טיול משפחתי
-
שלום,
אני צריך המלצה לטיול משפחתי באירופה.
הורים (67,62) שלא היו מעולם בחו"ל וישמחו לראות אטרקציות מרכזיות ומוכרות.
מצד שני ארבעה ילדים באיזור גיל 30 שטיילו ומחפשים לעשות קטן בטן-גב בנוסף.
הטיול מתוכנן לאמצע יולי, מחפש יעד שישלב את 2 הדברים
תודה
-
אני מניחה שאתה מה”ילדים”
אולי לשאול את ההורים מה הם רוצים לראות?
כמה ימים עומדים לרשותכם?
מה התקציב?
(נוכל להציע גם איך לייעל את הטיול)
להביא בחשבון שחופי הים של אירופה קרים למדי, ויקרים למדי (כי אין כל כך הרבה חופים וכל האנגלים/גרמנים/שוודים מחפשים כל פינת שמש.
אבל אירופה זה משהו ענקי----- רוצים טיול ברומא ולנפוש בחופי הים של דרום איטליה?
לטייל במילאנו וונציה וקצת מהאגמים של צפון איטליה?
מה בכלל הכוונים?
-
אין כיוון מוגדר מדובר על 5 ימים עד שבוע, ההורים רוצים לראות משהו מפורסם... אייפל, פיזה, קוליסאום... כל דבר שראו בטלוויזיה יהיה טוב.
הבעיה נכנסת כשרוצים לשלב שמש וחופים
-
ברומא, אין בעיה של שמש, חום ולחות גבוהה באמצע יולי (אם תוכלו להסתדר עם זה), יש גם כמה חופים באיזור (באוסטיה, לדיספּוֹלי ועוד חופים באיזור פיומיצ׳ינו וצפונה), חלקם בתשלום.
אפשר לנסוע לאגם בְּרָאצָ׳אנוֹ (שעה נסיעה -40 ק"מ, צפונה מרומא), ולבלות עם הרומאים בחופי-האגם (ובעיירה עצמה).
או דרומה לאגם אלבאנו וקסטל גנדולפו.
-
-
תודה רבה
-
אני מנסה לחשוב מהזוית של ההורים. חוויית הביקור באחת מהערים מפורסמות כמו פריז או לונדון או רומא יכולה להיות אדירה, סוג של הגשמת חלום . כל אחת מהערים הללו שווה לפחות 5 ימים. מכיון שהטיול בעצם ממש קצר והילדים כבר היו וטיילו וראו אני חושבת שאפשר להציע להם לוותר הפעם על ה"בטן גב" שלא מתחבר בקלות עם כלום.
-
הייתי נוסע ללונדון ומשם ברכבת לפריס
אלו שתי ערי הבירה היפות באירופה והמעניינות והשוות בעולם.
על בטן גב הייתי מוותר בשל הזמן הקצר
-
בחמישה ימים עד שבוע כדאי לבחור בעיר אחת. רצוי קלאסית, כמו פריז, לונדון וכו’, מה מאלו שיותר מושך את ההורים. מאחר והילדים כבר היו בחו”ל והם כבר בוגרים, הם יכולים לתת את הבמה והבחירה להורים ולנסוע לבטן-גב או לכל יעד שמעניין אותם בהזדמנות אחרת, לבדם.
-
הייתי מתחילה בבירור אלו שפות מדברים ההורים?
נניח, אם הם מדברים צרפתית הייתי בוחרת עבורם את פריז.
דבר שני, אם הילדים לא בראש של טיול עם ההורים ובקצב שלהם, למה להצטרף?
זה יכול להיות סיר לחץ של חמישה ימים… עדיף לשלוח רק אותך, נניח, איתם וכך ניתן יהיה להגדיל את התקציב.
נשמע שזה טיול שמיועד להורים אז כדאי להתחשב בהם…
וההמלצה שלי: סעו לעיר שההתנהלות בה קלה יותר. כמו רומא, פריז או וינה. תשאלו אותם לפני שתקנו כרטיסים. תראו להם תמונות של האתרים העיקריים במקום שתבחרו, תנו להם בחירה בין שני מקומות לפחות.
והעיקר – תיהנו!
רבקה
-
תודה רבקה