המלצה לחופשת סקי
-
אשמח להמלצה לחופשת סקי כולל ילדים באתרים לא יקרים במיוחד. יעזור לי מאוד אם ההמלצה תכלול פירוט: דרך מי להזמין טיסה, מלון דירות, עלויות וכו'. אשתקד קבלתי המלצה לאתר אפריקה וזה בהחלט עזר והיה נהדר.
תודות!
-
על איזה חודש מדובר ובאיזה גילאים הילדים, איזה מסלולים אתם אוהבים, מה הנסיון שלכם בסקי מבחינת איזה גודל אתר נחוץ לכם.
אני בעד תכנון וארגון עצמאי עם סיוע בפורומים ישראלים/בינלאומיים
-
אני בניגוד לכמה גולשים וותיקים פה בפורום שמכירים מצוין את אתרי הסקי ואיך להגיע אליהם ומאד נהנים מהתכנון של החופשה.אני אומרת פעם ראשונה לעשות משהו מאורגן.ואגב לא תמיד משהו בהרכבה עצמית הוא בהכרח יותר זול. -
מה שאני קואת פה לאחרונה בפורום זה הבעיה להגיע משדה התעופה לאתר.אם זה השכרת רכב גלגלי חורף שרשראות חניה מקורה.או מונית שעולה הון תועפות.וביטוח כמובן.ושוב יש אנשים שנהנים מזה כלומר מהתכנון בדיקה באתרי אינטרנט למינהם. -
הי, כדי שנוכל לעזור, תוכל לאמר לנו, למתי אתה מתכנן את החופשה? בשולי העונה רצוי להגיע לאתר גבוה. באיזה גודל של אתר אתה מעוניין? מחיר הסקיפס נובע מגודל האתר. באפריקה רק 50 קמ ולכן הסקיפס זול. האם אתם מעוניינים בהדרכה? אם כן, באיטליה זול יותר. האם אתם מגיעים עם רכב שכור או בתחבורה ציבורית?
-
@ענבל-אין-על-סקי אמר:
אני בניגוד לכמה גולשים וותיקים פה בפורום שמכירים מצוין את אתרי הסקי ואיך להגיע אליהם ומאד נהנים מהתכנון של החופשה.אני אומרת פעם ראשונה לעשות משהו מאורגן.ואגב לא תמיד משהו בהרכבה עצמית הוא בהכרח יותר זול.ענבל, למה את חושבת שמדובר בחופשה ראשונה, הוא הרי ציין שכבר גלש באפריקה בעבר…
ובכלל בנוגע לתכנון כל סוג של חופשה, יש חלוקה דיכוטומית ל2 קבוצות: אנשים שאין להם היכולת לקרוא, ללמוד ולבצע את זה בעצמם ומעדיפים טיול מאורגן/קרוז/חופשת סקי בה הכל מוגש לך על ידי נציג וכו’, והקבוצה השניה שלא אוהבת לשלם למתווכים ולספקים, שמעדיפה לבחור בעצמה מתי תגיע ולאן, שאין לה בעיה לקבל מידע ראוי באינטרנט ולפנות לגורמים הרלוונטיים בהמשך.
אני לא הכי נהנה להרכיב טיולי סקי אבל אני עושה את זה כי אני רוצה לבחור בכל פעם אתר מעניין ומאתגר שיהיה רלוונטי לי ולא להסתפק ביעדים המוגבלים שמציעים הספקים הישראלים ובמחירים שלהם. הם ישווקו לך מעט אתרים איטלקיים, מבחר מצומצם של אתרים צרפתיים ומיקומים לא אידאליים, ומחירים מופקעים באוסטריה לצד מבחר דל ביותר.
על כן אני קראתי ולמדתי כל מה שמעניין ורלוונטי בסקי באירופה. אין שום סיבה שלא יפעלו כך גם כל היתר שחושבים כמוני ומבינים שמגיע להם יותר.
