סיורים חינמיים בוינה?
-
יש סיורים ללא תשלום גם בעברית?
איזה סיור ממצה מומלץ לשהות של 3 ימים בלבד?
-
אני לא מכיר סיורים ללא תשלום גם באנגלית.. לסיורים האלה נותנים תמיד טיפ בסיום (סביב 10 יורו לאדם..)
3 ימים בוינה, מתי?
-
אנחנו היינו בסיור חינמי באנגלית של good vienna tours. הסיור יוצא כל יום בשעה 10:00 ובשעה 14:00 מהרחבה שמול מוזיאון אלברטינה. לא חייבים להרשם, אבל כדאי לשריין מקום.
-
זה לא סיור חינמי אלא סיור תמורת טיפ.בסיור חינמי הגוף המארגן מסבסד את הסיור מאינטרסים שלו. זה יכול להיו העירייה (דרך לשכת התיירות), מוזיאון שמציע הדרכה חינם, עמותת סוחרים שמנסה להגביר תנועה באיזור וכו’.
בסיור תמורת טיפ המחיר לא נקוב מראש אלא נתון לשיקול דעתו של מי שמסייר, אבל בהחלט מצופה לטיפ מאד לא זניח. לא מדובר על אירו בודד כי הייתם מרוצים. למעשה אם הייתם מרוצים מצפים מכל לשלם את אותו סכום שהיה עולה סיור בתשלום (10 עד 50 אירו לאדם כתלות באופי הסיור). נכון שלא מכריחים אתכם לשלם, וזה בהחלט “מותר” לא לשים כסף, או אפילו לברוח מהסיור בתחנה הלפני אחרונה. אבל זה לא הוגן. המדריך צריך להתפרנס ממשהו, ויותר מזה, המדריך משלם למארגנים. כלומר אם לא נתתם טיפ לא רק שהמדריך לא הרוויח אלא אפילו הפסיד ממש.
-
אויש, נו, ברור שנתנו טיפ. ולדעתי זה גם ברור למי ששאל את השאלה. ועדיין הסיורים האלה מוגדרים (גם באתר של החברה) free tour.
-
ברור לי שאתם נתתם טיפ, לא יודע לגבי פותח השרשור כי זו הודעה ראשונה שלו בפורום
באופן כללי לישראלים יש נטייה להתעלם מנושא הטיפ, ויותר מהפעם אחת עלו פה בפורומים סיפורים ושאלות כאלה.
-
@אנשיםטובים אמר:
באופן כללי לישראלים יש נטייה להתעלם מנושא הטיפנו באמת, השתתפתי בכמה וכמה סיורים חינמיים ברחבי אירופה, וגם האירופאים המהוגנים יודעים יפה יפה איך לברוח לפני סוף הסיור כדי להתחמק מטיפ
-
@David_3686930 אמר:
@אנשיםטובים אמר:
באופן כללי לישראלים יש נטייה להתעלם מנושא הטיפנו באמת, השתתפתי בכמה וכמה סיורים חינמיים ברחבי אירופה, וגם האירופאים המהוגנים יודעים יפה יפה איך לברוח לפני סוף הסיור כדי להתחמק מטיפ
ההבהרה לא באה לפתור בעיה של אנשים לא ישרים,ההבהרה באה לפתור אי הבנה.
חלק מהאנשים מתעניינים בסיור חינמי מסיבות כלכליות. רוצים לחסוך.
חושבים שסיור חינמי הוא חינמי ואם הם מאוד נהנים אז הם מוסיפים 2-3 יורו ובטוחים שהם בסדר גמור לא בגלל שהם רמאים או גזלנים, הם פשוט לא יודעים שהסיור עולה בדיוק אותו הדבר רק שלמנגנון התשלום ניתן שם אחר.
למה לא לפתור פוטנציאל לאי הבנה פשוטה באמצעות הסבר פשוט?
-
צודק. ההבהרה כן חשובה. בפעם הראשונה שהשתתפתי בסיור כזה לא ידעתי כמה מקובל לתת.
כיום הבנתי שכ- 10 יורו לאדם עבור סיור של שעתיים-שלוש הוא מקובל - תקנו אותי אם אני טועה…
ואגב, במספר ערים שערכנו free tour מעולם לא צילמו את הקבוצה באף שלב, המדריך ביקש בנימוס שניתן טיפ בסוף, ולא הסתכל כמה כל אחד נתן. כולם היו מדריכים מצויינים ברמה גבוהה, לא פחות מבסיורים "בתשלום" וכמה פעמים אף טובים יותר. כמו כן אני אוהבת לשמוע הדרכה מנקודת המבט של מדריכים מקומיים ולכן (ולא בגלל המחיר) אני מאד אוהבת את הסיורים הללו וממליצה עליהם.