ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים
    1. דף הבית
    2. markus
    • פרופיל
    • עוקב אחרי 0
    • עוקבים 0
    • נושאים 15
    • פוסטים 240
    • הגבוה ביותר 22
    • קבוצות 0

markus

@markus

28
    מוניטין
    84
    צפיות בפרופיל
    240
    פוסטים
    0
    עוקבים
    0
    עוקב אחרי
    הצטרף ב- התחבר לאחרונה
    מיקום 2904596 גיל 56

markus הפסק לעקוב עקוב

הפוסטים הטובים ביותר שנוצרו על ידי markus

• RE: למה לפי דעתי - עדיף לקנות בחול ציוד סקי
      נעלי סקי בוט פיטר

אתה לא קונה נעל סקי אלא את השרות, הניסיון ואת הידע של בוטפיטר מקצועי. תן לו לבחור את הנעל הכי מתאימה עבורך.  אפשר למכור נעל סקי בחצי שעה או בשלוש שעות של התאמה. כמובן שזה גם עולה כסף אבל זה גם כולל FINE TUNING בימים אחרי הקנייה והתנסות על ההר.  התאמה טובה זה לא רק מדידה של אורך ורוחב של הרגל.  צריכים לקחת בחשבון גם נפח,  קשת ו- INSTEP,  גמישות הקרסול, רמת גלישה ושטח, קוטר רגל תחתון, KNEE TRACKING בהתכופפות, משקל טכניקה וכושר גופני של הגולש.  האם הוא סובל מרגליים קרות או שיש בעיות ספציפיות ידועות?  בארץ אין המבחר, הידע או הניסיון לטפל בכל הפרמטרים האלה.  ברוב המקרים מומלץ גם להוסיף מדרסים שהתאמתם אומנות בפני עצמה.  

ממליץ לשאול מקומי כמו למשל את מדריך הסקי או בעלי צימר על בוט פיטר טוב באתר. (אם אקבל יותר מ-5 תודות אני אפרסם שרשור חדש עם המלצות לבוט פיטרים בסט אנטון, אישגל, ואל דיזר שמוני ודבוס.)

ד”א באנגליה יש חנויות שמוכרות נעלי סקי עם אחריות התאמה.  אם אתה לא מרוצה מהנעל אחרי חופשת הסקי הראשונה הם מתחייבים לפתור את הבעייה או תקבל החזר כספי.  ובכל זאת הייתי מעדיף לקנות באתר קרוב להר.

פורסם בפורום סקי וסנובורד
      markus
      markus
    • RE: סקי בגאורגיה

שרשור עם תיאור מפורט ומלא תמונות/סרטונים פה.  מפתיע שגולשים ישראליים עדיין לא גילו את המקום הזה.  גם אני לא שמעתי על אתרי הסקי שם למרות שכן שמעתי על הליסקי מצויין באיזור.

http://snowheads.com/ski-forum/viewtopic.php?t=123502&hi ghlight=gudauri

SUMMARY 

We had a ball on our 10-day trip to Gudauri Ski Resort - 2 days travel, 8 days in resort - and can't recommend it highly enough. 

It's not for everyone, but for those with a sense of adventure who aren't looking for hundreds of kms of piste skiing and a huge apres scene then it ticks just about all the boxes. 

It's a high altitude resort with consistent snow cover and regular snowfall - ~ 10m per season. We had over 1m during our stay. 

Wide variety of pisted terrain, which was deserted during our visit. 

Unlimited off-piste terrain suitable for all ability levels. 

Approx. 1200m vertical 

Amazing scenery. 

Wide variety of accommodation at all price points. 

Plenty of restaurants and bars on mountain and for apres & dinner. 

Great food. 

Very welcoming people. 

Unbelievabe value for money

markus
      markus
    • RE: סקי בטין בתחילת מאי - מישהו אי פעם עשה?

בגלל החום גולשים רק עד לצהריים כי יותר מאוחר זה שלאשי מדי...על הקרחון יהיו התנאים הכי טובים אבל שם די משעמם. אופציה נוספת טובה היא סקי טורינג (עם מדריך הרים) שלא תלוי במערכת המעליות, המדריך אולי יכול למצוא שלג יותר טוב ממה שיש על המסלולים….חוויה בלתי רגילה ומאוד מומלץ.  מטפסים 2-3 שעות נהנים מהנופים וגולשים למטה ומסיימים בצהריים.  את הציוד אפשר לשכור (סקיס עם ביינדיגס מיוחד ועורות שמדביקים לתחתית הסקיס)

https://www.youtube.com/watch?v=93EOc_r6joM

markus
      markus
    • RE: [סרטון] הר חרמון כשהכל מתחבר

סרטון מעולה כרגיל.  תודה על השיתוף.  אפשר לקבל קצת נתונים...כמה זמן/גובה טיפסתם, הפרש גובה של הירידה.  אתם בכלל משתמשים במעליות?

markus
      markus
    • RE: המלצה לחנות אינטרנטיט לציוד גלישה

אתרים גרמניים (יש גם באנגלית)

Sport Bittl

Sport Conrad

אתרים אנגליים

ellis-brigham.com

snowandrock.com

markus
      markus
    • RE: המלצה לחנות ציוד סנובורד במינכן

ספורט ביטל אינו במרכז העיר.  כדאי לברר אם יש להם את המידה/דגם לפני שאתה נוסע לשם.

