דיסני פאריס
-
תודה לשניכם.
לצאת אחרי מופע הסיום -
זו שעת חזרה יקרה מדי בשביל חברות המיניואן למיניהן ?
נראה לי הכי נוח לחזור באחד כזה אחרי יום ארוך.
-
אני ארחיב את השאלה:למי שחזר ב RER:
איך היה העומס? עולים על הרכבת הראשונה או שצריך לחכות רכבות? כמה זמן מרגע שיצאתם משער הפארק ועד שהייתם על רכבת נוסעת? היו מקומות ישיבה? עמדו צפופים כמו סרדינים?
אם היו ילדים קטנים – איך הםם הסתדרו עם הנסיעה? עמידה? בלילה?
למי שחזר עם הסעה מוזמנת מראש:
קל למצוא הסעה מוזמנת? או שיש עשרות ומאות ואנים שמחכים ולכו תמצאו את שלכם?
למי שחזר עם מונית מזדמנת:
יש תור? כמו בשדה התעופה? מתקדם מהר? משהו אחר?
סליחה שזה נשמע כמו חקירה. אבל זה באמת נושא שהטריד אותי בזמנו. לפני שנתיים הינו בפריז והגענו הלוך ושוב עם RER. השילוב של העייפות שלנו והפחד מהלחץ והבלגן חזרה גרמו לנו לחתוך מוקדם. אני תוהה אם הפחד מוצדק ו/או איך עושים את זה טוב יותר.
-
אני יכול לענות רק מניסיוני הדל (פעם אחת): עם סיום המופע יש כמות גדולה של אנשים שהולכים לכיוון היציאה (אבל לא צפוף!). עם זאת, בגלל שהפארק גדול וההליכה בשעה הזו איטית לא מצטברים תורים בשום מקום. נראה שהרוב הגדול של המבקרים יוצאים אל מגרשי החניה לרכב שלהם, להסעות ייעודיות של בתי מלון, לאוטובוסים וכו ורק חלק קטן מהמבקרים יוצאים אל הRER. בשילוב עם העובדה שה RER יחסית ריקה בשעות כאלה אין שום צפיפות ברכבת. הרכבת גם מגיעה בתדירות גבוהה. אפילו היו מושבים פנויים. התור הארוך היחיד שראיתי היה לקנות כרטיסים חזרה לפריז באוטומט – ואת התור הזה חסכתי כי רכשתי כרטיס חזרה כבר בבוקר.
אז כמובן שבשעה מאוחרת ואחרי יום מתיש כבר ממש עייפים. וכמובן שזה לא ממש כיף לצאת מה RER ולקחת עוד קו מטרו (לא הייתה RER ישירות למקום הלינה שלנו). כמובן שהרבה יותר כיף, קל נוח ומפנק לקחת הסעה פרטית חזרה. הכל עניין של כמה מעריכים נוחות ושל עלות-תועלת.
-
יש הסעה פרטית בשעות האלה?
-
בול מה שעמיחי כתב.
הייתי כמה פעמים בדיסני פאריז בעונות שונות של השנה וכו.
בפעמים שחזרתי לפריז-
לא היה עומס על הRER
קניתי כרטיסי נסיעה הלוך ושוב מראש(היה גם פעם כרטיס משולב נסיעה+פארק- לא קיים יותר).
-
היינו בדיסנילנד פאריס בסוף יוני 2017.
יצאנו ממש בסוף, לאחר המופע.
היתה צפיפות גדולה מאד, לקח לנו לפחות 20 דקות רק לצאת מהפארק.
זכור לי נהר עצום של אנשים שפונה לתחנת הרכבת, לא יודעת אם הרכבת האחרונה הכילה את כולם או לא.
אנחנו התאכסנו במלון סמוך ולכן הלכנו לתחנת האוטובוסים הסמוכה כדי לקחת את האטובוס שעובר בין המלונות . התחנה היתה כל כך עמוסה שלא הצלחנו לעלות על האוטובוס הראשון שהגיע, וגם לא על אוטובוס השני שהיה האחרון.
לבסוף לקחנו ‘מונית מזדמנת’. מצאנו את המונית מיד, ללא עיכובים, פשוט עמדו שם מספר מוניות והמתינו לנוסעים. לא זוכרת כמה עלה.
מצד שני לקחנו את המונית למרחק קצר מאד, יתכן שאם הינו רוצים נסיעה לפריז המונית היתה מסרבת לקחת?
-
מכיר RER,
מוציאים המון רכבות אחת אחרי השניה, אם אתה מתעקש על הרכבת שיוצאת בזמן הקרוב ביותר אולי לא יהיו מקומות ישיבה, או יהיו אבל לא כולם ישבו ביחד,
אם אתה מוכן לנסוע ברכבת שיוצאת 10 דקות מאוחר יותר (ועומדת בתחנה וקולטת נוסעים) – אין בעיה למצוא רביעיה.
בד”כ יש תור ארוך באוטומט של הכרטיסים, לנו לא היה כי מראש רוכשים כרטיס הלוך ושוב.
לא הייתי מדלג על מופע הסיום בגלל חשש מתור לרכבת, המופע הוא כבר מזמן לא רק זיקוקים – שווה להשאר וחשוב לצפות במופע ממקום טוב ממש מול הטירה.
נכון לימים לפני הקורונה, לא יודע אם יש מופע ואיזה מופע בזמנים אלו.
אגב אם אני זוכר נכון יש הסעה של דיסני ממקומות מרכזיים בפריס, אולי תחנת ההורדה/איסוף במרחק הליכה מהמלון ואז עדיף על ה RER.
כמובן ש door to door יכול להיות נוח יותר מאשר קונקשן בין RER למטרו אם הילדים מאוד צעירים ויש סיכוי שלא ישתפו פעולה (….אבא על הידיים….).
-
תודה לכל העונים בשרשור!