ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

טיול בן חודשיים עם ילדים קטנים

פורום טיולי משפחות
    טיול כוכב טיול משפחתי טיול מתגלגל
    7
    14
    905
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • tom40
      tom40 נערך לאחרונה על ידי

הי,

אשתי ואני מפנטזים על ניצול הזדמנות של בין-עבודות כדי לקחת את המשפחה לטיול של חודשיים בערך לאיזשהו יעד בעולם באוגוסט/ספטמבר 2022.

ומחפשים רעיונות.

הקאץ' הוא המשפחה 🙂 בתאריך המיועד נהיה עם 4 ילדים (🤞😞 תינוק בן חצי שנה, בת 2.5, בן 5.5 ובת 7.

חושבים על טיול עם איזשהו נושא/מסגרת שיאפשר לנו להיות במקומות קבועים לזמן ממושך, ולנהל שגרה שלא כוללת ריצה בין אטרקציות כדי להעסיק את הילדים.

יש למישהו רעיון מקורי או ניסיון בסוג טיול שכזה?

גדליהו מהגרעין אנשיםטובים דוקטור דו ליטל 3 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • גדליהו מהגרעין
        גדליהו מהגרעין @tom40 נערך לאחרונה על ידי

@tom40

אני דווקא הייתי שואל אתכם כמה שאלות אחרות. האם יש איזה יעד שמושך אתכם יותר מאחרים? אילו מגבלות, אם בכלל תשימו לעצמכם- ובזה אני מתכוון למשל: רק מדינה עם שירותי רפואה מסודרים, לא מדינות עולם שלישי, רק משהו עם רכב וכו'..  

אחרי שתגיעו להבנה מהם היעדים המתאימים לבחירה. את הטיול עצמו תוכלו לתכנן עם עוגנים ושגרה ואיך שאתם רוצים. 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • אנשיםטובים
          אנשיםטובים @tom40 נערך לאחרונה על ידי

@tom40

נראה לי בעייתי קצת הנושא הזה בתקופת הקורונה

ההמלצה העיקרית שאני רואה פה בפורומים זה להיות ספונטניים. מה שנכון להיום מבחינת נהלים וצבעי מדינות לא בהכרח יהיה נכון עוד שבועיים, שלא לאמר עוד חצי שנה. כלומר לתכנן טיול חצי שנה מראש זה בעייתי

וטיול של חודשיים דורש תכנון.

אני כבר לא מדבר על מה שישתנה במהלך החודשיים האלה (טסתם למדינה ירוקה פטורים מבידוד, וכשחזרתם המדינה אדומה והחולקים בישראל השתנו כך שאתם חייבים במלונית קורונה). אני קודם כל מדבר על הזמן לפני הטיול.

ועוד דבר – שימו לב שמחירי הביטוח מאד התייקרו בתקופת הקורונה. חודשיים כפול 6 נפשות זה הרבה כסף!

האם המטרה היא טיול? לראות המון מקומות, הרבה חוויות ולא מעט אטרקציות? לא ריצה בין אטרקציות אבל הרבה פעילויות. גם טיול בטבע זה אטרקציה?

או שמדובר יותר על כיוון של מגורים במקום אחר, אולי אפילו ברמה של שני יעדים לחוש כל אחד, שבהם שוכרים דירה, וחלק ניכר מהימים כוללים רק הליכה לגינה השכונתית (בדומה לחופש הגדול בארץ שבו בחלק מהימים אתם יורדים לגינה ובחלק נוסעים לרמת הגולן)?

