ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

סלולר בחו"ל

פורום אירופה
    איטליה
    6
    22
    3496
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • דבורה פ
      דבורה פ נערך לאחרונה על ידי

מתחילה להאמין שננצל את כרטיסי הטיסה שקניתי מזמן ל26.8 לצפון איטליה. לכן כשקיבלתי מגולן טלקום שזה המפעיל הסלולרי שלי הודעה על חבילות 1+1 בחו”ל נכנסתי לבדוק ולתדהמתי עלות שיחה מקומית 14.90 ש”ח. אם נניח בדיקת קורונה יוצאת חס וחלילה חיובית ויש הרבה סידורים מקומיים שצריך לעשות שאי אפשר בוואטסאפ ואין קליטה מספיק טובה כדי לנצל סקייפ אז כל שעת שיחה בטלפון עולה קרוב ל900 ש”ח (ומה לעשות בחלק מהסידורים ממתינים הרבה על הקו). שיחות מקומיות תמיד עלו בנוסף לחבילת חו”ל או חבילה של הכל כלול גם בחו”ל ב99 ש”ח שנהניתי ממנה מאוד בעבר, אבל העלות לדקה היתה נמוכה והגיונית.

עשיתי בדיקה. לא כל החברות מפרסמות באתר שלהם עלות שיחה מקומית. הוט מובייל מוכרים חבילה זולה ייחסית של גלישה בלבד וכל דקת שיחה מקומית או לישראל או נכנסת עולה שקל. אצל רמי לוי יש שיחות ב0.90 אגורות לדקה בשיטת חסכון שאין לי מושג אם זה כולל גם שיחות מקומיות. הם עובדים על מפעיל פלאפון בארץ השאלה עם מי הם מתקשרים בחו”ל. למישהו יש ניסיון בחו”ל עם רמי לוי ועם הוט מובייל? יש תובנות נוספות לגבי פתרונות הגיוניים לשיחות מקומיות בחו”ל? אנחנו שניים ואני שואלת את עצמי האם הפתרון של אחד מאיתנו עם סים מקומי הוא בכל זאת פתרון שכדאי לחשוב עליו, והאם סים שנרכש באיחוד האירופי עדיין פעיל בכל האיחוד האירופי, והאם ניתן לעשות לו טופ אפ גם אם לא משתמשים בו זמן מה. 

פסגות מושלגות Sailor aljaje דוקטור דו ליטל Roco 6 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • פסגות מושלגות
        פסגות מושלגות @דבורה פ נערך לאחרונה על ידי

@דבורה-פ

התנאים של סימים בארץ ובחו"ל משתנים בקצב כזה, שצריך בכל פעם לבדוק מחדש את המצב.

בעבר השתמשתי בסים מקומי, ואפשר היה לעבור חופשי במדינות האיחוד האירופי, אבל אז פתאום הגבילו את המעבר, וגם התחילו לדרוש רישום עם כתובת באירופה. אני זוכרת שדווקא באיטליה מחירי הסים היו יחסית יקרים, ולא היה משתלם לקנות אותם, אז השתמשתי בסים אוסטרי גם לאיטליה.

הסים האחרון שקניתי לפני הקורונה היה דווקא בארץ - גלובל סים של פלאפון. מחיר סביר ותנאים טובים. שווה לבדוק אם יש חבילה שמתאימה לך.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • Sailor
          Sailor @דבורה פ נערך לאחרונה על ידי

@דבורה-פ

אני יכול להמליץ מנסיון על גלובל סים (פלאפון).

לפי הצרכים, 100 עד 150 ש”ח יספיקו לנסיעה והכרטיס נשאר בתוקף 3 שנים מהרכישה או מהטעינה האחרונה (לפי המאוחר ביניהם)

• aljaje
            aljaje @דבורה פ נערך לאחרונה על ידי

@דבורה-פ

לשיחות מקומיות את יכולה להתקין את האפליקציה של Skype – בקישור יש הסברים. 

• דבורה פ
              דבורה פ נערך לאחרונה על ידי

תודה על התשובות. קניתי לפני הקורונה לקראת נסיעה לארה”ב גלובל סים של פלאפון  כגיבוי  בידיעה שהוא עובד עם מפעיל אחר לעומת גולן לאחר שבנסיעה קודמת לארה”ב היו לי פה ושם בעיות קליטה. גלובל סים מאפשר גלישה ודקות שיחה לישראל ונדמה לי שהן יכולות לשמש גם לדקות נכנסות למספר שמקבלים. הוא לא מאפשר שיחות מקומיות בחו”ל. 

מותקן אצלי בנייד סקייפ ואני משתמשת בו מפעם לפעם. הוא מהווה פתרון טוב כשהגלישה ברמה טובה. מניסיון בחו”ל זה לא תמיד כך ולפעמים הקליטה מספיקה כדי לשלוח הודעה אבל לא מאפשרת לנהל שיחה מבוססת אינטרנט. לכן אני מחפשת פתרון זול לשיחות מקומיות בחו”ל שמבוסס על סלולר ולא על אינטרנט. 

