תחילת אוגוסט לפי ביבי?
-
נתונים מכובדים למדיי.
אבל מה לגבי הסוגיות שכתבתי ?
אלו הם השאלות הבעייתיות שחובה לקבל עליהם תשובה בכתב מחברות הביטוח.
ואולי זאת בדיוק התשובה לשרשור הארוך הזה “ תחילת אוגוסט לפי ביבי”
מדינת ישראל לוקחת את האחריות על אזרחיה גם כאשר הם בחו”ל !!!! ולכן לא מוכנה לשחרר את השמים ולהציף את חו”ל בתיירים אשר חלקם יחלו / יבודדו וכד’ ואז תקום צעקה והמדינה תצטרך להפעיל רכבות אוויריות של אל על להטסות חילוץ מכל רחבי אירופה במקרה הזה.
גם אני לא הייתי יוצא בהצהרות ומתחייב שבתאריך 1.8.20 שעה 08:00 אני פותח את נתב”ג ומחזיר את שגרת הטיסות כאשר אני נמצא באמצע יוני ומספרי התחלואה רק עולים בארץ וישנה התחלה של ניצנים חדשים בעוד מדינות ירוקות באירופה.
תמיד אוכל להוסיף נכון להיום לדוגמא – שאם בתאריך 01.09.2020 המצב ישתפר אז אולי נפתח את השמיים וברור שאף בר דעת לא ירוץ היום לרכוש כרטיסי טיסה לחודש ספטמבר, אלה ימתין ימים ספורים לפני לקבלת עדכונים מוסמכים או רוכש כרטיסי טיסה גמישים כמו שאני עשיתי כבר פעמיים ולא טסתי.
-
ברור לך לפי דבריך שאם רק שתי חברות ביטוח מוכנות לבטח לנושא הקורונה וגם כאן זה סימן שאלה גדול על מה בדיוק מבטחים.
מדוע לא כל חברות הביטוח קופצות על העגלה.
מה הם לא רוצות למכור פוליסות ביטוח ?
הם פשוט מתנהגות באופן יותר אחראי ומבינות את הנפיצות של המחלה וכמות התביעות שהן יחטפו על הראש.
הן יגרמו להפצת מחלה בבתי המשפט מרוב עומס התביעות שיגיעו לבתי המשפט.
זה לא חוכמה למכור פוליסת ביטוח ב10 יורו ליום ולפרסם “יש בטוח בואו בהמוניכם”.
אחת החברות הגדולות בארץ שהארגון שלי מבוטח באמצעותה לא מצייצת ולא מדברת אפילו בנושא ביטוח לחו”ל וזה מספיק לי להבין את המורכבות בנושא.
הרי שאם היא תוציא לארגון את היכולת לבטח, היא מכניסה רבבות או יותר אנשים טובים למעגל הסיכון והגלגל יחזור אליה יותר מהר מאשר אני יספיק לעבור את תהליך הבידוק בנתב”ג.
-
הכל מוכן ומזומן לטיסות, כולל נתבג, השד בבידוק לא כל כך, נורא, ותווכחו בכך מיד שהכל יפתח, לדעתי אין בעיה עקרונית, מקסימום ישהו בבידוד שיחזרו,זה בנוגע ליציאת ישראלים.
לדעתי הבעיה של ביבי היא כניסת אזרחים זרים, שלא ניתן לעקוב אחריהם מבחינת איכון ושרשרת אפידמית, כאשר יתכן שבעת הכניסה לא חולה רק נשא, וידביק בכל מקום שישהה, ככה היה עם קבוצות תיירים בתחילת המגיפה בארץ.
הנזק הכלכלי גדול יחסית, אבל המשק יחזיק מעמד. לעומת זאת יוון שכולה על עיסקי משק התיירות, אין ברירה לפתוח, יוון הקפידה על סגר מוחלט ממש, לא יוצאים מהבית, אלא עם פתק תצהיר אלקטרוני לאן ומצויינות השעות מראש. כן כן.
