ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

בולגריה בעליה ובעקול

פורום טיולי משפחות
    23
    133
    29645
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • glasha
      glasha נערך לאחרונה על ידי

סוף דבר

הי ג'ני

אני לא צריכה מעון רשמי, לא רכב וגם לא נהג צמוד. מספיק לי אזרחות בולגרית laugh

מיותר לציין שעקבתי וקראתי כל אות. לפעמים אפילו פעמיים. 

אני לגמרי מסכימה איתך שבולגריה זה לא WOW. וכל וואו שנפלט במהלך הטיול הוא רק בונוס. בולגריה זה טיול מנוחה. בעיקר לנפש. בשבילי לפחות. אני משתדלת להגיע אליה פעם בשנתיים שלוש. כי היא נותנת לי כוחות ואיזה שהיא תקווה ואמונה באדם ובטוב שבו. אני יודעת שזה נשמע פלצני, יודעת שלא כולם צריכים את זה, יודעת גם שלא כולם יתחברו לסוג כזה של טיול. כי אם אין WOW אז צריך שיהיה לפחות חמישה כוכבים וחוף פרטי. אז גם זה לא. אז בשביל מה לנסוע? בשביל הנשמה שלפעמים זקוקה לפסק זמן. אני סתם מקשקשת כי כל כך טוב לי פה באשכול שלך והנה זה תכף נגמר. 

המון המון תודה, ג'ני, תודה על התודות, תודה על התובנות, תודה על סיפור משעשע ואמיתי. 

אלונה  

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • אמה
        אמה נערך לאחרונה על ידי

סוף דבר

טיילנו בבולגריה לפני האלזס,הדרך הרומנטית,האלפים הצרפתיים.מקומות שבהחלט אני יכולה לחזור שוב ושוב...

היה טיול כי קראנו דווקא בפורום סיכומי טיול נחמדים,נראו קלים וכך היה- טיול נוח.

נכון שהבנת השפה היתה ליתרון,למרות שבחלק ממקומות שנאו רוסים.אז מייד סיפרנו שאנו ישראלייםblush

חוץ ממקומות סקי,בולגריה פחות משתדלת להיות פנסית.אולי גם לא מנצלת לטובה או לא יכולה(כלכלית) את כול מה שיש לה להציעה.קשה לטייל בה בטיול כוכב,טיולים שלרוב עדיפים במסגרת משפחתית.היא שונה.ועדיין שווה לטייל בה.כן לתאם ציפיות במיוחד עם חבר'ה צעירים או בלייני לילה...

חברים של הבן הזמינו לדצמבר דיל ממש זול,לסופיה.מעניין איך היא בתקות כריסמס??

אמה

• ענתנת
          ענתנת נערך לאחרונה על ידי

סאבטקסט???? שירלי לא היית רצינית, נכון?

חוסר ההתלהבות של ג'ני זעק מכל הודעה. אני מודה שהסיפור שלך ג'ני גורם לי לשקול לזרוק בפח 940 שח ששמתי על שני כרטיסים לבולגריה.

אבל - יש לזה יתרון גדול.

לפני הנסיעה לרומניה שמעתי אינסוף סופרלטיבים על רומניה. באתי בציפיות גבוהות. דעתי עליה ידועה לקוראי הפורום הקבועים.. לא ואו ולא נעליים. התלהבתי מזה שאפשר לטייל שם בזול בעיקר (וזה לא משהו לזלזל בו - זה כייף גדול לא לחשוב על כל הוצאה, לאכול כמו מלכה, לעשות מה שמתחשק בערך. אבל זה לא הופך מדינה ל"ואו").

אז אם בכל זאת ניסע לבולגריה, הסיפור שלך עוזר לי לבנות ציפיות ריאליות. מכאן ניתן רק לעלות, אני בטוחה.

