ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

ביגוד סקי

פורום סקי וסנובורד
    סקי
    6
    9
    1007
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • 203203
      203203 נערך לאחרונה על ידי

לאחרונה קניתי מעיל arcteryx rush שזה רק מגן מרוח גגשם לגבי שכבה אמצעית מה מומלץ מעיל פוך או סינטטי.? והאם יש עניין לכובע כי יש קסדה וגם במעיל המעטפת יש כובע. אשמח לתובנות.. וגם אם יש המלצות לדגם מסוים 
      drporat yohanand ענבל אין על סקי Maki869 4 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • drporat
        drporat @203203 נערך לאחרונה על ידי drporat

@203203

השאלה שלך היא הכי כללית שאפשר לדמיין. משהו כמו ‘מה האורך של חוט?’

אין תשובה אחת לשאלות הללו. תלוי איך והיכן את גולשת, באיזה מזג אוויר וכמה את שוקלת.

קנית shell. פתרון מעולה בעיני שדורש תחתיו שכבה אחת או שניים, בשום פנים ואופן לא מעיל, אלא אם את עולה להר בתור סבתא שבאה לשמור על נכדים ולא לקפוא בumbrella bar.

ככלל, אדם מלא יותר מבחינת היקף ומשקל ושלא נמצא בכושר מצוין יזיע יותר בזמן מאמץ ויצטרך פחות שכבות מתחת למעיל.

אדם שנוהג לעלות בגונדולה/רכבל ולרדת במסלולים רגילים שהם bashed יתאמץ ויזיע פחות מאחד שעולה ברגל/גולש אוף פיסט או בשחורים, שם הוא נאלץ יותר להפעיל את כלל הגוף. ככל שיש יותר פוטנציאל להזיע, כך צריך לבחור ביגוד קל ומדף זיעה, ולזכור להשאיר פתחים חשופים בצידי המעיל.

גולשת בפורים או בפסח בשמש? חליפה טרמית מנדפת זיעה תספיק.

עלית להינטרטוקס בשיא החורף? תרעדי גם אם תוסיפי פליס עבה בין המעיל לבין החליפה הטרמית.

קחי איתך 2 זוגות של ביגוד טרמי מנדף ובנוסף פליס אחד עבה ופליס אחד דק. אלא אם את באביב, קחי איתך בבוקר פליס מתחת למעיל. כשתתחממי, תמיד תוכלי לשים אותו בתיק גב. תשחקי עם פתחי האוורור של המעיל בצדדים כדי שלא תזיעי ותכסי באדים את המשקפת. 

203203 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
        • 203203
          203203 @drporat נערך לאחרונה על ידי

@drporat

תודה על התגובה המפורטת. אני עושה כושרכל השנה ובדרך כלל לא מזיעה( גם בריצה קלה) השאלה לא הייתה מה ללבוש אני מכירה את שיטת השכבות ויש לי ניסיון קטן בסקי בעיקר במסלול.. לגבי השכבה האמצעית יתרונות /חסרונות של פוך לעומת סנטטי.. תודה 

drporat תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • drporat
            drporat @203203 נערך לאחרונה על ידי

@203203

מעל לחולצה טרמית מנדפת זיעה אפשר לשים רק פליס, שיכול להיות דק או עבה. לא פוך. בימים קרים במיוחד יש אפשרות להוסיף מעילים דקים דמויי יוניקלו. לשים לב שזה לא מגביל אותך בתנועות ושמדובר בבד נושם/מנדף. 

rozmar תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • yohanand
              yohanand @203203 נערך לאחרונה על ידי

@203203

לגבי כובע, כמובן רצוי לקחת כדי להסתובב בחוץ כשלא גולשים.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
              • ענבל אין על סקי
                ענבל אין על סקי @203203 נערך לאחרונה על ידי

@203203

אני אישית אוהבת ללבוש שכבה דקה למטה,מעל דווקא חולצת טרננינג (דווקא לא פוטר) ועל זה מעיל סקי.גלשתי עם מעילים דקים יותר וגם עבים יותר.באתרי סקי אין לדעת מה יהיה מזג האוויר.בכל הפעמים שהייתי בחופשת סקי תמיד אבל תמיד פעם בשבוע הייתה סופת שלגים בבוקר ובצהריים זרחה השמש.

• rozmar
                  rozmar @drporat נערך לאחרונה על ידי

@drporat

בימים רגילים (0 מעלות עד מינוס 10, נגיד) תרמי, פליס, מעיל איכותי. יש ימים שאני לובשת תרמי, 2 פליסים- אחד דק ואחד עבה של קולומביה, ומעליהם המעיל, ועדיין אני משקשקת מקור (מינוס 25 מעלות בפסגה בוייל עם רוחות, חשבתי שאני משנה מצב צבירה, באנטארקטיקה היה לי חם יותר). 

בימים חמים אפשר להסתפק בתרמי ומעליו מעיל. ביגוד מקצועי הוא חובה ועושה הבדל רב, קצת פחות בפליסים, מאד רלוונטי בתרמי איכותי ובמעיל ומכנסי הסקי. למרות שימים שיש בהם הרבה שלג על הכסאות יכולים להרטיב את החלקים הפנימיים של הביגוד גם אם הוא הכי מקצועי ולהיות רטוב ביום קר מאד זו כבר אומללות.  

• Maki869
                    Maki869 @203203 נערך לאחרונה על ידי

@203203

https://www.youtube.com/watch?v=wDsnj0lC0FA&t=213s

203203 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                    • 203203
                      203203 @Maki869 נערך לאחרונה על ידי 203203

@Maki869

תודה לכולם על התשובות... 

החלטתי  לקנות מעיל סינטטי דוגמת atom של arcteryx או micro puff של Patagonia... שהם מבודדים נושמים ומנדפים 

לאלה שלא הבינו המעיל שדיברתי עליו הוא מעטפת הוא לא מחמם. ככה שפליס לבד לא יעזור.. 

מניחה כאן קישור למתעניינים. https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://arcteryx.com/us/en/shop/mens/rush-jacket&ved=2ahUKEwjM1K_7pZfuAhUbRBUIHaHzAeoQFjAAegQIARAB&usg=AOvVaw3QtbuHVm249X2PBOZ1da2U

• 1 / 1
                      • פוסט ראשון
                        פוסט אחרון