ממש במרכז העיר יש http://www.sportscheck.com/snowboard/snowboard-boots/

זאת חנות ענקית עם מותגים איכותיים והמחירים בהתאם.  הקישור הוא של האתר אונליין ולא בהכרח מצביע על מלאי בחנות.  כנראה יש להם מבצעים טובים.

יש גם חנות של QUICKSILVER במרכז - חפש בפייס MUNCHEN STORE ….אולי הם יכולים להציע לך מקומות נוספים בעיר.

markus
      markus
    • RE: סקי עם משקפיים

אם אתה כבר רגיל לעדשות אז אתה יכול לשים אותן לסקי בלי שום בעיות (אני בעצמי גלשתי עם עדשות במשך המון שנים  בלי שום בעיות) ממליץ לשים טיפות נגד יובש לפי הצורך בהפסקת הצהוריים.  היות ואתה מתחיל אני חושב שאתה יכול להסתדר רק עם משקפי שמש.  אם יהיה סערת שלג אז מקסימום תקנה שם גוגלס בסיס עם עדשה ייעודית (צהובה או כתומה).

markus
      markus
    • RE: ללא סקי

SEEFELD IN TIROL מתאימה בול.  כשלוש שעות ברכבת ממינכן.  כפר יפה (אתר אולימפי) עם הרבה מסלולים להולכי רגל ולאנגלאוף (החלקה במישור, כדאי לנסות) עם נופים פאסטורליים.  האתר רק 20 דקות מאיסנברוק שגם שווה ביקור.  יש עוד הרבה כפרים ציורים באיזור של אינסברוק.

בעצם כל כפר מסורתי באוסטריה או שוויץ יתאים.  עוד אפשרות מצויינת היא ZERMATT.

הייתי נמנע משאמוני.  עיירה גדולה מדי בגובה נמוך – בד”כ אין שלג משמעותי בגובה העיירה. 

markus
      markus
    • RE: האם אפשר למכור סקי פס עונתי לאחר שימוש חלקי?

אני די בטוח שהפס רשום על שם ספיציפי ויש להם גם תמונה שמורה של בעל הפס המקורי במערכת ואסור להעביר את הסקי פס.

markus
      markus
    • RE: סן אנטון - שכירת ציוד

לחנות באמצע המדרחוב קוראים SPORT ALBER.  לבעלי צימרים יש בד"כ שוברי הנחה להשכרת ציוד והם גם מציעים חינם לוקרים קרוב לליפט.

markus
      markus

פוסטים אחרונים שנוצרו על ידי markus

• RE: גלישה כיפית באוסטריה עכשיו

@rozmar

יש לי קרובי משפחה גם בארגנטינה וגם בפנמה – לא הייתי שם אף פעם.   לא יודע כלום על סקי שם חוץ מהעובדה שכל נבחרות הסקי האירופאיות מתאמנות שם בחודשי הקיץ אז אני מניח לא כ”כ רע שם.  אם יש לך איזה מאמר/מידע על האתרים שם אשמח לקרוא.

markus
      markus
    • RE: גלישה כיפית באוסטריה עכשיו

@rozmar

אני יכול להבין אותך.

אני דווקא כן מאוד נהנה מהסרטונים שלהם.

לא הכל אבוד אפשר אולי לגלוש לקראת סוף העונה או בקיץ בדרום אמריקה.

markus
      markus
    • גלישה כיפית באוסטריה עכשיו

לצערי זה לא אני.

מי שלא רוצה לראות גולשים אחרים נהנים בפאודר…..הוזהרתם.

ערוץ מאוד כיפי של סקי ואופניים….אפילו אם לא מבינים גרמנית.

ttps://youtu.be/4jpWMLeVTO0?t=100

markus
      markus
    • RE: ציוד סקי לקניה

@Maki869 אמר:

בתחילת ינואר נסענו לסן אנטון

קנית בחנות שאני ממליץ שם?

markus
      markus

@markus אמר:

תבדוק גם ב-YT מה זה בוטפיטינג מקצועי.

הבחור הזה הוא מקצוען אמיתי….יש לו סדרה שלמה על הנושא….בשבילך הכי רלוונטי פרק 11 .

https://www.youtube.com/watch?v=WJ_KXgeVTw8&list=PLM7W94B6e4-2-Ekxe9pWxIe3JoQu94VVg&index=15

markus
      markus

@203203

1 לא לקנות בארץ או ברשת!

