רכבל אל הקייזרשמארן
-
רכבל אל הקייזרשמארןשבת, 16.7.16 - יום של כיף והנאה
התוכנית ליום זה:
מספר אופציות:
או
מעבר הרים גרוסלוקנר
מרחצאות באד הופגשטיין – אלפנתרמה
או
תצפית חמשת האצבעות + מערת קרח דאכשטיין
הלשטאט + שייט באגם
סגאוואיי / קורקינט הרים איפשהו
או
אבנטנאו – מגלשות הרים
הלשטאט + שייט באגם
אגם גוסאו – קודם לעלות ברכבל + מסעדות למעלה ואז לרדת לאגם, אפשר להקיף אותו.
סט. גיליגן – לא רחוק
הביצוע:
היום הבטחנו לעצמנו שנתעורר מוקדם יותר.
ואכן התעוררנו מדינדוני הכנסייה בשעה 6 (דבר שלא מנע ממני להירדם שוב..!). הבנים אגב, לא יודעים בכלל על מה אנחנו מדברים.

לאחר דיסקוס קצר בארוחת הבוקר המשפחתית, הוחלט ללכת על תוכנית מגלשות הרים + הלשטאט + אגם גוסאו.
מר מזג אוויר הודיע לנו שהיום לא צפוי גשם רב אך עדיין מעונן וערפילי =אין ראות.
מחר אמור להיות היום הכי יפה / בהיר ע"פ אתרי התחזית - ואנחנו "שומרים" אותו לרכס דאכשטיין ותצפית חמשת האצבעות.
מר מזג אוויר: אני כבר לא בטוח בזה... לפי חלק מהמודלים הולך להיות שוב גשום

אמא: אוף! אוסטריה הגשומה הזו לא מסבירת פנים בכלל!!

החלטנו לנצל את המקסימום שאפשר מהיום - כל עוד אין גשם..!
מגלשות הרים אבטנאו Abtenau
יצאנו (יחסית לעצמנו כמובן) מוקדם יחסית והגענו בסביבות השעה 11 למגלשות. ההנחיות להגעה שהיו לי היו שימושיות + אפליקציית Here שתיפקדה ללא רבב. בדרך עברנו, אגב, ליד הפנסיון עם הקייזרשמארן מאתמול וגם ליד לאמרלקאם המקסים.
מזג האוויר היה מאד קודר וקרררר (כ- 10 מעלות!). למרבה השמחה, לא ירד גשם, המגלשות פעלו והיו מעט אנשים!

בשמחה רבה עלינו ברכבל למעלה, חמושים במעילים (ואני גם בכפפות צמר. שיהיה).
הנוף מפיסגת ההר היה יפה, היינו במצב רוח טוב והנצחנו את המעמד בסלפי:

לאחר מכן, נערך דיון קצר מי יגלוש ראשון ומי אחרון.
הבנים הודיעו לי שאני צריכה להיות אחרונה כי אני איטית ואעכב אותם.
אני חששתי להיות אחרונה (שלא יגלוש אחרי איזה פרא אוסטרי מהיר וילחיץ אותי
) והודעתי לבן זוגי היקר שהוא אחרי לגיבוי!הנה אנחנו מחכים בתור:

והנה מיסטר נקסט בדרכו לנקסט הבא

היה מאד כיף!!!
כל בני המשפחה, וגם האמא האיטית, נהנו עד מאד, צחקו והיו מרוצים.
סאבטקסט: אמנם קפאתי מקור במהלך הירידה
(מזל שהבאתי כפפות) אבל ההנאה היתה מרובה!! 
מגלשות הרים אבטנאו - חינם עם כרטיס זלצ'.

ולפינת המוזיקה:
חדי האוזן שבינינו, שמעו ברכבל למעלה, מתנגן לו בטרנזיסטור קטן, את השיר זוכה האירוויזיון משנת 1997 :
Love shine a light של הזמרת הנהדרת Katrina & the Waves
-
רכבל אל הקייזרשמארןשירלוש
איך שאתם נהדרים על המגלשה . ביג לייק !!!