תודה ששיתפת, תודה על הפירוט. אני עוד אשוב לאשכול הזה כשאתחיל באמת ללמוד על בולגריה ולחשוב על מה אני רוצה לראות.

נ.ב. התגובה של אמה לגבי שופינג שלחה אותי לבדוק. יש דקטלון בבולגריה. אז מקסימום נבלה 10 ימים בדקטלון. אנחנו מסודרים. אין מצב שנבטל laughsurprise

• אורלי1024
            אורלי1024 נערך לאחרונה על ידי

סוף דבר

ג׳ני יקרה 

תודה רבה על סיפור הטיול המרתק

למרות שאני כמעט לא מגיעה לפורום וממעטת לכתוב, חיכיתי לשמוע מכם ועקבתי בשקט בשקט בנשימה עצורה.

נהניתי לחזור יחד אתכם למקומות אהובים. כאבתי לשמוע שהזמן לא עשה להם כל כך טוב ושמחתי כשבכל זאת מצאתם את הרגעים שלכם ואת החוויות המשפחתיות הטובות.

תודה רבה על סיפור הטיול הנפלא

והמון תודה על כך שזכרת (זה ממש חשוב לי!)

מאחלת לכם ולכולנו המון המון טיולים מוצלחים והרבה חוויות טובות

אורלי

• rubit
              rubit נערך לאחרונה על ידי

לזרוק לפח כרטיסים לבולגריה???

היי ג׳ני,

למרות שנראה שלא התלהבת מבולגריה, עדיין היה כיף לראות חלק מהטיול שלנו בזווית שונה וכן לראות חלקים נוספים שאנחנו עדיין לא הגענו אליהם... 

תודה Smile

ענת,

למה לזרוק לפח???? בולגריה אכן לא wow בהיבט הנופים (למרות שאני עדיין סבור שטרק שבעת האגמים הוא מיוחד ועליו בהחלט אפשר לומר wow) אך עדיין המסלולים בה יפיפיים - הנהר הלבן יפה ביותר!!!! הפארק הלאומי פירין ובנוסף יש בה קסם שאנחנו עדיין לא חווינו בשום מקום אחר שהיינו... אני יודע שכעת את סקפטית כיוון שגם אני חשבתי בדיוק כמוך לפני שנסעתי כשאלונה אמרה לי ״אתה עוד תחזור לבולגריה...״

אז עכשיו את חייבת לטוס בכדי שנדע מה את חושבת על בולגריה???

רובי

• ranchy
                ranchy נערך לאחרונה על ידי

כל אחד ובולגריה שלו

קראתי לאט ועד הסוף. גם את הטיול שלך ג'ני וגם את הטיול של רובי. .כל  אחד ונקודת המבט שלו.

גם מהדיווחים של שניכם עולה כי התום הבולגרי בגדול עדין חי ונושם וכשזזים קצת הצידה מהמסלול הטחון עד דק הוא צץ ועולה.

הבנתי שבארבנאסי מתקים הפסוק וישמן ישורון ןיבעט.חבל כי זה היה מקום קסום שהכסף שהחל להגיע כנראה קלקל.

עם הזמן בולגריה תכנס לזכרון כמשהו שונה לחלוטין משגרת מערב אירופה הטחונה עד דק.

תודה על עוד מבט על בולגריה

רנצי

• Jenny2
                  Jenny2 נערך לאחרונה על ידי

כל אחד ובולגריה שלו

קראתי עכשיו את התגובות הנוספות ואני מרגישה קצת שלא הובנתי כראוי. היו בהחלט מקומות שאהבנו: המנזרים הקטנים ומנזר רילה המרשים, פלובדיב היפה, בנסקו הסימפטית, עמק מלניק היחודית. אני גם ממש לא מחפשת חמישה כוכבים וחוף פרטי, אבל מה שאותי מרחיב את הנשימה זה קודם כל נוף וטבע מרהיב-כזה שאי אפשר להעתיק ממנו את העיניים.

