הדרקון הירוק
-
זה בעיקר חירטוט כי הבעיה האמיתית היא הפרות בידוד והעדר אכיפה. בדיקת קורונה שלילית לפני טיסה, במהלך טיסה או עם הנחיתה נותנות פיתרון חלקי מאוד. זה משהו שיזהה את מי שנדבק 3-4 ימים לפני הבדיקה, במקרה הטוב. הבדיקה לא תזהה את כל אלה שנדבקו מאותו אחד. לכן קיים הרעיון של בידוד בחזרה. התנאים לבידוד חוזרים מחו״ל הם יותר מחמירים מאשר התנאים של בידוד ״רגיל״. בכל זאת, נראה שיש בעיה עם ההקפדה עליהם, וכן, הייתה בעיה גם מדינות שהיו ״ירוקות״ כשלא היו אמורות להיות, ואז ודאי לא היה בידוד.
עם זאת, מנתונים שאני ראיתי, בחודש האחרון היו כאלף נדבקים שהגיעו מדובאי, אוקאינה וארה״ב. גם אם נניח שבפועל כל החוזרים מחו״ל הביאו איתם 10,000 מקרים בחודש האחרון, זה בערך המספר של מאומתים ביום אחד בישראל. נהיה לארג׳ים ונגיד שזה מספר המאמותים ביומיים-שלושה. ברור שלא החוזרים מחו״ל הם הבעיה שגרמה להתפרצות הזו. המחלה אנדמית בישראל כבר ממזמן, והיא משתוללת בגלל שאנשים בישראל לא מקפידים על צעדי הגנה. ״חוזרים מחו״ל״ זו מטרה נוחה: קל מאוד להצביע על למה הם לא בסדר ולא מתחשבים, בניגוד לסתם אנשים רגילים שהזמינו חברים לקפה, או הלכו לעבודה למרות שהם היו מצוננים ועם כאבי ראש. גם פה, הבעיה היא העדר אכיפה וענישה בררנית, אבל את זה קשה לפתור. מה שקל לפתור זה להטיל על הנוסע הוצאות כספיות נוספות – רצית לצאת לחופשה כשכולנו כאן סובלים? תשלם גם על בדיקה. זה לא שנבוא לראות מה קורה איתך אחרי 3 ימים ונמצא אותך מחלק שוקולדים לכל המשפחה.
-
בקוריאה יש נוהל כניסה לקורונה ממש מתחילת המשבר: העברה על ידי הרשויות (כדי שלא ישתמשו בתחב”צ ובמוניות) למתקן בידוד ממשלתי, כך שאפשר לוודא שאתה אכן סגור ומבודד למשך הזמן המתאים. המבודדים גם נדרשים להשתתף בעלויות. אין כניסה לתיירים בכלל.
אבל בישראל אין פיקוח ואכיפה גם מחוץ לנתב”ג. ראש הממשלה ביקש והתחנן היום מנכד של רב שבבקשה, תישמעו לחוק ותסגרו את הלימודים הבלתי חוקיים. שום תלונה במשטרה, שום חקירה, עצירת מימון מוסדות שפועלים לא כחוק או אכיפה אחרת.
-
בקיצור כרגע חיסלו לנו את התקווה לטיסות למחוסנים למרות שחברות התיירות, ואני, צהלו משמחה כשדיברו על ביטול חובת בידוד למחוסנים והחלו לשווק חביחות נופש. גם אני חושב ש"צעדים נגד הטסים" זה ניסיון לעבוד על כולם ולכפות על כישלון ולהראות שעושים צעדים לבלימת התילואה (כי כלי הסגר וההגבלות שוב מסורס בידי עסקני ש"ס ויהדה"ת). ויש הרי בחירות בקרוב. אלא אם כן אני טועה והם באמת חטששים מהמוטציה ויודעים משושלא מפרסמים.
