ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

תאילנד כיעד לירח דבש?

פורום תאילנד
    חופים שופינג צפון תאילנד קוסומוי קופנגן בנגקוק
    3
    8
    293
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • maoraver
      maoraver נערך לאחרונה על ידי

שלום לכולם

אני מחפש יעד לירח דבש, אני מוכן לקבל המלצות לכל דבר, לא סגור על יעד אבל בין היעדים שחשבתי יש גם את תאילנד.

בקצרה עלינו, בני 28-27, נתחתן השנה בעזרת השם ורוצים לטוס לאיזה חודש של כיף ושקט.

אז ראשית אשאל - אנחנו עתידים להתחתן בספטמבר ואני מבחינתי לטוס ישר אחרי החתונה - מה שאומר אמצע ספטמבר עד אמצע אוקטובר. הבנתי שמבחינת החודשים האלה זה קצת בעייתי שם, מי יכול לומר לי האם זה רלוונטי?

שנית - האם צריך לתכנן את כל הטיול מראש? איך אפשר לדעת מה יותר מתאים לנו ומה פחות, בתור שניים שלעולם לא היו בתאילנד ולא מכירים בכלל את האיזור?

אנחנו רוצים נופים יפים, ים, קניות, אוכל טוב.

אשמח לעזרתכם והמלצותיכם. באתי הנה ללמוד.

הצועד בנעליו תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • הצועד בנעליו
        הצועד בנעליו @maoraver נערך לאחרונה על ידי

@maoraver

מה התקציב ולכמה זמן הטיול?

אגב בדרישות שלכם עומדות הרבה מדינות, מיוון וקרואטיה ועד פורטוגל, אירופה מצד לצד - במיוחד אזור הים התיכון.

maoraver תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • maoraver
          maoraver @הצועד בנעליו נערך לאחרונה על ידי

@maoraver
          מה התקציב ולכמה זמן הטיול?
          אגב בדרישות שלכם עומדות הרבה מדינות, מיוון וקרואטיה ועד פורטוגל, אירופה מצד לצד - במיוחד אזור הים התיכון.

תקציב? לא חשבתי על זה, אבל בוא נגיד שלא כולל טיסות אז עד 20K? הגיוני?

הצועד בנעליו תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • הצועד בנעליו
            הצועד בנעליו @maoraver נערך לאחרונה על ידי

@maoraver

20K שקל או דולר?

אם שקל להערכתי לא יספיק לזוג לחודש אלא אם ממש תתכלבו וגם אז אני לא בטוח.

תכנס למנוע חיפוש כמו Booking תראה אילו מלונות באים מבחינתך בחשבון ותקבל הערכת תקציב על לינה.

כמובן שצריך להוסיף עלויות של אוכל, התניידות, אטרקציות וכו'.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • maoraver
              maoraver נערך לאחרונה על ידי

@הצועד-בנעליו וואו, לא חשבתי שזה יהיה כזה יקר, לפי מה שהבנתי תאילנד אמורה להיות זולה יחסית לעומת השאר לא? כמובן שדיברתי על שקל.

• imeshy2
                imeshy2 נערך לאחרונה על ידי

לפני הכול - להירגע. תאילנד היא יעד נהדר לטיול ירח דבש.

לגבי העונה - מציע לך לקרוא לעומק את מה שרשום בלינק הבא לגבי מזג האוויר. וזכור - בתאילנד אף פעם לא קר. השאלה היא האם חם ולח או שיורדים גשמים (חמים) בעונת המונסון. קרא לעומק בבקשה https://chabadthailand.co.il/%D7%98%D7%99%D7%A4%D7%99%D7%9D-%D7%95%D7%9E%D7%99%D7%93%D7%A2-%D7%9C%D7%9E%D7%98%D7%99%D7%99%D7%9C/seasons-in-thailand/

דבר אחרון - לגבי התקציב. אם התקציב שלך מוגבל - אז אל תטוס לחודש. טוס לזמן קצר יותר ותראה איך אתה מנהל את הזמן בצורה נכונה. אני לא מכיר את התקציב שלך לעומק (איך אפשר להוריד את הטיסות מהתקציב..?) אבל אם חודש זה יקר מדי, טוס לשבועיים וחצי ותחיה בצורה נהדרת.

maoraver תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                • maoraver
                  maoraver @imeshy2 נערך לאחרונה על ידי

@imeshy2

קודם כל תודה על התגובה, אני עכשיו אקרא מה שכתוב שם.

