ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים
    1. דף הבית
    2. שגיתרון
    • פרופיל
    • עוקב אחרי 0
    • עוקבים 0
    • נושאים 43
    • פוסטים 321
    • הגבוה ביותר 37
    • קבוצות 0

שגיתרון

@שגיתרון

39
    מוניטין
    82
    צפיות בפרופיל
    321
    פוסטים
    0
    עוקבים
    0
    עוקב אחרי
    הצטרף ב- התחבר לאחרונה
    מיקום 3132947 גיל 56

שגיתרון הפסק לעקוב עקוב

הפוסטים הטובים ביותר שנוצרו על ידי שגיתרון

• RE: צרפת בקיץ - חוששת מהמצב הביטחוני

היינו בצרפת שנתיים ברציפות-בקיץ לפני שנתיים (לואר ונורמנדי) ובקיץ שעבר (אזור טולוז והפרינאים הצרפתיים) עם גיחות קצרות לפריז.

אנחנו נתקלנו רק באנשים נחמדים שלעיתים ממש יצאו מדרכם כדי לעזור לנו. גם כשידעו שאנחנו מישראל (ואני עם כיסוי ראש כך שדי קל להבין שאנחנו יהודים) היחס היה לבבי ונעים. את הסים המקומי קנינו בפריז בחנות של מוסלמים.

האם מובטח לכם שלא תקלעו למצב לא נעים?

לא

זה לא מובטח היום בשום מקום.

דווקא את ההערות הפחות נעימות והחמצות הפנים חווינו בצפון אנגליה ובבלגיה. מעולם לא בצרפת.

פורסם בפורום טיולי משפחות
      שגיתרון
      שגיתרון
    • RE: שאלת דיון כללית - טיולים עם ילדים - שמגיעים לרוויה

האם מגיעים לרוויה? כן

האם אין בזה פינוק יתר מסוים? יש

האם סף הגירויים עולה משנה לשנה? בהחלט

האם היתרונות עולים על החסרונות? ללא ספק.

אנחנו מטיילים עם הילדים כל שנה מגיל יחסית צעיר. רואים את הרוויה ואת סף הגירוי שאינו כפי שהיה אבל לקשר המשפחתי שהועצם ולחוויות הילדות שהענקנו להם אין תחליף.

הילדים שלנו כבר גדולים. הגדולה ביותר (כמעט בת 20) כבר מעדיפה לנסוע עם חברות ולא במסגרת משפחתית. גם בן ה16 יתחיל בקרוב לנסוע עצמאית. וזה צובט את הלב.

יש פרק זמן כל כך קצר שבו אפשר לנסוע כמשפחה. עם ילדים קטנים הנסיעה קשה לוגיסטית והם גם לא זוכרים אותה.

כל שיש לנו הוא העשור שבין גיל 7-10 ועד 17-20.

הטיולים איתם הם זיכרון מתוק ומתנה נהדרת.

לא הייתי מוותרת.

שגיתרון
      שגיתרון
    • RE: טיול לאגם גארדה בקיץ

ניתן לשכור סירת מנוע לחצי יום ובעזרתה לנוע בין העיירות לחופי גרדה.  יש מקומות עגינה ליד על עיירה.

את היום הזה מקנחים ברחצה באחד מחופי האגם.

זה יום נפלא שמשלב גם אטרקציה וגם שיטוט בעיירות.

הילדים שלנו מאוד נהנו שיכלו "לנהוג" בעצמם.

פארק החבלים הוא מצוין. אחד מהטובים שהיינו בהם. 

תהנו

שגיתרון
      שגיתרון
    • RE: חופי נורמנדי, אוגוסט.

היינו באוגוסט שעבא בנורמנדי וכמו כולם כאן אני מחזקת את ענין המונט סנט מישל. אסור לפספס את האתר הזה. אנחנו לנו באזור המונט סנט מישל לילה אחד על מנת שנוכל להיות גם בלילה וגם ביום למחרת. הלכנו לראות את הגאות של הלילה והיה פשוט קסום. הילדים כבר היו על הרגלים ב6 בבוקר כדי לסחוב אןתנו בחזרה לשם שלא נפספס חס וחלילה את הגאות של הבוקר. בשעות היום גם המוזיאונים פתוחים ואני בהחלו ממליצה בחום לחוות את המקום גם ביום וגם בלילה. 

משם אפשר להמשיך לאזור חופי הנחיתה. הנסיעה לאומהה או ארומאנש היא כשעה וחצי-ממש לא נורא.

אפשר להתמקם בקאן או באיו (חייבים להכנס לראות את שטיח הקיר) או כל עיירה באזור.

