שרשור שרשרת ההימאליה של צילה
-
מזמין את חובבי הז’אנר בטעמים אסיתיים להעלות תמונות חוויות וסיפורים בנחת עד שהקורונה או מזג האוויר ירשו לכם לחזור לטייל
רוני, גולני, רן, מוטי, ענבר ,צביקה והרשימה הארוכה של רבים אחרים(מתנצל מראש…...) שמוזמנים להעלות משהו מאלפי התמונות שיושבות ומעלות אבק בענן או בהרד דיסק
-
לפנות בוקר שותים משהו חם לפני הטיפוס בשלג הטובעני לקיאנג׳ינג רי בטרק הלאנג טאנג

סוף הטיפוס לנקודת התצפית מעל קיאג׳ינג גומפה.

הירידה לכפר לאנגטאנג הישן שחרב במפולת בוץ ברעידת האדמה של 2015

-
של צילה ? נו בסדר שיהיה

קינגאי טיבט
-
ועוד מאותו הטרק המשפחתי והראשון של אשתי בנפאל

טובעים בשלג

בדרך
לקיאנג’ינג רי
אחרי לילה של שלג ללא הפסקה

והשכמה בארבע בבוקר

וצוות הבנים בפעם האחרונה יחד בנפאל. אלון עם בלורית של סר אדמונד הילארי

-
-
@cillam אמר:
של צילה ? נו בסדר שיהיה

צילה
כתבתי של צילה כי את ביקשת שרשור מתאי.
מה שיותר חשוב זה שתטפטפי פה קצת משהו כל כמה ימים ותעשירי אותנו במראות שראית ובסיפורים שחווית.
את האחראית פה ואני מוכן לעזור ובתקווה שיהיו עוד מצטרפים.
-
תולים אותם – כמה שיותר כך יותר תפילות- לכל אירוע תולים דגלים – ישנם דגלים הדזה אילו האנכיים שכל צבע הוא עבור אירוע שונה : הגנה ; מוות; יום הולדת ; חנוכת מנזר וכן הלאה -את הלו נג תה המאוזנים 5 צבעים שניתן לתלות בכל עת – או כפי שראית על פאס הרים יש דגלים לציון המקום לתת לו הגנה ותפילה…
אם טעיתי רן או תאי יתקנו …

-
נו טוף – התבקשתי אז אעלה משהו

ומשהו לדרור: הודו היא לא רק ההימאליה בשבילי ולכן אני פחות כותב בנוגע לטרקים בלדאק וסיקים
אבל בשביל הסיפתח אעלה תמונות משלושת המקומות היפים בהימלאיה לטעמי: אגם צומגו שבסיקים, תצפית על קינור קאילאש מקאלפה שבקינור וזריחה בפסגת האנפורנה במבט מהאנפורנה בייס קמפ. מחר אולי, אעלה תמונות משוויץ של הודו – עמק קשמיר המדהים

-
רן תמונות מדהימות
בוא ואגלה לך סוד.…
למרות שעד לפני ארבע שנים נשבעתי שרגלי לא תדרוך בהודו, שיניתי את דעתי לחלוטין ואני מת שתיווצר לי הזדמנות לעשות חודשים ארוכים בתת היבשת.
זהו, אני כבר לא מפחד מדלהי ומהמיין באזר ומה לוקאלים ומהצפיפות של מקומות כמו אמריצר.
אגב אני חושב שאני יודע מאיפה מצולמת התמונה בקאלפה. עלית לצ׳אקה?
זה נראה כמו תחילת העליה
והשרשור על ההימאליה הוא של צילה

לי יש עדיין שירשור משעמם על צפון הודו והודו בכלל ז״א שאני מעוניין להכיר את כל הודו.
קורא עכשיו ספר בישול של ישראלית שהתיישבה בקראלה ומנהלת שם מסעדה ואת חייה וגם מספרת קצת סיפורים מסביב. מאוד מעניין....
-
שום שרשור על ההימליה משעמם !!
מה שם הספר פליז?

