרות.
-
לילך, זה מאוד תלוי איך נוסעים ולאן וגם מתי. בקיץ הקרוב כדאי להימנע, כי יש את האולימפיאדה בטוקיו והמחירים גבוהים במיוחד. בנסיעה שלא בשיאי העונה מחירי הלינה יורדים מאוד. יכול להיות גם יותר זול ממערב אירופה. האוכל ממש זול אם אוכלים אוכל מקומי. למשל יש הרבה מסעדות שאפשר לאכול ארוחה ב-1000 ין ופחות לאדם (בערך 30 וקצת שקל). הנסיעות מאוד יקרות, אבל אם מטיילים טיול קצר לשתי ערים (או טוקיו-אוסקה-קיוטו) או לטוקיו וסביבתה, ונמצאים יותר זמן בכל מקום עם פחות נסיעות ארוכות, חוסכים הרבה. חלק מהאטרקציות יקרות אבל הרבה זולות מאוד או בחינם, ולכן מאוד תלוי איך ולאן תטיילו. טיסות יכולות לעלות בין 600 ומשהו שקל לפי 2 מזה, שוב תלוי איך טסים ומתי טסים ומתי מזמינים את הטיסה.
-
הקצב אמנם איטי אבל עוד פרק עלה לבלוג.
הפעם האלפים היפנים.
האם נשרוד את הסופה הגיביס? ספוליר אנחנו כאן…
מזמינה אתכם לצאת מהעיר הגדולה טוקיו ולראות קצת טבע
https://adhatyul.com/2020/01/17/יפן-יומן-מסע-פרק-5-האלפים-היפנים/
שהת נעימה והלוואי והשמש תצא גם אצלנו
איריס
-
מקסים איריס,
נהניתי לקרוא ולראות את התמונות היפות ( למרות הגשם )
וניכר שנהניתם ( למרות הגשם ). האלפים בהחלט נראים מבטיחים לטיול השלמות.
והעיקר ששרדתם לספר !
בנוסף, שמחתי לשמוע שאפשר לטייל גם ברכב שכור בקלות (יחסית).
אנחנו לפני שנים רצינו לקחת יום טיול באוטובוס לחמשת האגמים , אבל נפלנו על איזה חג , והיפנים , שמטיילים ללא לאות , גם בארצם ולא רק מחוץ לה, מילאו את כל האוטובוסים..פשוט לא הצלחנו להשיג מקום לטיול יום כזה מטוקיו.
מחכה לפרק ההמשך
-
תודה רבה עדי על התגובה החמה.
היפנים אכן ממלאים אוטובוסים יותר מכך הסינים. שמחה שסימנתי V קטן על יפן. עכשיו עם הוירוס המסתורי הייתי דוחה הגעה לאזור. מרתיע !
הנהיגה לא מסובכת. אם נסעתם פעם בשמאל זה לא קשה יותר מכל יעד אחר. תמיד ממליצה להתחיל ולהתאמן בקפריסין.
תודה על הלווי. שבוע נעים
-
פרק נוסף אחרון בהחלט עלה לבלוג.
הפעם אנחנו בקיוטו אוסקה ונארה גם.
אין ספק שלכתוב על הטיול לקח הרבה יותר זמן מלטייל אותו. טוב שעשינו זאת כי בהתרעת הקורונה הנוכחית כנראה שהיינו דוחים.
מפנה שולחן ליעד הבא
המשך שבוע טוב
איריס
-
איריס, תודה רבה!
הפוסטים שלך כתובים נהדר, מלאים במידע חיוני וממש תענוג לקרוא אותם.
יפן בהחלט נראית לי כיעד מצוין, במיוחד אחרי שעשינו את טבילת האש במזרח בדרום-קוריאה במקביל אליכם (והטייפונים המאוחרים היו חלק גם מהחוויה שלנו).
מעניין אותי לדעת האם בדיעבד היית הופכת את המסלול ומגיעה לטוקיו בסוף?אורית
-
מקנא ביכולת לכתוב ולערוך בלוג, אז אני תופס טרמפ להוסיף כמה תמונות משלי למבט משלים ושונה.
סך הכל טיילנו ביפן כחודשיים ימים בשני טיולים.

גשר טקיאמה בפריחת הדובדבן

קיר השלג באלפים, אמצע אפריל מיד לאחר פתיחת המסלול

מוזיאון מינמאטה בקיושו.לקריאה כאן וכאן.

אבמט חול וולקני חם, איבוזוקי, קיושו.

בובות במקום אנשים בכפר מתרוקן. Higashiomi, Shiga, יפן

ולסיום – הפוג’י במלוא הדרו עם פריחת הדובדבן, מבט מפוג’יקוואה.
-
תודה אורית ורוני על התגובות והתמונות היפות
אורית לשאלתך- למרות ש״אומרים״ שכדאי להתחיל מאוסקה/ קיוטו כי זה מקל על ההתמצאות ועל הנחיתה הרכה, אנחנו לא ראינו שום קושי בלהתחיל בטוקיו.
להפך, בכל טיול ארוך שלנו יש קצת ירידה באנרגיה לקראת הסוף.
אני שמחה שהתחלנו בטוקיו כשאנו במלוא כוחנו. טוקיו יכולה להיות מעייפת.
אם לפנות אל הכלל- לדעתי זה לא ממש משנה איפה מתחילים. איך שמסתדר לכם עם הטיסות. אם אפשר לקחת טיסות קויות הלוך טוקיו – חזור אוסקה זה עדיף כי יחסוך לכם טיסה אחת או נסיעה אחת ארוכה.
אם ההפרש הכספי ניכר בין המסלול המעגלי: טיסות הלוך – חזור לטוקיו לבין הקוי שציינתי , אפשר בהחלט לעשות מסלול מעגלי . מכסימום לשלב עוד טיסת פנים זולה כדי לחסוך זמן כמו שעשינו.
איך שמסתדר לכם. בעיני לא מאד משנה.
יצא לי קצת מסורבל. מקווה שמובן

איריס