ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

פרצות שיווק

פורום צפון אמריקה
    ארצות הברית
    12
    27
    3381
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • איריס ס.
      איריס ס. @שירליץ נערך לאחרונה על ידי

@שירליץ

מסכימה עם כל מילה 👍🏻

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
      • שקד
        שקד @שירליץ נערך לאחרונה על ידי

@שירליץ

אמנם לא עשיתי סיורי חינם בארצות הברית, אבל עשיתי כאלה במקומות אחרים מספר דו ספרתי של פעמים. כמעט בכל הסיורים שהייתי בהם המדריך אומר מה בערך הסכום ה״מקובל״. בונקובר זה היה 10$. גם בכל המקומות שהייתי בהם באנגליה מבקשים בערך 10£, בפריז ובאמסטרדם  10€, ועוד. כמובן שמוזמנים לתת יותר, אבל בכל הסיורים שאני הייתי בהם אלה הסכומים שהמדריכים נקבו בהם כ״תרומה מומלצת״. אגב, בהרבה מהסיורים הם גם משתדלים לא להסתכל כמה כסף בדיוק כל אחד נותן.

צפנת_4018822 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • צפנת_4018822
          צפנת_4018822 @שקד נערך לאחרונה על ידי

@שקד

תודה שקד, גם אני נוהגת לתת 10 יורו לאדם באירופה לסיור של שעתיים וחצי -שלוש, כי הבנתי שזה מה שמקובל (נתקלתי כמה פעמים שציינו אפילו 5-10 יורו, אולי תלוי באיזו מדינה). לאור הדיון כאן תהיתי אם אכן זה כך ואת חיזקת זאת.

יתכן כמובן שבארה"ב זה מעט שונה...

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • dhz
            dhz נערך לאחרונה על ידי

ראשית, כל אחד יכול לתת טיפים כרצונו וכנדבת ליבו.  אבל אם סיור מוגדר כחינמי, הרי שהמשמעות שלו היא שאין תשלום עבור ההשתתפות בסיור.  מתן טיפ של $20 או $10 או באירופה של 10 ליש”ט או אירו אינם חינם.  אם הסיור כרוך בתשלום כזה, שיואילו ויתמחרו אותו בהתאם.  אחרת, כל אחד יתן כאוות נפשו, ולדעתי, הסכומים הללו הם מופרזים בתור טיפ לסיור של שעה וחצי עד שעתיים.  בכל אופן, זה עניין אינדיבידואלי כפי שציינתי.
            ? תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • ?
              משתמש שנמחק @dhz נערך לאחרונה על ידי

@dhz

קרא כאן.

שירליץ תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
              • שירליץ
                שירליץ @אורח נערך לאחרונה על ידי שירליץ

@aljaje

תודה, זה מחזק את ההשערה שלי שהמדריכים משלמים לחברה חלק מהטיפים. 

אני אוהבת את הסיורים האלו, כי תמיד מרגישה שהמדריכים משקיעים יותר בסיפור ובהנאת המטיילים, מאשר מדריכים שמקבלים תשלום מראש (בהכללה ומנסיוני האישי). 

אבל עדיין עומדת בעמדתי ש$15-20 לאדם זה מכובד, ועדיין יותר זול מסיור בתשלום מראש. ילדים שסתם נגררים ולא מתעניינים באמת הייתי מתמחרת בפחות. 

אבל יכול להיות שזה בגלל שאני גרה בארה״ב ויודעת כמה קשה פה להתפרנס ולחיות בכבוד. באירופה, יש שלל תנאים סוציאליים שכל תושב נהנה מהם, בארה״ב זה כמעט לא קיים. לכן תופעת חסרי הבית כל כך קשה. אבל זה כבר דיון אחר. 

? תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                • ?
                  משתמש שנמחק @שירליץ נערך לאחרונה על ידי

@שירליץ

בנוגע למצב בארה"ב, את צודקת. 

* אם עוברים ל"פורום אירופה"- אין לי מושג מי מדריך את הסיורים באירופה, תושבים/סטודנטים זרים.

* במאמר למטה, יש תגובה של אדם שעבד בחברה המפעילה סיורים באירופה, הוא טוען שהתחילו לגבות תשלום מהמדריכים משום שהגיעו אנשים לסיורים החינמיים שהם שיווקו, אך לא לאלה שדרשו עליהם תשלום (גם אם העסיקו את אותם מדריכים) ומכיוון שיש לחברה הוצאות על השיווק וכו', הם רק הפסידו כסף בזמן שהמדריכים הרוויחו די הרבה(לעיתים קרובות או לא...) והמדריכים לא מדווחים על ההכנסות. 

* עוד נקודה, למדריכי הטיולים בעלי-התעודות (שכנראה גם בינהם יש מוכשרים, בעלי-ידע ומעניינים), לא היתה יותר תעסוקה, לכן יש מדינות שאין בהן "סיורים חינמיים" (זה לא חוקי). 

• אז שלמו 10$, לסיור שהעשיר את ידיעותיכם, גרם לכם להכיר את העיר, בטיול שעולה אלפי דולרים(גם אם פחות), אפשר לתרום לאדם שעבד וטרח למענכם במשך שעתיים או יותר (קצת אמפתיה, לא תזיק). 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                  • 1
                  • 2
                  • 2 / 2
                  • פוסט ראשון
                    פוסט אחרון