דייגים והסעות אל ומי האי מג׳ולי – האי הגדול ביותר בנהר.נהר הברמפוטרה …. צפון מזרח הודו.
-
חשבתי שזה מקראלה לפי התמונות צילה.
הודו מדינה גדולה אז אני מבין שבצפון יש מקומות שיכולים להידמות בעיני לקראלה.
בספר יש גם סיפורים קטנים אישיים מעניינים

לטעמי היא דוחפת יותר מידי כמון שאני לא אוהב

-

קצת תמונות מהבייס קמפ בצד הטיבטי, משם האוורסט נראה מרשים הרבה יותר מאשר מצדו הנפאלי...
-
טוב יאללה – בואו ונמשיך

וכפי שהבטחתי אני מעלה תמונות מהמקום היפה ביותר בהימלאיה – קשמיר

(האיכות לא משהו היות ומדובר בצילומים משנת 2001 שהיו עדיין בפילם ונסרקו)

-
זה היה החלק הראשון של קשמיר – אזור סרינגר
ועכשיו משהו אחר לגמרי – קברו של איש חשוב. אבל נשאלת השאלה – היכן?
האם מישהו יודע? (תאי – אם אתה מכיר, אז נא לא לענות!
)ורמז קטן: לא בהודו!

-
לא מתעסק עם קברים של באבות
אבל בחזרה למקורותיך ומכריך, מה קורה בקשמיר?האם יש סיכוי שעם שוך הקורונה קשמיר “תתעורר” למצב אחר?
ואגב הסינים בלדאק קיפלו את האוהלים ולוחמי ה-MMA ששלחו?
זה שלך: “ועדיין שומר על מעט אופטימיות

אמנם התיכנונים העכשווים לנסיעה הולכים ונדחים, אבל אני עדיין מקווה לשיפור. בהודו עובדים נמרצות על פרוייקטים של חיסונים ובדיקות סרולוגיות (כמו מה שתואר כאן בנוגע לשת”פ איתנו) ואני מעריך שתוך מספר חודשים העניינים יתחילו להשתפר ומתישהוא בתחילת השנה כבר יהיה אפשר להתחיל לחזור להודו. בינתיים אני שומע מחברים בדלהי ובמומבאי על הסגר שנפתח ונסגר חלופות ועל אחוזי הידבקות גבוהים בערים הגדולות. אבל מצד שני באזורים אחרים כמו בהימלאיה ובדרום הודו המצב יותר טוב
”
-
לגבי קשמיר: כמו בל הודו – עם שוך הקורונה התיירות תחזור לאיטה. אבל בקשמיר הבעיות הן אחרות – המצב הפוליטי. ובנקודה זו לא נראה לי שישתנה הרבה
כמו שהיה מקודם – ניתן להגיע לקשמיר ולטייל בה רוב הזמן, אבל לפעמים יש קצת מתיחויות. ובכל מקרה – אין לי כל ידיעה ספציפית לגבי קשמיר. החברים והמכרים שלי הם מאזורים אחרים (מבומבי וממקומות שונים במרכז הודו) כך שקשה לי לומר לגבי כל זאת. ולגבי הסינים בלדאק: כמעט בדיוק מה שאמרתי – הסינים עשו אמנם תרגיל להודים אבל זה היה עימות לא מזוין ועכשיו שני הצדדים הולכים ונרגעים.ודבר אחרון – לגבי התצלום – לא מדובר בבאבאות בכלל ובוודאי שלא הינדים ששורפים את מתיהם. מה כן – נמתין קודם ונראה אם מישהו מזהה

-
The last Mughal. קבר ברנגון Bahadur Shah Zafar
-
וקצת סחלבים מסיקים לשבת :

שבת שלום שבת שקטה בריאה ודמוקרטית … -
שרשור נחמד.
כמה תמונות מ- 2008.
בדרך ממנאלי לספיטי. בקיץ 2008 היכתה סופה חריגה בספיטי וקינאור, מטרים של שלגים כיסו את הדרכים והשבילים בספיטי. אנחנו הגענו בתחילת אוקטובר.

בעמק פין

דנקר גומפה

בטרק קוארי פאס

גם כאן תפסה אותנו סופת שלגים, בלילה שליד הפאס, אבל בבוקר כבר התבהר.

-
שנה לפני 2009 טרק הבבה פאס וסיורים בספיטי לינגזה