-
רכבל אל הקייזרשמארןשירלי היקרה!!!
ראיתי שהתחלת לכתוב ומייד הצטרפתי.
את אוסטריה חרשתי כמה פעמים כשהבנות היו קטנות
ומאז לא שבנו אליה אבל אני רואה את הקלאם
שלא ביקרנו בו, את טירת וורפאן ואת המוזיאונים השונים.
תתביישי לך שלא עלית למערת הקרח
אפילו אני חסרת הכושר עליתי, אלא מה אחרי שנכנסנו פנימה בלבוש דקיק
וידיי קפאו מקור לאחוז את המעקה הקפוא, הרגשתי שעוד רגע אני מתעלפת שם.
ויצאנו מהמערה. כעת בזכות התאור המוצלח של נבחרת הבנים שלך
אני יודעת שאם לא התעלפתי בתחילת המערה הייתי מתעלפת רק לעלות בפנים
שעה וחצי. היו מוציאים אותי משם כנציב קרח.
התאורים שלך נפלאים ואני מתגלגלת מצחוק.
שמחתי לשובו של הסאבטקסט הידוע.
בטוח אצטרך לשוב לאוסטריה כי טרם טעמתי בחיי קייזר...
רחל לבון
-
רכבל אל הקייזרשמארןאיזה כייף להצטרף אליך לטיול שלכם באוסטריה היפה !!!,מחזירה לי זכרונות מלפני 3 שנים. הסבטקסט קורע..(ליוה אותי שנה שעברה בצפון איטליה) והתמונות משגעות של הנוף ושל המשפחה שלך.
גם אני נרתעתי מגרמניה ואוסטריה והרכבות במכרות המלח לא עשו לי טוב..בטירול עוד חיפשתי נאצים בימים הראשונים..לבסוף ויתרתי.(מעל גיל 90).ונשביתי בנוף הנפלא .השנה ביער השחור גיליתי גרמנים מאירי פנים ונחמדים .מחכה להמשך הטיול !!תמשיכי לכתוב !!
-
רכבל אל הקייזרשמארןאיריס -

רחל יקרה - ברוכה הבאה, איזו אורחת נכבדה! הנה, את משכנעת אותי עוד יותר שלא קרה שום דבר אם לא עליתי למערת הקרח, שתמשיך להתקיים כך וכך שנים גם אחרי שלא הגעתי אליה - וכלום לא יקרה... ואת חייבת לטעום את הקייזשמארן, דחוף!!

דפנה הי - שמחה לראותך כאן! תודה על הפירגון!

ממשיכה:
סיימנו בהצלחה ובהנאה את ההתגלשות באבטנאו.
כעת, חלה התלבטות קצרה - האם לנסוע קודם להאלשטאט ואח"כ לאגם גוסאו - או להיפך.
מצד אחד - הרכבל בגוסאו פעיל עד השעה 17:00
סאבטקסט: ואנחנו לא רוצים לחזור על הביזיון של אתמול...
מצד שני - רכבל אחרי רכבל..?
השעון פעל לטובתנו מכיוון שלא היה כמעט תור במגלשות למעלה וסיימנו מהר יחסית.
לכן, הוחלט לנסוע קודם להאלשטאט ולצאת משם בזמן כדי להספיק להגיע לרכבל של גוסאו.
האלשטאט - Hallstatt
זו היתה אהבה ממבט ראשון!!

מהרגע שנכנסנו לעיירה (ומצאנו חנייה באחד החניונים בתוך העיר, ולא מחוץ לה, כפי שהפחידו "הדפים" שלי) - התלהבנו עד מאד!!
זה התחיל בטיול קצר מהחנייה, לאורך נהר עד לאגם.
אמא: איזה בתים יפים! אני משתגעת!

המשיך בגשר מעבר לנהר:

ואז הגענו קרוב לאגם. עדייו לא נכנסנו לעיירה, אבל המקום הזה היה מקסים באופן מיוחד:

לא אלאה אתכם בעשרות התמונות שצילמנו שם...
אז הנה אחת לדוגמה:

מיסטר נקסט: אמא, תצלמי אותי..!

וכל ההתלהבות הזו - עוד לני שנכנסנו לעיירה הלשטאט - הדבר האמיתי!
פרומו :

זום:

ונכנסים ללב העניין!