שגיתרון
      שגיתרון
    • RE: הולנד למשפחה

בפארק ארכיון אנחנו היינו יום מלא. מדקת הפתיחה ועד דקת הסגירה. ולא היה רגע אחד דל. הילדים היו נשארים עוד אם היה אפשר. הם הקשיבו לכל הסבר. שאלו שאלות. התנסו בכל התנסות ויצרו כל יצירה שהמקום מציע.

באמת אחד המקומות המומלצים וכדאי להקדיש לו יום מלא. 

נראה לי שיום 6 ממש לא ריאלי.

לגבי הימים הפנוים-ממליצה על האי טסל ועליה על אחת מהספינות שיוצאות ממנו. או אוניית השרימפסים או השניה שיוצאים ממנה לחקור את הקרקעית בשפל.

לגבי אמסטרדם-חובה. יש גם שיט תעלות עם הסבר בעברית. משום מה אצלי הילדים מאוד אהבו את מוזיאון העינויים באמסטרדם. תחקרו שם את הזוועות שעות ארוכות.

הנערה אהבה מאוד את הדנג'ן של אמסטרדם. היתה כבר גם באחד בלונדון וגם באחד בברלין והכי אהבה את זה של אמסטרדם. (מומלץ רק אם הילדים מבינים אנגלית ברמה טובה) וגם אהבה מאוד את תערוכת body worlds שהיתה היי לייט עבורה (מומלץ לחובבי ביולוגיה וגוף האדם)

קורפוס- בזבוז זמן מוחלט. זה מסע בזמן לשנות ה80. חבל על הכסף ועוגמת הנפש.

שגיתרון
      שגיתרון
    • RE: התייעצות/התלבטות לטיול צרפת עם ילדים

בשנה שעברה היינו עם הילדים בצרפת כ10 ימים.

עשינו מסלול של שבוע בלואר, יומיים במונט סט מישל ו3-4 ימים בנורמנדי.

מסלול מאוד מגוון ומעניין.

שגיתרון
      שגיתרון
    • RE: מנסה לחשב עלות טיול משפחתי להולנד לזוג + 3 ילדים

הטיול שלנו להולנד (זוג+3 ילדים) עם נחיתה בבריסל כדי לחסוך בעלויות עלה 37 אלף אבל היינו במלון כשר עם פנסיון מלא.

אם היינו לוקחים דירה ומבשלים בעצמנו היינו יכולים לסגור את הטיול ב30 אלף.

שגיתרון
      שגיתרון
    • RE: כמה שאלות על הולנד עם ילדים

בנוגע למוזיאון פתוח-ארכיון אינו מוגדר כמוזיאון פתוח אבל היום בארכיון היה היום הכי מוצלח שלנו בהולנד. אם הבנות אכן אוהבות להתנסות ולחקור בעצמן אני מאמינה שיהנו שם מאוד. אנחנו בילינו בארכיון משעת הפתיחה ועד שעת הסגירה. הילדים חקרו כל מציג/שחקן והתנסו בכל מה שהציעו להם.

מהמוזיאון הפתוח בארנהיים נהננו הרבה פחות.

לגבי חיות-יש שיט של ספינת שרימפסים מהאי טסל.

אנחנו לקחנו את השיט השני מטסל ולא את שיט השרימפסים אבל הוא נראה מהנה מאוד.

שגיתרון
      שגיתרון
    • RE: טיול בת מצווה איטליה שוויץ וצרפת קיץ 2018

כל פעם שעולה הדיון על פיצול טיול למספר מוקדים אני מרגישה כדעת יחיד כאן שתומך בטיולים כאלו.

אישית-אני מאוד אוהבת טיול מגוון ואם יש רצון גדול להגיע למספר אזורים ויש את המוכנות להשקיע בלוגיסטיקה שזה דורש, ומסגרת זמן סבירה-אז למה לא?

האזורים שבחרתם הם יחסית לא רחוקים אחד מהשני. מדובר בשעות ספורות של נסיעה מאזור לאזור ואם יש לכם חודש אני מאמינה שתוכלו להנות מכל אזור בנחת.

אנחנו כבר עשינו מספר טיולים שנראים על פניו קצת משוגעים כי המרחקים בין המוקדים שבחרנו גדולים בהרבה ממה שאתם רוצים לעשות, ובכל זאת, נהננו מאוד מאוד. הגיוון לדעתנו משדרג מאוד את הטיול.

דוגמאות מהשנים האחרונות- טיול לצפון איטליה בשילוב עם 5 ימים בטירול ויומיים ברומא (רכבת מהירה מורונה)

טיול לצפון אנגליה בשילוב עם הולנד

השנה בכלל עומד על הפרק טיול עם טיסת פנים בתוך אירופה.