הביטוחים עדין מחשבים מסלול מחדש, ולדעתי ממתינים לפתיחה רשמית של ישראל. כל עוד אין פתיחה, רב הישראלים נשארים בארץ, סיבה עיסקית לגמרי.
-
נכון , שכחתי את נושא התיירים שיגיעו לפה וידביקו את המקומיים, צרה גדולה נוספת שאין לה פתרון כרגע.
לגבי טיסות שיחזרו ארצה – לא ניתן יהיה להכניס את כל הנוסעים לבידוד – תוך שבועיים חצי מדינה בבידוד.
בהנחה וחודשים יולי – אוגוסט – מאה אלף נוסעים בממוצע ליממה בלי הדבקה בקהילה.
אני כבר מבין היום שטיול שתכננתי לאוקטובר לא יצא לפועל.
אולי יוני 2021 ???? בהנחה וימצא רכיב “שובר שיוויון”.
רמז לעתיד הקרוב !!!!!
-
מוצא עצמי לנכון להודות למפרגנים שמצביעים בעד התגובות שלי בשרשור ..
ישר כוח !
-
@משה-22 אמר:
ההחלטה היתה נכונה אבל התנהגות הציבור הכשילה את התהליך.
מקווה שנלמד הלקח.
אולי 500 שקל קנס ישנה נורמת התנהגות של אי עטיית מסיכה ואולי 1000 שקל. דרך הכיס הכי כואב .
ובקשר האילתור את יותר מצודקת . אפשר לומר שזהו סלע קיומנו ... כל אחד שעשה צבא ברמת שטח מכיר את המשפט אין ? אז תייצר מעלים.
גם במקומות אחרים מחנכים ומחזקים את יכולת האילתור שמשלימה את שאר המרכיבים והתפרים של השמיכה שתמיד תהיה קצרה מידיי.
צודק, נחליף את הציבור
-
רק את “ הרעים “ .
-
ההפתעה בנושא נוסעים נכנסים, שבנתיים התקנות מאפשרות לנוסעים נכנסים באופן מוגבל, א ב ל....התקנות יפוגו ב1 ליולי 2020, ולא ב1 לאוגוסט 2020, מועד פתיחת השמיים של ביבי לישראלים החוצה, אולי. אני מניח שיחדשו את המגבלות לכניסת תיירים מבחוץ לעוד חודש!!!
-
-
חידוש התקנות כל חודש לא אומר שבסוף יולי התקנה / ההגבלה תסתיים ונחזור לרקוד על הרי האלפים ולאכול גולש בהונגריה.
זה אומר שלקראת סוף יולי הממשלה תשב ותקבל החלטות לגבי ההמשך על בסיס תמונת המצב המעודכנת לאותה נקודת זמן.
ולכן כל פעם שנאמר כי בתאריך כך וכך אנו נוכל לשקול הורדת הגבלות באשר לטוס או ללכת לסרט או לנסוע ברכבת וכד’, לא נתן לנו כציבור שום מנדט להבין שבתאריך זה אכן ההגבלה תרד.
זה מצביע על כיווני חשיבה ותוכנית “ חזרה לשגרה” סדורה שקיימת ( בניגוד למה שנכתב פה מספר רב של פעמים ) , אבל היא נתונה כמו בצה”ל “ כל תוכנית היא בסיס לשינויים ”.
ולכן שוב אין שינוי לתקופה הקרובה שום דבר בטוח וחלוט, יש תוכנית שמוצגת למי שצריך והוא נערך לממש אותה, אבל היא משתנה כל הזמן, ולכן לא יהיה רציני להציג לציבור תוכנית כל יומיים.
במיוחד ציבור שעלול לפרש הקלות מסוימות כאווירת סיום קורונה. (מה שקרה במדינתנו באופן מחפיר).