לא בכדי העיירה הזו נחשבת ליפה ביותר באוסטריה, לגלויה המייצגת אותה ולאתר שחובה להיות בו!
-
רכבל אל הקייזרשמארןהאלשטאט היא עיירה ציורית, פסטורלית ויפהפייה, השוכנת על גדות אגם.
ומדוע היא כה מיוחדת ומקסימה? משום שבתיה העתיקים שוכנים בצפיפות על סלע מעל האגם - זה מעל זה, בבלגן מסודר שכזה. הבתים העתיקים - רבים מהם בני מאות שנים, בנויים מעץ משולב באבן, מעוטרים בפרחי גרניום והמראה פשוט מהמם!!

בנוסף, אחד מסימני ההיכר ש העיירה המקסימה הזו, הוא "השפיץ" של חצי אי קטן בתוך האגם - שמדגיש עוד יותר את המבנה הייחודי שלה:

ועכשיו, אפשר להכניס פה ביטוי מנורווגיה:
סאבטקסט: לבכות מרוב יופי!!
מרוב התלהבות ושמחה - היינו צריכים קצת לנוח ולהינפש...
אבא: אני צריך קפה!

אמא: גם אני! וגם משהו מתוק..!
בנים: גם אנחנו!
וכך מצאנו בית קפה נחמד מאד. התיישבנו שם, שתינו קפה (ושוקו חם למיסטר נקסט) ואכלנו עוגות טובות עד מאד - אפל שטרודל, עוגת גבינה, עוגת פרג ועוד.... ממממ (לא. לא היה שם קייזרשמארן). היו שם גם לחמים מיוחדים ואבא מאד התלהב, כחובב אפייה.

על הקיר היו תלויות של מייסדי המקום ומשפחותיהם:

סאבטקסט: כמובן שחלפה לרגע המחשבה מה הם בדיוק עשו בזמן מלה"ע השנייה
אבל המקום היה כל כך יפה וציורי שבטח הם היו עסוקים בהצלת יהודים! 
לאחר ששבענו והתאוששנו, יצאנו שוב למדרחוב הציורי של האלשטאט היפהפייה:

שהיה מלא בחנויות יפות (רכשתי ינשוף לגינה)

ובבתי קפה ומסעדות - כמו זו עם הפנסים האדומים, שהיתה מאוכלסת כמובן בהמוני יפנים.

בכלל, האלשטאט היתה מוצפת יפנים ודומיהם. אינספור.
כל המזרח הרחוק הגיע לשם. בהמוניו.
אבל הם לא הפריעו (כמו לאיריס ברוקיס), הם התנהגו די בסדר, ציחקקו להם כדרכם וצילמו והצטלמו.
גם עשו סלפי עם בובה.

ולא תאמינו את מי פגשנו שם...?
Out of all people
את מיודענו היפנים = קוריאנים מהסיור בגני הלבורן!!

הבנים שלי התפוצצו מצחוק
והנציחו את המעמד בסלפי פאפארצי...

אכן, תמונות קשות. ומשעשעות...
-
רכבל אל הקייזרשמארןאז מה היה בה, בהלשטאט הזו, שכל כך שבה את לבנו?

היתה בה אווירה טובה. Vibe מצויין.

כולם חייכו אל כולם, אנשים זרים התיידדו, צילמו זה את זה, התנהגו באדיבות ובהכרת תודה שהם מבקרים במקום כל כך יפה.
במהלך ביקורנו התיידדנו עם יפנים (אלה של הלבורן, אבל לא רק), עם זוג מעורב - הוא מגוואטמלה והיא מסרביה (מדינת אירוויזיון!) שהתעניינו מהיכן אנחנו ושמחו שאנחנו מישראל (!) וגם היתה בחורה רוסיה מתוקה שביקשה שנצלם אותה, קפצה משמחה כששמעה שאנחנו מישראל ואח"כ צילמה גם אותנו תמונה יפה בכיכר של הלשטאט:

גם הזוג הבינלאומי צילם אותנו:

ובכלל - צילמנו מאות תמונות בהאלשטאט.

הוי, כמה שהיא יפה.

טיפסנו למעלה והנה זה המראה:

מטריף.
והגענו לבית הגולגלות (כרטיס משפחתי ב-8 יורו. יש דף הסבר בעברית במקום). מקום מעט קריפי והזוי, אך מעניין וייחודי...

היה שם בית קברות קסום (סאבטקסט: מעניין מה עשו האנשים שקבורים שם בתקופת הרייך השלישי...?)

