וואו, וואו איזה יום!!! חוויה "חייתית" מאלפת ותמונות יפהייפיות
הפוסטים הטובים ביותר שנוצרו על ידי צפנת_4018822
-
RE: מסע בדרום מערב ארה"ב -אפריל 2019 - חלק שניפורסם בפורום טיולי משפחות
-
RE: טיול למרוקו אפריל 2019פורסם בפורום טיולי משפחות
התמונות מהדיונות מהממות ביופיין. נראות כמו ציור

-
RE: חזרנו מסלובקיה הסתווית כדי לספר את הדברים שלא סופרו, לטוב ולרע 🍁🍂פורסם בפורום טיולי משפחות
היי ניב, לא כתבתי סיפור טיול על ורשה. אבל ברוח רצף סיפורי הטיול הנוכחיים אעלה באמת לפחות סיכום קצר בקרוב.
ובאשר לקניונים, הייתי עם הבן שלא התעניין בקניות באופן גורף (וגם אני לא קניינית גדולה
), כך שעבורו יום ראשון "הסגור" היה מצויין, והזדמנות לעוד סיור בעיר. -
RE: חזרנו מדורדון - היה נפלא!!!פורסם בפורום טיולי משפחות
@צפנת-לוינשטיין
בהתלהבות רבה מנושא 'האדם הקדמון' שאחזה בנו בתום הסיור בלסקו אנו ממשיכים ל"רוק סן כריסטוף".https://www.roque-st-christophe.com/
סלע סן כריסטוף הוא צוק כביר בגובה 80 מטר לצד הנהר, בעל מספר מפלסים ובאורך הקרוב לקילומטר.

התחלנו לטפס והשקפנו אל הנוף הנהדר. עקבנו אחר השילוט וההסברים המפורטים באנגלית בכל אחת מ 21 ה'תחנות' לאורך המסלול. למדנו שהמקום שימש את האדם הקדמון כבר לפני 55,000 שנה, ובהמשך שימש את בני האדם בתקופות שונות. עיקר ההתייחסות בהסברים היתה על ימי הביניים, אז נבנו בו מבנים שונים, למגורים ולמסחר. בין היתר באתר ישנם מנופים שונים שבעזרתם הרימו והורידו ציוד וסחורות - הדגמה זכינו לראות ממדריכת הסיור בצרפתית.

ולסיום, מעט (מעט מדי, לחובבי האדם הקדמון שהפכנו להיות) פריהיסטוריה:

-
@צפנת-לוינשטיין
ב 1948 נפתחה מערת לאסקו לציבור, והמון רב הגיע לבקר בה. עקב חוסר נסיון בשמירה על האיזון האקולוגי - תאורה,לחות, ריבוי פחמן דו-חמצני וכו' הציוריים החלו להיפגם. לאחר 15 שנים הוחלט לסגור אותה, ולאפשר רק לאנשי מחקר לבקר בה. מקסים ציין שכיום גם זה לא אפשרי, ומבקרים בה רק בעלי מקצוע האמונים על שמירתה (ואם לצטט מדבריו: "אם רוצים איזשהו שמץ של סיכוי לראות את המערה המקורית היום, צריכים ללמוד ביולוגיה ולא ארכיאולוגיה").עתה עשינו את דרכנו מטה אל "לאסקו 2". זהו שיחזור מדוייק של חלק מהמערה המקורית, החל מכל קמט ושקע בקירות וכלה בגודל וגוון המדוייק של ציורי הקיר, שצויירו בצבעים טבעיים וטכניקות קדומות. 20 שנה (!) נדרשו ממיטב המומחים על מנת לסיים את המלאכה.
אז נכון, זאת מערה מלאכותית, אבל חווית הביקור היא עוצמתית. עשרות בעלי חיים יפיהפיים כאילו מתעוררים לחיים מכל עבר, והמחשבה שצויירו לפני למעלה מ - 17000 שנה מוסיפה לריגוש.
הציורים קסומים, ההסברים של מקסים מעניינים, ישנן השערות שונות על מי היה כאן ולאיזה מטרה, וסימני השאלה נותרו רבים. עם הרבה הרהורים ושאלות אנחנו יוצאים מהמערה ונשארים עוד דקות ארוכות מתום הסיור לשמוע את המדריך עונה על שאלות נוספות שעולות. נראה כי זה מזל שיצא לנו 'מקסים' שכזה

-
@צפנת-לוינשטיין
נסיעה קצרצרה ואנחנו מגיעים ל Maison forte de reignac.מצודת מגורים מהמאה ה 14 בנויה בסלע, ובה מיצגים מעניינים מתקופות שונות.