את זה, בניגוד לרובי, אני לא מצאתי בבולגריה ומכאן, עבורי לפחות, התחושה של טיול מינורי- לא בגלל שבולגריה לא מספיק "פנסית" או בגלל חוסר האופציה לכוכב. בכל מקרה, הטיול הבא שלי מתוכנן למערב אירופה "הטחונה" כהגדרתו של רנצ'י.blush

ענת, סעי ותהיני ומאוד יכול להיות שכמו רובי תחזור מופתעת לטובה. גם לבן של אמה, נאחל נסיעה טובה ולרובי שיחזור במהרה להשלמות. ואורלי, שמחתי מאוד לראות אותך בין הקוראים. את מוזמנת לבקר בפורום לעתים יותר קרובות.

אלונה- אזרחות של כבוד זה המינימום שבמינימים שממשלת בולגריה צריכה לסדר לך..

שבת שלום לכולם ותודה שוב על הליווי.

• glasha
                    glasha נערך לאחרונה על ידי

כל אחד ובולגריה שלו

ג'ני היקרה

אני מקווה שאת יודעת שהערה שלי לעניין בטן גב חמישה כוכבים לא כוונה אליך חלילה. התכוונתי להלך רוח כללי של טייל ממוצע. ואת כל כך רחוקה מלהיות הממוצע הזה. 

אני אהבתי את הטבע הבולגרי הרבה יותר מהאוסטרי אגב, שהוא מדהים כשלעצמו. אהבתי את הדשא הלא מכוסח, את ההרים נטולי רכבים אדומים, את זה שהכול "לא מסורק", "לא מסודר" שם. חכי, כשתהיה לי אזרחות בולגרית ואקנה סוף סוף בית בהרי רודופי, את תקפצי לבקר ותראי על מה אני מדברת. laugh

• hgktrduc
                      hgktrduc נערך לאחרונה על ידי

כל אחד ובולגריה שלו

הי ג׳ני

נהניתי מאד לקרוא את תיאורייך הכנים והחדים וטוב עשית שכך הבאת את הדברים, כפי שהם. קשה להתעלם מקשיים כמו עישון פסיבי מאסיבי... רעש בלתי נסבל ועוד תקלות מעין אלה. יחד עם זאת התמונות שלך משקפות בולגריה צבעונית, חמה, לא מלוטשת וזה כנראה חלק מקסמה. אני מקווה שעוד אגלה אותה בעצמי פעם. אחד מהסבים שלי הגיע מפלובדיב, ממש בלעתי כל פריים שלך משם ואני שמחה שאהבת אותה. טיול עם מתבגרים בכל מקום הוא אתגר לא פשוט - קבלי את מלוא הערכתי לכך שעמדתם בו בכבוד! 

יעל

• nilih
                        nilih נערך לאחרונה על ידי

כל אחד ובולגריה שלו

היי ג'ני,

תודה עבור הסיפור האמיתי והכן עם העליות והירדות שחוויתם ושלל המידע שבו.

אנחנו יצאנו לטיול ב-2010 עם אפס ציפיות.

קודם הזמנו את כרטיסי הטיסה, ואחר כך נולד המסלול כאילוץ מאחר ולא ניתן היה להגיע עם רכב מסופיה לקוסובו ולמונטנגרו.

באותו זמן לא עמד לרשותי המידע הרב שיש היום בלמטייל. כמובן שחלק מן האתרים שביקרת בהם, כלל לא הכרתי.

בכול זאת חזרנו מוקסמים!

אפילו בבן זוגי שאוהב נוחות, ולא אהב את גיאורגיה, זוכר את בולגריה כמדינה שווה ביותר!

לגבי הטרק הקצרצר לשבעת האגמים:

צעדתי במסלולים רבים מאז 2010, אבל זה היה אחד המובחרים ביותר!