האלשטאט, כמה שאת יפה!

אז אמנם לא שטנו בסירה באגם (באמת שחיפשנו כזו, אבל היו רק ספינות תיירים גדולות עמוסות ביפנים) - אבל חוויית הביקור בעיירה הזו נחקקה על לוח לבנו והוכתרה בין ההצלחות הגדולות של הטיול!

-
רכבל אל הקייזרשמארןשירלוש,
כמה שאתם יפים על המגלשה! תמונת פרסומת!
כמה שאני מקנא בחוויה המשפחתית הזו. אצלנו בקושי אפשר לאסוף את הילדים לארוחת יום הולדת....
ואין על סבטקסט!!!הוא כרגיל התבלין של הסיפור.
נילי
-
רכבל אל הקייזרשמארןשירלי יקרה!
חזרנו אתמול מסקוטלנד וכבר השלמתי קריאה מהטיול המקסים שלכם שאף זכיתי ללוותו בשידור חי.כרגיל, ממש כיף לטייל איתך ולהיזכר בחוויות האוסטריות.
ומסכים לחלוטין שאין על הקייזרשמירן!! -
רכבל אל הקייזרשמארןשירלי -
עוד לפני שטסנו רציתי 'לנזוף' בך - שתזרזי קצת עם הסיכום שלך, אולי אוכל לקחת ממנו משהו

בדיעבד הרבה יותר כיף לקרוא אותו עכשיו כשחוזרים...
האלשטט היתה עיירת הבית שלנו במשך 5 ימים... לא יכול לומר שסבלנו שם

איזה תמונות מקסימות
-
רכבל אל הקייזרשמארןשירלוש,
איזה תמונות מקסימות, הלשטט אכן יפהפיה וגם את יפה מאד...

ממשיכה לעקוב בהנאה

-
רכבל אל הקייזרשמארןשירליייייי,
אנחנו ממשיכים לשמור על המסורת

את מתחילה לכתוב אני קופץ לחו"ל... חוזר... ואת עדיין מחכה לי 

כל הכבוד על ההתעקשות לסחוב את כל המשפחה לגני הלבורן

ואיזה יופי שהם העריכו זאת בסופו של דבר 
האלשטאט מהממת!!! וגם אנחנו התאהבנו בה מהרגע הראשון

אגב המסעדה עם הפנסים האדומים, אכלנו בה דאמפלינג טעייים

איזה יופי שמזג האוויר השתפר אצלכם ברגע שעליתם לטירה בזלצבורג

אהבנו מאוווד את זלצבורג 
לגבי הטירה בוורפן- אין לך על מה להתבאס... מרשימה הרבה יותר מבחוץ...
וגם אני עדיין לא טעמתי קייזרשמארן (באוסטריה אכלתי הרבה אפלשטרודל וזאכרטורט...)
ורדיו שמשדר אירוויזיון - תענוג

כבר שידרג לכם את הטיול 
מחכה להמשך...
רובי
-
רכבל אל הקייזרשמארןאיך את מצליחה לגרור ארבעה בנים לראות את הפביליון מצלילי המוזיקה! מגיע לך על זה צל"ש.
כשסיפרת על המסעדה מעבר לגשר נזכרתי בשיר של אדל:
-
רכבל אל הקייזרשמארןחברים יקרים,
תודה על התגובות החמות ומצטערת שנעלמתי קצת - הייתי בנבצרות זמנית..
נילי יקירה - תודה על הפירגון, אין כמוך!
אצלך ה"ילדים" הרבה יותר גדולים - אני מניחה שככל שגדלים קשה יותר לאסוף את כולם. ובינינו - ככה זה ביום יום, לא? אין כמעט נקוד זמן אצלנו שכולם בבית ביחד. טיול זו הזדמנות נפלאה להיות כולם ביחד לאורך זמן (אע"פ שיש לעיתים גם רגעי עצבים...)אלון היקר - אני כבר מחכה לקרוא על הטיול שלכם!! ואכן - כל כך עזרת לי בטיול שלנו - החל ממיקומי סופרמרקטים וכלה בהנחיות מדויקות להגיע לאגם הלבן, לצימר ועוד ועוד... אין מילים בפי להודות לך!