אם משפחות יכולות לטייל בתאילנד/סין כ3 שבועות ולשלב בטיול מספר טיסות פנים למה לא לעשות דבר דומה גם באירופה?

אם הטמפרמנט של המשפחה תומך בסוג כזה של טיול-אני לגמרי בעד.

מזל טוב לבת המצווה.

שגיתרון
      שגיתרון
    • RE: טיול כוכב בצפון איטליה

אנחנו שילבנו את צפון איטליה עם כוכב נוסף בטירול אוסטריה. היה שילוב מצוין ומאוד מומלץ.

שגיתרון
      שגיתרון

פוסטים אחרונים שנוצרו על ידי שגיתרון

• RE: בבקשה עזרה סן פרנסיסקו לאס וגאס

@Noam_3934623

נשמע מאוד תזזיתי. המון זמן שהולך לאיבוד על לוגיסטיקות של העברות וטיסות. מתוכנן כאן טיול של שבועיים שכולל 2 טיסות פנים והרבה נסיעות. הייתי מוותרת על אחד מהמוקדים.

פורסם בפורום צפון אמריקה
      שגיתרון
      שגיתרון
    • RE: calgary stampede-yea or nay?

@adivelednizki

שאלה אחרונה- האם בטוח לנסוע בכביש 93 בשעות החשכה? אני תוהה אם כדאי אחרי שאנחנו מסיימים יום מלא באזור באנף ביום חמישי (ובאזור באנף אני כוללת את לייק לואיז והפרפריה ואת יאהו) לעשות את ה4 שעות נסיעה האלו בערב/לילה כך שעל הבוקר ביום שישי אנחנו מתחילים באזור גספר ואת דרך הקרחונים נעשה ביום ראשון האחרון שלנו באזור בדרך חזרה מג’ספר (טיסה בשני בוקר)

האופציה האחרת היא להתחיל את דרך הקרחונים ביום שישי אבל אז אנחנו צריכים למהר להגיע לשבת וזה מותיר לנו רק את ראשון בגספר וחזרה מהירה בראשון אחר הצהרים לקלגרי לקראת הטיסה בשני.

ושוב תודה לכולכם על התשובות.

אתם עוזרים לי מאוד.

פורסם בפורום צפון אמריקה
      שגיתרון
      שגיתרון

@adivelednizki

תודה עדי! מתחילה לעבוד.

פורסם בפורום צפון אמריקה
      שגיתרון
      שגיתרון
    • RE: שימוש ב UBER בניו יורק וושינגטון

@שמר-קומ

לא ניסיתי בניו יורק ובוושינגטון אלא רק בלוס אנג’לס. זה נוח מאוד במקומות שהתחבורה הציבורית בעייתית. אם יש תחבורה ציבורית מסודרת וקלה לא הייתי בוחרת בuber. לפעמים הנהגים הזויים. חלקם לא מדברים אנגלית. מונית מסודרת נעימה יותר אבל גם יקרה יותר.

פורסם בפורום צפון אמריקה
      שגיתרון
      שגיתרון

@nilih

אוקי. קיבלתי והלכתי לחפש לינה באזור ג’ספר או על דרך הקרחונים – ואין. פשוט אין.

הרוב המוחלט מלא ובמקומות הבודדים (3 מקומות סך הכל) שעוד נותר מקום רוצים הון!!!!!!!! על 2-3 כוכבים.

וגם זה – ללא אפשרות ביטול עם תשלום מלא מראש.

גם בairbnb לא מצאתי שום דבר.

יש איזה אתר קנדי שדרכו ניתן להזמין דירות או שכאן נגמר הסיפור?

פורסם בפורום צפון אמריקה
      שגיתרון
      שגיתרון

@ayeletback

נראה שיש כאן אחדות דעות וזה מכניס אותי לבעיה.

בשל הנטיה של מזג האוויר להיות לא יציב באזור לא רציתי לעשות טיול מתגלגל וליצור מצב של חוסר גמישות. הלינה שם הרי זה לא דבר פשוט. אין הרבה אופציות. יש לי מלון סגור בבאנף עם אופציית ביטול.

אולי אני צריכה לחפש מקום לינה באמצע? בין באנף לגספר כך שאפשר יהיה לבחור בכל יום לאיזה כיוון לנוע. 

המלצות?

תודה רבה לכם

נ.ב. קראתי על המון מסלולים נהדרים באזור באנף. עלינו בהגרלה לאוטובוס לאגם אוהרה וכבר שילמתי על האוטובוס ליום הזה. זה גם מקבע אותי יחסית קרוב לאגם לואיז. 

פורסם בפורום צפון אמריקה
      שגיתרון
      שגיתרון
    • calgary stampede-yea or nay?

בוקר טוב

קצת פישלתי עם נושא הטיסות ויוצא שיש לנו יותר מדי ימים בטורונטו ופחות מדי ברוקיס.

