טרק TMB
-
אני נמצא בשלבים אחרונים של תכנון ראשוני של מסלול טרק סובב מונבלאן.
התכנון הוא תחילת יוני להספיק קצת שלג על המסלול.
התוכנית היא התחלה וסיום בשאמוני נגד כיוון השעון 11 יום הליכה רצופה ויומיים טיסות הלוך חזור לארץ מז'נבה (באיזיג'ט אלוהים יעזור לי ), לא מצאתי משהו אחר בגלל אילוצים מגבילים של חבר שמצטרף ומגבלת זמן של 13 יום סה"כ.
לילה ראשון ואחרון אסגור לי מלון בשאמוני להתפנק לקראת ולנוח אחרי.
שאר הלינות אפשר להתחיל להזמין מנובמבר.
אני ממתין לאישור אחרון של שחרור מהלימודים בכדי לסגור את הטיסות והבקתות. הסיכויים 50/50 עם מוכנות ל 50 הלא טובים חחחח
השאלה : אני לוקח איתי על גב משקל כבד של כ - 15 ק"ג ,האם יש חברה שאפשר לשכור שרותיה להעברת הכבודה מבקתה לבקתה ?
הרי אני יוצא לטרק לראות נופים ולא לסחוב משאות על גבי הזקן מעבר לתרמיל יום עם ציוד מינימלי ל8 שעות.
אני לא מעוניין בהסעות, החלטנו אני והחבר שאין הנחות עושים הכל או לא עושים בכלל בלי רכבלים ובלי העברות .
חבר שעשה טרק בגאורגיה המליץ לי לעשות כך.
-
טעות שלי יציאה לטרק בתחילת יולי 2023 ולא יוני 2023
-
אתה מתכנן על משקל אקסטרה-אקסטרה כבד.
לא צריך בטרק הזה לסחוב יותר מ- 6-8 ק"ג על הגב (כולל מים), אלא אם כן אתה מתכנן לישון באוהל ולא בבקתות. את זה לא ציינת.
ממליצה לך להתארגן על ציוד מינימלי ובעיקר להשקיע בציוד קל משקל. זה יעשה לך את ההבדל.
מוזמן להיעזר בסיפור הטרק שלנו - כאן.
בחלק הראשון של ההקדמה יש קישור לרשימת ציוד מומלץ.
בהצלחה וטרק נעים!
-
תודה על המענה , כבר שמרתי את האתר שלך במועדפים לחפירות בהמשך.
אני מניח שאת התבססת על כביסה יומית בבקתות ? אחרת כיצד מספיקים זוג מכנס וחולצה ל 13 יום ?
בכל מקרה ציוד המיותר לטרק יוכנס למזוודה ויושאר במלון בשאמוני לשמירה עד לחזרתי מהטרק .
אני מתכנן לינה בבקתות וכמובן מעדיף חדרים פרטיים ולא כמו בגדנ"ע של פעם במידת האפשר.
בטרקים היומיים שעשיתי השנה באלפים עם תרמיל יום המשקל היגיע ל 8 ק"ג בקלות ציוד בסיסי לכמה שעות.
אולי אני לוקח ציוד מיותר ? ייתכן, אבדוק לפי הרשימה שלך של הציוד ( רק הקרמפונים שוקלים 1-1.5 ק"ג ) .
איפה נעלי הרים חלופיים ? תיק עזרה ראשונה מיני חובש ......? מכשיר ניווט וטלפון לוויני ...סכין קומנדו ..... אלו דברים יחסית כבדים.
-
שלום,
שקלתי מספר פעמים האם לענות לך, שכן ביכולתי לעשות זאת, שמא אולי גם בך מסתתר אדם שמסוגל לשאול שאלה מבלי לייצר מזה פרובוקציה, כתמיד.
וכבר התחלתי לענות לך, עד שזיהיתי בתגובותיך את ההאדרה העצמית הרגילה שלך (סכין קומנדו, וכו' וכו'...) , יחד עם שחצנותך הטבעית (הרי אתה תמיד יודע הכול, כפי שהתגובה הבאה שמייד תגיע, תמחיש זאת ותראה את אופייך בבירור. וככל הנראה יגיעו כמה גם בעקבותיה מייד לאחר מכן) אזי החלטתי להימנע מכך.
כולי תקווה שהמגיבים הותיקים כאן, מכירים אותך כבר היטב ולא ייתנו מקום למה שאתה מביא לכאן ויתייחסו אליך כפי אתה מתייחס למקום שנאלץ להכיל אותך
-
ערב טוב אח גיבור התגעגעתי לשיחות שובות הנפש שלנו.
אני שמח שענית לי באמת תודה.
יש אנשים שבשגרה מסתובבים עם פרחים וממתקים ויש אנשים שחימוש כזה או אחר הוא מנת יומם הקבועה גם לסופר וגם לקולנוע .
גם במסעותיי בחו"ל אני מקפיד על הסכין צמודה בתיק מיוחד. בארץ יש דברים אחרים שלא ניתן להוציא לחו"ל.