גיל יקר - נו, אתה כבר מכיר אותי ויודע שאין לי מסוגלות לכתוב מהר ובאופן יעיל... אני שמחה שאתה קורא עכשיו ונהנה ואנחנו נמקבל שנינו בין אוסטריה שלכם לאוסטריה שלנו. יש כמה נקודות משיקות - אבל גם הרבה שוני...! וזה מה שיפה

מיקוש מתוקה - תודה, חיבוקים ונשיקות

רובייייייייי - עכשיו כשחזרת, אני יכולה להמשיך! זה הנוהל הרגיל שלנו, כבר שנים.... גם אתה עזרת לי און-ליין עם הנחיות שניצלים מדוייקות
ועוד... וכל פעם ששמעתי שיר אירויזיון - כמובן שישר חשבתי עליך (ואף שידרתי...) קדימה תתחיל לכתוב על הולנד - אבל להמשיך לתמוך בי כאן 
אלעד הנחמד - איזה כיף שאתה כאן. יש לי יכולת שכנוע טובה מאד ולכן אני מצליחה בד"כ במשימות בלתי אפשריות... במקרה הזה הם הבינו שאין להם ברירה, וחוץ מזה - מי מנהל את הטיול?!? תודה על השיר וניפגש בהמשך - או בסלובקיה או באוסטרי (או בפארק הירקון...
).אז הנה עוד כמה תמונות מהאלשטאט היפהפייה:
פינת חמד:

נכנסנו שם לכנסייה ובדיוק היה "כנס מקהלות" - שרו מאד יפה!

ועוד תמונה מבית הקברות עם הנוף הכי יפה:

כבר ממשיכה.
שירלי
-
רכבל אל הקייזרשמארןיצאנו מהאלשטאט שמחים וטובי-לב.

הביקור היה משובב נפש ומשעשע (היתה גם אפיזודה מצחיקה עם בובת קוף שמחקה קולות ומקהלה כנסייתית לה האזנו בהנאה) ובינתיים היום מסתמן כהצלחה.

התצפית על אגם גוסאו - Gosaukamm cable car
אמא: קדימה, בואו נסע עכשיו לאגם גוסאו, שנספיק לעלות על הרכבל בזמן. הוא נסגר בחמש וחצי, כדאי שנספיק!
אבא: אני לא מבין, זה אגם או תצפית?
אמא: לפי הדפים שלי, קודם כדאי לעלות למעלה ולעשות תצפית ואח"כ להקיף את האגם.
סאבטקסט: כרגיל, רק אני יודעת מה צריך וכדאי לעשות!

אז נסענו מהאלשטאט לגוסאו - כחצי שעה נסיעה.
לשמחתנו היו מעט אנשים, החניון כמעט פנוי ואנחנו מיהרנו לעלות ברכבל לתצפית על אגם גוסאו. חינם עם כרטיס זלצ'.
את התמונה הזו צילמתי מהרכבל:

הנוף מלמעלה מרהיב. אמנם לא היה יום בהיר והיו עננים, אך גם כך - האגם נראה היטב והמראה מקסים:

היה גם מאד מאד קר בפיסגה!

הסתובבנו שם כרבע שעה ובגלל הקור והרוח החלטנו לרדת למטה. חוץ מזה, השעה התקרבה לחמש וחששנו להתקע למעלה...
אח"כ ראיתי שהיה כתוב בדפים שלי: "המסלול למעלה הוא חלומי במיוחד ביום יפה. למעלה יש שביל שמוביל למסעדה/ בית קפה עם שטרודל מס' 1 באזור. גם הקייזרשמארן מומלץ!"
סאבטקסט: כמובן שהצטערתי מאד שלא הגענו לבית הקפה הזה!

הנה כמה תמונות שצילמנו בפיסגת ההר מעל אגם גוסאו - שהוא חלק מרכס דאכשטיין:

האם כדאי לרדת בשביל הזה או לא..?

היו שם גם הרבה פרות שהסתובבו בפיסגת ההר.

סאבטקסט: שם למעלה, זו כנראה מסעדה של האפל שטרודל והקייזרשמראן שלא אכלתי!
מיסטר נקסט: הנה סלפי פרה!