פסגות מושלגות תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
              • פסגות מושלגות
                פסגות מושלגות @דבורה פ נערך לאחרונה על ידי פסגות מושלגות

@דבורה-פ

ממה שראיתי, לגלובל-סים יש חבילות גלישה שלפחות לפי התיאור, כוללות שיחות בחו"ל. שווה לברר.

צריך ללחוץ על "לכל חבילות הגלובל-סים" כדי לקבל חבילות של שיחות.

חבילות גלובל-סים

דבורה פ תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                • דבורה פ
                  דבורה פ @פסגות מושלגות נערך לאחרונה על ידי

@פסגות-מושלגות

תודה! זכרתי שכשרכשתי את הגלובל סים הוא איפשר שיחות לישראל בלבד. בעקבות ההפניה לתוכניות ההטענה שביש בהן גם דקות לישראל ובחו”ל כתבתי לשירות הלקוחות לוודא ומבטיחה לעדכן.

Roco תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                  • דוקטור דו ליטל
                    דוקטור דו ליטל @דבורה פ נערך לאחרונה על ידי

@דבורה-פ אמר:

שאי אפשר בוואטסאפ ואין קליטה מספיק טובה כדי לנצל סקייפ

או שיש קליטה או שאין קליטה, אם אין קליטה מספיק טובה לסקייפ גם לא תהיה לשיחת סלולר רגילה ואם יש אז יהיה לשניהם.

@דבורה-פ אמר:

גלובל סים מאפשר גלישה ודקות שיחה לישראל ונדמה לי שהן יכולות לשמש גם לדקות נכנסות למספר שמקבלים. הוא לא מאפשר שיחות מקומיות בחו”ל.

נכון, ולכן הוא לא מתאים לשימוש שאת רצית – שיחות מקומיות, אלא דרך סקייפ ודומיו.

אני ממליץ שתפני לנציג שירות של גולן טלקום, לפעמים יש חבילות שלא מפורסמות ואולי אחת מהן תכלול שיחות מקומיות.

היתה לנו בעבודה בעיה דומה עם ספק סלולרי אחר והסתבר שיש חבילות עם שיחות מקומיות שפשוט לא מפורסמות באתר, אגב החבילות היו יקרות במידה משמעותית.

נראה לי ששווה לכם גם לשקול רכישת SIM מקומי, בזמנו היה אפשר לרכוש מראש דרך אתרים כמו eBuy.

דבורה פ תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                    • דבורה פ
                      דבורה פ @דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי

@דוקטור-דו-ליטל

יש לי בן שחי בניו יורק ועיקר התקשורת שלנו היא בשיחות וואטסאפ (שמקבילה לסקייפ בסוג התקשורת). לעיתים קורה שלא ניתן לנהל שיחת וואטסאפ (קולית) כי עוצמת הקליטה לא מספיקה  אבל כן ניתן לנהל שיחה סלולרית רגילה. 

לשמחתי פלאפון השיבו שהגלובל סים נותן מענה גם לשיחות המקומיות בחו”ל בארצות המופיעות ברשימה שלהם. 

עלות דקה בגלובל סים שקל לעומת כ15 ש”ח בגולן. לכן כזוג אחד מאיתנו יהיה עם תוכנית חו”ל של גולן והשני יהיה עם הגלובל סים ויקח איתו את הסים הישראלי למקרה שיצטרך אימות כניסה בסמס לאתרים של גופים שונים בישראל (בנק וכו’).  

פסגות מושלגות aljaje דוקטור דו ליטל 3 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                      • פסגות מושלגות
                        פסגות מושלגות @דבורה פ נערך לאחרונה על ידי

@דבורה-פ

תודה על העדכון לגבי הגלובל-סים. שאלה: בלינק ששלחתי לך היו 3 חבילות גלישה, וכשלוחצים על תוספת, הופיעו גם 3 חבילות שנראו כאילו שיחות בלבד. האם שיחות סלולריות בחו"ל כלולות גם ב-3 חבילות הגלישה, או רק ב-3 האחרונות?

דבורה פ תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                        • aljaje

@דבורה-פ

בשיחות וואטסאפ וסקייפ, יש שימוש בטכנולוגיות VoIP(שיחות ע”ג רשת האינטרנט), בשונה משיחות רגילות, זאת הסיבה שהשיחה הוואטסאפ לעתים נקטעת או משובשת. 

אלה טכנולוגיות שונות. 

• Roco
                            Roco @דבורה פ נערך לאחרונה על ידי

@דבורה-פ

יש שרשורים שלמים עם דיונים מקיפים לגבי סים בחו"ל.

תקראי אותם.

