החזר השתתפות עצמית לרכב שכור
-
לא טסתי תקופה ועכשיו כשאני רוצה לקנות ביטוח בריאות ובוחר הרחבה של "החזר השתתפות עצמית" אני רואה שברוב חברות הביטוח החזר השתתפות הוא רק לנזק תאונתי או גניבה.
ולא לכל השתתפות עצמית בהשכרת רכב. אני חושב שרוב החיובים בהשתתפות עצמית בהשכרת רכב לא קשורים לתאונות אלא לשריטות ולדעתי פעם זה היה כלול ברוב הביטוחים.
איזה ביטוח החזר השתתפות אתם קונים היום?
-
אני לרוב מזמין פוליסה דרך החברה איתה אני משכיר. ובמקרים בהם אני מזמין דרך rentalcars , אז דרך הביטוח שלהם
-
תודה על התגובה, ואם לא הזמנתי דרך rentalcars.com (כי אני מעדיף להזמין ישירות מחברת השכרה), יש עוד המלצות לביטוח החזר השתתפות עצמית?
-
חברות הביטוח הישראליות (לפחות אני יודע על כלל) מציעות ביטוח החזר השתתפות עצמית.
עכשיו צריך להחליט היכן קונים ביטוח כזה - בחברת ההשכרה, בחברת המכירה או בחברת הביטוח.
-
כאמור, להזצין את הביטוח במעמד הזמנת הרכב עצמו. הכי פשוט לטעמי
-
אם חברת ההשכרה מציעה את הביטוח תמורת תוספת 600$ וחברת הביטוח תמורת 200$.
מה היית בוחר כשסך מחיר ההשכרה ללא ביטוח - 2700$?
-
מודה, שמעולם לא ביצעתי השוואה מסוג זה. מעניין להבין אם זה מציאותי או לא
-
פוסט זה נמחק! -
למיטב ידיעתי Rentalcover שהיא חברת הביטוח שעובדת עם Rentalcars מבטחת את כולם. הביטוח ישירות דרכה גם זול יותר מאשר דרך רנטאלקאר. אבל לזכור שזה החזר ולא ביטול.
-
רוצה קבלות?
למה לא ביצעת השוואה כזו? זה א"ב של שופינג.
לפעמים ההבדלים זניחים, לפעמים, כמו בדוגמא אמיתית זו, משמעותיים.
כמובן שיש עוד גורמים להעדפה אבל מחיר זה פקטור חשוב, לא?
-
@רוני-סופר כן, מחיר פקטור חשוב וזה גם השיקול שלי.
ומבדיקת חברות ביטוח ישראליות אכן ראיתי שרק בפוליסת "כלל" החזר ללא תנאי של תאונה.
לגבי Rentalcover: מישהו מהפורום ניסה לקבל מהם החזר והצליח?
-
@imeshy2
אם חברת ההשכרה מציעה את הביטוח תמורת תוספת 600$ וחברת הביטוח תמורת 200$.
מה היית בוחר כשסך מחיר ההשכרה ללא ביטוח - 2700$?סך מחיר ההשכרה הוא נתון לא רלוונטי, הנתון הרלוונטי הוא סכום ההשתתפות העצמית שאתה עשוי לשלם במקרה ביטוחי.
עוד נתון שלא רשמת הוא מה הביטוח ולכן גם ביטול/החזר ההשתתפות העצמית לא מכסה, למשל זכוכיות (שמשות מראות פנסים), צמיגים, מרכב תחתון, איבוד מפתח, מכסה מיכל דלק, מגבים, אנטנות......
לפעמים ההרחבה היא רק להשתפות העצמית למה שהביטוח מכסה, לפעמים ההרחבה גם כוללת גם הרחבת הכיסוי הביטוחי ולכן הפרשי המחיר יכולים להיות משמעותיים.
-
צודק בכל מילה וזה נכון לגבי כל ביטוח.
אני רק הוספתי את האפשרות הזו והמספרים כדי להראות שיש על מה לחשוב. C'est toot
-
לפני כשבועיים הייתי בסנטוריני והזמנתי מראש עבור הנסיעה רכב קטן ב-Rental Cars ב-344 ש"ח ל-3 ימי השכרה. רנטל קארס רצו עוד כ-350 ש"ח עבור הביטוח. ללא ביטול השתתפות עצמית, ההשתתפות העצמית עמדה על כ-650 יורו. אז במקום רנטל קארס עשיתי את זה במסגרת ביטוח הנסיעה לחו"ל בהראל מטעם כרטיס האשראי (שכולל גם 5 ימי ביטוח רגיל בחינם שלא קשור לרכב). שילמתי עבור זה 6.5 דולר כפול 4 ימים (4 ולא 3 כי אין אפשרות להזין שעה ביום) שזה בערך 95 שקלים. הכיסוי שלהם נותן עד $1500, שזה בהחלט מעל ה-650 יורו שהזכרתי. ייתכן שהשירות של הביטוח של רנטל קארס טוב יותר מהראל אבל לשמחתי לא יצא לי לבדוק את איכות השירות. לדעתי אין טעם לשלם פי 3.5 על שירות קצת יותר טוב.
-
הביטוח של רנטל קארס לא ידועים כטובים. אפילו להיפך
https://www.facebook.com/Emun.org/posts/2560417204014085/?locale=he_IL
-
השאלה הייתה מי מהחברות האלה אשכרה מחזיר את ההשתתפות העצמית, לא רק מי הכי זול לרכישת ביטוח.
גם אני רוצה לדעת.
לפותח השרשור - חלק מחברות ההשכרה במקומות מסוימים ידועים בחיפושים יזומים אחרי כל סריטה.
לעובדים יש רשימות של שריטות בכל רכב, וכשאתה מחזיר אותו הם "מגלים" שריטות שאתה עשית כביכול ומחייבים אותך על עשרות יורו.
צריך לקרוא תגובות על כל חברת השכרה בכל יעד שאתה נוסע אליו.