אם המטרה היא טיול מתגלגל שבו רואים הרבה מקומות וכל כמה ימים עוברים מקום לינה, אז ארה”ב זה אכן יעד די טוב. קודם כל היא ענקית ובלי גבולות פנימיים, מה שאומר שאין בעיה של מעבר בין מדינות בתקופםת הקורונה.יש בה באמת הכל מהכל. יש מוטלים ומלונות שיכולים בקלות יחסית להתאים למשפחה גדולה. לא זולים, אבל זמינים. כמובן שירותי רפואה מתקדמים (לא לשכוח ביטוח טוב כולל לקורונה)

בארה”ב יש שפע אטרקציות שיכולות להתאים לילדים כמו מוזיאוני תחבורה (מכוניות, תעופה, רכבות), כמובן מוזיאוני ילדים, חוות חקלאיות, אתרי טבע גדולים ורחוקים אבל גם קרובים ופשוטים, גינות משחקים, מזרקות רצפה (כאלה שרצים בתוכן – לא יודע אם פעיל בתקופת הקורונה), מעבורות וכלי שייט, חנויות מכל הסוגים (כולל שלל חנויות יצירה וכל בדולר), קניונים (חלקם הגדול פתוחים), שברבים מהם יש גם אטרקציות קטנות לילדים, ועוד המון דברים.

סתם דוגמה שאני מריץ פה כבר כמה פעמים בתקופה האחרונה. באיזור לנקסטר במזרח/מרכז פנסילבניה יש במרחק של 2 קילומטר אחד מהשני כמה מוזיאונים של בני האיימיש, כמה חנויות עתיקות, כמה מרכזי קניות גדולים, מתחם מיני גולף, מסעדת פנקייק, חנויות לממכר עגלות סוסים (בכל זאת –  ארץ האיימיש), פארק שעשועים גדול, חווה לתיירות חקלאית גדולה ועוד. ובמרחק נסיעה של עד חצי שעה יש גם חנות גלידה גדולה עם מרכז מבקרים, מרכז המבקרים של שוקולד הרשי, שווקי איכרים, פארק שעשועים ענק ועוד כמה דברים. ובמרחק של עד שעתיים אפשר להוסיף גם פארק שעשועים שמבוסס על רחוב סומסום, מרכז מבקרים של חברת קריולה (אלא מהצבעים) ועוד כמה דברים, וגם אתרים לשייט. במרחק של שלוש שעות אפשר להוסיף גם את ה”גרנד קניון של פנסילבניה”. והאיזור של שני הקילומטר האלה הוא סתם דוגמה שנתקלתי בה פעם. עם קצת עבודת חפירה אפשר למצוא עוד הרבה מקומות כאלה באיזור. כך שבשקט אפשר לבלות עם הילדים שבוע ושבועיים באיזור כזה שמוקף כולו ירוק, בלי להשתעמם ובלי לרבוץ בדירה.

כאלה מקומות/איזורים יש עוד אלף בארה”ב. ולמעט הנושא של תשלום מראש על דירה אפשר גם לגוון – מיציתם אחד מהיעדים אחרי שבוע – יאללה, בואו ניסע שלוש שעות ליעד אחד לעוד שבועיים. ואפשר גם לשלב טיסת פנים לא מאד יקרה. בייחוד כשאתם מאד גמישים בזמן וביעד ויכולים לנסוע עוד יומיים לשדה תעופה משני ולא חייבים יום מסויים ושדה ראשי. טיסות לכל המשפחה כולל מזוודות יכולות לעלות החל מ-400 דולר.

tom40 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • tom40
            tom40 @אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

@אנשיםטובים

תודה על התגובה המפורטת.

הכיוון הוא מה שתיארת:

[... מגורים במקום אחר, אולי אפילו ברמה של שני יעדים לחוש כל אחד, שבהם שוכרים דירה, וחלק ניכר מהימים כוללים רק הליכה לגינה השכונתית (בדומה לחופש הגדול בארץ שבו בחלק מהימים אתם יורדים לגינה ובחלק נוסעים לרמת הגולן) ...]

מפאת הגילאים הצעירים והקורונה, נעדיף מדינות עולם ראשון. המחשבה התחילה עם אוסטריה, כיוון שטיולי יום בטבע מאוד חשובים לנו. ארהב זה דווקא רעיון מעניין. אני חושב שדווקא נתחיל לברר שם

אנשיםטובים תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • אנשיםטובים

@tom40

בגדול אוסטריה עשויה להיות יותר זולה מארה”ב. בייחוד אם מדובר על 2-4 מקומות לינה לכל התקופה. צימרים לשבועיים באירופה עשויים לרדת עד ל-100 אירו ללילה.

