צפון איטליה
-
מנסים לתפור חופשה משפחתית לקיץ לצפון איטליה.
4 ילדים יחסית גדולים 12-21
תקופה של 12-14 יום.
לא מעוניינים לטייל ביעדים ה"קלאסיים" למשפחות של אגם גארדה, מג'ורה והאיים, ונציה, ורונה וכו' - היינו בטיולים אחרים.
עוגן אחד שנרצה הוא אזור הדולומיטים בו עדיין לא היינו.
כמה זמן מומלץ להקדיש לו והיכן כדאי להתמקם לטיול כוכב ?
מחפשים אם הכוכב הנוסף או 2 כוכבונים.
חשבנו על מספר אפשרויות אבל לא בטוחים שיש בהם מספיק "בשר" ומספיק שונים מהדולומיטים:
אגם קומו
גבול איטליה שוויץ
רעיונות אחרים ?
-
הייתי בדולומיטים ומדהים שם. בהחלט אפשר שני כוכבים, אחד יותר בדולומיטים המזרחיים, ואחד המערביים. מאוד מאוד אהבנו את האזור: מרמולדה, אורטיזיי ואלפי סיוזי, צ'ינקי טורי, טרה קיים לדברו, פירמידות האדמה מעל בולצאנו ועוד. לפעם הבאה נרצה להגיע גם לאזור דוביאקו ואגם ברייס, שאומרים שמהמם שם. להבנתי אזור אגם קומו שונה מאוד מהדולומיטים, עם וילות מיוחדות וגנים מפוארים ( טרם היינו). תהנו!!
-
אני חושב שאיזור מג'ורה (וגם אגם אורטה הקטן והחמוד) - מעניינים יותר מאשר קומו (וגם לא ממש רחוקים)
-
ואל גרדנה- אורטיזיי והאזור- אזור יפהפה עם המון מוקדי עניין.
-
ואל גרדנה- אורטיזיי והאזור- אזור יפהפה עם המון מוקדי עניין.
-
-
עמק אאוסטה יכול להציע די הרבה נקודות עניין אם אתם בקטע של טירות וטבע. (וגם את מנזר סן ברנרד שהביא לעולם את הכלב)
-
-
כן, זה בדולומיטים וזה היה בסיס מצוין לטיולים באזור.
-
גם לי יש יותר סימפטיה למאג'ורה אורטה ופחות לקומו.
אין לי שום הסבר לכך.
אבל הם כתבו שלא מעוניינים במאג'ורה
(למרות שמציעה לשקול את החלק הצפוני של האגם, כולל גלישה לטיצינו)
-
היי,
גם אני פחות אהבתי את קומו.
לעומת זאת מאד אהבתי את "האלפים היותר מערבייים של איטליה" על גבול איטליה שוויץ. זה אזור די גדול ויש המון אפשרויות למשפחות אוהבות טבע עם ילדים גדולים.
מאזור לויניו למשל אפשר לצאת לאנגדין, לאזור מעבר ברנינה ועוד.
אגב, מערבה ממראנו יש אזור נוסף מקסים, פחות מתוייר על ידי ישראלים שבהחלט יש לו מה להציע -למשל- עמק ןנוסטה על שלוחותיו השונות...מגיע עד שוויץ ואפילו בכרטיס התיירות של האזור כלול לפחות אתר שוויצרי אחד...
-
תודה רבה לכל העונים