את תסגרי לינה במחירים סבירים במקומות טובים שאת יכולה לקרוא עליהם ביקורות במקורות שונים (ולא ‘דירה ל4 בול טורן עם תלושים לאוכל במסעדות’, יש כאן לבטח אנשים שיודעים איזה פח טמון בזה). את תבחרי אתרים שמותאמים לחודש החופשה שלך, לסגנון הגלישה ולנסיון שלך, להרכב המשפחתי ולתקציב.
תוסיפי לזה מערכת מעולה של תחבורה ציבורית והסעות משדות תעופה, מעבר לאפשרות של העברה פרטית.
לחופשת סקי מאורגנת יש בעיני 2 יתרונות: ריכוז כלכלי – ספק אחד שאפשר לשלם לו בתשלומים/קרדיט. וטיסת צ’ארטר לגרנובל/אינסברוק/זלצבורג שתבטל צורך בקונקשן.
באופן עצמאי אני יכול לבחור יעדי טיסה שמהם יש העברה הגיונית וקלה (טיסת אל-על/סוויס ללציריך ורכבת לארלברג, טיסת איזיג’ט לג’נבה והעברה באוטובוסי הסעות לTarentaise ולGrand Massif. לי אישית אין בעיה לקחת קונקשן ו/או לנהוג כדי להגיע לserfauss – fiss, לsaalbach-hinterglemm, לKirchberg כדי לנצל מרחב גלישה עצום ב סופר סקי פס אוסטרי שווה.
למי שאין הרבה נסיון בנהיגה חורפית, אני ממליץ להמנע תחילה מעמק הTarentaise, שם יצא לי לעלות בחושך בכבישים מתפתלים וחשוכים עם מעט רכבי פינוי יחסית. עדיף להתחיל עם אוסטריה, שם צמיגי חורף חובה בכל השכרה מלכתחילה וההכבישים טובים, מה גם שהסיכוי להקלע לסופת שלגים נמוך יחסית כי אתה נוהג בעמק ועולה להר בגונדולה, כך שאתה יחסית מוגן מהרוח ומראות אפסית. אבל שוב, יש גם רכבות ויש הסעות משותפות/חצי פרטיות/פרטיות במחיר הגיוני.
אגב, למי שמחפש יעדים פחות נגישים יש עוד אפשרות טובה: crystal ו-neilson הם ספקי סקי בריטיים שמגיעים ליעדים שונים במחירים שפוים יחסית ומארגנים הכל עבורך. למשל ליביניו ב550 פאונד לאדם לשבוע https://www.neilson.co.uk/ski/italy/livigno/hotel-garni-francescato?depDate=2020-01-11&duration=7&holidayType=NES1%2CNMS1&rooms=1&room1Ad=2&room1Ch=0&destinationType=resort&order_by=default&resort=Q21&dep=MAN&carrier=LS&flightNo=LS939
לאפלנד פינלנד למתחילים (עדיף על באנסקו) ב373 פאונד לאדם לשבוע https://www.crystalski.co.uk/package/finland-lapland/ruka/ruka-suites/lgw/20200112/52/7n/a2/c0/i0/s8
טריסיל נורווגיה ב705 פאונד בריטי (הם מזהירים שלא משתמשים שם במזומן) https://www.crystalski.co.uk/package/norway/trysil/radisson-blu-mountain-hotel/lgw/20200112/85/7n/a2/c0/i0/s8
כל הטיסות יוצאות מבריטניה, יש טיסות זולות של איזיג’ט למנצ’סטר.
