קונקשן קצר במינכן
-
טיסה מישראל לאיסלנד בלופטהנזה עם קונקשן של שעתיים במינכן. לפי הרשום הנחיתה במינכן בטרמינל 2 ויציאה מטרמינל 2. אני משער שהיות ואני מגיע מישראל שמחוץ לשנגן וטס למדינה שבתוך שנגן בשעתיים האלה תהיה ביקורת דרכונים. האם סביר? בהרבה מקומות רשום שזמן לקונקשן זה 40-60 דקות. מה קורה במקרה של תור בביקורת דרכונים? לופטהנזה לא דואגת לזירוז?
למה לא בחרתי טיסה עם יותר קונקשן? האופציה האחרת היא 12-13 שעות קונקשן בנמל התעופה (אני משער בגלל הקורונ בעיה לצאת להסתובב) והבעיה העיקרית שלי בטיול זה מחסור בזמן וולט היו אופציות נוספות.
-
הדרך כלל אני מזמין קונקשנים בארופה של 3 שעות מינימום ובארהב 4 שעות בגלל נושא ההגירה והבדיקות.
לכאורה שעתיים אמור להספיק אבל יש משתנים שעלולים לקלקל ולא תלויים בל או בחברה.
כמו יציאה באיחור מנתבג וזה קורה במיוחד בקיץ בגלל עומסים בנתיבי התעופה באזור או שהמטוס היגיע באיחור לישראל או תקלה אחרת.
גם אם תאחר או תפספס את הקונקשן במינכן חברת לופאהנזה תדאג להעלות אותך לטיסה הבאה שלה או לאופציות טיסה עם החברות בת שלה.
אני מניח ששעתיים יספיקו לך אם לא תתברבר יותר מידי והכח ידפוק כמו שעון גרמני.
-
הכרטיס הוא של אותה חברת טיסה (לופטהנזה)? -אז אתה יכול להיות רגוע.
בעיקרון שעה וחצי בתנאי שגרה מספיקים לקונקשיין בשדה תעופה גדול
יש לך שעתיים-קצת יותר מרווח זמן.
אבל במקביל גם יש בלאגן עם סלוטים לתעופה ובהחלט גם יתכן עיכוב בהמראה.
השאלה מהי האופציה שלך אם אתה מפספס את טיסת ההמשך (ולא משנה הסיבה) לטיסה נוספת שיוצאת ממינכן לאיסלנד במועד סמוך?
כי לופנהנזה תעשה כל מאמץ להעלות אותך על הטיסה הקרובה ביותר (השאלה כמובן מתי היא מתרחשת).
-
הכרטיסים כבר נרכשו?
-
אכן נרכשו. אבל אני רשאי פעם אחת לשנות את הכרטיסים ללא קנס אלא רק בהפרש עלויות במחיר. ואכן אני מתכוון בכל מקרה לשנות כדי להוסיף לי יומיים לטיול.
הבעיה המהותית זה לא הכסף גם אם יעלה עוד 200-300 דולר אלא לא לבזבז זמן יקר. 4 שעות קונקשן היה מצויין אבל זה או שעתיים או 12 שעות.
חשבתי לקנות מושב מועדף בשורות מקדימה וככה לחסוך זמן ביציאה מהמטוס.
-
האם אתה עם / בלי מזוודה?
-
עם מזוודה אבל לופטהנזה אמורה להעביר את זה בעצמה ליעד לפי מיטב ידיעתי. קניתי ככרטיס מתל אביב לרייקאוויק - אני מבין שאני לא אמור לפרוק בגרמניה ולשים שוב. אני טועה?
אני גם לוקח טרולי כככה שאם המזוודה תאחר ביומיים ותגיע למלון (שעתיים נסיעה מהשדה) גם לא נורא.
-
אם אתה בטיסת מעבר של אותה חברת תעופה / שיתוף אז אין בעיה המזוודות יעברו לטיסה הבאה אוטומטית.
רק תוודא זאת בנתב”ג מול הצ’ק אין.
-
באתר נמה”ת, תוכל למצוא מידע על זמני המתנה בביקורת הדרכונים.
ולא לשכוח לבדוק במסכים את השער ממנו תצא הטיסה.
If you have booked your connecting flights under one booking number, your airline will have planned enough time for a smooth transferring. Your luggage will be transferred automatically to your connecting flight.
-
בימים רגילים של לפני קורונה אין שום בעיה להספיק קונקשן כזה, והסכנה העיקרית זה אם הטיסה מהארץ יוצאת באיחור. לא יודע איך זה עכשיו.
-
אוקי אז יש נתון, הטיסה חייבת להיות בלופטהנזה.
בנתון הזה גם אני הייתי עושה כמוך, לוקח את טיסת ההמשך של שעתיים מתוך מחשבה שאם מאיזושהי סיבה אפספס אותה יש סיכוי טוב שימצאו לי מקום בטיסה של ה 12 שעות.
בשביל הסיכוי הכנראה נמוך שלא ימצאו לי מקום לא הייתי לוקח מראש את הטיסה המאוחרת.
קח בחשבון שאם אתה מפספס את טיסת ההמשך סיכוי לא קטן שבטיסה אחרי כן כבר לא תקבל את המושב המועדף.