-
רכבל אל הקייזרשמארןשירלי, הדפים הללו נראים לי מוכרים...
אכן פיספסתם אפל שטרודל אלוהי עם רוטב וניל... אבל אני בטוח שפיציתם ואכלתם במקומות אחרים באוסטריה.
מנצל את ההודעה כשירות למטייל העתידי:
כשמגיעים לתחנת הרכבל יש להמשיך ללכת במעלה השביל (לצד הפרות עם הפעמונים על הצוואר) כ 900 מטר עד לבית הקפה העליון ושמו SONNENALM יש לו מרפסת תצפית מדהימה וכאמור, אפל שטרודל אלוהי. לבקש עם רוטב וניל ("מיט ונילה סואס"). -
רכבל אל הקייזרשמארןחחח אלון!
מעניין באמת מי נתן לי את המידע הזה...!??להגנתי אומר שהיתה שם רוח מקפיאה ושחששנו לפספס את הרכבל חזרה למטה. אל דאגה, אכלנו במקומות אחרים קייזרשמארן וגם אפל שטרודל (אגב, עדיין יש לי תחושת החמצה קלה...
). נקווה שהפרות יישארו שם להראות את הדרך!המשך:
אגם גוסאו - Gosau
ירדנו למטה עם הרכבל. לשמחתנו, מזג האוויר התבהר והתחמם ואנחנו התכוננו לצאת לטיול סביב האגם.
לפני הטיול הרגלי, צריך לנוח!

ולהצטלם!

יצאנו לדרך, כשלקחנו את הצד הימני של האגם להתחלה (נגד כיוון השעון).
המסלול היה יפהפה וקל.
סאבטקסט: בדיוק מה שאני אוהבת - בלי עליות, עצים ירוקים, אגם מקסים, שביל נוח, ספסלים למנוחה. מושלם!
באגם גוסאו ראינו יותר מחמישים גוונים של ירוק:

בדרך עברנו ביער ירוק עם ריח נפלא של טריות ירוקה:

ראינו תחנות הפעלה ל"ילדים" :

ואת שוקת השתיה האופיינית לאתרי תיירות טבע באוסטריה:

היו גם מפלים קטנים בדרך:

האגם הירוק ביצבץ מעבר לעצים הירוקים. גם השמש ביצבצה:

בקיצור - היה פשוט מקסים!!
בדרך עשינו הפסקת סנדוויצ'ים ופירות.
סאבטקסט: וישבנו על ספסל מול האגם

וכמובן צילמנו תמונות רבות.

זו כבר הדרך חזרה:

אגם גוסאו - אגם מהמם.

מר קופירייטר: זה מזכיר קצת את אגם ברייס.
מר מזג אוויר: נכון, ההרים כאן מסביב דומים לדולומיטים.
אמא: עדיין אגם ברייס מקום ראשון!! (הוא נשאר אצלי ב-
)אבא: וגם האגם השחור של מונטנגרו!
סיימנו בסלפי משפחתי
(מיסטר נקסט: שאמא הכריחה אותנו לעשות):

והכתרנו את אגם גוסאו בעיטור גבוה!

* סביב האגם ישנם עוד מסלולי טיול שאנשים גיבורים ממני עשו - כמו נילי, אלון וגיל. למי שמתעניין ורוצה להעמיק - הנה האתר של אגם גוסאו והאיזור.
-
רכבל אל הקייזרשמארןהי שירלי יקרה
אני כותבת על ארה"ב ובין לבין נחה כאן . במקום שנ"צ .
תמנות נהדרות!!
אני זכרתי את אגם גוסאו כמשהו שלא מאד התרשמנו ממנו , אולי כי היינו ביום מעונן והוא נראה אפור ודי שלוליתי.. את ממש משכנעת !!!