שוב טיפסנו מעלה, קיבלנו דפי הסבר בעברית (תודה יונית
) ונהנינו לשוטט בין החדרים החצובים בסלע ומצויידים ברהיטים וחפצים מתקופת הרנססנס ועד המאה ה- 19, ובחלק האחורי - הפתעה (
) גם מתקופות פריהיסטוריות.המטבח

הסלון

מרפסת הסלע

ולסיום - חדר תצוגת מכשירי עינויים

-
@צפנת-לוינשטיין
3.5, יום שישי ואחרון.אורזים ונפרדים מהצימר ומבעלת הבית הנחמדה.
מחליטה שלא נורא אם ניסע הרבה (למרות שאני לא הנהגת
), ומסמנת לגוגל מפות את מערת 'פש מרל'. מתחילים בנסיעה ואני נכנסת לאתר להזמין סיור. מה רבה אכזבתי כשאני מגלה שאפשר להזמין רק למחר

אוף, למה הייתי כל כך לא החלטית בערב כשעוד היו מקומות ?
אין דבר, ניסע ל'מערת המכשף' של שירלי, אני אומרת לבעלי. זאת מערה קטנטונת, אבל היא בכיוון הנכון!
מכוונת, נוסעים, ואז אני נזכרת: " אתמול לא הספקנו להכנס לטירת ביאנק. כדאי שנעבור בה לפני שנתרחק מהאיזור"
אז שוב, משנים כיוון (ספויילר, זה יקרה עוד הרבה היום), וזוכים שוב להינות מדרכים צדדיות נהדרות במקום מהדרך הראשית. איזה כיף

מגיעים לחניה העליונה, ממש בצמוד ל Chateau de beynac נכנסים ומקבלים מכשיר אודיו. לכל נושא/חדר יש אפשרות לשמוע הרחבות נוספות אם מעוניינים בלחיצה על המספר המתאים.
טירת בייאנק שהוקמה במאה ה-12 (והורחבה בהמשך), היתה שייכת לצרפתים במלחמת מאה השנים, והיתה יריבתה של טירת קסטלנו 'האנגלית'. ריצארד לב הארי מלך אנגליה הצליח לכבוש אותה לזמן קצר אך תהפוכות רבות עוד נכונו לה.
בטירה, בשונה מטירת קסטלנו, יש מעט ריהוט ולא יותר, היא מסתורית ואפלולית מעט ונותנת תחושה אותנטית של חזרה בזמן.

ואיזה נוף מלמעלה!

השער, עם עמדות כוננות לשפיכת שמן רותח...

ובסוף - המטבח

עם סידור מאד נח לחרבות על השולחן

-
@צפנת-לוינשטיין
את היום הנהדר הזה בחרנו לסיים בסיור קצרצר בעיירה ביאנק (הטירה כבר נסגרה אז אולי מחר?) ובארוחה חגיגית.

ישבנו בחצר מסעדת La Terrasse des Châteaux הצופה אל הנהר, והתרגשנו מהמראות לעת שקיעה ומהערב האחרון שלנו באיזור. יום הולדת 50, שנת ה - 20 לנישואינו, כמה טוב לחגוג זאת כאן!!!

החלטנו להתפרע, ולהזמין ארוחה מלאה לכל אחד. הרי עד עכשיו מנות הבשר ממילא היו קטנות.…
את המנות הראשונות חיסלנו חיש מהר, ועד שנזכרנו שרצינו לצלם בקושי נשארו פירורים:

והנה מנות הבשר "הצנועות" (חשבתי שבצלעות זה בעיקר עצם, לא? מה זה הדבר הזה!!!)