• דוקטור דו ליטל
                              דוקטור דו ליטל @דבורה פ נערך לאחרונה על ידי

@דבורה-פ אמר:

יש לי בן שחי בניו יורק ועיקר התקשורת שלנו היא בשיחות וואטסאפ (שמקבילה לסקייפ בסוג התקשורת). לעיתים קורה שלא ניתן לנהל שיחת וואטסאפ (קולית) כי עוצמת הקליטה לא מספיקה  אבל כן ניתן לנהל שיחה סלולרית רגיל

תודה, לא ידעתי

@דבורה-פ אמר:

הגלובל סים נותן מענה גם לשיחות המקומיות בחו”ל בארצות המופיעות ברשימה שלהם

יש לך איזה קישור לרשימה? חשוב גם לי

aljaje תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                              • Roco
                                Roco @דבורה פ נערך לאחרונה על ידי

@דבורה-פ

לפעמיים ניתן לקיים שיחת קול רגילה, בסקייפ למשל, שאינה שיחת קול ותמונה-וידאו, אבל לשם כך, צריך לבחור שיחות אודיו - קול בלבד, ולא שיחת וידאו, או ללחוץ על כיבוי המצלמה, במסך השיחה, אם הקול משתבש בזמן שיש תמונה לא ברורה. פשוט לוותר על הוידאו ולהשאר עם קול בלבד. 

הוידאו לוקח חלק נכבד מרוחב הפס- או בפשטות, מכמות הנתונים שעוברים בשניה-דקה, על גבי תקשורת האינטרנט Voip -מה שנקרא- שימוש-ניצול של חבילת הגלישה שלך, עליה מבוססות השיחות שאינן סוללריות-רגילות.

• aljaje
                                  aljaje @דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי

@דוקטור-דו-ליטל

בקישור שהביאה ‘פסגות מושלגות’ -פלאפון גלובל סים, בחבילה הראשונה(5GB), לוחצים על “רשימת המדינות”.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                                  • aljaje

@דבורה-פ

רק עכשיו שמתי לב שאת מדברת על איטליה(🤭). 

באיטליה נכנסו חברות סלולר חדשות, חלקן זולות, דרך ה- COOP(סופר), דואר וכו’– קראי בקישור למטה(אם יש לך כח לקרוא הכל), יש השוואות גם למחירים של “תוכניות תיירים” ויש אפשרות גם להשתמש במדינות אחרות עם הגבלה מסויימת ועד חודש, לא כולן מאפשרות המשך שימוש מעבר לחודש. 

הרשימה המלאה כאן.

מאפשר לבדוק את האפליקציה של סיגנל, יותר בטוחה ואולי השיחות פחות משובשות כמו בוואטסאפ(הן בד”כ מתנתקות מהר גם אם יש ויי.פיי. חזק ויציב. 

Sailor דבורה פ 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                    • Sailor
                                      Sailor @aljaje נערך לאחרונה על ידי

@aljaje

הפוך גוטה, מנסיון, איכות שיחות סיגנל בין ישראל לצרפת מתחת לכל ביקורת.

שיחה קולית בסיגנל באיכות יותר נמוכה משיחת וידאו בווטסאפ.

אני חסיד GNU, אז ניסיתי לאמץ והתאכזבתי. נסיונות לבדוק אם השתפרו הוכיחו שאין שינוי.

aljaje תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                      • aljaje
                                        aljaje @Sailor נערך לאחרונה על ידי

@Sailor

לא בדקתי עדיין את האפליקציה הזאת, רק הצעתי לבדוק.

אם ניסיתי וזה גרוע, אז טוב לדעת. 

• דבורה פ
                                          דבורה פ @פסגות מושלגות נערך לאחרונה על ידי

@פסגות-מושלגות

בקישור שצירפת, 3 החבילות הראשונות הן גלישה בלבד (אם כי באחת מקבלים 10 דקות שיחה מתנה) ו3 האחרות הן לדקות שיחה בלבד.

aljaje Roco 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                                          • aljaje

@דבורה-פ

יש מצד ימין למעלה(3 פסים מאוזנים): חבילות לחו"ל, המחיר מתחיל ב- 199 ש”ח. 

נראה לי שיצא יותר זול לקנות סים מקומי עם שיחות מקומיות ולחו”ל – יש בוודאפון וב- TIM, תוכנית לתיירים, עם גלישה בחינם באפליקציות נבחרות ועוד אקסטרות לגלישה בלילה – זה מה שאני רכשתי באיטליה, אבל זה לוקח קצת זמן עד שהחבילה נכנסת לפעולה(נדמה לי שלאחר כמה שעות) – תקראי בקישור שהבאתי, אם תרצי(לי זה עלה ביחד עם כרטיס, הטענה וכו’ 25 € ב- 2017). 

• 1
                                            • 2
                                            • 1 / 2
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון