ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים
    1. דף הבית
    2. מטייל_4141618
    • פרופיל
    • עוקב אחרי 0
    • עוקבים 0
    • נושאים 1
    • פוסטים 10
    • הגבוה ביותר 1
    • קבוצות 0

מטייל_4141618

@מטייל_4141618

1
    מוניטין
    10
    צפיות בפרופיל
    10
    פוסטים
    0
    עוקבים
    0
    עוקב אחרי
    הצטרף ב- התחבר לאחרונה
    מיקום 4141618 גיל 56

מטייל_4141618 הפסק לעקוב עקוב

הפוסטים הטובים ביותר שנוצרו על ידי מטייל_4141618

• RE: נפאל

@keves160

מאוד מודה לכם על התגובות האחרונות האלה. קודם כל לגבי הויזה הבנתי שניתן להאריך את הויזה בנפאל עד חמישה חודשים. כך לפחות מכאן: https://tomlandau.com/guide/nepal-visa/

עכשיו חלק ממה שכתבתם עליי גם לגמרי נכון. אני בעצם עדיין צעיר יחסית, אין לי הרבה ניסיון ולא הייתי בנפאל אף פעם. ולמרות שיצא לי להתנסות בטראקים בלאדאק, אלה ללא ספק טראקים מהסוג הקל. אין לי שום כוונה לצעוד בשלג. אבל – וזה קצת שונה ממה שכתבתם – הכוונה שלי לא לשבת בנפאל ולחכות להודו, אלא לראות צדדים בנפאל שלא נופלים בקטגוריה של טראק אתגרי. אולי אין כאלה? אם אין וזה באמת פשוט בזבוז לבלות שם את דצמבר-ינואר, אשמח לשמוע המלצות? עדיף סרי-לנקה נגיד? כמו שאמרתם, אני בשלב ראשוני של התכנון...

שנית, אני מטייל בשביל תרבויות לא פחות מחוויה של נוף. לכן אני אוהב את הודו, שיש בה סוגים שונים של אנשים לא פחות מסוגים שונים של אזורים. יש שם גם לא מעט נפאלים בחבל ספיטי ומשם למדתי לאהוב את התרבות הנפאלית. לא דחוף לי לראות מראה מדהים אם יש קהילה יוצאת דופן לעשות כאילו אני חלק ממנה חודש ואז להמשיך הלאה. אז אם אתם מכירים דברים כאלה גם בנפאל וגם באזורים אחרים באסיה – שוב אשמח לשמוע המלצות...

פורסם בפורום אסיה-המזרח הרחוק
      מטייל_4141618
      מטייל_4141618

פוסטים אחרונים שנוצרו על ידי מטייל_4141618

@keves160

מאוד מודה לכם על התגובות האחרונות האלה. קודם כל לגבי הויזה הבנתי שניתן להאריך את הויזה בנפאל עד חמישה חודשים. כך לפחות מכאן: https://tomlandau.com/guide/nepal-visa/

עכשיו חלק ממה שכתבתם עליי גם לגמרי נכון. אני בעצם עדיין צעיר יחסית, אין לי הרבה ניסיון ולא הייתי בנפאל אף פעם. ולמרות שיצא לי להתנסות בטראקים בלאדאק, אלה ללא ספק טראקים מהסוג הקל. אין לי שום כוונה לצעוד בשלג. אבל – וזה קצת שונה ממה שכתבתם – הכוונה שלי לא לשבת בנפאל ולחכות להודו, אלא לראות צדדים בנפאל שלא נופלים בקטגוריה של טראק אתגרי. אולי אין כאלה? אם אין וזה באמת פשוט בזבוז לבלות שם את דצמבר-ינואר, אשמח לשמוע המלצות? עדיף סרי-לנקה נגיד? כמו שאמרתם, אני בשלב ראשוני של התכנון...

שנית, אני מטייל בשביל תרבויות לא פחות מחוויה של נוף. לכן אני אוהב את הודו, שיש בה סוגים שונים של אנשים לא פחות מסוגים שונים של אזורים. יש שם גם לא מעט נפאלים בחבל ספיטי ומשם למדתי לאהוב את התרבות הנפאלית. לא דחוף לי לראות מראה מדהים אם יש קהילה יוצאת דופן לעשות כאילו אני חלק ממנה חודש ואז להמשיך הלאה. אז אם אתם מכירים דברים כאלה גם בנפאל וגם באזורים אחרים באסיה – שוב אשמח לשמוע המלצות...

מטייל_4141618
      מטייל_4141618

@keves160 אמר:

@מטייל_4141618 אמר:

ספטמבר-נובמבר הבנתי שזה הכי העונה. מישהו כאן היה בדצמבר-ינואר? אפשר להסתדר שם?

אתה לא נוסע “להסתדר”, אתה בטח נוסע בשביל טרקים. טרקים בגבהים כאלו צריך לעשות במזג אוויר סביר, לא כשיש סכנה לסופות שלגים ותנאי שטח מסוכנים. אם יש לך ניסיון בטרקים במזג אוויר קיצוני וציוד מיוחד לזה, אולי זה יתאים. אם לא, כוון לעונה המתאימה. ככה גם תפגוש עוד תיירים. 

אני נוסע לטרקים בספטמבר-נובמבר, אבל חושב להישאר שם בדצמבר-ינואר לא בשביל טרקים אלא עם עין להודו, בתקווה שתיפתח. אז זה כן יותר “להסתדר”, להוריד הילוך, ואולי להבין אם אפשר להתנייד במדינה ולראות אזורים אחרים, לא אתגריים, בתקופה הזו?