הייתי גם מנסה לחשוב עך אופי הלינה שמתאים לכם. זה גם יכול להשפיע על היעד.

עם 4 ילדים, ואם אתם רוצים בית שנוח גם לרבוץ בו ולא רק לישון בו אז חשוב מקום מרווח ונוח. ואז לרוב הצימרים של ה-50 אירו לא בהכרח רלוונטיים, וגם ב-100 אירו עשוי להיות צפוף. יש לנו דרישות ממקום הלינה שצריך להיות יותר דומה לבית ופחות לצימר ארעי.

למשל – לא הייתי רוצה שאיזה ילד ישן בסלון לתקופה כזו ארוכה. גם בשביל הנוחות של הילד, אבל גם בשביל הנוחות של כולם, שאפשר יהיה ללכת לסלון לפנות בוקר או בלילה גם אם אותו ילד ישן.

הייתי מעדיף מקום עם טלוויזיה גדולה  שתוכלו לעשות ערב סרט עם פוקפורן וכדומה.

כלומר השאיפה האישית שלי הייתה מקום עם 3 חדרי שינה וסלון, ועם מיטות אמיתיות בשביל כולם.

לא לשכוח גם את נושא השירותים/מקלחות. עם 4 ילדים (כולל תינוק) האם חדר שירותים משולב מקלחת אחד זה פתרון ריאלי לתקופה ארוכה? או חשוב שתי מקלחות? או סתם שירותים מפוצלים?

הייתי חושב איך ישן התינוק – האם בחדר ההורים בעריסה/לול, במיטה שלכם, או עם ילד אחר? תחשבו מה ריאלי ולא מה הפנטזיה שלכם. ובהתאם לבחירה, החדר הרלוונטי צריך להיות מספיק מרווח למיטה הרלוונטית (מיטה זוגית ענקית או שטח גדול בשביל הלול).

ובנוסף – האם הייתם רוצים “בית חווה” עם חיות ו/או טרמפולינה בחצר, ואולי טבע קליל במרחק הליכה? כי זה נשמע נהדר ליומיים אבל אולי ליותר זמן זה פחות מתאים, כי כל דבר מעבר למה שציינו דורש נסיעה? אולי עיירה קטנה שבה יש גם דברים במרחק הליכה? או אולי בכלל דירה בעיר שיש המון במרחק הליכה (ואולי גם הרבה קורונה) אבל עם רכב צמוד וחניה כך שגם אפשר להתרחק? והאם כל החודשיים באותה צורה או שיש כמה חלקים?

בהתאם לאופי הלינה והמיקום אולי נגזרים אילוצים על היעד. למשל להבנתי בתי חווה עם חיות יותר נפוצים באירופה ולא מוכר לי שקיימים בארה”ב. לעומת זאת צימרים על 3 חדרי שינה מאד נדירים באירופה, בעוד שוילות ב airbnb זה דבר שזמין יותר, כולל אולי וילות עם בריכה (באיזורים הרלוונטיים) אבל המחירים גבוהים יותר

אוסטריה עשויה להיות “קטנה מדי” לחודשיים. אני כותב עשויה להיות כי זה תלוי מאד באופי. הקצב הרגיל של טיולים הוא מהיר כי אנשים רוצים להספיק. אבל בטיול רגוע אני מניח שגם ביעדים הקלאסיים אפשר לבלות 3 שבועות בזלצבורגרלנד ושלושה בטירול (לא הייתי בטירול אז אין לי תובנות). אבל בהחלט יש מי שיחשוב שזה יותר מדי.

