תכנון לליסבון, פורטוגל
-
שוקי -מאד תלוי מה אתם אוהבים, האם הכוונה לטייל "רק בליסבון|" אז לא צריך מכונית, מוניות מביאות למרבית היעדים של תחילת המסלול של אותו היום. לגבי למה בלם לא ביום הראשון בעיר (אלא אם יש אילוצים של סופי שבוע, אתרים סגורים וכו)?-כי הוא פחות אופייני, הוא משהו אחר, ולדעתי יותר נכון להתחיל טיול בעיר בלהריח אותה ואת החוויה שלה -כלומר המרכז. אם יש לכם כשבוע- בהחלט מציעה גם לצאת מליסבון כולל על בסיס תחבורה ציבורית, ליעדים קרובים (סינטרה, קאקיש, אובידוש וכו) אם יש לכם זמן בלתי מוגבל (מעבר לשבועיים) אני מציעה לשכור רכב- ואחרי הביקור בליסבון(או לסיים בה) לטייל בכל המרחב שבין ליסבון לפורטו, כולל סטיות לעמק דוארו, עמק מיניו ועוד... תלוי כמה זמן יש לכם. לגבי קשיי הליכה- כן, פורטוגל כולה הררית ומכאן במרבית העיירות והערים יש עליה וירידה. אם זו בעיה--אז תחשבו על יעד אחר,מדינה אחרת. לגבי פורטו וליסבון- ממש לא "עוד מאותו דבר" בעיניי פורטו מתוקה מאד, היא גם הרבה יותר קומפקטית ו...קל לטייל אותה מהגובה לנמוך (כמו מאחוזה בחיפה לנמל) בעוד שליסבון יותר מורכבת בהיבטי הגובה בין הרבעים והחלקים השונים. אבל---- אם יש זמן מוגבל של שבוע-10 ימים לא הייתי מטיילת 2 ערים אלא מתמקדת במרכז פורטוגל וליסבון, ואת פורטו והעמקים הצפוניים לשמור לטיול הבא.
-
-
זה מאד חשוב -להגדיר את משך הזמן של הטיול
את האיפיון (רק ערים גדולות, גם ארמונות,מנזרים, עיירות,טבע)
ומשם אפשר יהיה להציע יותר פרקטי מה לעשות ואיך לתכנן.
-
אם רוצים לבקר גם בליסבון וגם בפורטו (בהנחה שיש מספיק זמן לשתיהן), יש טעם להעדיף אחת מהשתיים להיות ראשונה? או שהסדר ממש לא עושה הבדל?
-
עניין של טעם וגם של לוגיסטיקה.
השאלה מעשית רק אם יש אופציה סבירה לטוס לאחת מהן ולחזור מהאחרת.
אם כן, אני אישית הייתי מתחיל מליסבון ומסיים בפורטו, כדי לשמור את הטוב לסוף.
-
זה מאד תלוי בטעם אישי. אני אוהבת ערים בינוניות-קטנות פורטו יותר נעימה לי הנוף שלה יותר יפה אבל כמות האתרים שלה מוגבלת יותר. ליסבון הוא כרך עירוני תוסס והומה.
-
עם איזה מהן את היית מתחילה ועם איזה מסיימת?
-
אם בטיול יש שתי ערים בלבד ולא יעדים אחרים (לדעתי פספוס של פורטוגל, אבל כל אחד וטעמו)
אני הייתי מסיימת בפורטו, כי אני מעדיפה לסיים עם הקינוח את הארוחה הטעימה.
אבל--- תלוי שעות טיסה ,לוגיסטיקה וסוגיות כמו (מתי נופל יום ראשון, עדיף בליסבון).
-
-
@שוקי3 לפי ציון גילכם הייתי עושה את פורטו ועמק הדורו באיזי . פורטו בהחלט מעניינת וכדי להקדיש לה יומיים. עמק הדאורו יש לעשותו ברכב וכדי ללון בדירה להשכרה לשניים- שלושה לילות עם קפיצה לרכס האסטרלה ( ESTRELA) עם העבר היהודי-אנוסי מעניין שלה. ליסבון בהחלט כדאי שלושה לילות באיזי ( לנוח קצת כל פעם בבתי קפה או בפארקים והשדרות היפות) . מקווה שהועלתי.
-
בהחלט הועלת. תודה.