שאמוני
-
הי ,נוחתים בשמוני ברביעי הקרוב.
המלצות חמות על מסלולים טובים באזור
יתקבלו בשמחה
-
אם אתם גולשי מסלולים אתם כנראה תגיעו לכולם.
בגדול שאמוני מחולק לכמה אתרים שונים. יש כאלה שיגידו שזה חסרון אבל בעיניי זה יתרון להגיע למקום חדש כל יום ברבע שעה של סקי בס נוח ותדיר.
יש את האתר הגדול שמעל העיירה, ארג׳נטייר, והאהוב עליי לה-טור. כדאי לעשות יום בכל אחד ועוד יום בזה שהכי אהבתם. אם הגעתם ליותר מארבעה ימים, אז אפשר להרחיב את הסקי פס המצומצם למורחב ולקפוץ ללס-הושס ואולי לקחת מדריך ולרדת את המסלול העצום מאגוילו-דה-מידי.
שאמוני אתר פשוט נהדר ועיירה כיפית ויפה מאוד להסתובב בערב, כיף לכם
-
תודה רבה חבר
-
-
למסלול הארוך קוראים VALLEE BLANCHE
Longest lift served off piste run in the world -25km!
חובה לכל גולש מעל רמה של גולש מתחיל. חוויה עם נופים שלעולם לא תשכח – קלאסיקה בעולם הסקי. רק התחנה למעלה כבר עוצרת את נשימה – יש לי פוסטר על הקיר!
עשיתי את הרוטס השונים, אפילו יצא לי פעם לרדת את המסלול פעמיים באותו יום – תמיד עם מדריך הרים! זה קרחון עם איזורים מסוכנים! בהתחלה יש ירידה רגלית לא כ”כ פשוטה ….המדריך יתן לכם ריתמה, CRAMPONS וקושר את כל הקבוצה עם חבל. המשרד של מדריכי הרים הוא ליד הכנסייה….לפי הרמה אפשר להצטרף לקבוצה מתאימה או אפשר גם מדריך פרטי. כדאי מאוד יום נוסף באופ פיסט עם המדריך….שאמוני זה ה-MECCA . המדריך תמיד ימצא לכם את השלג הכי טוב באיזור.
-
@markus אמר:
VALLEE BLANCHE
נראה מדהים!
אבל לפחות מהסרטונים שראיתי נראה לגולשי אוף-פיסט מתקדמים יחסית (באסה לי
) -
התנאים מאוד תלויים במ”א ובאיכות השלג. הייתי עושה את זה רק ביום יפה מסיבה ברורה. אם לא ירד שלג בזמן האחרון המסלול הופך לפיסט...המסלול הקלסי (לגולשים תיירותיים) די שטוח עם כמה קטעים של מוגלס….המון גולשים מהדקים את המסלול ובגובה הזה השלג רך וסלחני. אל תשלול סתם זה יהיה פספוס ענק – לא חושב שתהיה בעייה למי שגולש אדומים בשליטה ויודע לפנות מתי שצריך בלי היסוס. ראיתי שם דברים די הזוים כמו זקנות בפעם הראשונה על סקיס ואפילו הן שורדות את הירידה איכשהו. ..זה בטח לקח להן כל היום! כשטיפסו על ההר הזה בפעם הראשונה לפני 200! שנה אז זה היה נחשב להישג אדיר וחד פעמי ושאף אחד אחר לא יצליח לחזור על זה אי פעם. בסוף שנות ה-50 בנו רכבל ומאז עולים לפסגה כמה אלפי מבקרים כל יום! זה לא רכבל רגיל צריכים להזמין תור (המדריך מסדר).
-
-
-
-
half pipe טבעי!!! רק לחולי נפש