כמה גדול, ככה טעים. לא צילמנו את הקינוח, גם לא זוכרת מה היה. רק שהיה ערב נהדר. וזהו. מחר יום אחרוןןןןן..
-
@צפנת-לוינשטיין
עודד, פנינית ואיילת - תודה, טוב שאתם כאן

עתה אנחנו בכיוון 'מערת המכשף' La grotte du sorcier. מחכים לסיור באנגלית, ובינתיים מסיירים במוזיאון הקטן עם ממצאים שנמצאו במערה ובאיזור, וגם מצלמים את הסלע מבחוץ, כולל כוורת שכאילו נלקחה מסרט של פו הדב

-
רגע לפני שהשירשור נחסם שבתי להשלים את סיפור הטיול הזוגי שלנו בדורדון
תקציר העלילה עד כה:
טיסה באיזיג'ט לבורדו 27.4 - 4.5
28.4 יום 1 - הגעה לדורדון, סארלה וסיור ליד הצימר.
יום 2 - שיט בסירת גאבר, לה רוק גאג'ק, טירת מילנדס, גני מריוזאק, סיור ערב בדום.
יום 3 - רוקאמדור, תהום פאדירק, קולנז' לה רוז'.
יום 4 - שוק אוכל בסראלה, גני ארניאק, טירת קסטאלנו, סיור אווזים.
יום 5
לאחר סיור קצר בעיירה סט.לאון סור ואזר והתפעמות מיפי הדרכים, סוף סוף הגענו למרכז המבקרים של מערת לסקו, המערה הפרה היסטורית המפורסמת ביותר בעולם!! https://www.lascaux.fr/en
המדריך שלנו, מקסים שמו, וכשמו כן הוא. הוא מתנצל בביישנות על האנגלית שלו, אבל פרט לכמה מילים שבהן הוא נתקע שפתו קולחת ומובנת לגמרי. ראשית אנו עולים כמאתיים מטר במעלה החורש בכדי להציץ מרחוק אל פתחה של המערה המקורית. כאן הוא מספר לנו את סיפור הגילוי המרתק: בשנת 1940 יצא נער לטייל עם כלבו. הכלב רדף אחרי ארנבת שנכנסה לפתח החסום של המערה, הנער דלק אחר כלבו, וכך מצא את ה'אוצר'.
למחרת הגיע לשם עם נערים נוספים והחלו לפתוח את דרכם פנימה. בתחילה לא שמו לב לציורים, אך משהרימו את ראשם נידהמו לגלות עשרות רבות של ציורי קיר של בעלי חיים שונים, גדולים וצבעוניים על קירות ותקרת המערה. הם נשבעו כי ישמרו את המקום בסוד עד ליומם האחרון, וכבר למחרת נפוצה השמועה בכפר כולו

