ברלין- מוזיאונים
-
יש המלצות לחובבי אמנות, אומנות ומדע? איזה מוזיאונים להעדיף. נשהה בעיר שבוע וכמובן נטייל גם בעיר.. לא בטוחה שנכנס ליותר מ3 מוזיאונים אלא אם כן יש Must/
מרוב מוזיאונים התבלבלתי.:איזה להעדיף?
1.מוזיאון פרגמון- מעניין.
2. המוזיאון ה"ישן" תצוגת פסלים מהעת העתיקה ברומי ויוון- מעניין.
3. הגלריה הלאומית הישנה- בה תצוגה של ציירים מהמאה ה19
4. הגלריה הלאומית החדשה בה תצוגה של אמני המאה ה20.
גמלדה גאלרי שבו נשמע שיש אוסף גדול מידי של יצירות מהמאות ה13 עד ה18. איזה אמנים מוצגים?
מוזיאון תחנת הרכבת המבורג. יצירות מ השנים האחרונות.
המוזיאון הגרמני לטכנולוגיה/
מוזיאון בודה- אני ראוה שמוצגים בעיקר פסלים דתיים. עד כמה מעניין בהיהט האומנותי?
תודה מראש למייעצים
-
הי אנחנו היינו בדצמבר במוזיאון מיוחד במינו לעתידנות - FUTURIUM. מוזיאון מרתק!! לא לפספס
-
וכמובן שימו לב שפרגמון עתיד להיסגר בקרוב (לא זוכר תאריכים) לשנים רבות
-
היי,
התשובה תלויה כל כך בתחומי העיניין וההעדפות שלכם.
יכולה להגיד לך שאישית מאד נהניתי מהפרגמון-יש שם מוצגים מיוחדים. צריך לבדוק מה מוצג עכשיו במסגרת השיפוצים ובמסגרת השיקול שייסגר לתקופה לא קצרה-הייתי מבקרת בו.
אהבתי גם את המוזיאון החדש עם נפרטיטי.
כמובן כחובבת אומנות מודרנית ובת זמננו-אהבתי את המוזיאון בתחנה, ואת ה martin gropius bau שהוא ממש איכותי ומעניין ברמות בעיני .
ועוד מוזיאון קטן שהיה השיא מבחינתי-המוזיאון המוקדש ליצירתה של Käthe Kollwitz . כאישה ואמא היה קשה לי לצאת משם-היה כל כך מרגש.
לא הייתי מוותרת על המוזיאון היהודי, וכן מודעת לחילוקי הדעות לגביו.
כשאני צריכה להחליט אני נכנסת לאתרים של כל מוזיאון שעל הפרק וממש בודקת מה יש בו ומה אני רוצה לראות. ובאמת קשה להחליט. בילינו בברלין, 6 ימים בלי לצאת ממנה, והספקתי מלא מוזיאונים. בדיעבד הייתי מוותרת על הבודה, מעניין, אבל היה קצת מייגע בעיני. לא נכנסתי למוזיאון לטכנולוגיה והגלריה הלאומית החדשה-היה טוב. גם הפוטוריום היה מעניין. אבל בטח תיכף יבוא מישהו ויגיד לך בדיוק דברים הפוכים.
-
תודה כן. נדמה לי שבאוקטובר.
@MERAVSHELL תודה רבה רשמתי לי בהדגשה הכי מתאים לבעלי .
.
@nuritd תודה לך, לצערי נכון לעכשיו ספק אם אספיק לבדוק הרבה מוזיאונים. בדקתי כמה. המוזיאון בתחנת הרכבת נשמע לי מעניין ומשום מה שכחתי לרשום אותו.
הוספתי לרשימה שלי את martin gropius שנמצא די קרוב למלון בו נשהה. הבעיה שנפתח רק בשעה 11. נסגר ב7 בערב. ..