בכל מקרה – חודש שלם ביעד אחד זה יחסית הרבה. אפילו ביעד מאד מעניין אחרי שבועיים תתחילו למצוא את עצמכם נוסעים הרבה לטיולי כוכב. בהקשר הזה חשוב להזכיר שגם אם שילמתם על צימר/דירה לחודש שלם, אפשר לא לישון בו יום או יומיים, כלומר לעשות טיולון שכולל לינה במלון קטן. נכון שאז אתם משלמים על הלינה פעמיים בשני מקומות שונים (3 כי יש גם את הדירה בארץ) אבל לכמה לילות בודדים בטיול זה לא נורא. בדיוק כמו שעושים בארץ.

tom40 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
              • דוקטור דו ליטל
                דוקטור דו ליטל @tom40 נערך לאחרונה על ידי

@tom40

מה התקציב?

• tom40
                  tom40 @דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי tom40

@דוקטור-דו-ליטל

עוד לא נכנסו לפרטים, אבל עד 65 אלף שקל לחודשיים. כולל רכב גדול כמובן. כפי שאמרתי, הילדים קטנים מאוד, לא אוכלים הרבה (אין צורך במסעדות) ולא צריכים אטרקציות גדולות, יהנו גם מטיולים, גני שעשועים, בריכות ואגמים.

imeshy2 דוקטור דו ליטל 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                  • imeshy2
                    imeshy2 @tom40 נערך לאחרונה על ידי

@tom40

אולי זה פשטני מדי אבל נראה לי שהתקציב עשוי להיות בעייתי במקצת:

לינה: 150 דולר ללילה X 60 לילות = 31500 ש”ח

כרטיסי טיסה: 1000 דולר X 5 אנשים (ללא תינוק?) = 10500 ש”ח 

רכב: 75 דולר ליום X 60 לילות = 15750 ש”ח

אוכל: 50 דולר ליום X 60 לילות = 10500 ש”ח

זאת אומרת שהגענו ל 68K ללא אטרקציות, דלק, קניות וכל בלת”מ שהוא. 

• tom40
                      tom40 @אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

@אנשיםטובים

הרבה תובנות טובות, תודה!

היתרון באוסטריה מבחינתנו, מעבר לעובדה שאנחנו כזטג מאוד אוהבים אותה, הוא הקלות שבה אפשר להגיע ליעדים אחרים ושונים. כמו צפון איטליה, שוויץ וגרמניה. גם במחיר נסיעה לא קצרה, עם לינה בדרך (זמן איז נוט אן אישיו :)).

בדומה למה שאמרת, אנחנו מחפשים "בית" שסביבו ניתן לקיים שגרת רביצה - אגם קרוב, מסלולי טיול קצרים, עיירה נחמדה עם פארק ציבורי גדול ובריכה/קאנטרי-קלאב (הם אוהבים את זה באוסטריה). יוצאים מנק הנחה שנצא לטיולי כוכב אחת לכמה ימים.

ובאמת אולי נשקול לפצל את הנ"ל ל2-3 "בתים" כאלו, מאוסטריה ומערבה.

בשלב זה, מה שהכי הפתיע אותי זה שכירת רכב לטווח ארוך, שנראה שיעלה הרבה יותר מהלינה... לדוגמא, 5,000 יורו לרכב 7 מושבים באוויס (בלי כיסויי ביטוח שמבטלים השתתפות עצמית).

• tom40
                        tom40 @imeshy2 נערך לאחרונה על ידי

@imeshy2

זה לארהב. כנראה שאירופה סביר יותר, ואז הטיסות יורדות משמעותית וגם הלינה (בחיפוש ראשוני, מצאתי כבר בתים ב15 אלף לחודשיים, ובאזור "יוקרתי" יחסית)

אנשיםטובים karnielr 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                        • אנשיםטובים

@tom40

לגבי אירופה – אני לא הייתי בונה על טיול שעובר בין מדינות. אולי אפשר יהיה ואולי לא. אז אם אתם חושבים שמבחינתכם יש באוסטריה מספיק בשר לחודשיים לאופי הטיול שלכם – מעולה. אפשר לתכנן לצאת למדינות שכנות, אבל להיות מוכנים לכך שזה לא יקרה בסוף. אם באוסטריה לבד אין מספיק בשר – אז הייתי שוקל את הנושא שוב.

