ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים
    1. דף הבית
    2. igalkop
    • פרופיל
    • עוקב אחרי 0
    • עוקבים 0
    • נושאים 5
    • פוסטים 17
    • הגבוה ביותר 1
    • קבוצות 0

igalkop

@igalkop

1
    מוניטין
    15
    צפיות בפרופיל
    17
    פוסטים
    0
    עוקבים
    0
    עוקב אחרי
    הצטרף ב- התחבר לאחרונה
    מיקום 2735076 גיל 56

igalkop הפסק לעקוב עקוב

הפוסטים הטובים ביותר שנוצרו על ידי igalkop

• RE: להשתמש בתחבורה ציבורית ב- LA או עדיף רכב?

@karnielr אמר:

גם תושבת האזור כתבה שזה יכול לקחת פי 2 ו-3 וגם העירה בעדינות רבה על האוירה והבטיחות במטרו

העניין של הבטיחות במטרו הוא ששכנע אותי סופית לוותר על התחב”צ.
      תודה לכל העונים.

פורסם בפורום צפון אמריקה
      igalkop
      igalkop

פוסטים אחרונים שנוצרו על ידי igalkop

• אפליקציית תחנות דלק - חוף מערבי בעיקר

אני הולך לנהוג די הרבה בטיול שלי, בעיקר בקליפורניה ונוואדה.
      יש המלצות לאפליקציית תחנות דלק זולות, שבעזרתה אוכל לחסוך? או אולי ווייז מספיק?

פורסם בפורום צפון אמריקה
      igalkop
      igalkop
    • RE: טיסת פנים - כמה זמן להגיע מראש לטרמינל

@rozmar אמר:

דיילת חברת התעופה בודקת הן את בדיקת הקורונה

לא הבנתי – אני אמור לעשות בדיקת קורונה לפני טיסת פנים מוגאס לניו יורק ?

פורסם בפורום צפון אמריקה
      igalkop
      igalkop
    • טיסת פנים - כמה זמן להגיע מראש לטרמינל
      אני אמור לטוס בטיסת פנים, של United מלאס וגאס לניו יורק (ניו ארק).
      אני מתאר לעצמי שבניגוד לטיסות בינלאומיות מישראל ולישראל, הפעם לא צריך להיות לפחות 3 שעות לפני הטיסה לטובת הצ׳ק אין.

אבל עם כל הסיפור של הקורונה וכו׳, כמה זמן, מנסיון אישי שלכם, כדאי לי להגיע לפני ההמראה, לטרמינל?
      אגב – האם יש משהו ספציפי בנמל התעופה של וגאס שאני אמור לדעת עליו בקשר לטיסות פנים?
      פורסם בפורום צפון אמריקה
      igalkop
      igalkop
    • RE: טיול ברחבי ארה"ב בתקופת הקורונה

@ayeletback אמר:

שיתכן שכל הטיול יהיה טבע

אני גם מתכנן טיול לארה״ב בקיץ, ומציע לך לבדוק את כל מקומות ״הטבע״ שאת מתכננת לבקר – האם הם פתוחים לקהל ללא מגבלה.
      לדוגמא – לפארק יוסמיטי השנה אפשר יהיה להיכנס רק בהזמנות מראש (סוג של תו סגול אצלינו) כי הם מונעים מקיבולת מלאה של אנשים להיכנס בגלל הקורונה עד לסוף ספטמבר.

פורסם בפורום צפון אמריקה
      igalkop
      igalkop

@karnielr אמר:

גם תושבת האזור כתבה שזה יכול לקחת פי 2 ו-3 וגם העירה בעדינות רבה על האוירה והבטיחות במטרו

העניין של הבטיחות במטרו הוא ששכנע אותי סופית לוותר על התחב”צ.
      תודה לכל העונים.

פורסם בפורום צפון אמריקה
      igalkop
      igalkop

@שירליץ אמר:

אתה לבד? זוג? עם ילדים? 

אנחנו זוג. ומאוד גמישים במסלולים והשעות שבהם נטייל ב LA.
      באמת יכול להיות מצב שיקח פי 2 (או אפילו פי 3) להגיד מנקודה A לנקודה B ב LA ע”י שימוש בתחב”צ לעומת רכב? אם זה משהו נדיר, לא עדיף בכל זאת להשתמש ב UBER או Lyft  במקרים אלה? (בכל זאת, Google Maps יכול לבא לעזרתי בהערכת הזמנים ולבחירה באופן ההגעה האופטימלי, לא כך?) – זה עדיין יהיה מאוד כדאי מבחינה כלכלית לעומת רכב שכור שצמוד אלי כל הימים שאשהה ב LA.

פורסם בפורום צפון אמריקה
      igalkop
      igalkop

@שירליץ אמר:

איפה אתה מתכנן לישון? איפה אתה מתכנן לבקר? 