נכון שהעלייה מתחנת הרכבל לכיוון האגם הראשון היא קשה בשל הגובה במקום, והתנשפנו ועצרנו חליפות, אבל לבסוף המסלול הופך למישורי.

העלייה לאגם השישי והשביעי היא באמת מאתגרת.

נאלצתי להפעיל על בן זוגי טריקים ילדותיים כדי שיטפס עימי.

הוא שונא לטפס, למרות שבפועל הוא חזק ממני, וסתם מתעצל...

אנחנו זכינו לראות את האגמים האחרונים קפואים וזוהרים בשמש. זה היה מראה מדהים, שלא ימוש מזיכרוני.

אז אולי אין חובה לטפס לאגמים האחרונים, אבל הטיפוס וההליכה לחמשת האגמים הראשונים אינם כה קשים.

אנחנו שגינו, ומן התיאור של רובי, אני מסיקה שהוא צעד במסלול שאנחנו חזרנו בו, מסלול ביצתי למדיי. בדיעבד מאוד הצטערנו שלא חזרנו בדרך בה עלינו.

ושוב תודה

נילי

• eladw
                          eladw נערך לאחרונה על ידי

כל אחד ובולגריה שלו

ג'ני

קראתי את הסיפור שלך עד סופו ונהנתי מכל הימים שתיארת.

כשרובי תיאר וצילם את מסלול שבעת האגמים, גם לי הוא הזכיר את איגואסטורטס.

אלעד

• Jenny2
                            Jenny2 נערך לאחרונה על ידי

כל אחד ובולגריה שלו

אלונה, ברור שלא חשבתי שאת מתכוונת אלי אישית (לא שיש לי התנגדות עקרונית למלון 5 כוכבים מדי פעם- ביחוד אם מישהו אחר משלםangry).

מזל שהבריטים שהתנפלו על הנדל"ן בבוגלגריה ועכשיו הרוסים מעדיפים את החוף ואתרי הסקי ומשאירים לך את המקומות הנדחים  אם כי כשתקני את הבית ברודופי נראה לי שחצי פורום יעלה (ויעלה, ויעלה בכישבי האזור) אליך לרגל, אז האזור כבר יהפוך פחות נידח.

יעל, שמחתי לראות גם אותך כאן. שורשים בפלובדיב הם באמת סיבה מצוינת לבקר בעיר היפה הזו. אנחנו הקדשנו לה רק חצי יום בלי להיכנס למוזיאונים, כניסיות וכו- אני בטוחה שבטיול מתבגרים חסרי סבלנות היא מתאימה לשהות יותר ארוכה.

נילי, תודה שקפצת לביקור משרשור סלובניה שלך.  אני ממש לא הייתי רוצה להניע משיהו מלבצע את טרק שבעת האגמים, רק שהם יחשבו אם זה מתאים לרמת הכושר שלהם (קשה/קל זה מאוד אינדיבידואלי) ויקחו בחשבון צפיפות באוגוסט.

אלעד, נחמד שקראת את הסוף. יש דמיון בין שני המקומות, אבל נדמה לי שאגיס טורטס יותר ירוקה ועם יותר עצים לפחות באגמים הנמוכים  (אבל אל תשכח שכמוך אני ניזונה רק מתמונות של שבעת האגמים אז קשה לי להשוות).

• ranchy
                              ranchy נערך לאחרונה על ידי

כל אחד ובולגריה שלו וכל ארץ ונופיה

מסלול אגמי הרילה הוא מקסים נקודה! לא צריך להשוות אותו לכלום. הוא פשוט מקסים וזהו.

זה לא מעלה ולא מוריד ממסלולי אגמים אחרים כמו איגווס טורטס. כל אחד יפה במקום בו הוא נמצא ואין תחרות מי יפה יותר כי זה לא לענין.

רנצי

• 1
                              • 2
                              • 3
                              • 4
                              • 5
                              • 6
                              • 7
                              • 7 / 7
                              • פוסט ראשון
                                פוסט אחרון