2 אל תבבז את זמנך ברשת/פורומים למצוא את הדגם הכי טוב.  במקום חפש בוטפיטר מנוסה.  אתה לא רוכש נעליים אלא את הידע של הבוטפיטר!!!  עדיף לקנות בתחילת העונה שיש עדיין מלאי גדול ופחות לחץ בחנות.

3 נעל שמותאמת לך בצורה מושלמת זה הציוד הכי חשוב בלעדיו אתה לא שולט בסקיס.

4 רוב האנשים קונים נעליים גדולות מדי.  בחנות זה צריך להרגיש לך מאוד מאוד צמוד.  כשאתה עומד זקוף הבוהן צריך לגעת ב-SHELL אחרת המידה גדולה מדי.  כשאתה מכופף את הברכיים כל כף הרגל יזוז אחורה והכל יהיה בסדר.  בכאב  ספציפי אפשר לטפל נקודתית אחר כך.

5 כתבתי לא מעט על נעלי סקי בפורום כולל שרשור ארוך לפני כמה שנים ששם גם המלצתי על חנויות.  תבדוק גם ב-YT מה זה בוטפיטינג מקצועי.

6 LANGE ידועים כנעליים צרות.  יש הרבה פרמטרים נוספים חוץ מאורך ורוחב שבוטפיטר טוב יקח בחשבון.

7 בשלב זנ הייתי מוותר על קניית סקיס.  יותר חשוב להשקיע בשיעורים.

8 בהצלחה וגלישה מהנה!  

markus
      markus
    • RE: ISHGL האתר שנאשם בהפצת הקורונה לרוב אירופה!

@מסלול-כחול

חבר שלי היה בתחילת מרץ באישגל עם עוד כמה חברים.  אחד מהם השתחרר שלשום מבית החולים אחרי אישפוז של 3 שבועות.

markus
      markus
    • RE: קניית מגלשיים באינטרנט

@omri-argov

אם אתה מאוד אוהב את ה-SOUL 7 נראה לי שהאופציה הכי משתלמת - לקנות אותם שוב.  מן הסתם יהיו דילים מצויינים ואין לך הפתעה.

כפי שהדוקטור כבר אמר הדרך הכי טובה לנסות לפני הקנייה זה לנסוע לחופשת סקי לאתר גדול שבו אתה יכול להשיג את הדגמים המבוקשים.   בשאמוני לא תהיה לך בעייה  להשיג ל-DEMO כל הסקיס הפופלריים,  בוודאי ה-BC שזו חברה מקומית.  תמיד עדיף לנסות סקיס על ההר וגם למדוד אורך (יכול להיות הבדל גדול מאוד בין שני אורכים).

אם אתה מעדיף לקנות עיוור אז חשוב להשיג מידע ממקור אמין ומאוד חשוב לדעת את מה שאתה רוצה בדיוק….ההעדפות שלך.

- BLISTER יש להם שם טוב.  הם מוציאים כל עונה BUYERS GUIDE (להורדה).

- מועדון הסקי הבריטי SCGB הם גם מפרסמים כל שנה המלצות בכל קטגוריה (בד”כ אני מפרסם פה את הקישור). מרק ג’ונס הוא האחראי לסקירות והוא מקצוען.  בפרירייד הוא ממליץ השנה על Rossignol Black Ops/Line Sakana 105 .    

- בכל מקרה כדאי לבדוק את הדגם החדש של VÖLKL  ה-BLAZE….נראה אש! [את ה-94 הוספתי לרשימה שלי]

https://www.youtube.com/watch?v=fbYzC4aZe64

markus
      markus
    • RE: מחפש המלצה לאתר בין Zurich - St. Anton

@K-M

FLUMSERBERG 

markus
      markus
    • RE: וייל- האתר הטוב בעולם ?
      הגישה לסקי בארה”ב מאוד פטרנליסטית.  הם מסמנים/מגדירים לגולש אזור גלישה ושם בטוח לגלוש לא משנה אם זה GROOMED או UNGROOMED.  בנוסף יש גם שטחים של BACKCOUNTRY: צריכים לעבור דרך שער (לידו יש שלט גדול עם אותיות גדולות באדום).  באירופה הגישה ANYTHING GOES הגולש יכול להסתובב על כל ההר.  זה הטבע ולא מגבילים את הגישה אליו בקיץ או בחורף.  מצפים מהגולש שהוא לוקח אחריות לא להסתכן.  אני מעדיף את הגישה האירופאית.  גלשתי  בלא מעט אתרים בארה”ב ואני לא חושב שזה שווה את הטרחה של הטיסה והעלות.  מה שכן הרבה יותר טוב שם זה השרות והאנשים הרבה יותר נחמדים ...קל מאוד להתחיל שיחה איתם בתור למעלית (בד”כ מאוד קצר) או בכל מקום אחר.
      markus
      markus