אין לי מידע לגבי היכן אני מתכוון לישון. את המלון אזמין בשלב יותר מאוחר.
      לגבי ביקור – ארצה לבקר ברוב המקומות “הידועים” (כולל אולפני יוניברסל, אך לא מתכוון לבקר בדיסנילנד ולא בסיקס פלאגס): הוליווד, סנטה מוניקה, וניס, דאונטאון, מצפה הכוכבים, התאטרון הסיני , צ’יינה טאון, מוזאון גטי, רודאו דרייב ועוד.
       לא בניתי עדיין רשימה סופית של המקומות ביקור אך אלה שציינתי יהיו בוודאות מקומות שארצה לבקר. מקום הלינה ייגזר במיקום שיהיה האופטימלי להגעה לרוב המקומות הללו דרך המטרו (אם אליט לוותר על רכב)

פורסם בפורום צפון אמריקה
      igalkop
      igalkop

שאלתי את השאלה המקורית כדי לקבל יתרונות וחסרונות של שימוש בתחבורה ציבורית ושימוש ברכב שכור.
      מעולם לא הייתי ב LA ואני סופג פה הרבה מידע בפורום הזה בפרט ובלמטייל בכלל.
      אבל – אף אחד פה לא התייחס לחיסרון של נהיגה ברכב שכור ב LA:

1. פקקים – ממה ששמעתי וקראתי, הפקקים ב LA שמים את עומסי התנועה של גוש דן בכיס הקטן (תקנו אותי אם אני טועה)
      2. חניה – גם לשלם על חניה בכל מקום שאליו אגיע, וגם לקוות שאמצא חניה זולה ליד המלון. גם כאב ראש , בזבוז זמן בלחפש חניה כל פעם וגם עניין כספי – ולא מדובר פה בסכומים פעוטים, אני מתאר לעצמי
      3. הביקור שלי ב LA יהיה בספטמבר, כלומר בחודש שהוא חם מאוד. גם עם רכב ממוזג, זה לא יהיה תענוג גדול להיכנס כל פעם לרכב שעמד בשמש הקופחת.
      4. עוד נימוק שחשבתי עליו לגבי החיסרון של נהיגה ברכב בעיר: לשכוח מאלכוהול  (כוס יין/בירה) בארוחת צהריים , כי בכל זאת – אני מאחורי ההגה.
      5. הבנתי שהתחבורה הציבורית “מסורבלת”, אבל במה זה מתבטא? שצריך להחליף רכבת ו/או אוטובוס כדי להגיע מנקודה א’ לנקודה ב’? ביג דיל. בכל עיר כמעט שאני משתמש ברכבת תחתית אני “נאלץ” לרדת מקו א’ ולעבור לקו ב’ בתחנה כלשהי. לא משהו שהייתי קורא לו “מסורבל”.

אי לכך – אני עדיין מחפש את הדיל ברייקר שישכנע אותי שרכב זה MUST ושעלי פשוט לשכוח משימוש ברכבת קלה/תחתית/אוטובוס ב LA (משהו שאני לא חושב פעמיים לעשות בכל עיר אחרת בעולם שביקרתי בה)

אגב – מבחינתי, אם יש נקודת עניין בעיר שאגלה שהגעה לשם באמת זה סיפור מהסרטים עם שימוש בתחבורה ציבורית, אין לי בעיה, באופן חד פעמי, להשתמש ב אובר או ליפט.

פורסם בפורום צפון אמריקה
      igalkop
      igalkop

@karnielr אמר:

תחבורה ציבורית שהיא לא באמת אופציה

לא ברור לי המשפט הזה.
      לא יעיל? לא מגיע לכל המקומות? איטי? מסוכן? מה בדיוק לא אופציה?

אשמח לפירוט ודוגמאות.

פורסם בפורום צפון אמריקה
      igalkop
      igalkop
    • להשתמש בתחבורה ציבורית ב- LA או עדיף רכב?
      אני מתכנן לבקר ב LA כ 4 ימים (ברוטו)
      אני מגיע מהצפון (SF) ברכב שכור ויכול להחזיר אותו ב LA ולהשתמש בזמן השהות שלי ב LA בתחבורה הציבורית, או לחילופין להישאר עם הרכב כל השהות שלי ב LA.
      השאלה שלי היא – האם התחבורה הציבורית (בדגש על רכבת תחתית ו/או רכבת קלה) מספיק “קרובה” לרוב המקומות המעניינים ב LA? או שאולי עדיף לי להיות עם “ראש שקט” ולהשאיר את הרכב השכור לעוד מספר ימים (אבל אז יש את כל הסיפור של הפקקים הידועים + דלק + חניה).

מה אתם אומרים?
      פורסם בפורום צפון אמריקה
      igalkop
      igalkop