למי שפחות מעונינים להתרחק מהקונבנציונל, אתר אחר מארגן חבילות זולות הכוללות skipass וללא טיסות/העברה: למשל בסרפאוס פיס (חלום של מקום), חבילה מפוארת ל4 (self catering) לשבוע הכוללת בריכה מחוממת ב650 פאונד https://www.sunweb.co.uk/ski/austria/serfaus-fiss-ladis/serfaus/vaya-st-zeno-lodge?Participants%5B0%5D%5B0%5D=1989-03-20&Participants%5B0%5D%5B1%5D=1989-03-20&Participants%5B0%5D%5B2%5D=1989-03-20&Participants%5B0%5D%5B3%5D=1989-03-20&Allocation=1&Duration=8&Mealplan=LG&TransportType=SelfDrive&Month=2020-01-01
חפרתי מספיק. ענבל, צאו לדרך!

-
תראה אני לא הרבה שנים פה בפורום אבל עפ”י מה שקראתי עד עכשיו במהלך השנים לא ראיתי יותר מדי אתרים מיוחדים שחברות הסקי לא משווקות אותם כולל כמובן קלאב מד.ולאנשים שרק התחילו את דרכם בשלג עצתי היא להם זה להגיע לאתרים מסודרים עם תשתיות טובות ולא אתרים חשוכי אל עם תשתיות גרועות.זה יותר מתאים למתקדמים שיסתדרו בכל מקום.
-
ענבל, זה שהאתר לא משווק בארץ ממש לא אומר שזה “אתר חשוך אל עם תשתיות גרועות”.
drporat ענה בצורה מאוד יפה ומפורטת. את כנראה נמנית עם קבוצת האנשים שלהם מתאימה חופשה מאורגנת וזה בסדר גמור.
אבל אולי תפסיקי לייעץ לאנשים שמבקשים לארגן חופשה לבד? הרי המידע שאת נותנת הוא ממה שקראת ולא מניסיון אישי ויש פה גולשים רבים שיכולים לתת מידע אמין יותר.
-
אני דווקא נהנה מאירגון חופשת הסקי, ממש כמו ארגון כל חופשה אחרת.
כשאני מזמין מקום לינה, אני משתדל שזה יהיה ישירות מול הבעלים ולא דרך מתווך, כך שלא יהיו הפתעות לא נעימות, אני יודע באופן מדוייק את המיקום, גודל הדירה, איבזור, חניה פרטית, אינטרנט וכל פרט שחשוב לי.
היום בעידן האינטרנט הכל פשוט ונגיש.
תכננו בעצמכם את החופשה. ממליץ בחום.
-
כמי שמתכננת את חופשות הסקי מאז שלמדתי לגלוש לראשונה, אני לגמרי מחסידות התכנון העצמי. אבל התחלתי לגלוש אחרי ותק רב שנים בתכנון טיולים בכלל, ואחרי שהייתי באנטארקטיקה, שהיא פסגת האקסטרים ever, אז תכנון חופשת סקי זה כבר פינאטס... מכל מקים, הדבר שהיה עליי ללמוד בעיקר זו הלוגיסטיקה שקשורה בגלישה, וזה די קל להפנמה, ובמיוחד כשלמדתי משועלי הסקי הותיקים של הפורום, שהיו תמיד לעזר רב עם עצות טובות. לתפיסתי, יש יתרון גדול מאד להשכרת רכב באתר. הנהיגות המסוכנות והקשות שלי בסופות שלגים מטורפות היו בעיקר בארה"ב ובקולורדו בפרט בשל תנאי מזג אוויר קיצוניים באתרים גבוהים במיוחד. מעולם לא נתקלתי בסופה מהותית בעמק אאוסטה. אני ממליצה על לה טוויל או פילה באיטליה כאתרים זולים יחסית ונוחים להגעה ממילאנו. לה טוויל מושלמת לכל הרמות, וברוב הזמן שגלשתי שם קיבלתי מזג אוויר שמשי ונעים. ככלל, אני חושבת שהשיקול העיקרי צריך להיות מה אני רוצה לעשות בחופשה והאם תכנון עצמי הוא משהו שאני תופס כאפשרי וכייפי. חלק נכבד מאנשי הפורום הותיקים מתכננים גלישה באופן עצמאי, לטעמי האישי, בצדק רב. אתר נוסף שהייתי ממליצה עליו הוא זולדן באוסטריה שמתאים יחסית למתחילים.