מטייל_4141618
      מטייל_4141618

@keves160 אמר:

@מטייל_4141618

גם בידוד, גם הקורונה בעלייה שם ועם הקרבה להודו אז אולי דברים ישתנו במהירות (כולל תוך כדי שאתה בבידוד ותיתקע שם), גם לך תתעסק שם עם הבדיקות שאתה צריך בשביל לחזור לארץ, גם בכל זאת לנסוע למדינת עולם שלישית עם שירותי בריאות לא משהו בלב מגיפה, וכו’. אז ממש כרגע פחות רלוונטי בעיניי לטייל שם. אבל אוקטובר זה עוד הרבה זמן. מה שקורה עכשיו לא אומר כלום על אוקטובר. יכול להיות שיהיה הרבה יותר טוב עד אז ויכול להיות הרבה יותר גרוע. אי אפשר לדעת.

אחלה. צודק. אז אני שואל לגבי העונה. ספטמבר-נובמבר הבנתי שזה הכי העונה. מישהו כאן היה בדצמבר-ינואר? אפשר להסתדר שם?

מטייל_4141618
      מטייל_4141618

@keves160 אמר:

@תומר

יש גם פורום באתר על בריאות מטיילים שבו מייעצת רופאה שמתמחה בזה. נסה שם. 

בכל מקרה, לא הכי רלוונטי לטייל שם עכשיו אז גם אין ממש טעם להתחסן. 

אחלה, תודה אני אנסה. אבל למה לא רלוונטי לטייל בנפאל? אמנם יש שם בידוד של 10 ימים אבל לפי מה שאני מבין סך הכול אפשר להיכנס ולטייל שם. ובעצם – זה בדיוק מה שאני שואל מלכתחילה. אבל בינתיים לא עלה כאן בשרשור מישהו שממש נמצא שם...

מטייל_4141618
      מטייל_4141618

@aljaje אמר:

@מטייל_4141618

מה מונע ממך להתחסן כבר עכשיו?

בינתיים אתה יכול לנסות את האוכל בגוֹרקה.

נראה טוווווב. אהבתי!

אה, אני פשוט לא בטוח אילו חיסונים לעשות. לא מצאתי עמוד חיסונים לנפאל אז שאלתי אם החיסונים להודו הם אותם חיסונים לנפאל? חוץ מזה, הייתי כבר פעם בהודו (לפני עשור) ואז עשיתי חיסונים אז אולי אתה (או מישהו) יודע אם אני צריך לחזור על החיסונים שכבר ביצעתי?

מטייל_4141618
      מטייל_4141618

@Sailor

היי תודה על התגובה. ממש לא חשבתי לקנות כרטיס כרגע. גם נראה לי לא נכון להסתמך על שמועות אלא רק על חוויות אישיות. הרי אף אחד ממי שלא נמצא בנפאל לא יודע מה קורה בנפאל. אבל כן חשוב לי להתחסן כמו שצריך מוקדם ולבדוק על ויזות ועל העונה (שאלות 2-4 למעלה). בגלל שיש פה חבר’ה מנוסים, אולי תוכלו לעזור לי עם השאלות האחרות?

מטייל_4141618
      מטייל_4141618

@Sailor

תודה. קראתי. מכאן השאלה הראשונה שלי – איך המצב שם בשטח? בכל אופן, ההנחיות הללו רלוונטיות יותר למי שרוצה להגיע עכשיו לנפאל ואני ממילא מתכנן לעוד חצי שנה...

מטייל_4141618
      מטייל_4141618
    • RE: למי שמתגעגע לפלאפל של פושקר

המקום הכי יפה ברג’אסטאן (לטעמי). וזה דוד לא? הוא נודד, לפעמים בפושקאר, לפעמים בבגסונאג ולפעמים אפילו בדרום.

בכללי, יש עכשיו עוד ישראלים צעירים בהודו? מה הם עושים שם והאם הם בסגר?

מטייל_4141618
      מטייל_4141618
    • נפאל

היי לכולם. אשמח לקבל קצת עזרה כללית על נסיעה לנפאל.

בגדול חשבתי לנסוע להודו באוקטובר ולהגיע לנפאל באביב, אבל ברור לי שבמצב הנוכחי זו לא אותה הודו (אלא אם תגידו לי אחרת?).

אז חשבתי להקדים את נפאל לתחילת הטיול ולהחזיק אצבעות שהודו תתאושש עד תחילת השנה הבאה. יש לי כמה שאלות:

קודם כל, מה המצב בנפאל כרגע? יש מישהו\י בפורום שנמצא\ת שם? יש לחץ מהמגפה? יש מגבלות?

שנית, ברור לי שלנפאל יש עונה ואפילו הבנתי שספטמבר-נובמבר זו אחלה עונה (לינק). אשמח לדעת מה קורה שם אחר כך והאם סביר להישאר שם גם בדצבמר-ינואר?

https://www.lametayel.co.il/pois/jpekj

שלישית, האם החיסונים להודו הם אותם חיסונים לנפאל? הנה למשל ממכון מור.

https://www.mor.org.il/service/traveller/vaccinations-for-india

רביעית, מאצתי כאן באתר מידע טוב על ויזה אבל הוא מלפני חמש שנים. האם המידע על ויזה לנפאל תקף? ובנוסף נראה לי שפספסתי אבל מה עושים מי שרוצים להאריך את הויזה מעבר ל-90 יום?

https://www.lametayel.co.il/articles/lnwo98

המון תודה לכם חברים

מטייל_4141618
      מטייל_4141618
    • RE: מהיום: כל תייר הנכנס מהיום לנפאל, צריך 10 ימי הסגר...
      מישהו\י נמצא\ת כרגע בנפאל ויכול\ה לספר על המצב בשטח? האם יש מגבלות תנועה, למשל? תודה!
      מטייל_4141618
      מטייל_4141618