פוסטים אחרונים שנוצרו על ידי צפנת_4018822
-
RE: צייר לי כבשה - ווילס משפחתי בסתיופורסם בפורום אירופה
חזרתי להשלמת הקריאה ונהנתי מאד🤩 תודה רבה על סיפור המסע, שכרגיל את כותבת באופן מאד מעניין, מושקע ומפורט! מקומות נהדרים שממש עושים חשק, והכי מיוחד וקורץ לי זה המסלול בשפל - שונה וגם קצת מלחיץ
אנחנו עדיין לא התגברנו על החשש מהשמאל, ועם סיפורי הפנצ'רים הקבועים זה מלחיץ עוד יותר (אם כי לכם הסתדר יופי ואפילו הספקתם הכל ביום הזה
). אולי כמו שפעם עמיחי הציע, חושבת להתחיל בקטן ולהתנסות בקפריסין רק כדי לראות שאפשר.. -
RE: עזרה בתכנון טיול לטירול בקיץפורסם בפורום אירופה
@יונית מפלי שטוייבן בעמק אוץ - אנחנו התחלנו מלמעלה, חנינו ליד המלון הזה
Gasthof Stuibenfall am Wasserfall - Terrasse, Spa
אפשר לרדת כמה שרוצים ולעלות חזרה. אנחנו הגענו עד פלטפורם 4, חלקנו ירדו ל 3. העליה די קשוחה:-)
בדיעבד כיוון שהיינו שתי משפחות אפשר היה להשאיר רכב אחד למטה, ולרדת עד הסוף...
מסלול מקסים ומומלץ מאד!
-
לנגנפלד היא עיירה מתוקה במרכז העמק, כך שאם עמק אוץ הוא עיקר הטיול זה יכול להיות בסיס טוב. אוץ נמצאת ממש בכניסה לעמק, והיא יותר גדולה. יותר תיירותית עם מרכז הומה, אבל יכול להיות נח מבחינת מסעדות ושירותים, וגם קרוב ליציאה מהעמק לאיזורים נוספים. סך הכל לא מדובר במרחקים גדולים אחד מהשני (זולדן כבר יותר עמוק בעמק אז לדעתי פחות כדאי), אני הייתי מחפשת מקום שהכי עונה לצרכים עם ביקורות מצויינות ומקבלת החלטה לפי זה.
-
אנחנו היינו הקיץ שבעה לילות בטירול. בחרנו לישון באיזור מרכזי סמוך לאינסברוק ולכביש A12 (במלון הנהדר Rettenberg בעיירה Kolssas) ולעשות טיול כוכב גם לעמק שטובאי וגם לעמק אוץ. היה מצויין, אבל באמת שאין לי תשובה חד משמעית האם זה "נכון" יותר או טוב יותר. אנחנו היינו עם משפחה נוספת, שלהם היה חשוב לטעום קצת מכל דבר, אולי מתוך הנחה שלא יגיעו לטירול שוב בשנים הקרובות. אבל אם השיקול הזה פחות רלוונטי, אולי להתמקד בעמק אחד (חושבת שהייתי מעדיפה את אוץ), כולל לינה מקומית וכרטיס מקומי שיכול להוריד משמעותית בעלויות יכול גם להיות מצויין.
לגבי נסיעות לילה - פחות מומלץ, מאד חשוך ולא נעים. עם זאת השקיעה מאוחרת למדי בקיץ, ואם מתכננים את היום כך שאחר הצהריים מתחילים בנסיעה לכיוון זה סבבה.
-
RE: תכנון טיול משפחה מורחבת, באירופה, אפריל-פסח 2023פורסם בפורום אירופה
עד כמה שידוע לי (לא התעמקתי בנושא) חושבת שטיסה לבולוניה הכי קרובה. אבל אפשר גם לרומא מדרום או למילאנו מצפון, תלוי איפה לנים ומה זמינות הטיסות ומחיריהן.
-
RE: תכנון טיול משפחה מורחבת, באירופה, אפריל-פסח 2023פורסם בפורום אירופה
איזור טוסקנה יכול להיות אופציה נוחה ומתאימה. אחותי היתה בפסח האחרון בהרכב דומה (ועוד ילדים צעירים).היה נח מבחינת מזג האויר, נוחות הלינה, מגוון האפשרויות לגילאים השונים, ונוחות הנסיעות הן מבחינת מרחקים והן מבחינת הדרכים.
-
RE: מסענו אל סקוטלנד הסתוויתפורסם בפורום אירופה
גם אני מצטרפת למסע הסתווי הנהדר🤩. תמונות נפלאות וכתיבה לעילא, מחכה לעוד

-
RE: צייר לי כבשה - ווילס משפחתי בסתיופורסם בפורום אירופה
היי פנינית, איזה תענוג לי לשוב ולקרוא מפניני טיולייך אחרי זמן כה רב!!! מקסים ביותר, מחכה להמשך...
-
RE: לאן כדאי לטוס בסוף דצמבר?פורסם בפורום אירופה
חד משמעית וללא כל ספק - בודפשט! הרבה יותר יפה , מעניינת ומגוונת כל השנה - ובכריסמס נוספים גם השווקים והאוירה.