-
לדעתי, סיכוי 50 /50, שיפתחו ב1 לאוגוסט, ואם כן רק לקפריסין ויוון, ואז רק ממדינות אלה יוכלו להכנס לישראל הדדית. ביבי חייב להם, ורוצה לאפשר קיום כלכלי כי הם קונות גז ושותפות לברית נגד טורקיה אסטרטגית. ללא זה, היה דוחה הכל לספטמבר, הוא מושך אותם בדיבורים, הוא מת מפחד מהדבקות מבחוץ. לכן...…מי שעיינו בראשו, וחשקה נפשו לסוע, ויש דרכון אירופאי, שיסע למסע ארוך מאמצע יולי, ויתעדכן לקראת אוגוסט, אם אין חובת בידוד בכניסה לישראל. ויחליט ממשיך או חוזר לבידוד.
ביבי עלול למשוך ככה עד ספטמבר כמו בריטניה והלך הקיץ. מאזרחים אירופאים לא ניתן למנוע לצאת, כן בידוד בחזרה, זה המחיר למטייל. חחחחח, לא נורא.
קחו בית לקיץ ביוון, אתונה או איים, ותשכחו מהסלט אכילת ראש של הארץ קצת. חחחחחח
-
אני כאחד שמכיר את תמונת המצב לא מתנבא באחוזים כי זה יהיה שווה לנבואה לשוטים.
אבל אם ואם ואם ועוד אימים רבים אז אולי הייתי נותן 20 אחוז לפתיחה וגם אז רק כמה מטוסים בשביל הצילומים .
ונותן עוד 60 אחוז שממש מהר יסגרו בחזרה עת יופיעו ניצני הסתיו.
הייתי בינתיים מאמץ בחום את השיר המהולל אחד החשובים בדורינו “ פה בארץ חמדת אבות “ ונוהג לפיו.
-
פה בארץ חמדת אבות....קניתי, רק תראה מה יקרה בשניה שיודיעו שהשמיים נפתחים, תצטרך למצוא את האחרון שנשאר בארץ, שי ששמור על המפתח....חחחח
-
@משה-22 אמר:
ככל הנראה אתה צודק.
אין ברירה אחרת חייבים למנוע גם הדבקה נוספת מחו”ל.
אסור לייבא מחלה .
לא יודע על איזו מדינה אתה מדבר, פה בשרשור מדברים על ישראל ונתב”ג:
כל יום יש טיסת יונייטד מניוארק, אם להאמין לשמועות אז במשך 4 החודשים האחרונים כל יום מגיעה לישראל טיסת תיירות מרפא של קורונה, בחלק המטיסות באופן מוכח הגיעו נשאי קורונה.
לופטהנזה טסה ממינכן לישראל, אני לא יודע מה התדירות (אני חושב שיומית), גרמניה לא בדיוק נקיה מקורונה
WIZZ טסה לישראל מלונדון, כבר פתרו את הקורונה בבריטניה? RYAN מבודפשט
לתושבי ישראל יש בעיה לטוס לחו”ל, הפוך דווקא נראה שעובד.
אולי תגיש הצעה בכתב שלא ייבאו את הקורונה לישראל?
-
הדבר היחיד שמעניין את הישראלים, לצאת כבר לאירופה והמזרח.....והבלם היחיד שביבי עלה עליו, שעוצר את העניחן, זה שחוזרים נכנסים לבידוד 14 יום. ל25 אחוז מהישראלים דרכון זר, ויכולים לצאת.
-
פוסט זה נמחק! -
תשובה טובה אבל היא נוגעת לכל מי שנכנס לארץ לא רק ישראלים.
אז אפשר לטוס רק יש מחיר שמי שמוכן לשם מאחל לו בון וואייז
-
גם אני יברח לפיסגה מושלגת שיפתחו …
אבל אני עם רגליים בקרקע ומבין שזה לא יקרה בקרוב.
ולמרות שזה מעציב אותי אני חושב ברצינות שזהו הצעד הנכון אפילו לעוד שנה מעכשיו.
כל מה שצריך .. כל צעד שנידרש למיגור המחלה יתקבל בהבנה.
-
הערב קיבלתי מייל מ LOT שהטיסות באוגוסט בוטלו. הכסף יוחזר מתי שהוא באופן מלא. -
הגיוני בהחלט.
מניח כי שאר החברות ינהגו כך בהמשך