גם אנחנו מאד אהבנו את האלשטט . כמה זכרונות עולים לי ובא לי שוב

מקסים !! תמשיכי
נשיקות
איריס
את ממש משכנעת.
-
רכבל אל הקייזרשמארןאיריס חברתי החמודה - תודה על הליווי הצמוד ועל התמיכה בחברתך האיטית
את כבר הספקת לערוך בלוג ולפתוח אשכול שני - ואני?! בקושי ארבעה ימי טיול סיימתי... ובאמת באמת שאגם גוסאו הילך עלינו קסם, אע"פ שהיה יום סגרירי.סיום היום:
בנים: אנחנו רעבים!
אמא ואבא: גם אנחנו!
החלטנו לסיים את היום בעיירה הבית שלנו ראדשטאדט (אותה לא הספקנו כל כך לתור).
השעה היתה לא מאד מאוחרת, ועשינו חשבון שנספיק להגיע לשם בשעה מתאימה לארוחת ערב במסעדה אוסטרית אמיתית (לא כמו ביום הראשון בו אכלנו אצל בני דודנו החביבים...).
בדרך לראדשטאדט התחברנו לתחנת הרדיו האוסטרית ושמענו את אחד מלהיטי הטיול הגדולים - שיר שאני מאד אוהבת מאז הושמע לראשונה באירוויזיון 2016...
(וגם בטיול של איריס לרוקיס הוא היה להיט גדול!
)Can't stop the Feeling - מתאים לתחושת ההנאה שהיתה היום:
הגענו לראדשטאדט ואפילו צילמתי את הכיכר המרכזית שלה:

ברחוב הזה יש מסעדות

מצאנו מסעדה אוסטרית אמיתית ואכלנו אוכל טעים.
המלצר היה נחמד מינוס (סאבטקסט: אנטישמי במסווה
התייחס קודם לשולחנות של בווארים, ואלינו - אחרונים!) אבל סה"כ נהנו מאד וצחקנו בזוכרינו את אירועי היום. וכמובן שאכלנו שם קייזרשמארן.
הגענו לדירה שלנו בשעה נורמלית לשם שינוי. לידיעתכם - יש שם חדר אמבטיה שווה ביותר!!

סיכום היום:
תכנון מול ביצוע : יפה מאד!!
בחרנו באחת מתוכניות שיעדו להיום ויישמנו אותה בול!היינו במגלשות הרים אבטנאו (וכמעט לא היה תור), טיילנו בהאלשטאט המהממת ונהנינו מכל דקה, הספקנו לרכבל תצפית על גוסאו וגם לטייל מסביב לאגם בטיול מקסים. המינוס היחיד - לא אכלנו אפל שטרודל של אלון במסעדה למעלה על ההר. מזג אוויר : היום לא היה גשם!! אמנם היה קר
, ואפילו קר מאד במגלשות הרים וברכבל של גוסאו, אבל מזג האוויר לא כמד בדרכנו והיה עימנו! 
דיווח קולינרי : ארוחת בוקר בדירה בראדשטאדט, סנדוויצ'ים ופירות במשך היום, בית קפה מעולה בהאלשטאט עם עוגות שונות טעימות! בערב - מסעדה אוסטרית טובה בעיירת הבית ראדשטאדט
שם גם דגמנו קייזרשמארן.דירוג אתרים וחוויות: - מקום 3 - מגלשות הרים אבטנאו מקום 2 - קרוב מאד בניקוד למקום 3 - אגם גוסאו המקסים, מקום ראשון - האלשטאט שולטתתתת

הדבר המעצבן / המיותר: קשה למצוא, אבל בכל זאת כל אחד מהבנים התלונן על משהו: למיסטר נקסט נקרעה הנעל בהלשטאט - אבל קנינו שם דבק לנעליים בסופר (אמיתי!) ופתרנו את הבעיה, למר מזג אוויר היה בחילה ברכבל של גוסאו, ומר קופירייטר קיטר שלא יכולנו לשוט באגם הלשטאט. האמת צדק. זה היה קצת מאכזב.
לקסיקון נאציזם ושואה: גם כאן, לא היו מקרים בולטים. רק אציין את ברי המינן שקבורים בבית הקברות בהלשטאט - שמעניין מה עשו בתקופת מלה"ע ה-2
, ואת המלצר הלא ממש חביב במסעדה. צחוקים מול עצבים : אוהו!! כמה שצחקנו בהאלשטאט!! מכל דבר בערך...
עצבים כמעט ולא הורגשו.הנאה: מר קופירייטר: יום מוצלח מאד! מר מזג אוויר: היום המוצלח ביותר עד כה! מיסטר נקסט: היום הכי מוצלח! סאבטקסט: I rest my case .

תמונת היום : חיוכים מאושרים בהאלשטאט האגדית

-
רכבל אל הקייזרשמארןשירלי אגם גוזאו מהמם וגם התמונות שלך
ואכן יש שם אחלה שטרודל אבל גם בעוד כמה מקומות היו מעולים