ואגב, אם לא צור, a.k.a moguls מעולם לא הייתי שומעת על וייל, שהיא המקום האהוב עליי ביותר בעולם וה happy place הפרטי שלי. עמידה במעלה מעלית 2 כשכל האתר פרוס למרגלותיי ביום שמשי, היא הדפינישן שלי לגן עדן.
-
אתרים חשוכי-אל……. למתקדמים…… – מישבהוא טעה פה...
דווקא מתקדמים מחפשים אתרי על, שבהם אפשר לטייל ולא לחזור על מסלול שטוב ושוב.
המוטו זה – גולשים “קדימה” בכל צבע אפשרי , וב- 2-3 לאחר ארוחת הצהריים מסתובבים לכיוון המלון ואם לא מרגישים בטוחים בדרך מוצאים מהכיס את המפה ומתקנים את הניווט (ski touring).
-
למה ב 14:00-15:00??? המוטו הנוסף הוא גולשים מהקץ החמה ועד צאת הנשמה. אני מתחילה במעלית הראשונה או הכמעט ראשונה ומותחת את היום עד הקצה. רק צריך לשים לב לגוף שלא התעייף מדיי... -
כנראה לא הסברתי את עצמי נכון לגבי האתרים המשווקים דרך חברות ישראליות.ממה שאני קוראת פה במהלך הזמן שאני בפורום אני לא מוצאת אתרי סקי שלא משווקים ע”י חברות ישראליות אולי למעט rozmar שגולשת בקנדה ואר”הב.שאנשים גולשים בהם.אם לא חברה אחת אז חברה אחרת.אני לדוגמא כבר לפני שנה רציתי לתכנן חופשה לסוצי השנה יצרתי קשר עם חברה אחת אמרו לי אנו לא משווקים חבילות לאתר הזה.לא משתלם לנו! לעומת זאת פניתי לחברה אחרת והם כן משווקים את האתר.הרוב מה שאני קוראת פה אלו אתרים מוכרים כמו:צרפת וול טורנס טין אבורייז ועוד.
אוסטריה: מאיירופן,אישגיל סנט אנטון ועוד כל האתרים האלה משווקים ע”י חברות ישראליות.כמובן שאפשר למצוא אתרים שלא משווקים.אבל לא מצאתי פה הרבה.
-
ועוד משהו נסו חבריי לפורום איך אתם התחלתם את חופשות הסקי הראשונות שלכם.מיד עשיתם באירגון עצמי או שנעזרתם באיש שיווק או נסעתם דרך קלאב מד ששם גם הכל מסודר ולא צריך לשבור את הראש.לא חוכמה לגלוש למעלה מ 10 שנים לצאת לפחות לפעם פעמיים בשנה לחופשת סקי ולומר שזה הכי פשוט לארגן חופשה לבד.בחיים הכל נראה מאד פשוט שאנו למודי ניסיון. -
רשמתי בתגובתי כי אני מתכננת עצמאית מהרגע הראשון.
-
מה זה אומר מהרגע הראשון? -
מהחופשה הראשונה. מרץ 2006. קיבלתי המון עצות מצויינות מהחברים הנפלאים בפורום הזה ויצאתי לחופשה עצמאית. החופשה הלא עצמאית היחידה שלי היתה חופשה שזכיתי בה ב 2010 בתחרות למטייל.
-
רוזמר, כנראה שהתרגלת לוייל …
אם יוצאים בבוקר מול טורנס
אז
בשעה 14-15 נמצאים הרחק משם והגיעה הזמן להסתובב (ואם צריך להסתכל במפה ולהבין איך חוזרים) ולהגיע בסוף היום חזרה לול טורנס .…
-
אני תכננתי עמצאית את החופשה הראשונה שלי.
-
אההההה...חשבתי שהתכוונת לירידה מההר