המצב כרגע הוא גרוע. נשאר לחקות ל 2 פרמטרים: יעילות החיסון ועמידותו בפנים המוטציה. במידה ואלו אכן יתגלו כחיוביים ישאר רק עניין היענות אמת לחיסון וירידה בתחלואה. אז אולי ישתנה היחס למחוסנים בחדש ונחזור לתקוות שהועלו פה לאור ההכרזות של הממשלה לפני חודש.
-
בינתיים ההיענות להתחסן באיזורים בהם יש תחלואה גבוהה, היא הנמוכה ביותר.
זאת הבעיה.
*גם לא מתכוונים להתחיל לאכוף שם את ההגבלות.
חכה עד אחרי הבחירות, הלחץ ישתחרר.
-
@keves160 אמר:
בקוריאה יש נוהל כניסה לקורונה ממש מתחילת המשבר: העברה על ידי הרשויות (כדי שלא ישתמשו בתחב”צ ובמוניות) למתקן בידוד ממשלתי, כך שאפשר לוודא שאתה אכן סגור ומבודד למשך הזמן המתאים. המבודדים גם נדרשים להשתתף בעלויות. אין כניסה לתיירים בכלל.
אבל בישראל אין פיקוח ואכיפה גם מחוץ לנתב”ג. ראש הממשלה ביקש והתחנן היום מנכד של רב שבבקשה, תישמעו לחוק ותסגרו את הלימודים הבלתי חוקיים. שום תלונה במשטרה, שום חקירה, עצירת מימון מוסדות שפועלים לא כחוק או אכיפה אחרת.
זה לא סתם נכד של רב, זה ינקי הנכד של הרב קנייבסקי.
אין פיקוח ביציאה מנתב”ג? כי כנראה לא צריך.
משרד הבריאות אומר ש5 ימי בידוד מספקים, לא צריך 14, אבל ראש הממשלה אומר שגם 5 ימי בידוד מיותרים, גם אותם לא צריך.
הציבור הקשיב והבין, כמו שאמר שר הבריאות זוהי שעת חירום צריך להתנהל בהתאם, נקבעה מדיניות של מותר ואסור, הכל מותר, רק אסור להגיד את זה.
ואחרי כן מתנפלים על אנשים שחזרו מחו”ל, איך היתה להם חוצפה לצאת לבלות?
-
חוששים מהמוטציה/מוטציות. באמת. https://twitter.com/Segev_Yuval/status/1351471760840019970?s=19 וגם - הממונה נחמן אש בדיון פנימי: יעילות מנת החיסון הראשונה נמוכה משחשבנו, לא ידוע האם החיסונים מעניקים הגנה מפני המוטציות.
-
-
זו בדיוק הטענה שלי. גם קולגה סינית שלי תיארה מצב דומה: את נלקחת ישירות משדה התעופה למלון, על חשבונך. את יכולה לצאת מסין אם את רוצה (בהתאם למגבלות הרגילות שיש על זה), אבל כניסה זה בעיה.
כמו כן, העדר האכיפה בתוך המדינה זה בדיוק מה שאני אומרת – יש מעט מאוד השלכות להפרות, למעט אם במקרה הלכת ברחוב ללא מסיכה. שלחת ילדים קטנים לגן כשהיית ״מבודד״ או או אפילו מאומת? בקטנה. עשיתם ארוחת חג משפחתית? נו, זה מובן. העיקר שיש בעיה עם מגיעים מחו״ל. מטרה קלה כדי להסית את האש ממחדלי השלטונות. -
אני משערת שאת לא מודעת למצב ההפרות במגזר החרדי, מן הסתם גם רוב האנשים שמגיעים מחו”ל שייכים למגזר – טיסות מארה”ב, אוקראינה ובריטניה, תנסי לדמיין מה קורה כמוסות אחת מבריטניה מצליחה להדביק עוד 174 איש וכך גם שאר יותר מ- 700 החוזרים מחו”ל שהתגלו כחולים(כל אחד יכול להדביק מאות וכן הלאה).
ובמספרים מצומצמים יותר, השבים מדובאי, שייתכן שחלק מהם מפר את הבידוד(גם השבים מאיסטנבול).