לגבי עניין הזמן, בגדול אתה צודק ולגמרי אפשר להפוך את החודש הזה לשבועיים וחצי או שלושה.

השאלה שלי היא לפני הכל, מאיפה מתחילים בתכנון הטיול?

זאת אומרת, כל כך הרבה יעדים, כל כך הרבה המלצות. איך באמת הכי נכון עכשיו לתפוס כמה שעות מול המסך ולהבין מה נכון לנו ומה לא?

לגבי תקציב, אני לא יודע אבל אני לא רוצה 'לחסום' את עצמי בגלל שיקר מדי - כשמצד שני אני לא רוצה לסיים את החתונה ולהתחיל את החיים כנשוי בלי כסף - יש לי מטרות בחיים כמו לקנות דירה וכד'.

הבעיה אצלי זה מחשבה על כך שנדרשת ספונטניות במיטבה ובנוסף לזה לא להכיר שם כלום - כל זה קצת מלחיץ אותי.

כאילו אני שואל את עצמי, איך לעזאזל סוגרים טיול של תקופת זמן כזו במקום שבשביל לנצל את המיטב ממנו צריך לעבור ממקום למקום... כל הטיסות שביצעתי בחיי היו לאירופה בלבד, ובשום מקום לא הייתי יותר משבוע פלוס אז אולי מפה נובע הלחץ

• imeshy2
                    imeshy2 נערך לאחרונה על ידי

אני מבין את הלחץ שלך. אבל, אל תשכח, שכל אחד מאיתנו, היה "פעם ראשונה" בכל מקום שהוא טייל בחו"ל. לכולם יש לחץ שצריך להתמודד איתו וללמוד. קוראים, חוקרים, רואים ואז מבצעים את החלטות וההזמנות. קודם כל מתחילים מהיעד ולא מתפזרים. ארה"ב לא מתאימה לבטן גב. האיים הקנאריים לתחושתי גם פחות כיפים מתאילנד לזוג צעיר. אבל בטח שאפשר לבדוק במקביל.

תקציב מגובל זה בסדר גמור. לכולם יש תקציב מוגבל. הגדרת 20K בתור תקציב ללא טיסות. יופי. עכשיו תתחיל לפרוט את זה לפרטים. אין דרך להימנע מזה.

כמה עולות טיסות ? תיכנס לאתרי תעופה ותבדוק לתקופה שלך.

כמה עולים מלונות - תבדוק רק (!) אחרי שראית איפה בתאילנד היית רוצה לטייל ותבדוק שם ככמה מלונות ב Booking . תראה מה נחמד לך מספיק וכמה זה עולה לתקופה הזו.

לאחר מכן תקרא על היעד בכלל ותראה מה יש בו שמעניין אותך בכלל. האם רק חשוב החופים, או גםסצינת אוכל כלשהיא, אטרקציות מיוחדות, וכדומה. כאן כדאי לחפש בלוגים מעניינים על כל אחד מהיעדים.

וכך לאט לאט, חוסר הידיעה הופך לידע והחלקים של הפאזל מצטרפים זה לזה. זה לוקח זמן! לא שעה. קח כמה שעות טובות ותתחיל לקרוא, ולבדוק. תרשום את כל המידע על קובץ אקסל ותתחיל להבין.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                    • נעול על ידי  Whale- Hello There There Whale- Hello There There 
                    • 1 / 1
                    • פוסט ראשון
                      פוסט אחרון