קל וחומר בטרקים בטבע, לעולם אין לדעת מתי סכין תעזור. כמו שטלפון לוויני חיוני ויכול להציל חיים. וערכת חובש למי שבעל הכשרה מתאימה.
קרמפונים הצילו אותי בטרק האחרון שטיפסתי ונקלעתי לשדה שלג בשיפוע חד, הרכבתי אותם ובירכתי את עצמי על ההחלטה לקחת אותם איתי,
ועכשיו שהבנת את כוונותיי הטהורות אני מקווה שנחה עליך דעתך ואולי אני מעז לחשוב בקול, שגם אני משה הקטן, תרמתי לך למרות ניסיונך האדיר בטרקים ללא תחרות, לחשוב על ציוד נוסף שלא לקחת איתך ואולי בנסיבות מסויימות מציל חיים.
-
@משה-22 טיפ לגבי חדרים פרטיים: תזמין מוקדם! ברוב הבקתות בהן יש חדרים כאלה, הם מעטים ונתפסים במהירות.
זה תלוי במסלול שתתכנן, אבל כפי הנראה לא תצליח לחמוק מלפחות לילה אחד שיזכיר לך נשכחות מהגדנ"ע, עם סימפוניית נחירות של השכנים ושירותים משותפים, בהנחה שאתה דבק בהקפה מלאה.
-
תודה אני יודע שצריך להזמין מוקדם ואני משתמש בשרות של גברת נחמדה שלא אפרסם שמה מחמת פרסום אסור , נאמר לי כי רק בתחילת נובמבר ניתן להזמין חדרים.
ואני יודע שככל הנראה אצטרך ללון לילה או שניים בתנאי " דורמיט" נראה לי שככה קוראים לזה.
זה הקושי היחידי שכרגע נראה לי להכיל , וכביסה חחח , זה שונה מכל הטיולים שעשיתי עד היום, אבל ההרים עושים משהו מיוחד לנפש.
11 יום זה המסלול הקלאסי להקפה מלאה, אם זה היה תלוי בי הייתי מושך את זה ליותר ימים אפילו כפול .
שאלה ? במידה ואצא לבד לטרק מה שיתכן שיקרה אם אשנה תאריכים ? מה עושים כשהולכים להתקלח בחדרים משותפים ? איפה שמים הכסף , טלפון לוויני שאם אני לא חוזר איתו, עדיף להישאר שם (והמבין יבין ) ועוד דברים יקרי ערך ? הרי האוכלוסייה הסובבת אותי בבקתה אינה מעשירי עולם וכשגנב קוראים לו אז הוא בא. ( כדברי הגשש החיוור )
-
הוא שאמרתי כך קרה
תגובה רגילה ועניינית של אדם טוב (מדי) ,הפכה מיידית לזלזול בכלל המטיילים , שהם עניים ולא יכולים להרשות לעצמם דבר אחר ויתרה מכך שהם גנבים בפוטנציה. ובד בבד, על מנת להאדיר את עצמו כדי להסביר שהוא נעלה מעליהם עם שלל הציוד שיש רק לו.
ובעצם התגובה מזלזלת קודם כל בזו שהגיבה לו, שכן היא הרי בעלת ניסיון באותו דבר , ולפיכך ענייה וגנבת פוטנציאלית.
מייד תבוא תגובה גם אלי, מלאת ביטויים בומרים מיושנים שאותו כותב חושב שהם מעליבים. אולי גם יסבירו לי כמה אני בעצם לא מבין כלום ואיך אפשר לתרום לי

רק מזכיר, כדאי להימנע מתגובות לכותב זה. רק אלו ימנעו מהמלל התוקפני , מתנשא ומזלזל להשחית את הפורום.
חג שמח
Please dont feed the trol
-
איך אני יכול לכתוב עליך דברים לא יפים ? אתה זה שגורם לי נחת כשאתה מוצא זמן מעיסוקיך הרי רבים הם וכותב למעני.
אתה האלוהים שלי, אתה מר טרקים העולמי.
אני רק תשבוחות כותב עליך ומגיע לך אין ספק על יכולות העל הנשגבות שאתה כותב פה ועל השפה הגבוהה שבחים.
והכי חשוב בהתאם לכללי הנימוס והאדיבות האנושית.
האנושות צריכה ללמוד ממך כיצד יש לכבד את האחר, אין ספק אפילו....
אגב שמעתי שאתה תותח על בטרקים בכפרים ברומניה .... אשמח לשמוע עליהם באריכות.....
אבל האמת שמתי לב שאתה מומחה בלהבין את הכתוב ולהפיק מכך מסקנות , אלוף ....אלוף ....
אני ממש שמח שחידשנו קשרינו מהעבר ואף אנו עובדים בזוגיות נפלאה לחזק אותם אף יותר.
אני מאחל לנו שנחגוג הרבה חגים וימים טובים וטרקים משותפים , בהם אני רק לומד ממך....
-
מספיק!
הודעות ותגובות שאינן קשורות לשאלות עינייניות בנושא הטרק -ימחקו.