אין אפשרות לשבת בבתי קפה ומסעדות, נסגרו מזמן, אז הדוגמא שהבאת לא רלוונטית – הביטי על מפת הישובים בהם יש יותר חולים ותוכלי להבין את מקור הבעיה.
*ברוב המדינות יש הגבלות על כניסה דרך הנמלים(אין להם "קבוצות לחץ").
-
@aljaje
אני מבינה את המצב, הפתרון הוא עדיין בבידודים ובאכיפה ולא בבדיקות בשדה. אפילו אם מישהו עולה לטיסה כשהוא חולה, אם כולם יקפידו על מסכות ועל ריחוק הוא לא צפוי להדביק הרבה אנשים. הבעיה היא שהוא לא מקפיד והאחרים לא מקפידים. לא בזמן הטיסה, ולא אחרי זה. גם בישראל יש מגבלות על כניסה דרך נתב״ג. כל מי שנוחת בארץ חייב להתבודד או במלונית או בדירה / יחידת דיור שהוא היחיד שגר בה (לפי הנחיות מהחודש האחרון, האפשרות השניה דורשת בדיקה בשדה). אני שוב חוזרת, ההבעיה היא לא בהנחיות אלא בביצוע.
* בתי הקפה אולי סגורים, אבל לא שמעתי על בעיות אספקה של קפסולות נספרסו או קפה ביתי אחר. -
@שקד אמר:
לא יאכפו – כתבתי “ קבוצות לחץ” ואוטוטו בחירות."* בתי הקפה אולי סגורים, אבל לא שמעתי על בעיות אספקה של קפסולות נספרסו או קפה ביתי אחר."
- אין בעיה באספקה, לי יש רק שתי בעיות: צריכת הקפה הוכפלה וכל חודש מעלים את מחיר הקפה(לפני חצי שנה רכשתי לוואצה הכי פושטי ב- 25 ש”ח, עלה ל- 35(4€ באיטליה).
ואין להשיג גומיות שתואמות למכשיר שלי, טרגדיה.
-
@keves160 אמר:
"חכה עד אחרי הבחירות, הלחץ ישתחרר."
מניסיון העבר, אחרי הבחירות יהיו… עוד בחירות.
כתבתי רק “אחרי הבחירות”, לא ציינתי איזה מס’_.

-
גם אני לא ממש מוצאת גומיות! בקושי כמה בודדים באמאזון שיש לקוות שבכלל יגיעו. לפחות אספקת הקפה שלי טובה ובגזרה זו אין בעיות (המחירים היו גבוהים גם עוד קודם).
-
-
עזבו גומיות, פטל קפוא זו הבעיה. מוחרם מכל הסופרמרקטים באזור (פתאום עכשיו אחרי עשרות שנים הרבנות החליטה שלא כשר ואסרה למכור).
-
יש לך חברים באיטליה? או אפשרות להזמין מאמאזון איטליה?
את צריכה למקינטה של שניים? נדמה לי שנשארו לי.
-
אפשר למצוא בטיב טעם וקשת טעמים(לא התכוונתי לעשות להם פרסומת).
-
אני צריכה למקינטה של 2 אבל Brikka. יש לי עמיתה שחזרה מאיטליה לפני שבוע-שבועיים, לא בטוחה מי עכשיו יסע. אולי אני יכולה לבקש ממנה שתבקש מהמשפחה לשלוח. חבל שלא חשבתי על זה לפני שכולם נסעו לחגים.
-
אין לי בריקה, אין לי מושג אם קוטר ורוחב הגומי תואם(2 אינץ׳ של הרגילה), נסי לשאול אותה אם זה אפשרי – נקווה שהשוטר שלהם יותר מהיר משלנו.
*המקינטה שלי יותר “נדירה”, יש לה גם כּאבל.
-
תקווה? בואו ניראה….
אבל מה שכן אם מאפשרים למחלימים או מחוסנים לטוס אז מה הקשר לוריאנטים ומוטציות חדשות?
הרי אם החיסון לא יעיל נגדם הם גם יגיעו לארץ.
אז זו סתם התאכזרות לנוסעים???
מה קורה פה???