במקרה כזה גם יכול להיות שגם אם אתה לא הספקת את הטיסה המזוודה שלך כן תספיק ואז תצטרך ללכת לקבל אותה במקום בו שומרים מזוודות שלא נאספו, לא יודע איפה המקום בשדה באיסלנד אבל לא צריכה להיות בעיה מיוחדת.
בזמנים נורמלים שעתיים בד”כ מספקות אבל אנחנו בזמנים לא נורמלים ואין לי שום ניסיון בטיסות המשך במינכן בזמן קורונה.
כדאי שתתארגן ללו”ז לחוץ במעבר. למשל.
הושבה כמה שיותר בקדמת המטוס ובכסא סמוך למעבר, שתצא מייד אחרי מחלקת העסקים.
תנסה ללמוד מראש לאן אתה צריך ללכת בטרמינל של מינכן. עוד בנתב”ג תקבל את כרטיס העליה למטוס לטיסת ההמשך ויש סיכוי גבוה שיהיה רשום מאיזה gate תצא הטיסה. פתח אינטרנט עוד בנתב”ג ותלמד לאן אתה צריך להגיע. אל תשכח בנחיתה במינכן לוודא על המסכים שהשער עדיין עדכני.
תדאג שבתיק היד יהיו לך כל החפצים הנדרשים כדי לשרוד יום – יומיים אם המזוודה שלך לא תספיק לטיסת ההמשך. כמובן שעל המזוודה צריך להיות רשום שהיא צריכה להגיע לאיסלנד (תבדוק בצ’ק אין בנתבג שאכן מסומן)
תבדוק אם יש טרקלין שאתה יכול להמתין בו זמן ארוך ולא סתם בטרמינל. אם אני זוכר נכון ללופטהנזה יש טרקלינים בטרמינל 2. אני מכיר את הטרקלינים בטרמינל 1 (אליהם יש לי סוג של מינוי) עם שעות פתיחה מוגבלות (אין בלילה). תבדוק עלויות ואיזה המתאים ביותר ואם תצטרך לחכות זמן ניכר – תדע לבחור את הנכון.
בטיסה עצמה אם אתה רואה פוטנציאל לפספוס ההמשך, למשל טיסה מאחרת, תבקש מהדיילים שיבקשו מהקפטן להודיע שאתה מאחר אבל תגיע. קורה שדואגים לך לדייל קרקע שמקדם אותך מהר במנהלות.
בטרמינל במינכן בכל מקום שיש תור תנסה להסביר שיש לך טיסת המשך שאתה ממהר אליה. אם צוות הקרקע לא עוזר אפשר לבקש מאנשים שיתנו לך לעקוף אותם. בד”כ האנשים טובים ועוזרים.
אם אתה שוכר רכב באיסלנד ואתה מאחר תדאג להודיע לתחנת ההשכרה שאתה מאחר, אחרת הם עלולים לא לשמור לך את האוטו (אבל את הכסף הם יקחו).
בקיצור יש סיכוי לא רע שתספיק, ותתכונן למצב בו לא תספיק.
-
מניסיון שלי עם קונקשיינים שהתעכבו בגלל זמן המראה – מודיעה לצוות המטוס כי יש לי טיסת המשך בשעה זו וזו ---- צוות המטוס דואג ליידע את דיילי הקרקע ואלו מביאים דייל מיוחד (או דיילת ,בלי אפליה) שמחכה לך בעת הירידה מהמטוס ש”מריץ” אותך בלווי את כל השערים והמסלול של שדה התעופה עצמו עד פתח הטיסה. דואגים לשמור את השער של הטיסה פתוח, צ’יק צ’ק אתה על המטוס וכל הנוסעים האחרים מאושרים שסוף סוף הגעת ואפשר להמריא ,מה שקורה עוד לפני שחגרת את חגורת הבטיחות.
כאשר מדובר בהפרש זמן קצר של איחור לטיסה, מניחה שאם מדובר באיחור של שעה…. זה לא יקרה.
(כל האמור לעיל מניסיון טרום קורונה).
-
-
טיסת ברלין ת''א עם קונקשן (שעה ורבע) במינכן. יום שני בוקר. איחור של 20 דק בברלין. נחיתה בטרמינל סטילייט שמצריך לקיחת שאטל (דקה נסיעה, כל 4 דק מגיע). ביציאה מהמטוס יש לתעדכן בשער המראה בפועל שהוא שונה מטרמינל F שמצויין בכרטיס האלקטרוני. זה בד''כ H45-48 שזה איזור מבודד בסוף הטרמינל 2 עם בידוק בטחוני נוסף. בדרך מהשאטל לשער יש ביקורת דרכונים, יש להיכנס בהתאם לדרכון (לא אירופאי במקרה של דרכון ישראלי). זמן בביקורת שאטל 5 דק', דרכונים כ5 דק', הליכה\ריצה לשער 5 דק', בידוק בטחוני 20 דק'. עקרונית אם הגעתם לטור של בידוק בטחוני, הגעתם בזמן. איחור של המראה 20 דק'.
-
להערכתי הם חזרו לפני 3 שנים
-
חח לדעתי גם סיפרו את סיפור הטיול כאן..
-
יש לי ביום ראשון קונקשיין של שעה וארבעים במינכן. מגיע מסאן פרנסיסקו. לא הבנתי אם יש לי סיבה לדאגה