זה בבדיקה אבל כנראה שהמצב ישאר על כנו.

נכון לעכשיו יש לנו ברוקיס כ-7 ימים בניכוי שבת (דתיים-נסתובב רגלית בבאנף ולא יותר מזה) ובניכוי חצי מיום ההגעה (נחיתה ב10 בבוקר) זה לא משאיר לנו הרבה.

נראה לי שנוותר על אזור ג’ספר ונתמקד בשמורות הקרובות יותר לבאנף.

שאלתי היא-תכננו להקדיש את יום ראשון לcalgary stampede. הטיסה חזרה ארצה בשני בוקר.

אני תוהה עכשיו (בזמן שעדיין יש כרטיסים לאירוע הרודאו בצהרים) אם שווה “לבזבז” יום על הדבר הזה שמצד אחד הוא הפנינג קנדי ועל פניו נראה שווה ומעניין. לפחות לכמה שעות.

או שמא עלינו להקדיש את היום הזה אף הוא לרוקיס?

אשמח לדעת מנוסים.

תודה

פורסם בפורום צפון אמריקה
      שגיתרון
      שגיתרון
    • RE: מומחי קנדה- toronto black creek או heritage park calgary

@jardine

תודה על התגובה

נכון לעכשיו נוחתים בטורונטו ביום רביעי אחר הצהרים וממשיכים לקלגרי ביום שני מוקדם בבוקר.

התכנון הוא לנסוע משדה התעופה ישר לניאגרה.

יום חמישי יוקדש כולו לניאגרה.

יום שבת-אנחנו דתיים ולכן די מוגבלים. אשלם מראש עבור מספר סיורים אחד בשישי ערב, אחד לשבת בוקר ואחד לשבת אחר הצהרים. (ראיתי שיש מגוון רחב של סיורים שכולם יוצאים מאזור הdowntown כך שהיום הזה גם סגור מבחינת תכנון.

יום ראשון-יום מלא בcanada wonderland.

הטיסה לקלגרי היא בשני ממש מוקדם בבוקר ומשם נצא לטיול מעגלי של שבוע.

נתקעתי עם יום שישי ריק.

חשבתי להקדים את canada wonderland לשישי אבל אנחנו מוגבלים בשעות בגלל כניסת השבת וחבל.

אנחנו ממש לא אנשי קניות כך שחנויות/קניונים לא מעניינים אותנו בכלל. אנחנו מנסים להתרחק. גם כאן בארץ 🙂

אני די חסרת אונים.

חיפשתי סדנאות סירופ מייפל או משהו “קנדי” אחר ולא מצאתי. מסתבר שתעשיית המייפל בתרדמת קיץ.

מה עושים?

אשמח מאוד לעצות.

תודה!

פורסם בפורום צפון אמריקה
      שגיתרון
      שגיתרון
    • RE: מומחי קנדה- toronto black creek או heritage park calgary

@jardine

תודה. אכן מתוכנן לאחד הימים.

האמת היא שאני מתבאסת מהאופציות בטורונטו ושוקלת להקדים את הטיסה שלנו לקלגרי ביום.

פשוט לא מוצאת “”בשר בטורונו.

יום וחצי בניאגרה

יום בwonderland

יום בסיורים מודרכים מסוגים שונים כולל סיורי רוחות – קונספט שחביב עלינו מאוד.

נשארתי עם יום ריק. מה אני עושה בו?

לעבור בדרך חזרה מניאגרה בst jacob’s? בשביל האווירה/שוק/מוזיאון מייפל או שהארכת הדרך חזרה לטורונטו לא שווה את המקום הזה?

יש למישהו איזה רעיון מגניב לטורונטו שאולי פיספסתי?

תודה רבה!

פורסם בפורום צפון אמריקה
      שגיתרון
      שגיתרון
    • מומחי קנדה- toronto black creek או heritage park calgary

מדובר ב2 מוזיאונים פתוחים המדמים חיים בקנדה לפני מספר מאות, כולל שחקנים חיים, הדגמות, וכל מה שאנחנו מכירים ממוזיאונים פתוחים בעולם. לא נלך לשניהם. השאלה היא איזה מרשים יותר? איזה מתאים יותר לנערים בני 15 ו-18 (אם בכלל)

אשמח לשמוע ממי שהיה ומכיר.

ובכלל-אשמח לשמוע המלצות על כל אטרקציה בטורונטו שמתאימה לנוער (ברור שהולכים למפלי ניאגרה ומשתתפים בסיורים שונים בעיר כולל סיורי רוחות החביבים על ילדי)

תודה רבה

פורסם בפורום צפון אמריקה
      שגיתרון
      שגיתרון