טיול ארוך עם תרופות דורשות קירור
-
אנו מתכננים טיול של כחצי שנה למזרח אסיה ונצטרך לסחוב איתנו כמות די גדולה של תרופה (מזרקים) שצריכה להיות בקירור כל הזמן!
מישהו התנסה בזה אולי?
רעיונות/המלצות למקרר קטן, שאפשר לחבר לחשמל (ואולי גם להטעין ברכב), בגודל הכי הגיוני שאפשר...?
תודה מראש

-
בכל מקום לינה יהיה מקרר שבו תוכלו לאכסן את התרופות בלילה. במשך הימים שתטיילו ליד מקום הלינה, התרופות יכולות להשאר שם במקרר. בזמן תנועה, קנו תרמוסים טובים ממתכת, שימו בהם את התרופות יחד עם קרח וצאו לדרך. להסחב עם מקרר, ( קטן ככל שיהיה) אין טעם מסיבות של בטיחות בשדות התעופה, אפשרות קלקול בזמן הטיול והצורך להחליף מתאמים לעיתים תכופות.
-
בהמשך למגיב הקודם, נזכרתי שכשנזקקנו לשמור על קירור למשך זמן בהתניידות, יש לנו כמו תיק אוכל מבד שומר חום/קור- בתוכו שמים קרחום או שניים, וזה בד”כ מספיק לכמה שעות. יש במזרח מקומות מאוד מאוד חמים , ואם אתם בעונות חמות, רעיון כזה יכול להיות בעייתי- ויכול להיות שזה מחייב חשיבה על המסלול לעיתים…. -
1 לא הגיוני לקחת תרופות דורשות קרור לחצי שנה.עם מרשם באנגלית ורשימת תחליפים מסחריים לתרופות תוכלו לקנות כמעט כל תרופה כמעט בכל אחת מהארצות האלה.
במקרה הגרוע תשלמו ביקור רופא ($10-$50) פעם בחודש כדי לקבל מרשם.
מחירי תרופות שם זולים עד פי 100 מאשר בארץ, אין הרבה תרופות שיעלו יות מ-20% מהמחיר בארץ, לרוב זה יוצא פחות ממחיר ההשתתפות בקופ”ח.
-
יש מקררים נטענים קטנים מאד לתרופות שאין בעיה להעביר בשדות תעופה.הם יקרים מאד ובעלי תכולה קטנה.
קרחומים יעברו ברוב שדות התעופה כמטען יד, בחלק משדות התעופה הם יעברו בדיקה מיוחדת לזיהוי חמרי נפץ.
כדאי לקנות קרחומים הכי קטנים שאפשר למצוא.
רוב התרופות הדורשות קירור יעברו עד 48 שעות בטמפ. שאינה עולה על 20-25 מעחות (תלוי בתרופה) בלי להינזק.
תבדקו טוב מה חל על התרופות שתקחו.
-
השאלה אם יתנו לך להכנס למדינה עם כמות התרופות לחצי-שנה בקירור, תצטרך לקחת איתך צידנית לתרופות- כאן וכאן, יש תרמוסים לתרופות ויש גם מקררים, לשימוש במכונית(לא לטיסה).
* קרחומים קטנים עד 100 מ"ל, מקררים עד שעתיים.
* צריך לברר את הכמות המותרת של תרופות הניתנת להעברה(גם בחב' התעופה).
-
קרחום לא מקרר, הוא שומר קור.תיקים לתרופות הם בעלי בידוד עבה ויעיל, הרבה יותר יעיל מצידניות למזון, ועם קרחום קטן או שניים שומרים על תרופות בטמפ. מתאימה לכמה ימים, בתלות בזמן הפתיחה לשימוש בתרופות.
-
לאחר 'מערכת היכרות' עם בתי מרקחת ורופאים במזרח, (רכישה ושימוש), לא הייתי ממליץ לרכוש שם תרופות גם אם הן זולות במאות אחוזים מהמחיר שתשלמו בארץ
-
גם לי יש ניסיון והוא שונה מאוד משלך אבל בתרופות קלות, הורדת חום, טיפול בקלקול קיבה, פריחה וכד’..
אבל בכל זאת יש משהו בדבריך וחשוב מאוד להבין שבמזרח בניגוד להרבה מקומות בעולם המערבי יש הבדל עצום בין בתי המרקחת השכונתיים שעליהם אני מעריך שאתה מכוון, לרשתות הגדולות שפזורות גם בקניונים..
בשכונתיים ממילא לרוב לא תמצא תרופות כאלה, בחלק אפשר למצוא אבל זה יהיה חוסר אחריות לקנות תרופה כזו מבתי מרחקת שכונתיים.
מחיר ביקו בקליניקה לצורך מרשם זול מאוד (בהנחה שתצטיידו מראש אם אישור באנגלית מהרופא המטפל שהתרופה הנ”ל חיונית לבריאותכם)
לגבי מחיר התרופה, מי שכתב פה היא תהיה זולה פי 100 חי בסרט,אולי קצת יותר זול ממה שתקנו בארץ בהשתתפות הקופה, בשכונתיים זה תלוי באיך הפרצוף שלכם יבוא לרוקח, אבל שוב, לשם לא הייתי ממליץ לכם להגיע!
-
ועוד משהו חשוב.בהרבה מקומות במזרח התרופות זרוקים במדפים ללא סדר.בית מרקחת בלי מזגן ולא בקירור.מפחיד.
-
אני התכוונתי לבתי מרקחת של בתי חולים וקליניקות בערים הגדולות, שם שילמתי על תרופות שונות בין מאית לרבע מחיר התרופה למבוטח עם מרשם.לגבי בתי מרקחת ברחוב אני מסכים.
בקניונים המחירים גבוהים בהרבה מאשר בבתי חולים/קליניקות.
-
אז באמת כדאי לענות בעתיד תשובה מלאה ולא רק על מה שאתה רוצה לשים דגש. ( במקרה זה, 'מחיר' (שהוא זניח ביחס לשאר 'הצרות' של קניית תרופות במזרח)
-
@0124 אמר:
אנו מתכננים טיול של כחצי שנה למזרח אסיה ונצטרך לסחוב איתנו כמות די גדולה של תרופה (מזרקים) שצריכה להיות בקירור כל הזמן!
מישהו התנסה בזה אולי?
רעיונות/המלצות למקרר קטן, שאפשר לחבר לחשמל (ואולי גם להטעין ברכב), בגודל הכי הגיוני שאפשר...?
תודה מראש

בטיול ארוך של חצי שנה יש סיכוי ראלי של פספוס והתרופות ישהו משך זמן משמעותי בטמפרטורה גבוהה מידי.
גם אם תהיו מאוד זהירים, יש סיכוי ראלי שזה יקרה.
מה התוכנית שלכם למקרה כזה?
יכול להיות שהתוכנית הזו תפתור לכם חלק מהבעיה, תוכלו לקחת תרופות למשכי זמן קצרים יותר
-
תודה רבה לכל העונים על שיתוף במחשבות…