לא מספיק ברור לי אופי הטיול. והעלויות מאד נגזרות מאופי הטיול. אם אתם “גרים” בדירה משלכם למשך חודש, וברוב הימים לא יוצאים לטיולים של יותר משעתיים שלוש (כלומר רוב הארוחות אוכלים בדירה בבישול עצמי) אז אוכל זה בערך כמו בארץ, ואפשר לטעון שהעלויות שמוציאים הן במקום האוכל בארץ. אבל אם אתם מטיילים בחלק ניכר מהימים שטיול שכולל גם ארוחת צהריים, או אולי מפנקים את הילדים (ואתכם) ביותר קפה/עוגה/גלידה מהקיוסק, ואולי מפנקים את עצמכם ביותר אוכל מוכן לארוחת ערב (כולל אפילו פיצה) אז העלויות כן יותר גבוהות מאשר בישראל. כמה יותר? מאד תלוי בכם, אבל זה לא בהכרח זניח.

ואם לא ישנים חודש בכל דירה (שמכירים את הסופר) אלא תקופות קצרות יותר, אז העלויות של האוכל גדלות. הרי לא תניידו איתכם בין הצימרים את כל האוכל. ולוקח כמה ימים עד שמכירים את הסופר הזול באיזור וכו’.

גם אטרקציות – לא חייבים פארקים יקרים. אבל אפילו אטרקציה ב-20 אירו למשפחה פעם ביומיים ואטרקציה ב-50 אירו פעם בשבוע זה 1000 אירו. ולא הזכרנו בכלל אטרקציה יקרה יותר.  הזכרתם עיירה עם בריכה או קאנטרי קלאב. אני מניח שהכניסה למקומות האלה עולה יותר מגרוש וחצי.

אני לא מעודכן במחירי ביטוח, אבל להבנתי מדובר על סדר גודל של 5 דולר לאדם ליום, כלומר 100 ש”ח ליום למשפחה של 6 נפשות, או 6,000 ש"ח לחודשיים.

קצת ציוד תקנו? הרי לא תסחבו איתכם הר של משחקים לילדים. אז קצת משחקים, אולי לול/מיטת תינוק/מזרן (לא בהכרח מה שתקבלו בצימר מתאים לכם, ואולי תרצו “לשדרג”), אולי אמבטיה לתינוק או דברים אחרים – בטיול קצר לא קונים. ביומיום בארץ גם ככה יש לנו. אבל בטיול ארוך כנראה שתשקיעו בלקנות ציוד. ומה עם דברים למטבח? תבלינים, שמן, ו”שטויות” שביומיום בארץ לא גומרים מיכל בחודשיים, פה כן תקנו ותזרקו. אולי גם תקנו איזה פריט ציוד למטבח (או שתביאו מהארץ ולא תחזירו), כי המטבח בצימר פחות מציוד מזה שבארץ 1000 ש”ח? 5,000? אין לי מושג

רכב כמו שכבר הבנתם עשוי להיות דבר יקר למדי

ודירה ב-15 שהזכרתם – זה מתאים לשהייה ארוכה (כמו שפרטתי)? כולל גם מקרר גדול, ואולי תנור אפייה, וכל מה שצריך כדי שתוכלו להתקיים מכלכלה של בישול עצמי לתקופה ארוכה?

הזכרתם לעבור מקום בנסיעה ארוכה עם לינה בדרך. אז אולי זה עוד 2-4 לילות במלונות (כולל לילה ראשון/אחרון) בעלות גבוהה יותר? הרי אתם לא יכולים לישון בחדר אחד במלון וצרכים זוג חדרים. וחדרים מקושרים פחות נפוץ, ובייחוד לא במלונות הזולים… אז רק הסעיף הזה יכול לעלות גם 1000 ש”ח ללילה.

אז יכול להיות שאני מאד לא מהין את התוכניות שלכם, או את הרמה הדרושה לכם. אבל גם יכול להיות שאתם לא ממש מבינים למה אתם נכנסים

• דוקטור דו ליטל
                            דוקטור דו ליטל @tom40 נערך לאחרונה על ידי

@tom40 אמר:

@דוקטור-דו-ליטל

עוד לא נכנסו לפרטים, אבל עד 65 אלף שקל לחודשיים. כולל רכב גדול כמובן. כפי שאמרתי, הילדים קטנים מאוד, לא אוכלים הרבה (אין צורך במסעדות) ולא צריכים אטרקציות גדולות, יהנו גם מטיולים, גני שעשועים, בריכות ואגמים.

כמו ש imeshy אמר, נראה לי לא מספק.

להערכתי תקציב הטיסות יכול להיות יותר צנוע אבל לעומת זאת חסרים סעיפים אחרים כמו ביטוח בריאות, חבילה סלולרית, צריך לכבס בגדים (וחיתולים לתינוק)….

תקציב הארוחות נראה לי נמוך מידי. 

אתם בונים הרבה על נסיעות ומדובר על מרחקים גדולים, דלק יעלה הרבה וחלק גדול מהכבישים עולים אגרה.

ולפי סגנון הדברים אתם לא נוסעים כדי לשהות באיזשהו בית, אתם רוצים לטייל, ואטרקציות עולות – חלקן אפילו הרבה.

בקיצור לא נראה לי ראלי לחודשיים באירופה, או שתגדילו את התקציב או שתקצרו (בהרבה) את החופשה.

קראתי במוסף סוף השבוע של ידיעות אחרונות על משפחות של ישראלים שעוברות לגור בקופנגן תאילנד. הם לא מדברים על חודשיים אלא יותר על שנה/שנתיים ועל חיים שלמים בהתאם, אבל העלויות שם נראות יותר בכיוון (וצריך לקחת בחשבון שאין המון אטרקציות).

• karnielr
                              karnielr @tom40 נערך לאחרונה על ידי

@tom40

אני חושבת שאין התייחסות מספקת לגיל של הילדים. השניים הקטנים ממש קטנים, גיל שנתיים וחצי...קשה אפילו יותר מגיל חצי שנה שגם לו יש  את הקשיים שלו. חודשיים כאלו יכולים להיות די מתישים ולא מספקים. 

• cafrica.net
                                cafrica.net נערך לאחרונה על ידי cafrica.net

רציתי להפנות את תשומת הלב ליעד שונה לחלוטין מכל מה שנאמר למעלה. קייפטאון דרום אפריקה. נחשבת לאחת הערים היפות בעולם. דרום אפריקה כמו שהסלוגן אומר “ארץ קשת בענן” עולם ומלואו בארץ אחת. נתחיל במחירים, 65,000 ש”ח זה בשער של היום כ- 300,000 ראנד דרום אפריקאי, למעלה מחצי שנה שכר של פקיד ממשלתי. מחירי המזון הם כרבע מהמחירים בארץ. (הלכתי לשוק לקנות קצת ענבים, המוכר היה מוכן למכור רק קרטון אני מעריך 10 ק”ג – עלה 85 ראנד) לגבי לינה מבחר רב מ- AirBnB ועד ווילות יוקרה על שפת הים, כולם עם בריכת שחיה ובמחירים זולים מצימר בגליל. גם שכירת הרכבים עלותם נורמאלית ומחיר ליטר דלק מקביל ל- 3.4 ש”ח. ישנם עשרות מקומות תיירותיים ואטרקציות לילדים ללא תשלום או במחירים מצחיקים (כמו 7 ש”ח לכניסה). בדרום אפריקה וקייפטאון במיוחד איכות ורמת השרות הרפואי מעל למה שמקבלים בארץ (לא מתייחס למקורבים ומיוחסים). כאן אין גן חיות, את החיות רואים חופשי בטבע מסביב. נתיב הגנים, אחד מפלאי האקוסיסטם של הטבע נמצא במרחק של שעתיים נסיעה, ספטמבר זה תחילת האביב בדרום אפריקה, מזג אוויר מצוין לטיולים. זאת גם תקופת בואם של הליוויתנים לאזור, מראה מדהים לילדים ומבוגרים. זאת דעתי ואשמח לעזור.
                                תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                                • 1 / 1
                                • פוסט ראשון
                                  פוסט אחרון